Tweede Kamer verklaart kilometerheffing controversieel

Auteur: , 52 Reacties

Jeetje, wie had dat nou gedacht? De Tweede Kamer heeft de invoering van de kilometerheffing vanochtend controversieel verklaard. Dit gebeurde op initiatief van de VVD, SP en PVV en betekent dus dat het demissionaire kabinet de kilometerheffing in de koelkast moet parkeren.

Als we na 9 juni op enig moment na een ellenlange en moeizame formatie weer een volwaardig kabinet hebben, mag deze zich buigen over het omstreden project van Camiel Eurlings. Of het er ooit nog van komt, dat valt dus zeer te betwijfelen (lees: de regeling is van de baan). (via: trouw)52 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tadaaaa
tuurlijk, zeggen ze allemaal! Ben nog benieuwd of het echt van de baan gaat, zal mij niets verbazen als er toch nog over nagedacht gaat worden. Misschien dat ze nu met veel meer research/ontwikkelingen en andere mogelijkheden een beter doordacht plan kunnen neerleggen voor de nederlandse bevolking.
Gaat dus weer dezelfde kant op als die vele andere pogingen, terwijl Camiel Eurlings wel het verste is gekomen volgens mij.
Mooi zo.
Als het CDA aan de macht komt en dus voor de 5de keer een kabinet vormt, is de kans vrij groot dat Camiel Eurlings weer minister van verkeer wordt en zo de kilometerheffing door kan voeren.

Denk maar eerst goed na voordat je zomaar gaat stemmen op een waardeloze partij die voor de 5de keer gaat omvallen. Ik moet eens snel een wedkantoor gaan zoeken, dan kan ik tenminste geld verdienen aan toekomstloze gevormde kabinetten.
En hoe vangen ze het gat nu op dat ontstaat door de BPM verlaging? Alle auto’s die niet zuiniger rijden dan 1 op 20 een dikke slurptaks?
@Roy: De BPM is/wordt vervangen door de CO2 tax. De auto’s zijn dus vrijwel niet goedkoper geworden (alleen de heeele dure). Tesamen met de MRB verhoging en een benzineaccijnsverhoging per 1 januari van 1,9ct vangt de overheid al weer veel meer geld dan vorig jaar.
Maar goed, de vlag ging bij mij uit toen dit kabinet viel. Het moet heel gek lopen wil de VVD en PVV niet in het nieuwe kabinet komen en daarmee worden de kansen voor de km heffing steeds kleiner. Helaas kunnen de rechtse partijen niet om het CDA heen en die zal de km heffing ongetwijfeld door willen drukken. Om wat belastingcentjes te besparen roep ik het demissionair kabinet vast op om de 300 miljoen projectkosten terug te halen bij Verkeer en Waterstaat. Kunnen er tegelijk een hoop adviseurs en ambtenaren de laan uit gestuurd worden.
Probleem is simpel dat de Staat der Nederlanden da’lijk heel veel centjes gaat mislopen omdat de BPM gaat verdwijnen.
Dus houdt er allen rekening mee dat we links of rechts toch genomen gaan worden.
Deze centjes die ze gaan mislopen zijn namelijk al uitgegeven……….
en camiel de lucky bastard komt er weer schandeloos van af.
Van de baan?? Dat hebben we vaker gedacht!! Geloof er niks van! (Tineke Tolpoort) Elke keer steekt het fenomeen de kop weer op! Nouja, zo lang het eerlijk is ben ik op zich wel voor betalen voor wat je rijdt. (voorwaarden: iedereen betaalt altijd evenveel, ongeacht je soort auto, er wordt geen controlekastje in je auto gebouwd en nog wat meer van dat soort dingen)
In de aanloop naar de kilometerheffing is de wegenbelasting nogal verhoogd zoals iedereen wel heeft kunnen merken. Wordt dit ook teruggedraaid?
@B /\/\ \/\/, je had alleen die B nog moeten doen als |3 :P

Verder ben ik natuurlijk blij dat dit niet zomaar ingevoerd wordt, maar vraag ik me wel af wat we nu met de bpm gaan doen?
De IVA is niets voor mij maar ik ben toch blij dat de nieuwe Astra er is!
Beter, dat hele kilometerheffing is een groot onzin.
Weg met BPM, we betalen inmiddels genoeg aan een liter benzine / diesel en de wegenbelasting is ook al absuurd hoog. Met een GPS antenne mij in de gaten houden, daar hou ik ook niet van. In een lekker vrije land leven we dan! Niet dus..Echt een jodensysteem om mensen van hun geld te beroven…..
@CSL:

waar slaat de opmerking “jodensysteem” in vredesnaam op??

redactie, mag ik een -edit- hiero..
Niemand gaat in de verkiezingen hier zijn vingers aan branden. Dit was echt het laatste wat we hiervan hebben gehoord voor een lange, lange tijd.
@bakkerst
Dat je dat nog niet weet!
alfa mannetje
@CSL: en als morgen je baas een kastje in je auto zal plaatsen . Hij gaat het je niet eens vragen hoor.
alfa mannetje
we vergeten trouwens dat een kamermeerderheid voor is , nu en later .
Als het niet zo verrekte duur was om in te voeren, blijft het toch het meest eerlijke systeem. Bij de bakker reken ik ook ieder brood af, en wil ik zo nodig midden in de nacht inkopen, dan rekent de avondwinkel extra. Waarom zou de economie anders werken op de weg?
gelukkig … de oneerlijkheid en onuitvoerbaarheid spatte er met druppels vanaf

betalen voor gebruik is de oplossing .. maar niet via deze weeg
@Laurens

Omdat het wegennet van de overheid is? Lijkt me ook nogal raar als een bedrijf een snelweg zou bezitten en vervolgens gaat bv een ander bedrijf daar een “goedkopere” weg naast leggen.
integralechubasco
@CSL
dus je hebt iets tegen joden? zit je niet net op het verkeerde blog…
Als iedereen even opgelet heeft wie er voor en wie er tegen was, weet je op wie je deze zomer kan gaan stemmen.Op zich wel mooi die val van het kabinet,ik geloof dat diegenen die voor waren ook bijna dezelfde waren die ons verscheidene keren hebben voorgelogen.(oorlogen/”vredesmissies”)
ik eis het voorschot in de vorm van MRB terug, goedemiddag!
Je moet niet vergeten dat de vvd oorspronkelijk voor het plan van de kilometerheffing was. Ze vonden alleen het huidige voorstel niet goed genoeg en zijn daarom maar bijgedraaid.
alfa mannetje
@blokker5: nee , de vvd wil kiezers . Dat heet politiek.
@alfa mannetje: Onzin. als je de laatste tijd naar de verkiezingsdebatten heb gekeken is het allemaal flut. Een oneindige opsomming van hun standpunten, dat is toch niet debatteren? Een echte politieke partij kan zijn mening bij stellen als daar reden toe is, iets wat alle partijen (dus ook de vvd) lang niet hebben aangedurfd
Jippy. Deze onzinnige kilometer tax is van de baan. Mijn CO2 kanon kan weer voor een redelijke prijs door de kuilen en steentjes van onze wegen heenstuiteren. Wat ik aan steenslag en andere schade door slecht wegdek heb is echt niet normaal! Benzine wordt heel snel duurder vrees ik, net nu LPG flink extra wordt belast.
We krijgen weer een begrotingstekort dubbeltje aan extra benzine accijns en mogen op die manier betalen voor het falen van de overheid en banken toezicht. Kan die JSF toch mooi gekocht worden van onze centen en dat levert ons dan weer werkgelegenheid op zeggen ze. Absolute bullshit natuurlijk! Laat je niet foppen, we worden aan de lopende band belazerd. Blijf VVD of PVV stemmen, maar stem nooit voor een partij die voor kilometerheffing is of op andere wijze ons geld over de balk gooit.
@ CSL…

Niet echt netjes van je om er Joden bij te betrekken, slaat natuurlijk nergens op! Daarnaast, doe eens wat aan je zinsopbouw pauper!!! Anders, ‘straight back to school’!!

OT: Tsja, dit wordt met een jaar of 2 wel weer uit het koelkastje getrokken! Las ook een post dat de meerderheid van de kamer indd VOOR was…dus ja!!! We moeten en zullen eraan geloven!!
Wat is nou controversieel?
Gelukkig! Ik denk dat weinigen hier voor dit miljardenproject is… Het is té ambitieus, de invoeringskosten zijn wel heel erg hoog en het zou ons in de toekomst veel meer geld kosten dan hetgene wat wij nu kwijt zijn.
Wel moet ik zeggen, eerlijk is eerlijk, respect voor Camiel Eurlings! Hij is velen malen verder gekomen dan zijn voorgangers…
alfa mannetje
Gelukkig : nu hebben we nog hogere MRB en blijvende 42 % belasting op een auto.

De reden dat ik nooit voor referendums ben…..
@ alle zeurpieten over die Joden-opmerking:
Dat is een normale uitdrukking hoor, en hebben ze ooit ook écht verdiend!
integralechubasco
@mark
dat is geen normale uitdrukking. je bent best wel racistisch bezig.
als je niet weet wat een “joden-streek” is ..

dan heb je een mietjes opvoeding genoten ..
integralechubasco
en wat heeft een joden streek met jodensysteem te maken?
mark en csl gebruiken hier een heel ander context.
veel beloven en weinig geven doet elke dwaas in zaligheid leven ..
integralechubasco
en daar staan joden tegenwoordig bekend om? Misschien dat ze daar in en voor de 2e wereldoorlog om bekend stonden. die zijn allemaal uitgemoord.
film-industrie/bank-wezen/media en alles waar wurg-contracten en afhankelijkheid dmv monopolie positie mee gemoeit zijn ..

een soort van rekening-rijden dus ..
integralechubasco
wurgcontracten of monopolieposities = joods dus?
henry ford was toch ook geen jood?
@integralechubasco:
en Camiel Eurling en Wouter Bos ook niet ..
maar dat maakt de streek niet minder ..
integralechubasco
welke streek?
de joden streek die ze leveren of het jodensysteem waarin zij schijnen te werken?

wereld van verschil… ik blijf erbij.
integralechubasco
en wat ook niet goed te praten is:
vermeende haat/ergernis naar mensen op topposities en die dan joods noemen.
@integralechubasco:
hoezo dan ?? tis toch geen scheldwoord .. of wel ??
integralechubasco
@lincoln
de scheldwoord en zijn context…

xenofobie wordt vooral gevoedt bij mensen aan de zelfkant of onderdrukking.
Een ander is niet verantwoordelijk voor je misere, jij bent verantwoordelijk voor je succes.
@integralechubasco:
klopt helemaal ..
daarom zie je mij ook nooit verontwaardigt doen/zijn over het benoemen van bevolking-groepen .. en het zeker nooit als belediging zien ..
@lincoln
@integralechubasco
@ alle zeurpieten

Volgens mij zitten jullie op de verkeerde website !
alfa mannetje
Ik heb de reden van de VVD nooit vernomen , alleen TEGEN .
En wat willen ze wel ? Doet het zo goed bij de kiezers. Net als de AOW , TEGEN !

Blokker 5 , er MOET iets veranderen , de wet bepaalt dit en om ons fileverslaafden te laten nadenken. Betalen voor als je zo graag file wilt rijden.
Want , waarom moeten we allemaal tegelijk de weg op om op hetzelfde tijdstip de kompjoeter aan te zetten ?????
Want , waarom moeten we allemaal tegelijk de weg op om op hetzelfde tijdstip de kompjoeter aan te zetten ?????

Omdat dat doodnormaal is. Iedereen doet dat en nog wel overal ter wereld! Bovendien is het van alle tijden. Dan moet het toch wel een tamelijk normale gewoonte zijn he?

Maar waarom moeten er zo’n massa zeurpieten nu al zo’n drie decennia gaan dwarsliggen als we gewoon de daarvoor benodigde infrastructuur willen aanleggen? Er moet iets veranderen ja, namelijk dat zulk soort maatschappijsaboteurs de WW wordt ingestemd en de kamer uit.
alfa mannetje
”Omdat dat doodnormaal is”

nou betalen ervoor , kan je vertellen dat we anders gaan leven…..

Overal ter wereld : denk dat je niet verder komt als nederland.
Komt er niet van… (Hoop ik!)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).