Live foto’s! Porsche 918 Spyder Concept (+video)

Auteur: , 41 Reacties

De leukste verrassing (tot nu toe) uit Geneve is toch wel deze plug-in hybrid supercar van Porsche. Hij heeft een dikke V8 (500 pk) en daarnaast ook nog eens 3 elektromotoren, dat wil dus echt wel vooruit. Ons aller Autoblogger heeft gisteren het geluid morgen horen en is nog steeds onder de indruk. Kijk snel naar de foto's

Wist je trouwens dat deze auto sneller is op de Nurburgring dan een Carrera GT? En dat met een gemiddelde CO2 uitstoot van 70 gram per kilometer.

Bekijk op autojunk.nl een promovideo die Porsche heeft gemaakt.

Porsche 918 Spyder Concept video
41 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
laat maar komen :D wat een pracht, en nog verantwoord ook :P
hij ziet er goed uit en een goede stap vooruit op technologie.
het kontje doe mij denken aan die concept citroen gt
huppekee en de hele frontpage is weer vol met vag nieuws.
Leuk hoor, lekker onafhankelijk ook.
@Vincenzo:

Wist je het nog niet, Wouter krijgt gratis een Bugatti 16C Galibier als hij zoveel mogelijk VAG nieuws post als mogelijk…

Nu even serieus, dit is echt wel een bruut ding, al geloof ik niet veel van die uitstoot waarden, er moet ergens een addertje zitten…
ik ben geen porsche fan maar deze vind ik schitterend :D laat maar komen
Sneller over de nordschleife dan een Carrera GT? Dan zou iemand ‘m toch gespot moeten hebben…
Een kruising tussen een Audi (achterzijde) en een Ferrari (voorzijde). Tot nu toe heb ik een zeer slecht gevoel met de VW groep. De eerder verschenen Cayenne was al een zware opdoffer vooral de achterzijde was dramatisch! Dit is ook geen Porsche meer.
@Buyck:
Ik kan begrijpen dat je de Cayenne niet geslaagd vind, maar dit is schitterend. Lijke op een le Mans racer uit de jaren’50-60. Prachtig!!
@Vincenzo: je lijkt wel een autoweek.nl bezoeker. Ga ergens anders zaniken. Kan VAG er wat aan doen dat andere merken niets boeiends te presenteren hebben.
@Jochempie: of zou ‘ie zo snel zijn geweest dat niemand ‘m zag?

Maar, als het dan toch hybride moet zijn… wauw
Ligt het aan mij of… 70 gram co2 per km! Da’s nog minder dan een prius man! Hoe kan dat! En dat ook nog eens met een 500 pk V8.. Ik snap er geen ruk van. ;)
Wat zullen ze erg jaloers kijken bij ferrari nu Porsche met dit aankomt.

Geweldig ding.

De nordschleife is ook te simuleren.

Er worden wel meer (race)wagens op een machine gezet die een circuit 100% simuleren.
@Vincenzo

Als je zoveel vlekken in je nek krijgt van het bezoeken van Autoblog, donderstraalt dan alsjeblieft op naar de Autoweek. Ga daar met al vriendjes (heb je die eigenlijk?) je dagelijkse azijngezeik over VAG plaatsen, en laat de normale autoliefhebbers hier het autoNIEUWS bewonderen.

Kennelijk hebben al die andere automerken waar jij zo op geilt NIETS bijzonders te melden.

Ontopic:
Kijkt Walter Rohrl nu naar het mooie achterwerk van de auto of van de wulpse brunette iets verderop..? ;)
@Klojum: Duidelijk de brunette!
Hoorde ik dat nu goed in de video, 3 liter op 100 km :O?
Ik ben weer verliefd! Het ging even niet zo goed tussen Porsche en mij, maar we zijn weer helemaal terug bij elkaar!
Fransdebakker
Ik ben verliefd! Op Monique, en op deze auto!
Eindelijk… na jaren dat gezeur over “Porsche is geen Porsche meer als ze met Hybride komen!” maken ze nu bij de fabrikant zelf ook eens de link met Porsche no. 1 (Lohner-Porsche) in de video.
@Eric
Ik moest ook meteen aan de oude tijden terugdenken: http://photo-voiture.motorlegend.com/edito/porsche-904-autre-52286.jpg
70gr/km en 3l/100km … Ik kan niet wachten om de specs te zien en het geluid te horen :D
Als dit de ‘nieuwe weg’ is waar porsche mee verder gaat: I’m a fan :D
En nu met een heel klein beetje geluid erbij:

http://www.youtube.com/watch?v=5FDL6ll4xJE
Wauw mooi ding! Die wielen ook, zou mooi zijn als ze hem bijna precies zo in productie zouden nemen, en erg onwaarschijnlijk helaas…
hmm… eigenlijk wel lekker retro op de een of ander manier! ik vind hem best mooi. en het mooie is datie alle sportwagenmerken in één keer aftroeft!

(ik verwacht hier wel reacties op :-D )
Een dikke 500pk V8 en toch een CO2 uitstoot van 70 gr./km ?

Laat me raden, je zet je Porsche ’s avonds in je behaaglijk verwarmde garage, sluit het ding aan op de accu lader – straalkacheltje onder het karter om de olie lekker op temperatuur te laten – en de volgende dag, lekker om een uurtje of 2 ’s middags, open je je garage voor de verbuikstest. Je rijdt stapsvoets over een selectie van rustige landweggetjes – en passent een file van lanbouwvoertuigen achter je veroorzakend – zoemt vrolijk verder terwijl je 1 oog op het accureserve metertje houdt. Zodra die onder de 50% raakt probeer je zo snel mogelijk te keren in de hoop dat je nog op de accu thuis kunt komen. Maar je weet het, net als bij je laptop betekend 50% reserve niet dat je nog netjes thuis kunt komen en 5 minuutjes voordat je thuis bent, springt plotseling die 500pk V8 aan. Resultaat: 70gr/km Hoera!
Ik lees net op een andere site dat het niet gaat om een dikke V8 maar om een V8 met een inhoud van 3,4 liter.
Hoewel ik de verbruiksclaim nog steeds met een vlinke korrel zout neem, zet dat het bericht wel even in een ander daglicht.
Namelijk:
Porsche gaat vanaf 2011 weer meedoen in de hoogste klasse op LeMans!!!

Vanaf 2011 rijdt de LMP1 klasse namelijk met speciale 3,4 liter V8 racemotoren (of 3,7 liter diesels > Audi) en staat de ACO (LeMans organisatie) ook het gebruik van hybride techniek toe. Dit om de grote fabriekanten te paaien. Daar zou de FIA met haar Formule 1 een voorbeeld aan kunnen nemen.
Porsche had de motor al een paar jaar klaar, hebben het gebruikt in de LMP2 klasse (die vanaf 2011 terug gaat naar meer standaard productie motoren), dus daarmee zijn ze goed voorbereid.
Het word mogelijk nog druk op LeMans 2011. Audi (V6 diesel) en Peugeot (motor nog onbekend) hebben aangegeven te blijven, net als Aston Martin (zal wel een 3,4 V8 worden). Het is een publiek geheim dat Toyota terug komt. Ze hebben hun F1 faciliteiten in Keulen gewoon aangehouden, gebruiken in Japan (SuperGT en Formule Nippon) al een eigen 3,4 l V8 en willen natuurlijk graag iets met hybride techniek doen. Ze schijnen daarbij betrokken te zijn bij de wederopstanding van het Dome LMP project voor dit jaar. Het is ook niet ondenkbeeldig dat Honda het Amerikaanse LMP avontuur van Acura overneemt en naar een iets hoger plan tilt. Kortom, volgend jaar bloeit LeMans weer helemaal op …
Dit is echt een prachtige auto. Als dit de toekomst is, dan laat maar komen. De foto’s van deze wagen zijn op mijn netvlies gebrand, volgens mij de mooiste wagen van Geneve
Deze valt dan ook in de 14% bijtellings klasse :-)
Dit had niemand zien aankomen. Geen teaser, gewoon pardoes lanceren. En iedereen denken dat de Cayenne de blikvanger zou zijn in Genève… Ik vind het een prachtige auto. De velgen zie ik liever op de gefotoshopte pics dan op het werkelijk model. Maar verdorie, het ziet er goed uit. Ook op papier! Ik treed jf bij: mooiste verrassing en mooiste wagen op de beurs totnogtoe.
Schitterend!! Maar verraad Porsche zichzelf niet een beetje door van haar teaser-strategie af te wijken? Als deze auto tussen nu en heel binnenkort in productie ging hadden we er wel meer over gehoord toch? Daarbij gaat die specificaties er bij mij gewoon níet in, sorry.. :?
@Jesper:

Ik weet wel zeker dat ie niet heel binnenkort in productie gaat. Bij de Carrera GT heeft het ook zeker drie jaar geduurd van het moment van concept totdat je ‘m daadwerkelijk kon kopen. En ook toen kwam de Carrera GT Concept ineens BOOOMM uit het niks tevoorschijn op de Geneva Motor Show, precies zoals nu bij de 918 Spyder.

Porsche zal eerst eens overwegen of er genoeg animo voor is voor ze besluiten om deze 918 daadwerkelijk aan de man te brengen.. daarna zal je pas spy-pics en dergelijke gaan zien.
Wel mooie auto buiten de velgen dan..De voorkant doet me aan de 360 modena denken.
één vraagje : Hoe kan het dat er geen enkele spyvideo is terwijl ze weldegelijk met deze auto de ring zijn opgegaan om de rondetijden te meten?

Owja, wat een ongelooflijk geil ding! Ziet er fantastisch uit, en in de stad (als je rustig rijdt) zijn de CO2 uitstoot en het verbruik helemaal fantastisch laag, zeker voor een supercar!
Dat kan je dus wel vergten, 70 gram, dat doet hij dus alleen met wind mee en die elektro dingen aan, normal gwn 500Gram!
Deze lijkt wel 15 jaar geleden ontworpen toen de jaguar xj220 er was
Dit is positief nieuws…
Sneller dan de gt en maar 70 gram uitstoot..
Dit is de toekomst ;)
Alleen die plastic wieldoppen vervangen :)
@ Freude am Fahren, ze zijn nog helemaal niet over de ring geweest met deze wagen vandaar. Porsche schat een sub 7.30 tijd
wat een vet ding, gooooooo !
eindelijk een waardige voor mijn P welke volgend jaar 5jr oud is :-)
Zo! Ik ben toch wel diep onder de indruk van dit beest! Vooral het uiterlijk, en dan nog sneller dan een Carrera GT? WOW! Alleen geen handbak… helaas!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).