Stoer doen met de Dacia Duster?

Auteur: , 66 Reacties

Zou er ooit een tijd komen dat je met een stoere blik in je ogen kunt opscheppen over de dikke Dacia die je rijdt? Met de Dacia Logan en Sandero kun je dat wel vergeten, maar hoe zit het met de Duster?

Je hoeft ‘m niet mooi te vinden, maar deze Duster heeft wat mij betreft wel een stoere smoel en dat is al meer dan van andere Dacia modellen gezegd kan worden. Toch zou ik nog even wachten met bluffen over je Dacia SUV, wat met een instapprijs van 14K blijft het natuurlijk wel een ultra-low-budget-car. Dat hoeft geen diskwalificatie te zijn, want zo is er voor iedere portemonnee een SUV. Bovendien was de Logan MCV een wereldwijde hit, juist omdat ‘ie zo lekker goedkoop is.

De Duster 4×2 is er vanaf 13.990 euro en de 4×4 mag mee naar huis vanaf 16.990 euro. Er kan gekozen worden uit drie uitvoeringen: Duster, Ambiance en Laureate. De Laureate, het meest luxe model beschikt o.a. over ABS, remassistentie, 16 inch lichtmetaal, zij- en gordijnairbags voor, dakrails, airco, mistlampen, hoogglans bruine interieurafwerking. Voor wat betreft de motoren kan worden gekozen uit een 1,6 liter benzinemotor met 110 pk of een 110 pk sterke Dci-dieselmotor. Vanaf april kun je de Duster bij de dealer komen afstoffen.
66 reacties

Nee dit is hem niet voor mij. Ik betaal liever wat meer voor een mooiere auto.
@Erikkiee: lol, (een paar duizend) eurotjes meer betalen voor wat meer “esthetisch” te zijn. Is uw goed recht natuurlijk. De lexus mss? Of BMW, dan gaat ge mogen dokken. Ik wil prijs/kwaliteit voor mijn geld, en over kleuren en smaken…
En hoe zit het met de stoelen? Check die ff als het kan. Als ze net zo kort zijn als de Sandero, dan moet ik naar iets anders omzien. Wel een stoere verschijning en compleet anders gestyleerd dan dei Aziatische meuk.
Oja: Schande. ESP slechts leverbaar op de 4×4 topdiesel. Niet gewoon als optie bij alle versies leverbaar? Zuinig hoor!
Ik moet zeggen dat ik Dacia tot nu toe echt flutauto’s vind qua design waar je nog niet dood in gevonden wilt worden. Maar als ik deze (donkere) Duster zie, moet ik zeggen dat het me reuze meevalt…. en dan die prijs! Ongelofelijk dat ze het er voor kunnen maken, zeker als je weet dat alle Nederlandse belastingen er bij inzitten. Een beetje vergelijkbare SUV kost gewoon het dubbele.
Zoals die goud/brons/poepkleurige Duster daar staat zie ik er nog wel een prijsbewuste hollander in rijden. Echter, voor het witte basismodel zie ik geen markt op het noorderlijk halfrond. En die naam he…valt weinig aan toe te voegen, daar is alles al over gezegd ;)
Het duurde ff voordat het kwartje viel met ‘afstoffen’ en ‘duster’. Leuk :-) Ben benieuwd hoe de Duster er in het echt uit ziet.
lache ding wel ik denk dat hier wel potentieel in zit.
hehehe die duster erbij op de foto;D
instaprijs = instapprijs

Of ga je er in staan?
Duster = ochtendjas voor dames…..
Mooie bak! Als ik ’t geld ervoor zou hebben…

Ben niet zo van de renault’s maar dit is een mooie bak. Voor mij dan de versie met stalen velgen… (maar dan wel een andere kleur)

Alleen jammer dat er geen lage gearing op zit.
Dat bruine ding is eigenlijk best een mooi ding. Zoals eerder al gezegd, die witte is echt dramatisch lelijk. Ze moeten in NL alleen de topversies leveren om smakeloze mensen van zichzelf te behoeden.
Punt 2 is het interieur. Ik hoop dat dat het interieur is van die witte en dat die bruine er net wat beter uitziet. Anders kan je mooi stoer doen met je wagen en moet je zorgen dat er niemand IN de auto komt kijken… Ik zie in ieder geval een stijgende lijn in hun design (was ook niet moeilijk maar ik ben positief)
Mooie bak. De kale versie met stalen velgen, grijze bumpers en gewone lak kan wel eens een soort cult auto worden.
Niks voor mij, goedkoop stukje plastic van Renault, waarschijnlijk na een paar jaar al stuk.
@JohanCelica: Kort door de bocht hoor! Testaankoop in BE “dacia tweede meeste betrouwbare merk”, ver voor de duurdere wagens! Ze geven niet voor niets 3 jaar garantie, of 100.000 km. De Dacia Duster is een prachtwagen met veel comfort voor een ongeziene prijs. Ik heb deze aangekocht in BE 1,6 V16,4×4,Lauréate versie met lederen zetels en metallic zwart, 16.500 EURO ben ik kwijt aan 3,99%! Wie doet beter voor een echte 4X4. Juist… Enige nadeel is ongetwijfeld het hoge verbruik, 10L/100km is veel.
Effe een leuk weetje voor iedereen hier in Europa: In Z-Amerika worden Dacia’s gewoon met een renault badge verkocht. En de grootste verkoophit daar is de Renault Sandero Stepway… Echt op iedere straathoek zag je er een.
Voor het segment ongekend, design kan de auto wel eens tot een cultcar gaan maken. Koplampen hebben trekjes van de Lancia Delta Intergrale als je ogen een beetje dicht knijpt. In de 4×4 uitvoering wellicht wel een fraaie outdoor auto voor de avonturier die van de gebaande paden af wil. Simpele techniek zal de kosten laag houden en de betrouwbaarheid hoog. Een nieuwe prachtige budget offroader.
@forza: wat dacht je van boswachters en andere rijksambtenaren die beroepshalve offroad moeten?
de goedkoopste witte, stickertje van het departement er op en werken maar!

OT: dit word een hit! ruimte, looks (niet te nauw kijken), prijs, groter dan die van de buurvrouw (pun intended).

misschien zelfs wel in de leasemarkt. Beginnend IT’ers (detachering) hebben een budget van zo rond de 20K euri.
dus klein GT’tje of een dikke ehm Duster…
Jah!!…..die witte, fantastisch! Echt Old-Skool!

Motor chiptunen en je hebt de best denkbare Sleeper.
Wit staat lelijk, maar die bruine kan er prima mee door. Persoonlijk zie ik liever doorzichtige Dusters, dan komen de rondingen beter uit ;-)

Even zonder gekheid, dit wordt ook volgens mij een verkoophit/cultcar. Doet me een beetje aan het principe van de Lada Niva denken. Stoer voor weinig geld. De Dacia heeft wel veel meer luxe, en zal waarschijnlijk ook wat beter van kwaliteit zijn. Als ik moest kiezen tussen de Duster en een Koreaan, zou ik zeker voor de Duster gaan..
Nou kan nog wel een succes worden!
Nette prijs ontwerp erg nettjes.
Tereinwaardig lijkt mij ook niet verkeerd.
Ben benieuwd
Niet kijken naar merk en typenaam: dat ziet ‘r toch niet heel verkeerd uit. Zal best verkopen, schat ik.
Ik kan mij wel iets voorstellen bij de 4*4, maar dat basismodel heeft volgens mij weinig kans op succes. Suv’s worden toch vooral om de looks gekocht, en die heeft de instapper niet. Boswachters hebben toch echt een volwaardige suv nodig, dus dat wordt al automatisch het duurdere model. En die gaan de imposers ook kopen. Dus de duurdere van de 2 heeft potentie, de goedkopere niet. Hoe zit dat met de kernwaaren van Dacia? Wordt het langzaam aan ook steeds een duurder merk?
Merk-imago is vooral bedoeld als ego-compensatie voor korte pikkies. Ik vind dat die retro-bruine kleur hem erg goed staat en ik zou echt geen moeite hebben om zo’n wagen bij mij thuis onder de carport te zetten.
De goedkope instapper zal als 2wd best wel een hit worden, paar LM velgen er onder en je heb een toonbare SUV. Meeste kopers zullen no nonsense rijders zijn. De wat luxere 4×4 versie zal wellicht een nieuw kopers publiek aantrekken, die een ruimer budget hebben en de looks ook belangrijk vinden.
Een witte met de LM velgen in 4×4, meer cultcar zal het niet worden. Kano/surfplank op het dak en gaan.
Leuke auto, smoelt best goed
niet aan mij besteedt, geef maar een goede SUV!
Leuke auto, lekker goedkoop hier in Roemenie, en goed voor de wegen hier, alleen mis ik nog wat geld op me bank maar anders..
@Domien: Hier in Roemenie?

Waar zit je? Ik zit in Cluj.

La revedere!
We moeten blijkbaar veel betalen voor onze auto’s om ons ‘goed’ te voelen. Is dat eigenlijk niet heel raar? Ik weet dat juist dat gegeven de motor is achter het succes van merken als BMW en Audi. Maar goed, Autoblog is geen natuurlijk geen psychologenblog.. ;)
Heb het gevoel dat ie wat onder gemotoriseerd is en dan snap ik wel dat ze hem zo goedkoop mogelijk willen houden, maar denk dat 1,6D met 110 pk er een aardige kluit aan heeft…

2.0D met 140 of 170 pk past beter bij dit apparaat!
4×4 weegt ca. 1250kg, dus de 1.6 zal voldoen, en is geen sprint wonder, maar daar koop je deze auto niet voor.
@cecotto: heel juist !
Voorkant vind ik nog altijd lelijk. Lijkt wat verouderd en, ik zeg het niet graag want het is zo clichee, Chinees…
nellie the Ellie
foto #9: briljant!!
Wow, wat een mooi ding. En dat voor dat geld. 17 mille voor een 4×4, daar worden Hyundai en Kia helemaal gek van. Indertijd naar hun 4×4’s gekeken, maar het goedkoopste was in 2WD 27 mille! Ik weet niet hoe Dacia scoort in de betrouwbaarheidstatistieken, in ieder geval is het de moeite waard om deze auto in de gaten te houden.
Dacia is bezig hele goede auto’s te maken. De Duster is er ook zo één. Het enige nadeel is het veel te kleine motorenaanbod.
@BananaFlip:
komt nog wel, dat motorenaanbod. dacia moet eerst budget vergroten.
wat mag de dacia duster 4 wd trekken weet iemand dat
Ik ga hem in het voorjaar testen in Spanje. Daar kost ie nog 2K minder dan hier in NL. Prima voor 2e auto daar.
(en naar Spanje ga ik wel in mijn Mondeo)
die duster is echt niet mijn ding
Deze valt nog mee, niet echt mooi, maar ook niet echt lelijk…
En voor de prijs moet je het zeker al niet laten…
Land Rover maak je borst maar nat:P
WAUW!! wat een wielen, echt enorm!! en ook al dat plastiek, geweldig gewoon dat je zoveel krijgt voor zo weinig geld!! hij ziet er echt heel volwassen uit kwa afmetingen zeg!! (hier moet even het sarcasme vanaf druipen..)maar nu ff serieus; voor het geld is het wel wat..
Mooi non-nonsense die stalen velgen zonder plastic wieldoppen ervoor! Toch blijft de Lada Niva ook een stoer ding, juist omdat hij al zo lang gemaakt wordt. Maar dit is natuurlijk een veel verstandiger keuze als je zo simpel mogelijk 4×4 wilt rijden.
Haha! 110PK, da’s 0-100 in 19seconden oid?….
Ik durf wedden dat ie meer zuipt dan zou je er een 2.2diesel inleggen of iets van die aard…
Zelfs de langzaamste Duster redt de 100 km/u nog onder de 13 seconden… Echt zuinig zijn ze inderdaad niet, verbruik ligt zo rond de 8 l/100km voor de benzineversie en rond de 5,5 l/100km voor de diesel.

@H de Jong: De Duster 4×2 mag max. 1200kg trekken, de 4×4 mag max. 1500kg trekken. Alle specificaties kun je hier nalezen: http://www.daciast.nl/modellen
Waarom die dikke heupen en kleine bandjes? Ziet er gewoon niet uit!
Jammer dat zelfs de meest luxe versie nog kaal is, bv. geen climate-control en cruise-control.
Peter de Neef
Ik hoef met mijn auto geen indruk te maken op mijn buren , familie of collega’s en wil zoveel mogelijk ruimte voor zo weinig mogelijk geld . De Dacia Buster in basisuitvoering zou voor mij een ideale auto zijn , natuurlijk in ’t wit en met die heerlijke stalen velgen….
Dacia staat vooral voor : geen gelul , gewoon goed spul !!
Deze auto gaat het maken. Er is al genoeg dure rommel op de markt.
Ik ben de potentiele koper van de Dacia Duster.
Ik ken mijn auto-pappenheimers die slechts de commentaren leveren op de foto’s. Zelf geen poen om iets aan te schaffen.
Jongens en meisjes laat je niets wijsmaken en al die stoere taal zegt mij niets.
Het gaat om de lol en het plezier om juist een auto aan te schaffen die showfiguren afschrikt. Met showfiguren bedoel ik natuurlijk niet diegenen die in afgeragte golfjes rijden.
ik zag hem staan en moest hem hebben gelijk besteld de eerste in zeeuwsvlaanderen in het wit komt hij mooi over ik hoop hem snel te hebben mooie auto en de luxe natuurlijk he
Super mooi ding, en voor de hoeveelheid aan auto die je voor die prijs krijgt mag je niet klagen. :D
Een Nederlander die schreef in de telegraaf dat hij met een duster plankgas moest geven om van 100km naar 120km te gaan kijk maar eens welk type van motor een diesel heeft 1500cc = nog geen 70pk met die machine zult ge niet vliegen maar de 2000cc met motor 170 pk zal de Duster wel geschikt zijn voor de snelheid die men kan halen ?
In de showroom gezien..echt stoere bak. Veel fraaier dan bijvoorbeeld een Yeti of IX35. Uitrusting met beproefde Renault 110pk DCI 4×4, leren bekleding, middenarmsteun, cruise control, lichtmetaal 16″? Plm 25k..geen geld dus..
Ok geen luxe en kwa afwerking geen top, maar wel robuust en redelijk confortabel.
Is inmiddels besteld: 4×4 DCI zwart, leer, cruise control, lichtmetaal etc etc voor minder dan 25000 eurotjes.
Vrouw blij ivm de paardentrailer, ik blij ivm het snowboarden, kinderen blij omdat er geld overblijft voor de vakanties…
Hi fred, proficiat! Toch even een bedenking. 25.000 is wel veel! Ik had mij in maart ook enen besteld maar heb deze geannuleerd toen ik de kortingen zag op stockwagens. Ik ben eerst naar een Kia Sportage gaan zien, die beviel me wel. Dan toch op een hyundai tucson 2009 gevallen met ipack en den dienen gekocht. (zaligen auto) Vandaag echter een nieuwe offerte gekregen van dienen KIA Sportage CRDi 136 (Aalst – garage europa NV)voor 19.950 Euro. En daar zit alles in, sjiek interieur, goeie radio, airco, zetels die volledig plat kunnen,allé noem maar op, had ik mijnen tucson nu nog nie gekocht khad mij zeker den dienen aangeschaft. Dus ge ziet maar, duster goedkoop? In zijn basisversie wel ja. Maar nen 4×4 met trommelremmen, da’s toch niet meer van deze tijd, en als ge hem goed bestudeerd…dan ist toch wel veel geld voor een blikken doos … veel info over den duster te vinden op http://www.daciamodellen.nl, ik heb daar ook al veel gepost onder philcom. Enfin ge ziet maar …
Hallo Philcom,
25000 is de prijs in NL. Hier mogen wat meer betalen dan bij jullie.
Groet
we hebben de eerste 750 km er op zitten met de nieuwe duster ambiance en we zijn nog steeds enthousiast.
Rijdt prima, schakelt soepel, remt gedegen, stuurt lekker
In een woord: prima.
Maar de druiven kunnen zuur zijn voor diegenen die vele duizenden euro’s meer hebben neergeteld voor merken die zeker niet beter., alleen veel duurder zijn.
DE Duster: een aanrader !!!
Ben wel tevreden over zijn rijgedrag,en zeker over het model lekker stoer,ben niet tevreden als je auto al tweemaal terug voor een mankement in nog geen drie maanden,maar dat kan ook nog gebeuren kan ik nog ergens vrede mee hebben,maar dat je dan een leenauto moet betalen daar baal ik dan van kost 35 euro par dag,let daar wel op bij aanschaf.
Let inderdaad daar op ,bij een leenauto.
Ik ben zeer tevreden over de auto. wij hebben een zwarte met packlock. Ziet er goed uit en de prijs bevalt ons ook. De auto rijd perfect en wat de lawaai betreft dat valt echt wel mee. Ik heb zeer veel auto’s gereden van alle merken en ja, er zijn auto’s die meer lawaai produceren. De auto is van binnen niet super de luxe maar het is goed zo. Kortom een zeer goede auto met een mooie prijs kwaliteit verhouding. je kan ook 10000 euro meer uitgeven voor een mooier interieur. Het is maar waar je prio ligt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).