Super saai en zuinig: nieuwe Nissan Micra

Auteur: , 40 Reacties

Foto's van de nieuwe Nissan Micra waren uiteraard al uitgebreid gelekt en vandaag heeft Nissan het complete perspakket de deur uitgedaan. En zoals we al vreesden is het geen spannende auto geworden. Maar hij is wel heel erg zuinig, maakt dat het nog een beetje goed?

In Nederland wordt de Micra leverbaar met twee verschillende 1.2 liter grote driecilinder motoren. De ene heeft geen turbo en perst er 80 pk/108 Nm uit (115 gram CO2/km) en zijn sterkere broertje is voorzien van een turbo. Die heeft dan ook 98 pk/142 Nm en stoot slechts 95 gram CO2 per kilometer uit. En dat is verdomde weinig.

Nissan gaat de nieuwe Micra bouwen in vier verschillende fabrieken en verkopen in maar liefst 160 landen. Vanaf november is de Micra leverbaar in Nederland.40 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Boeiend dat het saai is, het is geen sportwagen oid!
Zo, kan er weer een blik bejaarde linkshangende, met-121-iemand-die-120-rijd-inhalende wegpiraten opengetrokken worden voor dit top modelletje… NEXT!
@Mr. V8: zeg toch gewoon dat je jezelf te goed voelt voor een Micra.
nu al benieuwd naar de cc
Moeilijk moeilijk, deze of de Koenigsegg Agera… Zoveel nieuws!
had er meer van verwacht, wat een saaie fossielenwagen! Nu al te koop voor personen boven de 85! Een totale mislukking na het huidige model Micra
Hoelang houden die rare BPM en wegenbelasting vrijstellingsregeltjes nog stand, als alle linksige partijen roepen dat de belastingen verhoogd moeten worden voor de hogere inkomens, die de au-pair in dit soort auto’s laten rijden om boodschappen te doen :-)
@Laurens: leg uit? Ik snap er niks van. Belastingen moeten weg om hogere belastingen te innen die het mogelijk maken de au-pair in een bepaalde auto te laten rijden??
Een volstrekt anoniem auto’tje welke helaas niets van het van een tikkie stoerheid voorziene Nissan familiegezicht laat zien…
Gaan we dat 3 pittertje nu ook zien in Renaults?
Ik vind het huidige model eigenlijk veel mooier en moderner…
@ Bobby_Orlando: Nee, ik heb het over bejaarden en niet over mezelf.
@Mr. V8: heb jij dan zo’n hekel aan jouw Opa en Oma?
Nissan heeft ook nog een 1.6 turbo in de maak met 190pk…
wat is dat nu voor een anus dashboard?
Dat het een truttebak is, dat weten we nu wel. Daar maken ze ook geen geheim van bij Nixan.

Vraagje: hoe zuinig is ie dan?

Kan namelijk best interessant zijn als goedkoop bakkie ‘voor erbij’ of als leasebak voor de ladies.
@Corolla G6: dat zou je zelf moeten kunnen uitrekenen, als de CO2 uitstoot genoemd staat. Maar reken op iets van 4 liter.

Overigens wordt dit een model waarbij de duurdere motorvariant in Nederland subsidieland juist goedkoper is.
Ziet eruit als een Kia Picanto met Hyundai Accent koplampen. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn geweest. Driecilinder-turbo klinkt wel slim, maar als je straks voor hetzelfde geld een 500 TwinAir kunt kopen, lijkt de keus mij vrij eenvoudig.
@ Bobby_Orlando: Nee dat niet, maar die wil ik ook niet tegenkomen op de weg..
Gadverredamme. Echt een auto die gebouwd is om te verkopen in plaats van tot de verbeelding te spreken.
Saai, ja. De huidige Micra stuurt echter wel behoorlijk goed, helaas zal 99% van de eigenaren daar weinig mee doen gezien de leeftijd :)
na een fiks aantal kleurloze auto’s lijkt de Qashqai toch een uitzondering, Nissan is weer helemaal terug bij de grijze muizen. Je vraagt je af hoe het ze steeds weer lukt. De nieuwe Micra stoot niks uit want er zit immers niks in….
Ontwerp is 8 teruitgegaan
Het is een lelijk ding en het ontwerp komt me nog bekend voor ook:

http://img2.netcarshow.com/Kia-Picanto_2008_800x600_wallpaper_03.jpg
nee, die dertien in een dozijn tjoener “X doet auto Y” en geeft auto Y honderd miljoen miljard PK artikelen zijn niet saai.
Jammer dat het eigenzinnige karakter van de Micra nu verdwenen is. Het ontwerp lijkt behoorlijk op de Alto en anderen, maar dit ding kan best een succes worden mits die 1.2 Turbo BPM en wegenbelasting vrij wordt, wat me wel lijkt gezien die 95 gram CO2 per km uitstoot..
Ik had iets anders verwacht van Nissan. Het is niet bepaald mijn ding (geef mij de oude maar) maar saai is het zeker niet!
Goede CO2-waarden. Gelukkig is ie lelijk.

Motoren zullen later nog wel in Renault’s te vinden zijn.
huidige model lijkt nieuwer ;O !
@Jochempie: Alle auto’s zijn gebouwd om te verkopen, maak je maar geen illusies. Zij die enkel tot de verbeelding spreken gaan falliet.
Jeuj! 14 procent! Alles beter dan zijn voorganger…
Beetje een Fiat achtig neusje… ??

Vinden jullie niet?
Nee zeg, m’n oma wil hier niet eens in rijden.
Wat bezielt die japanners om dit te maken?
WTF?!!! dit ding is net zo saai als dat model van voor 2000 ofzo..
de vorige was nog leuker om te zien. Nu is het echt op het niveau van een Daihatsu beland. Al ziet de binnenkant er wel weer wat beter uit. Maar ja who cares t is inderdaad een pensionado’s auto.
Humanspectrum
Gadverdamme, ik wil ‘m als occasion nog niet hebben! Als iemand ‘m mij cadeau geeft, aanvaard ik ‘m in dankbaarheid, omdat ik ‘m dan kan inruilen. Ongelofelijk dat ze dit hok als nieuw willen aanbieden… Ik vind het niet te geloven dat dit van hetzelfde merk is als de GT-R… Oeps! Au!

Tot slot nog even een slightly off-topic vraagje voor mensen die nog meer kenner zijn dan ik: gaat Nissan dit bouwen op het onderstel van de Clio? Vind dit, ondanks mijn opmerkingen hierboven, wel even leuk om te weten.
De vorige was al geen beauty, maar deze amai.. die is nog lelijker…
Koenigsegg-inspiratie in het middendeel van het dashboard. Best wel guitig ding.Of moet ik nou vrezen voor m’n scalp?
98pk? Das niet heel slecht toch? Maarja, hij is wel weer heel leijk…
Volgens mij is dit een grote “update” van de huidige. Check de ramen maar eens! Zou hier de Golf VI truuk zijn toegepast?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).