Maak kennis met de Ford Focus 5-deurs & Wagon

Auteur: , 28 Reacties

In Geneve kunnen we alvast kijken, voelen, ruiken en kennismaken met de nieuwe Ford Focus familie, maar daar blijft het voorlopig ook bij. Want begin 2011 staat deze nieuweling van Ford pas in de vaderlandse showrooms. Dat worden dus nog een paar onrustige nachten.

De Ford Focus 5-deurs hatchback (en sedan) werd begin januari onthuld in Detroit en maakt in Geneve momenteel zijn Europese primeur. Wel een wereldprimeur is de onthulling van de Focus Wagon, extra handig als je veel moet meezeulen.

Wil je niet wachten tot begin 2011 voordat je in een nieuwe Focus kan rijden? Dan kan je wel alvast in de tweede helft van dit jaar bij de Ford dealer terecht voor de C-Max en Grand C-Max die op de IAA van Frankfurt hun debuut beleefden.28 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
zo zo ziet er veel belovend uit deze nieuwe lease-slet van Ford!!
Whahahahaha, die achterkant!!!!
Sebastian Cooper S
Die achterlichten……
What were they thinking???
en dit vind ik dus weer 3x niks zo’n juke is nog spannend en onderscheidend dit ding is gewoon saai, suf. het probeerd niet eens iets voor te stellen

bleh, kots
Vind de combi nog wel mooi van buiten, lekker langgerekt.
Maar dat interieur……….wat een plastic en druk zooitje. Net zoals de Focus MK1, spuuglelijk. Ik rij nog even met m’n Focus Combi MKII door. Daarna eens serieus kijken naar alternatieven.
heerlijk .. wat een mooie leaseslet is dit!
Zei er iemand Kia Rio..?
Voorkant: Focus meets Ssang Young…. Brrr… Arme Focus!
achterkant is rechtstreeks gejat van de Kia pro ceed, die trouwens mooier is dan de Ford…..
die achterlichten zijn gewoonweg belachelijk!! design-foutĀ²
Is de huidige generatie toch stukken beter
zal ongetwijfeld weer puik rijden, een fantastische wegligging hebben maar, sorry Ford (ik rij er ook in, C-Max) deze hebben een wel heel erg rare neus en kont gekregen. vind ik het huidige design toch echt nog mooier. en waar zijn de LED achterlichten gebleven?? iedereen zet die tegenwoordig op hun auto’s (duurzamer/zuiniger en sneller). wel is het dashboard er flink op vooruit gegaan. dat ziet er echt prachtig uit en doet me qua uitstraling en gebruikte materialen sterk aan de duitse premium merken denken, maar dan qua design met een eigen uitstraling. afwerking en gebruikte kunststoffen doen me aan de VW Golf denken. mooie zachte materialen en alles rond om de bestuurder gegroupeerd, zoals bij een BMW.
hoop dat de ST versie de 2 liter SCTI motor krijgt want, het is wel leuk hoor, dat hele downsize gebeuren maar ik ben er niet geheel van overtuigd. echt veel zuiniger zijn die kleinere motoren niet en op het gebruik van de turbo zijn ze ook niet (veel)sneller. en over duurzaamheid wordt met geen woord gesproken. vind het ook jammer dat die 2 liter SCTI alleen maar in de S-max/galaxy gaat komen en niet in de C-max. en over de Kuga zijn de verhalen ook al verschillend. de ene meld dat die ook de 2 liter gaat krijgen ter vervanging van de 2.5 turbo en de ander meld dat Ford de Kuga ongemoeit laat.
kortom, hoop dat Ford maar snel met een facelift versie van de Focus gaat komen, want dit design is niet veel soeps!
He bah, die voorkant is echt lelijk!
@ Cantago: De voorkant is juist het nog het mooie van deze auto al helemaal als je het vergelijkt met de achterkant.
@Floc: Nouja, ik vond de achterkant na het zien van de voorkant geeneens het bekijken waard;)
Gaaaappp
toch maar rare kont:s die lichten staan mij niet aan!
De achterlichten van de hatchback blijven disproportioneel groot/lelijk. Jammer.
Vind dit echt jammer van Ford, de concurrentie in dat segment is zo groot en dan maak je zo iets!
Doe mij maar een Opel Astra!!!
Ziet er allemaal te Amerikaans uit: alles een beetje te druk en overgedimensioneerd. En wat is er met die zetels gebeurd? Net alsof ze met de hand gemaakt zijn. Van alle nieuwe wagens binnen dit segment is dit toch wel de minst geslaagde qua vormgeving.
Plak er Kia Rio op en iedereen vindt het saai.
Die achterkant doet mij denken aan een dodge caliber… En das waarschijnlijk niet de bedoeling…
Uhmmm, volgens mij zie ik hier het vorige model KIA C’eed staan….
Bij de station en in deze kleur, daar komt het design wel redelijk goed uit. Voor de rest helemaal niks en niet origineel. Die achterlichten en de scherpe twee middelste verticale lijnen, ik snap niet hoe je dat kan benedenken om het zo uit te voeren….
Af en toe vraag ik me echt af waar het verstand zit bij de tekenaars en design centra!
Die hatchback: Wat een lelijke auto is dat! Is vast getekend door een Koreaanse designer die zijn dag niet had.
Kijk
Een Hyundai Focus
De Wagon is toch stukken mooier. Die hatchback kan echt niet…
Sedan is de enige die me aanstaat qua design eigenlijk. Die hatchback achterkant is echt spuuglelijk geworden. Rij nog maar even in mijn MK2.5 door. Toch maar eens bij de concurrenten gaan neuzen wanneer de lease afloopt…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).