Kies maar: Opel Meriva of Citroën C3 Picasso

Auteur: , 59 Reacties

De keuze is weer reuze. Vandaag een tweetal dodelijk saaie auto's die op geheel eigen wijze het zwaard heffen tegen de eindeloze stroom aan inspiratieloze gezwelletjes in hun segment. Twee auto's waarbij er iemand in het designteam is opgestaan om te zeggen: "Nee, laten we het nu eens anders doen". Hoe onwerkelijk het ook klinkt, vandaag gaat het niet om motoren, geluid en luxe, vandaag gaat het om suicide doors en rare kleurtjes.

Op een bepaald punt in het leven hebben de meesten toch ook een handig wagentje nodig om de kids naar school te brengen, of laten brengen. Zeker in dat laatste geval wil je een niet té kostbaar en vooral veilige auto. Om het nog een beetje leuk te houden kies je een model dat net wat afwijkt van de rest,

De Opel Meriva heeft zonder meer dé meest unieke feature op betaalbare auto’s van dit moment. Behalve als je hetzelfde bedrag uitgeeft aan een klassieke Lincoln Continental kan je niet zó leuk met de deuren spelen als in de nieuwe Meriva. Het wordt haast leuk om achterin te gaan zitten. Dat brengt een tweede voordeel met zich mee, want met een beetje geluk houdt het de kinderen stil. Ben je eenmaal op de bestemming gearriveerd dan hoef je haast je stoel niet uit om het achterportier te openen. Ondanks dat de ontwikkeling vast meer tijd en denkwerk vergde dan een traditioneel deuren-systeem is de nieuwe Meriva er al vanaf €17.995,-. Je krijgt dan een 1.4’tje, maar motoren daar hebben we het vandaag niet over.

De Citroën C3 Picasso heeft geen hippe flexdoors. In plaats van de techniek, richten de Fransen zich liever op het design. Aan de binnenkant heb je wel een hele hoop vakjes en luikjes, om je wijn en kaas in kwijt te raken, maar aan de buitenkant functioneert de C3 Picasso gewoon als iedere andere auto. Dankzij de vakjes en een iets dikker kontje wint de Citroën het wel qua bagageruimte. Verder zal je nooit een tweede auto met dit uiterlijk tegenkomen op straat, behalve een andere C3 Picasso dan natuurlijk. Ook de Citroën heeft in de instapper een 1.4 liggen, deze gaat voor €16.995,- over de toonbank.

Helaas lijkt een Opel Meriva OPC of Citroën C3 Picasso Racing uitgesloten. Wat dat betreft kan de keus niet makkelijker gemaakt worden. Ze zijn beiden niet spannend om te rijden. Het zijn natuurlijk ook auto’s gemaakt om mensen te vervoeren zonder ze misselijk te maken. Wel zijn beiden leuk om in het weekend toch nog een rondje omheen te lopen, gewoon om te kijken hoe anders zo’n auto toch in elkaar zit dan je eigen RS6 of M5 touring.59 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat moet ik hiervan zeggen, op het moment dat ik klikte op het artikel kreeg ik al spijt :(
Doe mij maar de Citroen… ‘flexdoors’ lijken wel cool, maar je hebt er geen reet aan. En niemand die seriues denkt dat je een RR Meriva hebt.
een c3 is het limoengroen… ja, ik ben gek ^^
Nee, bedankt, ik maak ‘m net uit..
hmmm opels zuigen + dat die picasso er wel leuk uitziet dus doe maar de citroen.
Opel!
Kia/Hyundai > VAG
Citroën, ook al heeft mn vriendin nu verplicht een lease-corsa, ik vond mn oude AX een stuk interessanter….De vormgeving van de C3 Picasso is ook lollig ‘Tonka’ trouwens :P
de C3 is een regelrechte nekkendraaier ..

de ultieme straatbeeld verfrissing sinds tijden ..
doe mij die eene met die zelfmoord deuren maar…
Meriva. Mooier interieur en grappige deuren. C3 Picasso kennen we nu wel weer.
De opel, en dat is niet alleen door de flexdeuren.
Mijn Ford Fiesta ;)
En als ik echt tussen deze 2 moet kiezen… Dan die Opel…
Opel, maar ik heb eigenlijk geen idee waarom.
Ondanks dat Citroen leuke dingen laat zien de laatse tijd heb ik meer vertruwen in Opel dan Citroen.
Of mij gevoel klopt geen idee.
Maar ik zal de keus is aan me vrouw voor leggen, daar zijn dit soort auto’s voor gemaakt.
Er is nog meer keus in deze klasse, bv de Kia Venga
wat ook een leuke en goede auto is.
@Bhe: dus bij multiple-choice met antwoorden A en B, ga jij voor “C: weetniet”… je begrijpt duidelijk het topic niet, lees ze hier anders nog eens na.
SLopel of Citroen (sl)opel de naam zegt het al……..
citroen vind ik er wel aardig uit zien maar ik knap behoorlijk af van het dashboard. Nee.. niets voor mij
de C3. Ik hou niet van Opel.
@Audi,

Hahahahaha, heb je die zelf bedacht?

OT: Doe de Citroën maar, een wat speelsere auto dan de Opel
Meriva want: 140 pk 1.4 turbomotor is in ieder geval niet zo ondergemotoriseerd als die C3.
Ik kies voor de meriva.
Ik vind het een leuk vrolijk autotje en die deuren zijn wel heel cool. En lijkt mij ook wel handig als je baby’s hebt, dan kan je ze er direct inzetten.
Plus, dit is puur mijn persoonlijke smaak. Ik vind de Citroen C3 Picasso niet mooi. Dus de Meriva voor mij.
Meriva heeft betere aandrijflijn maar heeft wel erg suf imago. Echter, om in een Citroen te rijden moet ik toch echt me kapsel veranderen…..
Toch wel weer een moeilijke keuze, maar om een hele andere reden dan bij de vorige keuzes.
Deze auto’s hoef ik namelijk allebei níet te hebben.

De Opel en de Citroen vind ik er allebei best leuk uitzien. Het ontwerp van de Citroen is bijvoorbeeld echt goed gelukt.
Maar de Opel is zo’n onwijze suffe burgermansbak, daar wil je niet dood of levend in gevonden worden.
En tja de kwaliteit van de Opel is ten minste wel in orde. Bij de Citroen is die nog ver te zoeken. En ik wil gewoon geen auto die uit elkaar dondert.

Dus ik wil geen van beide, maar als het echt moet, dan maar de Opel, die blijft het over het algemeen ten minste wel doen…
geef mij dan maar gewoon de galg, allesinds een minder pijnlijke dood dan met 1 van deze krellen moeten rond te rijden !!
@Alwood
een lincoln continental is natuurlijk een stuk handiger om de kinders in naar school te brengen;)
Hmmmmeriva! Eindelijk iets leuks in dat segment (van Opel nog wel :? )
C3, hartstikke leuk dat Citroën design levert voor het jonge gezin.
Want de gemiddelde autoblogger haalt hier zijn neus voor op en kwijnt zachtjes weg in zijn Audi-BM Benz Twin Turbo Super Silence V12 W8 6 liter.
De C3 Picasso vind ik geen dodelijk saaie auto. Sterker nog, ik vind ‘em er best aardig uitzien. En een Meriva met suicide doors kunt je ook best bijzonder noemen. Maar aangezien ik niet achterin zal gaan zitten, ik niets heb met het merk Opel en ik de frivoliteit en kekke kleurtjes van de C3 Picasso best weet te waarderen (hoewel ik er zelf niet in gezien wil worden) kies ik voor de Citroën.
doe mij de Meriva maar
Meriva!

C3 Picasso vind ik een raar ding. Wel geinig. Maar wint het niet van de net nieuwe goed uitziende Meriva!!!! Met zijn “suicide doors”!
-edit: nutteloze bijdrage-
tsja… die keuze is niet moeilijk. Citroën!
ik hou niet zo van opel (insignia dan wel weer), maar als je in zo’n c3 picasso over straat rijd, sta je wel echt voor schut. en die ‘flex doors’ zijn ook wel vet
opel zowiezo , hoe lelijk is die C3 picasso!
Och, zal me totaal niet boeien, allebei wel geinige auto’s.

Voor de familie he ik ook een dodelijk saaie zilvergrijze station met bijna 2,5 ton op de teller, maar voor mezelf heb ik ook wat leuks in de garage staan.
Opel, ik vind het beide grappige auto’s, ze hebben beide wat. maar ik vind de meriva zo’n veel beter uiterlijk hebben dan de vorige, dus een nipte overwinning voor de meriva, maar mijn complimenten aan citroën
De Meriva, maar als hij (of zij?) die flexdoors niet had gehad, de Citroën :P

Reacties als Slopel e.d. zijn zo verschrikkelijk achterhaald, doe dat alsjeblieft lekker op geenstijl(t) waar ze gewend zijn aan dat lagere niveau :roll:
Ik ind de meriva mooi:D
Ik neem weer de verstandigste keuze, de Citroen. Ook al vind ik de Meriva even goed, de Citroen heeft de beste prijs.
De Citroën natuurlijk.

Opels zijn kwalitatief niet echt best. Ik weet niet hoe het met de huidige Opels is maar de Opels uit eind jaren 90 roestten onder je reet vandaan.
de C3 Picasso. Hops naar de dealer.. Inruilen op een C6 2.7 HDI Exclusive.. Ja, natuurlijk met bij betaling..
Doe die opel mij maar, ik ben opelfan en ik vindt de picasso t*f*slelijk
interieur van opel is ook zoveeel keer mooier dan die lelijke picasso( hoe stom is dan ook die naam picasso!!!)
Voor de keuze uit deze twee gaan de kudo’s naar Citroën, voor het produceren van een handig, betaalbaar en leuk gestileerd familiewagentje.
Maar misschien toch ook naar Opel, omdat haar designers de Meriva hebben weten omtoveren tot een haast begeerlijke auto. Ik denk dat ik Opels prestatie nog meer waardeer.
Toch wel vreemd dat ze voor gevaarlijke suicide doors kiezen bij een familiewagen, dat is vragen voor ongelukken.
dingesdoors van de meriva opel
veel liever de citroen , die opel is lelijk en zoals die andere
Opel. Maar eigenlijk wil ik die deuren voorin hebben, omdat ik niet achterin zit..
In dit geval teken ik voor een Meriva. Veruit het mooiste interieur, die achterdeuren zijn toch wel uniek en het exterieur is fris. De C3 Picasso is wat frivoler, maar ik verwacht dat het ontwerp wat minder tijdloos zal blijken in de toekomst.
Mag het ook allebei?

Ze zijn allebei erg geslaagd, waarbij ik aanteken dat de Meriva er stukken beter uitziet dan zijn voorganger! [thumbs up]
Bakpao..lover
Citroen , Hoef ik in ieder geval geen ANWD te bellen
doe mij die opel maar
Doe mij het Opeltje maar.
Doe maar de Meriva. Die Citroen is een van de lelijkste auto’s ooit, je wenst zelfs je schoonmoeder niet toe dat ze daarin moet rijden.
@Vag-lover, en daarom heeft een meriva suïside-doors…. Kun je ’t zelf doen haha!
Tsja, moet ik hier nog een reactie plaatsen of is het tonen van mijn nickname al duidelijk genoeg? :mrgreen:
De Citroën is blij en hip
De Opel is voor bejaarden
Citroëns zijn zompig maar wel comfi
Opels sturen kut, schakelen kut, zitten kut en rijden kut
De Citroën dus :roll:
De opel want deze duitser mist gelukkig de Franse slag.
Ik fiets wel (maar de Opel heeft wel gave deuren, doe die dan maar!)
Heerlijk al die commentaren.
De meesten hier zullen hun geld gestoken hebben in een of andere 10 jaar oude bmw om maar vooral een stoere sloep te kunnen rijden.
Niet wetende dat deze typische penisverlenging eigenlijk meer meelij dan wat anders opwekt.
Deze autootjes zijn grappig, ruim, veilig en rijden uitstekend.
Geen 200 of 220 of 250 wat hier iedereen natuurlijk zondermeer haalt, maar 180, 190 halen ze wel en dat is meer dan genoeg op onze snelwegen, aangezien je toch amper boven de 160 komt.
Wat mij betreft, opel is burgelijk, citroen is lelijk.
Mijn keuze is overigens wel citroen, omdat het uiterlijk on-citroen is en hij overigens heerlijk rijdt in de 120pk versie (overigens niet underpowered voor zo’n autootje)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).