Nissan Leaf: Top of Flop?

Auteur: , 58 Reacties

In Genève zagen we het wonderschone meisje in de Nissan Leaf de redelijk ogende Nissan Leaf. Een nieuwe elektrische auto van Nissan. Maar gaat de Leaf slagen of wordt het een flop?

Volgens de vooraanstaande Forbes journalist Jerry Flint wordt het een flop. De reden? Buiten het feit dat deze auto een beperkte actieradius heeft (namelijk ongeveer 160 kilometer volgens Nissan) zou de Leaf een te lage topsnelheid kennen en te duur worden. En het zou veel te lang duren om de auto te herladen. En dat natuurlijk allemaal in vergelijking tot een auto met verbrandingsmotor.

De uitspraken van Flint zijn opmerkelijk te noemen. Echter, of hij gelijk krijgt valt nog maar te bezien. De doelgroep voor deze auto is wellicht helemaal niet op zoek naar een auto met de kenmerken van een verbrandingsmotor. In deze tijd is het vaak veel belangrijker om verantwoord en groen over te komen op je vrienden en collega’s. De Leaf is geen Autobahn racer, maar met ruim 140 kilometer per uur is de Leaf snel genoeg om mee te komen in het verkeer. De actieradius is inderdaad beperkt, maar dat is zo met alle elektrische auto’s. De doelgroep voor deze auto zal bestaan uit bijvoorbeeld huisvrouwen die even de kids naar school willen brengen, een boodschapje doen, en dan de auto weer lekker aan de stekker hangen. Binnen een half uur is de batterij voor 80% opgeladen, meer dan genoeg om ’s middags nog even om de hoek bij de buurvrouw te gaan kletsen.

Natuurlijk mist de Leaf bepaalde voordelen van een auto met verbrandingsmotor. Daar staat tegenover dat er Nissan met een elektrische auto aankomt die er niet achterlijk uitziet, die gewoon ruimte biedt aan 4 of 5 personen en die prima bruikbaar lijkt voor korte afstanden. Een prijs is nog niet bekend, maar de verwachting is dat die in de buurt van bijvoorbeeld een Volkswagen Golf uitkomt. Wat denken jullie? Nissan Leaf: top of flop?

58 reacties

ik vind het een flop…
maar voor milieubewuste mensen wordt het vast een top
lelijk, dus flop.
electrisch, dus helaas kansloos bij mij!
Flop of niet, wel de eerste op de markt met een elektrische auto.

Fist Mover Advantage!
Flop, wat nissan al jaren bied.

Alleen de extreme van Nissan zijn wel te pruimen, maar dat zijn maar 3 modellen die niet veel verkopen.

-370Z
-GT-R
-Patrol

De rest is gewoon 1 grote flop.
@jack_abarth: Dat ben ik wel met je eens. Ook ik vind Nissan wel een chisofreen merk. Aan de ene kant is het een vreselijk cool merk met dikke kanonnen, zoals de GT-R e.d. Aan de andere kant bouwen ze van die flauwe truttenschudders zoals de Micra, Almera e.d. Raarrrrrr….
Naam is al flop genoeg, de lampen zijn gewoon veels te groot. voorkant lijkt een beetje op die van de Fiesta.
Ik denk top. Sluit mij aan bij de argumenten die Casper op geeft. Voor kleine afstanden, stad, woon/werk, boodschappen, enz is dit een prima auto. Als je naar Frankfurt moet pak je gewoon de Pathfinder. :)

@ Casper: Trok ze nou speciaal voor jou voor die foto dat rokje zo omhoog? Lekker hoor! ;)
@Freewarefreak: ja, ik maak rare dingen los in vrouwen ;)
fris model, fris meid :)
een flop, 160 actieradius…tot je er zelf mee rijdt, haalt deze nog geen 100km misschien.
eindelijk het gele Leaf meisje!
bedankt ;)
Top. Ik reed deze ochtend achter de nieuwe Fiësta aan. Lelijk hok, maar bon. Het doelpubliek voor dat soort van auto’s lijkt me ook wel geïnteresseerd in de Leaf. En als je dan toch in die markt shopt, dan liever de Leaf, want die heeft toch een hoop voordelen.
Top!

En wat maakt het uit dat ie maar een actieradius heeft van 160km, de meeste auto’s worden toch gebruikt om naar de supermarkt een dorpje vererop te rijden.
Ik denk top. De actieradius is meer dan voldoende in de randstad en daar wonen toch de meeste afnemers deze auto.
waarom moeten die dingen altijd zo focking lelijk zijn?? maak er nou eens een fraaie auto van !!!
O ja, en in Amsterdam worden in het kader van het stimuleren van electrisch rijden meer dan 1000 oplaadpunten aangelegd. Daarbij is de kans groot dat je een oplaadpunt krijgt voor je auto en dus een privé parkeerplaats krijgt.
Het opladen bij de oplaadpunten is trouwens gratis.
Geef me maar dat gele model !!!
@Buyck:
Ik moet je wel waarschuwen ! Die gele mag dan, net als de Leaf, in aanschaf betaalbaar zijn, maar dan ben je er nog niet !
Bij de Leaf moet je nog een accu pakket leasen. De ‘gebruiks- en onderhoudskosten’ voor dat gele model lopen ongetwijfeld nog veel meer in de papieren.
Hoewel, bij dat gele model kun je een deel van het onderhoud natuurlijk lekker zelf gaan doen ;-)
@Ramshoek: LOL.. :)
Het wordt zeker geen flop, maar elektrisch rijden kent nog teveel beperkingen om de wagen top te laten worden.
Natuurlijk, voor dagelijks (rand-)stads gebruik is zo’n Leaf natuurlijk afdoende. Zeker als straks meer en meer steden en bedrijven gaan zorgen voor laadstations.
Maar ja, de meeste mensen kopen hun auto niet alleen voor de boodschappen of het woon- / werkverkeer, willen er ook wel een een dagje mee naar de IKEA (voor veel mensen heen en terug soms 200km), oma in Zeeland en natuurlijk op vakantie naar Frankrijk. En dan schiet zo’n elektriche wagen tekort.
De Leaf is daarmee naar mijn mening er toe veroordeeld om binnen gezinnen, ‘de tweede auto’ te zijn. En of die markt nu zo groot is?
FLOP!!! Maar dat meisje in dat geel jurkje is echt oogstrelend…. Definite WIN right there… :)
Onderhoud wordt in elk geval goedkoper dan bij een golf, maar die accu’s blij groot, zwaar, vergif en vooral duur bij vervanging. Dus ik denk dat het voor ‘ de huisvrouwen’ waar over gestproken wordt toch goedkoper is om gewoon een aygo etc te kopen , maarja als je nou eenmaal graag wil patsen tegenover je omgeving dan is dat niet goed genoeg hè.
Als ik dan zo nodig electrisch moet gaan rijden, doe dan maar een kleinere auto met een range extender…
Mooie voorkant, prima onderstel, flinke bumpers. Ja, een mooie meid!
[email protected] je was me voor.

Ik krijg het gevoel bij deze auto dat ik er nog niet oude genoeg voor ben. Die meid daarentegen, je zou er bijna elektrisch voor naar geneve rijden.
Nissan heeft veel mooie modellen en vooral de nieuwere modellen zijn voor niet altijd mooi, maar deze valt tussen mooi en lelijk.

Van de lelijke nieuwe modellen, hoort bijvoorbeeld de 370Z en GT-R niet bij.

Het valt vooral op dat de koplamp over de hele lengte zit. Hoe moet je daar een lamp vervangen?
Top en top!
Flop. Want er staan nogal wat fouten in dit artikeltje. Genoemde prijs is exclusief batterij. Men verkoopt dat door aan te nemen dat de kosten daarvan ongeveer gelijk zijn aan de kosten van brandstof. Laadtijd van 1/2 uur alleen als je een dure snellader koopt en 3x80A huisaansluiting hebt. Enz..
Wat een snoepje!
Het lijkt wel de achterkant van zo’n DFDS schip waar je met je auto door moet rijden. Wat een rare achterkant :S Doet u mij dan toch maar de Golf voor dit geld ook al is dat in de ogen van de Hippies niet verantwoord. Het zal wel Top worden net zoals de Prius, maar voor mij Flop. De beursdame(s) daarentegen :D TOP!
@ErikkNL: de Prius vergelijking is wel terecht in de zin dat de milieubeweging weer gaat proberen om er buitenproportioneel veel belastinggeld tegenaan te smijten.

De gemiddelde Golf stoot tijdens het autoleven voor minder dan 1000 Euro CO2 uit, als de Leaf daarop 30% bespaart, zou een subsidie van 500 Euro terecht zijn. Het zal wel een factor 100 meer worden…
Nissan Note opvolger?
Ik geloof niet dat de omschreven doelgroep de prijs van een Golf gaat ophoesten als er zoveel goedkopere alternatieven zijn. Vrees daardoor dus voor een flop.
Designwise flop, saleswise TOP!!!
En wat een talentje zeg, die in die gele jurk!
Ik ben helemaal van mijn stuk, wat een elegantie en uitstraling. Echt fotogeniek. Zo heb ik ze nog niet eerder gezien in de Geneve reportages. Of ging dit item nou over auto’s?
ik denk
dat het wel eens top model kan worden van nissan

dus TOP is not FLOP
mss koopt kabout PLOP em ene :)
dan loopt em rap van contentement op zijn tenen
nissan verkoopt schopt nen andere tegen de schenen
ga nu nie beginnen wenen

maar word nen topper de topper de plop auto :) voor den top
Wanneer de dames erbij worden geleverd: TOP, anders FLOP!
Ander nadeel dat zich pas in de praktijk zal uitwijzen is diefstal van accupakketten. Nissan geeft een levensduur van zo’n 5 jaar, daarna is de capaciteit al zover teruggelopen dat vervanging wenselijk wordt als actieradius belangrijk is. Wat let men om dat via de leenroute te gaan doen?
Stel dat de km-heffing door komt over een aantal jaren dat is het al helemaal niet interessant meer om deze als tweede wagen te nemen.
Dan kun je beter 2e hands een jonge Cuore op de kop tikken.
Nissan kan echt geen deftige auto’s meer maken…
De gt-r en de 370 z zien er goed uit…. maar hun gewone wagens?
Die zijn zo lelijk…..
Wow dat meisje in het geel heeft echt mooie voeten haha
De auto kan er prima mee door!
En niet alleen de voeten xD
euh…met zo een mokkel wordt alles top ja.

Ik bedoel…

Zet haar neer met een emmer spruitjes en stel me dan de vraag of ik haar spruitjes zou lusten….

Ja DUH!
Zelfs op deze foto:
http://www.autoblog.nl/image-gallery?file=0_Beurzen/Geneve_2010/Nissan_Leaf/Nissan_Leaf-4.jpg

…dwalen mijn ogen meteen af naar het stukje been wat nog net zichtbaar is.

Zucht wat is ze lekker…
Nissan trekt alles uit de kast.
Top of flop… Dat zal niet zozeer afhangen van de techniek en vormgeving, maar van de publieke opinie. En dat zou echt totaal onterecht zijn!!!
Als men de buitenkant buiten beschouwing laat is dit best een leuk autootje. Voldoende voor het stadsverkeer in ieder geval.
En is die oplaadtijd niet heel erg kort?
uuhm een flop, ze zijn niet echt goed bezig op het uiterlijk, kijk ook al naar dat andere rare geval van nissan…
Techniek is goed maar de rest is flop dus laat maar aan een boomtak hangen ofzo!
alles hangt af van de prijs, ze haddden het wel een mooier design kunnen geven …
In een niche wordt dit zeker een succes. Als ie voor de Golf gebracht wordt. Ziet er eigenaardig uit, maar heeft zeker wat prettig eigenzinnigs. Prima boodschappenkar, schoolbus en voor korte woonwerkafstanden.
…prijs van een Golf, natuurlijk…
Helemaal TOP! Oh, jullie hebben het over de auto? FLOP
Zo te zien is het kleimodel gesmolten
Flop, dus
ik rij elke dag 60km naar mijn werk. dan hou ik nog 100 km over. als ik verder wil bv op vakantie huur ik wel een auto van het geld dat ik uit spaar van de benzine. daarnaast rij op over wegen waar ik maar 100km/pu mag. zeker voor een prijs van een golf ga ik hem kopen! top dus!
Idee is goed, uitvoering wat minder. Waarom zijn die “groenäuto’s verkleed als gedrocht. Zou liever hebben dat ze die techniek in een doorsnee model proppen.
Met zo’n uiterlijk moet dit wel floppen!
Je hebt gelijk; ze is inderdaad wonderschoon..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).