Video: testrondes rijden in de Aston Martin One-77

Auteur: , 55 Reacties

De One-77's 700 pk's brullen het uit! Dat mag ook wel want de levering zou dit jaar al moeten beginnen.

Er is al een top geregistreerd van ruim 355km/u. De nordschleife staat op de planning, maar wellicht wachten ze nog iets warmer weer af. Zelfs van een testmodel zou het zonde zijn om deze nu al stuk te rijden.

De Aston Martin One-77 moet meer racy worden dan de modellen tot nu toe en dat lijkt heel aardig te gaan lukken. Het sportiefste wat ze te bieden hebben is nu toch wel de V12Vantage, maar die V12 trekt niet zo heel lang door. De nieuwe 7.3 liter V12 in Aston’s topmodel moet een veel groter toerengebied gaan aftasten. Ondanks dat hogere bereik zit je sneller in de toerenbegrenzer. Aan het filmpje te horen komt de gewichtsbesparing van het blok de levendigheid sterk ten goede.

Een officiële acceleratie-tijd is nog niet bekend, maar deze zal ongetwijfeld heel laag in de 3 seconden liggen. Dat blijft knap voor een auto die enkel zijn achterwielen gebruikt om te versnellen. Zelf oordelen? Bekijk de video op Autojunk.

Valt wel op in je spiegels...55 reacties

Ganzgeil!
nice sound
Holy shit dat ding klinkt geil!
Hij doet me altijd erg denken aan de SLR..
op de foto’s zag die neus er niet heel geweldig uit, maar op video ziet die er subliem uit
‘een toerengebied gaan aftasten’….ahum?
Ik blijf me verzetten tegen deze auto. Hij is absoluut idioot en dan met name de prijs. De prijs van een Veyron, Enzo etc. wordt gerechtvaardigd door de absurde presaties en de ontwikkeling ervan. 1 miljoen pond is puur een toevoeging aan de krappe cashpositie van Aston Martin. Het is dan ook niet gek dat ze al een tijdje opzoek zijn naar extra geld.
@JPM:
Man man man. Wat een redenering. Man, luister, dit heeft dus niets te maken met het feit dat je betaald voor de prestaties. Je betaald voor de exclusiviteit. Doe eerst wat huiswerk alvorens commentaar te geven. Dit is een effectieve gelimiteerde versie. Het maakt nadien niet uit wie je bent en hoeveel je er zou willen voor betalen (al is dat hoogstwaarschijnlijk discutieerbaar als je 2mil op tafel neerlegt). Deze wagen heeft niets met prijs/prestaties te maken. Ze vragen een symbolisch 1mil. voor deze wagen om écht de exclusiviteit te behouden. Voor hetzelfde geld, was dit puur een prototype en een one/off. Nee ze hebben er een one/77 van gemaakt -> snap je hem. Dus je commentaar is volledig ongegrond. M’n betaald hier een bedrag voor exclusiviteit en niet voor prestaties of iets anders. Uiteraard is het bedrag waarvoor hier betaald moet worden mooi meegenomen. Maar dat is nu eenmaal zo. Of deze wagen nu 500k kost, of 800k, of 1Mil, of 1.5Mil, dat maakt niet uit, want daar gaat het hem niet om. Dit moet maar kunnen gekocht worden door een exclusief publiek die deze wagens OOK zullen gebruiken op de openbare weg EN niet in hun garage gaan laten staan. Aston Martin is hier heel duidelijk over. De klanten die deze wagens kopen, MOETEN ze ook gebruiken. Het is hetzelfde geweest met de 8c van Alfa. Hier werden de klanten ook gekozen op basis van hun wagen geschiedenis bij Alfa (buiten een paar prinsen na), maar bon. FYI.
Leuk punt dat je aanhaalt met de Alfa. Je zegt dat je betaald voor de exclusiviteit. En de Alfa dan? Die is bizar exclusief, de cabrio al helemaal. Kost die 1 miljoen? Nee. Ze hebben een leuke winstmarge op die auto, ga daar maar van uit maar een prijs van 1 miljoen rechtvaardigd niets.

En de prijs van een auto staat altijd in verband met de prestaties. Deze prijs is niet te rechtvaardigen, de oplage bepaald de exclusiviteit niet de prijs. Als je wat verder kijkt dan je neus lang is dan zou je zien dat Aston al een tijdje wat cashflow problemen heeft en wat is er nou lekkerder dan een aanbetaling op 77 auto’s die 1 miljoen kosten? Juist daar heb je al gauw je antwoord op de werkelijke vraag waarom hij 1 miljoen kost.
Aston Martin zijn een stelletje geldkloppers geworden daar waar in de tijd van David Brown auto’s regelmatig ver onder de kostprijs verkocht werden moet je nu waarschijnlijk (incl. belasting) 2 miljoen euro betalen voor een auto met exact hetzelfde interieur als een v8 Vantage, die langzamer is dan een Porsche 997 turbo naar de 100 en ruim 1500 kg weegt. Het is te belachelijk voor woorden.
@JPM:
De mensen die het eens zijn met de redenering van JPM. Zoals de meesten het hier zeggen, het is simpel vraag = aanbod. En idd, het oog wilt ook wat en daar betaal je wat voor. Ik snap jullie redenering wel van “voor dat geld mag het best iets zijn”. Maar als je zo’n opmerking geeft, dan leef je nog in de jaren 90. De marketing in het algemeen is sindsdien sterk veranderd… Als voorbeeld, iets off-topic:
Louis Vuitton tovert vuilniszak om tot peperduur accessoire -> Prijs: 1000 dollar. En wil je het weten, ja daar heb je klanten voor. Je zal ALTIJD klanten hebben. Is het immoreel, aaah dat is een andere discussie. Maar daar gaat het hier hem niet om. Men wilt aantonen bij Aston Martin wat m’n in staat is. Ok, misschien iets ondermaats, echter is het wel een mooie bolide, en bon ja, een kostprijs van 1Mil. Had je anders geneut mocht het 500K zijn? Of 800k? Komaan, doe nie belachelijk. Zoals anderen hier ook zeggen, het is voor een specifieke doelgroep en die gasten kijken niet naar echt naar prijs. Ze willen gewoon dat ding hebben, punt, no matter the cost. Het grappige is dat deze kopers tegen jou zouden zeggen: man ge gaat toch nie neuten zeker! Als ik die wagen wil kopen aan 1Mil dan is dit mijn probleem. Dan heb ik iets exclusief én iets duur. 2 factoren waarmee de rijke man graag wenst mee te stoefen. Moest de wagen nu maar slechts 500K hebben gekost, dan had m’n zitten te neuten van, mja ca va nog (in hun segment hé). Nu kunnen ze het symbolisch getal gebruiken van 1MIL en jaja daar val je mee op man! Dus nogmaal JPM stopt ermee, je zit ernaast. Prestaties is hier niet van belang. Je betaald voor de exclusiviteit. En als je het écht wilt weten, stuur een mailtje naar Aston Martin. Ze zullen je het ook vertellen.. En als je het dan nog niet geloofd, ga dan maar een koper zoeken en een beetje stalken ;-)
Voor dat geld heb je een Veyron *special edition* (PurSang/Nero/Hermes/vulmaarin) die in 2,5 seconden op de honderd zit en een top heeft van 407 km/h. En dan ben je 10x zo exclusief. Zot, bizar en debiel deze Aston.
@JPM: Het blijft een kwestie van smaak. Er zullen genoeg mensen zijn die deze Aston veel mooier dan een Veyron vinden.

Cijfers en prijzen zijn niet de meest relevante factoren voor de beoogde doelgroep. Men wil hier een hypercar neerzetten en daar hoort tegenwoordig vaak een prijskaartje van meer dan een miljoen bij. Niet voor jouw en mij bedoeld maar voor mensen die meer willen kunnen opvallen door meer te betalen.

Verder hoef je niet perse triple posts hier neer te spammen om je punt te maken. We begrijpen wat je bedoelt. Het is een standaardverhaaltje wat na drie zinnen al duidelijk is.
@Gio:
Ik ben het compleet met je eens.

@JPM:
alsjeblieft zeg niets meer.
@ jpm en watvindt jij dan dan die retro-porsche met 408 pk en ducktail geloof ik voor iets van 280.000 euro? dat is nog 10x erger aangezien porsche zelf al auto’s produceert die 10x beter en sneller zijn voor minder geld. kortom, niet alleen aston doet aan zakken klopperij.
nice naice naice
@ jpm: De prijs van een product is wat de klant er voor wilt betalen. Een Mac is gemiddeld duurder dan een PC. Maar ik voel helemaal niets bij die zwarte dozen van Dell of HP. Dus heb ik lekker meer betaald voor m’n Mac, puur “omdat het oog ook wat wilt”. ’t Is niet anders bij die Astons. Als jij die prijs niet wilt betalen, so be it. Je zit dan duidelijk niet in de doelgroep. Ik trouwens ook niet :-)
@JPM: ben het met je eens, voor de poen moet je méér doen, kortom, een nieuw model (waar blijkbaar niemand op zit te wachten, zie vorige blog hierover). Het is overigens een redelijk mooie auto, maar een Veyron is ff wat strakker en exclusiever; simpelweg omdat je dan dé auto hebt met dé beste prestaties ! Een snelle auto maken kan BMW met G-Power ook…maar dan mis je op de snelweg altijd het gevoel van ‘de beste’ te zijn. Iets wat telt !

Het geluid is bizar goed, maar zéker niet gelijkend op een SLR (zoals iemand aangaf hier). De SLR is een dieselperformance-tractor…brr…fugly
Het ding blijft hondslelijk!! Wat een verrotte neus… bah!
Ook eens met JPM
Ik zal dan toch kiezen voor de SLS AMG. Ik vind AM’s geen enkele meerwaarde hebben!
Kerels kerels, wat is er zo moeilijk aan te stam+t-regel?
Ik betaal, jij betaalt, hij betaalt.
Ik bedoel, jij bedoelt, hij bedoelt.
Ik rechtvaardig, jij rechtvaardigt, hij rechtvaardigt.
*de
Het heeft een heerlijk geluid, het is een fabelachtig stukje techniek en het komt van een heel goede ontwerper.
deze mag dan wel evenveel kosten dan de Veyron maar hij is echt 1000X mooier en voor mij is hij snel genoeg hoor doe mij maar de aston!!
@porsche911turbo2:
Ben ik persoonlijk ook met je eens. Mocht ik een rijke zakeman zijn, dan kom ik liever bij mijn klanten met deze bolide dat met een veyron. Een veyron, ja dat is nu geen business wagen. Anders zou James Bond hier wel met rijden. Dit is puur Engelse klasse. Ik hoop dat ze hem gaan gebruiken bij de volgende James Bond flick.. cool!
Dit is een zeer uitzonderlijke wagen. Binnen 100 jaar vinden we hem nog de moeite waard. Pure klasse (elegantie) gekoppeld aan brute kracht. Op zo’n sportief niveau nog bij wijze van spreken relaxed in de lederen zetels kunnen blijven zitten is ongezien.
@JPM.. Vriend hou please je mond want wat jij allemaal zegt slaat nergens op.

OT: Wat een bak en wat een geluid!
@Rik3: En gelijk heb je! Wat een taalverkrachting.

Ik vind het een prachtige wagen. De prijs is inderdaad zeer hoog, maar ik vermoed dat het target segment van deze wagen wel oren heeft naar iets superexclusief. En plus, als je een Aston Martin-fan bent in hart en nieren, dan spendeer je hier liever je miljoen aan, dan aan een Veyron o.i.a.
‘7.3 V12’, AMG Mercedes?
sow hee wat een wagen!! Maar die prijs….Daar kan je iets leukers voor kopen. Ook al is ie best exclusief
Exclusief betekent niet automatisch de beste kwaliteit. Maar wel dat er weinig van zijn. En hierdoor ligt de prijs hoger. De mensen die dit kopen willen iets uitzonderlijk bijzonders hebben en wat dat kost is minder belangrijk. Een Pagani Zonda is precies net zo. Kost heel veel geld omdat er weinig van gebouwd worden. Wanneer je daarnaast een 458 neemt, zal deze bijna net zo goed presteren of misschien beter op een circuit.
Hij klinkt geweldig, ongeacht de prijs! Knappe vind ik dat je nog steeds hoort dat ’t een Aston Martin is, dat geluid blijft er dus gewoon in zitten! En hij is verrekte exclusief, ik zou er graag één hebben!
Weet je wat het um is, ik heb de pech net als elke mede- autoblogger at ik hoogstwaarschijlijk nooit voor de keuze zal komen te staan neem ik de Aston of De Veyron of de SLR. De auto’s worden gemaakt om op te vallen, super snel te zijn of gewoon om mooi te zijn. Wij kunnen er alleen maar naar kijken en van dromen, dus mij intersseert het geen reet welke sneller is of welke mooier. Elke auto in deze prijsklasse heeft iets speciaals en wordt daarom gewaardeerd voor wat hij is. Astons zijn gewoon mooi, Ferrari’s hebben de racegenen, McLaren is nostalgie, Bugutti is technische hoogstaand en Lamborghini is over de top opvallend. Ik zal echt niet minder genieten van het zien van een Aston One77 om zijn motorvermogen. Ik denk dat we blij kunnen zijn dat ze zulke auto’s maken zodat wij als arme dromers kunnen blijven dromen….
Trouwens, ben ik de enige die het opvalt dat er de verkeerde koplampen in zitten?
Wat ik probeer te zeggen is en waar ik natuurlijk ook gelijk heb ;) dat er een rijtje supercars bestaan a la McLaren F1, Bugatti Veyron, Ferrari Enzo die uitzonderlijke dingen kunnen en die extreem exclusief zijn. Aston probeert zich tussen dit rijtje te scharen wat de prijs betreft maar de prestaties blijven ver achter.
Je kunt wel beginnen over het feit dat je betaald voor exclusiviteit maar dat gaat niet op. Oplage bepaald exclusiviteit niet de prijs. 2 miljoen euro voor een auto die niet eens een supercar genoemd mag worden is onzin.

Historisch gezien al helemaal. Aston was altijd een merk dat de auto voorop stelde en daarna pas naar de prijs keek, nu denkt men hoe lossen we ons cashflow probleem op, laten we een auto van 2 miljoen bouwen. Het zijn de accountants die Aston Martin runnen tegenwoordig, niet de autoliefhebbers. Begrijp me niet verkeerd het is een prachtig ding etc. maar waar Aston Martin mee bezig is bevalt me helemaal niet.
Het feit dat ze tegenwoordig geldkloppers zijn uit zich ook in de Cygnet en de Rapide. Need I say more?
@ jpm , niemand verplicht je om een aston martin te kopen. Er wordt een mooie wagen gecreeërd, wees er blij mee. nu je je gal hebt kunnen spugen kan je weer verder met je leven lijkt me
Op dit filmpje ziet ie er aan de voorkant uit zoals een getunede v8 vantage…
En dat is waarschijnlijk niet de bedoeling van een auto die 10x zo duur is…..
@ JPM: Even ter informatie over de Alfa 8c en deze AM daar tegen. Alfa heeft de motor bij Maserati vandaan gehaald en hem aangepast, de Alfa zijn er ook 500 van verkocht van de coupe, en ook 500 van de cabrio. Deze werden verkocht voor 200,000-ish euro ofzo? En hier werden dus nog onderdelen van andere auto’s gebruikt. De One-77 daarentegen heeft een compleet unieke motor, en zelfs al vragen ze één miljoen per auto, AM maakt er nog verlies op.
Deze auto heeft zo een hoge prijs vanwege een hele hoop factoren. Allereerst de aangehaalde exclusiviteit van 77 stuks natuurlijk. Dat alleen drijft de prijs al enorm op. Zelfs van een Veyron zijn er al meer als 300..

Verder natuurlijk het vele handwerk wat in deze auto zit. Vergeet niet: er is bijna NIETS stock aan deze auto. En last but ZEKER not least: de gebruikte exotische materialen. Deze drijven de prijs enorm omhoog. We weten allemaal hoe duur carbon is.. het zwarte goud.

Zomaar wat voorbeelden: De monocoque is volledig van koolstofvezel en wordt met de hand gemaakt. 4 mensen werken tegelijk aan 1 monocoque en doen daar 3 weken over.

De V12 motor word met microscopische aandacht handmatig opgebouwd en is totaal anders als de V12 van de DB9. Alleen de distributieketting hebben ze nog gemeen. Hij heeft een volledige make-over gehad door Cosworth en weegt 60 kg minder als de DB9 motor. Voorzien van een met de hand gefreesde massief aluminium afdekkap. Koolstofvezel nokkenasdeksels, dry-sump smering, geen cilinderbussen maar plasmacoatings, volledig anders gemodelleerd onderblok, etc.

De horizontale wielophangingen voor en achter is gemonteerd in een uit massief aluminium gefreesd frame, voorzien van de allerbeste hydraulische verstelbare dempers, deze kosten alleen al 3300 euro per stuk.

De carrosserie wordt met de hand uit aluminium geklopt. 1 persoon doet al 3 weken over 1 voorspatscherm, etc. Daarna word de auto met de hand geassembleerd door 4 mensen, deze doen daar 2 maanden in totaal over. De carrosseriedelen worden met vliegtuiglijm aan de auto bevestigd. Lassen gaat niet, koolstofvezel monocoque. 4 mensen doen daar 1 week over.

De versnellingsbak krijgt een volledige makeover, alle tandwielen worden gehard met lood. De kardanas is van koolstofvezel en loopt door een cardanbuis van magnesium, de exotische remmen, enz, enz. Ik kan zo nog wel even door gaan.

En daar gaan heel veel mensen met bovenstaande opmerkingen klakkeloos aan voorbij. Dit is wel een poging van Aston om een super sportwagen neer te zetten waarin ze etaleren wat ze kunnen. Het is hun techno drager. Het is geen supercar word er hier geroepen.. kan zijn. Ik vind het één van de fraaist gedetailleerde en mooist gebouwde auto’s die er is.
Ik denk dat je deze ook zekerweten tot de supersportwagens moet rekenen. Deze is over ’t circuit sneller dan een Veyron(die door bovenstaande mensen wel tot supersporters wordt gerekend), dat kun je zo al voorspellen. De DBS was op Top Geartrack al slechts o,1 sec langzamer dan een Zonda S, deze gaat daar vér overheen; hij is veel lichter, veel krachtiger, en heeft tevens een afstelling die veel sterker op ’t circuit berekend is als van de DBS. Deze gaat dus op ’t TG testtrack in de top 10 binnenkomen, en ook op de Nürburgring gaat dit z’n mannetje wel staan. Denk dus dat deze auto al met al helemaal niet onder hoeft te doen voor andere sportieve auto’s in z’n prijsklasse.
@ Freewarefreak

Je doet alsof dit dingen zijn die geen enkele andere fabrikant ooit heeft gedaan. Hoe stoer het allemaal ook klinkt, dat ding is relatief langzaam en zwaar. Maar goed ieder zn mening maar als je denkt dat deze Aston 2 miljoen waard is moet je hem zeker kopen. Overigens zijn er al geruchten dat Aston zelf het order van 20 stuks heeft verzonnen om zo de vraag op te krikken aangezien er volgens bronnen bijna niemand is die staat te wachten op een 2 miljoen kostende DB9.
Neem nou die nieuwe Cygnet. Precies hetzelfde verhaal. Een verkapte Toyota iQ die zie exclusief willen maken en voor het veelvoudige willen verkopen. Pure geldklopperij.
stopwearingpants
@JPM: dat klopt maar iedereen wil toch geld verdienen?(aston ook) ik zelf zou nooit een aston kopen nee, niet zo 1 in ieder geval laat dat maar aan de onzekere mensen over
@JPM:
Some people just DON’T wanna learn… zzzzzzzzz
@ stopwearingpants

Tuurlijk moeten ze geld verdienen! Maar Aston Martin doet zichzelf te kort door geld voorop te stellen en de prestaties als secundair te beschouwen.

Vaak wordt een Ferrari beticht van geldklopperij etc. maar als je kijkt naar de prijs van een 458 en de prijs die klanten in het eerste jaar bereid zijn te betalen dan zou je ook kunnen zeggen dat Ferrari’s te goedkoop zijn. Nieuw kost dat ding iets van 150k pond. Via dealers en internet zie ik ze al gaan voor 180/190k pond. Ferrari zou makkelijk de prijs kunnen opkrikken om zo meer inkomsten te genereren maar ze kiezen een prijs die bij het model past die zowel de ontwikkelingskosten alsmede een winstmarge dekken. Ze zetten de auto en het merk voorop, niet het geld. Daar zit hem de truc en dat is wat Aston nu fout doet.
@JPM:

van een 458 gaan er ook enkele tienduizenden gemaakt worden, daarvoor hoef je veel minder geld te vragen om de ontwikkelingskosten eruit te halen, dat kan je dus echt niet vergelijken^^
@ EJS

Dat is het hele punt niet, het punt is dat Ferrari meer geld KAN vragen maar het niet doet.

@ Gio

Lastig he een discussie van meer dan 2 regels?
@JPM:

Ik denk niet dat je dat zo simpel kan stellen. Ferrari kan niet zomaar meer geld vragen als ze willen blijven verkopen zoals momenteel, dan zouden ze namelijk gewoon een hele andere doelgroep moeten gaan aanspreken en meteen véél duurder worden omdat ze dan kleinere oplagen moeten gaan bouwen waardoor ze in minder auto’s de ontwikkelingskosten eruit moeten halen;)
Te duur of niet, geldklopperij of niet, ik vind het gewoon een lelijke Aston. Geef mij maar de V8 Vantage of de Rapide, dit is een tikkeltje te wild voor deze amigo…
ik heb hem al lang gereden in forza 3
@Ralf

Mooi gesproken, ik ben het volledig met je eens! We mogen gewoon blij zijn dat er nog steeds van die mooie wagens worden gebouwd, helemaal omdat onze netvliezen soms wat lekker voedsel nodig heeft.
@ Ralf

Wat de koplampen betreft, het is een testwagen en ze hebben koplampen even geleend van een V8 Vantage.
Het geluid is wel echt super zeg! Alleen ik vind hem gewoon niet zo heel mooi… De zijkant lijkt op de lelijke SLR en de achterkant is te groot in verhouding tot de zijkant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).