Lamborghini Miura Nuovo Concept

Auteur: , 57 Reacties

Marco van Overbeeke, een Nederlandse design-student, is van mening dat er een nieuwe Miura moet komen. Hij maakte alvast een voorzetje; de Lamborghini Miura Nuovo!

In 2006 toonde Lamborghini zelf een Miura concept, maar daar is weinig meer van vernomen. Het retro-apparaat uit 2006 hadden ze net zo goed niet kunnen maken, om met de woorden van CEO Stefan Winkelmann te spreken: “This Miura was a celebration of our history, but Lamborghini is about the future. Retro design is not what we are here for. So we won’t do the Miura.

Marco was het daar mee eens en wil géén gedateerd retro design of regelrechte kopie, maar wél een hedendaagse interpretatie van dat klassieke archetype. Dat is het doel van zijn Miura Nuovo. Een ode aan het verleden, gericht op de toekomst. De auto is een concept voor 2012 en heeft een lange neus, laag gewicht, MR-layout en een tweepersoons cabin. Het vermogen is afkomstig uit een V12 en die zou zowel in de lengte als dwars kunnen worden geplaatst, tevens zou het monteren van twee afzonderlijke motoren een alternatief zijn… De afmetingen van de auto zijn vergelijkbaar aan die van de Lamborghini Reventón, ze delen hetzelfde platform.

De diverse schetsen, dankzij wekenlang ontwerpen, zijn verwerkt in een 1:5 klei-model. Er zijn twee verschillende karakters geïmplementeerd in dat model, wat te zien is aan de verschillen tussen de linker-en rechterzijde van het asymmetrische model. Check het portfolio van Marco hier of bekijk meer afbeeldingen in onderstaande gallery.57 reacties

nee hoeft niet!
waarom krijgen de minst mooie ontwerpen hier altijd de meeste aandacht…
Ikvind die Muira Conept wel de topper als je toch al iets nieuws wil uitbrengen, of breng hem gewoon helemaal niet uit.
ik vind alleen de schetsen wel “ok”…
het gaat
ik vind het echt een vet ontwerp, toffe photoshops ook!
laat maar komen, vooral de achterkant
nee bedankt
ik vind het echt een vet ontwerp, toffe photoshops ook!
laat maar komen, vooral de achterkant, voorkant zaten beter varianten in de voorkant studie, bvb de 2 fijne vertical lijntjes
Ja!Ik ben een groot Fan van de Miura,
Van mij mag hij zelfs ook een hoog retro gehalte hebben.
Een supercar in zijn algemeen wel trouwens. Zoveel moois van vroeger is vergeten en ik weet zeker dat er markt voor is!
@Marco van Overbeeke: nice work, dat klei model!
Persoonlijk vind ik de miura concept van lambo een van de mooiste auto’s die ik ooit gezien heb
PantheraLeo205
Zoals op die comboposter met ‘make your dreams come true’ is ‘ie erg sterk
Svenska Aeroplan AB
Knap hoor!
Leuk om te zien hoe zoiets ontstaat…

Ook het asymetrische design mag je wel wat vaker zien vind ik. Ik rij ook met een andere set velgen links en rechts. Ik parkeer hem voor ’t huis net wat voor bui ik heb…
;)
mooi hoor
ben benieuwd als lamborghini weer een soort gelijk model op tafel legt
ze kunnen beter het nieuwe ‘murciélago’ platform gebruiken die is van aluminium en niet van staal
Het lijkt een beetje op een italiaanse corvette met een gedeukte motorkap …
In de 5e foto is de zesde voorkant wel het lekkerst
Doe mij de concept Miura van Lamborghini zelf maar aub.
Ik wil niet moeilijk doen maar dit ontwerp heeft precies hetzelfde probleem als de Miura concept namelijk dat deze qua ontwerp duidelijk is gebaseerd op zijn beroemde voorganger, kortom leuk bedacht maar doel niet bereikt.

Neemt niet weg dat men de Miura concept gewoon moet bouwen…
liever toch niet
Wat een blije auto
Ik vind dat Marco iets is vergeten; als je bij de originele Miura de deuren openzet worden het horens van een stier. Dat heeft dit concept niet.

Voor de rest; het ontwerp ziet er oké uit maar ik vind ‘m lang niet zo mooi als het concept van Lamborghini.
http://www.harrypayne.com/blog/wp-content/MIURA_1.jpg
@Sprite: betoverende foto .. had ik nog niet gezien .. thanks ..
Mooi concept, al weet ik nog niet zeker welke kant ik mooier vind. En overigens is deze niet zo mooi als Lambo’s eigen Miura Concept.
Vind het er zeker geslaagd uitzien maar als ik toch moet kiezen ga ik voor de “oude” Miura. Één van mijn absolute droomwagens.
-edit: nutteloze bijdrage-
Euh dat kan mijn dochter van 1 nog beter… dit zijn gewoon een stel hoekige lijnen… een concept is het zeker niet, sterker nog, voor een concept doet het erg gedateerd aan.

Ik denk dat deze student eerst nog een paar extra stages moet lopen.
Origineel kan niets aan tippen, maar deze al helemaal niet. Niets gaat boven het origineel, en in het geval van een Miura revival geldt wat mij betreft hetzelfde, niets gaat boven het ontwerp waar Lambo mee kwam.
‘make your dreams come true’ foto is heel heel deftig! Mijn complimenten. Hier zie je duidelijk de lijnen die bewaard zijn gebleven. Hem mooier maken met behoud van de originele waarden zal niet simpel zijn. Gasten hier die direct een antwoord formuleren van “lelijk” en andere rotzooi, bestudeer EERST het ontwerp van die gasten eens vooraleer dwaze commentaar te geven. Als je zegt t’is lelijk, argumenteer dan wat meer de grond.
Wat een schijtbak zeg. Nee dit vind ik echt nix… Doe mij inderdaad maar die Concept of het origineel!
Lelijk en veelste plat. nee hoeft niet…
Nee ik vind hem niks
nee niets voor mij
mooie concept
alleen die kop lampen en dat ie een beetje te kaal is vind ik erg lelijk .
Plak er een lamborghini naamplaatje of embleempje op en iedereen vind het gelijk mooi!
Die jongen heeft er wel zijn werk van gemaakt.., maar ik zie toch liever die concept van 2006…
Deze, maar dan een beetje minder cartoonesk, zou de betere keuze zijn:
http://www.pistonheads.com/pics/news/14473/DSC_2344-L.jpg
Het design is voor mij tijdloos, dus veel moet je er niet aan wijzigen. Beetje als de Ford GT.
Heel mooi, maar een Lambo mag natuurlijk nooooit retro zijn.
@Canguro: Je hebt gelijk. Afvoeren, die NewGen Miura!
Opzicht vind ik hem best gaan maar de voorkant is te gefoceerd, vooral dat die neus teveel overeenkomt met de huidige lambo’s. Jammer.
Clean, vooral erg clean. Wel mooi. Lamborghini’s ontwerpen moeten ook niet te ingewikkeld zijn. Vooral hoekig, een strak. Wat dat betreft zou deze designstudie zeker voldoen.
Het straalt niks uit die bak. Over het geheel had dit ontwerp meer aggressie moeten uitstralen. Zo’n echte Lambo smoel. En dat heeft deze niet.
T/m plaatje 3 is het vet en een mooie balans tussen klassiek en nieuw. Bij de koplampen-aktie op 5 raakt hij het spoor al bijster en vanaf plaatje 7 gaat het echt definitief helemaal mis en wordt het anonieme hedendaagse Lambo-worst, wat mij betreft. Daarna is de Reventon/Estoque saus allesoverheersend en gaat, wat nog erger is, de balans in de proporties ook plotseling overboord: de anonieme lampen staan te ver uit elkaar, waardoor de platte neus NOG vormlozer wordt, de voorruit staat te rechtop en te ver naar achter, smoelwerk en kont verliezen al het Miura karakter… moet ik doorgaan?

Desalniettemin dapper geprobeerd. Stug volhouden dan komt die gast er nog wel. Jammer dat hij meteen zo hoog geschoten heeft en een onverbeterbaar ontwerp wil gaan ‘moderniseren’.
De originele Miura concept is veel mooier. Dit vindt ik niet zo mooi.
Nou, vind het een erg mooie impressie met al die PS enzo. Beetje groot vlak aan de achterkant en de inham op de ‘motorkap’ is erg diep. Maar verder echt vet!
Die van PCCB is veel vetter
Deze Nuovo lijkt doormidden gebroken bij de voorruit ofzo
Nee dank u
Mag u houden
Leuk spul veel minder haatbaar (voetballer, asso, lottowinaar,… auto) dan de Gallardo en Murcielago reeks.
Het makkelijkste is commentaar leveren; als je weet hoe moeilijk het is een klei model te maken dan lever je wel een ander commentaar; een auto ontwerpen heeft ook veel met ervaring te maken en alleen door veel zulke modellen te maken krijg je de 3D ervaring die je nodig hebt. Voor een eerste poging ok maar de commentaren van sprite (stier) en transam73 (smalle lampen maken motorkap nog platter) zijn goed met opbouwende kritiek.
Een gave tekening maken kunnen veel mensen maar goed omzetten naar 3D maar weinige…
Het is niet zo moeilijk: een geniaal, oud design pakken en daar wat moderne hoeken aan toevoegen. Hetzelfde wat er met die andere concept is gebeurd. Maar dan vond ik die nog mooier. Dit heeft echt helemaal niks.
hopelijk blijft hij student…wat een gedrocht!!!!!
ze waren zo goed bezig en kijk wat ze nu maken
lijkt een beetje op een spyker
Hoeft voor mij niet. Van de Miura moet je afblijven!
Ik vind die geul aan de voorkant te groot net als bij de Estoque, voor de rest vind ik em dik maar, ik cind de Concept toch wat ingetogener.

http://img697.imageshack.us/img697/2315/muiraconcept.jpg

lekker whore!
Leuk, een batmobiel
De Miura vind ik een van de mooiste, zo niet de mooiste sportwagen ooit gebouwd. Maar deze creatie van Marco van Overbeeke heeft niets, maar dan ook niets van de schoonheid van de Miura. Nog maar een keer oefenen dus..
De Miura is een auto die wat ontwerp betreft moeilijk te kloppen is. Het is een ontwerp met een minimum aan lijnen.

In dit ontwerp is de lijn die dwars over de motorkap loopt( ongetwijfeld voor de koeling van de radiateur) helaas niet in overeenstemming met de rest van het ontwerp. Ik zou het perssonlijk beter vinden om de lijn van de motorkap, vanaf de zijkant gezien, gewoon lekker te laten doorlopen en niet abrupt af te laten lopen naar beneden. Dan krijgt het ontwerp een iets aerodynamisch lijn. En mocht er toch iets wat van een opening in de motorkap moeten, waarom dan niet een paar strakke, scherpe lijnen die overeenkomen met de rest van het lijnenspel van het ontwerp, maar dan een grote opening in het midden van de motorkap( beetje lotus stijl zonder het middenstukje).

Verder is het enorme gapende gat aan de voorkant iets teveel van het goede. Het moet gebroken worden. Die enorme gapende gat doet me wel een beetje herinneren aan de amerikaanse muscle car van rond 1970 (bijvoorbeeld camaro). Maar die hadden koplampen aan de zijkanten, embleems of een soort van een grille om de boel te breken. Misschien een idee om aan weerskanten wat mistlampen erin te zetten.

Aan het model mis ik buitenspiegels. Het zou uitstekend zijn op die erop te zetten om de enorme lage lijn aan de voorkant wat te verhullen. En wat te denken aan twee enome ronde uitlaatpijpen aan de achterkant. Zo eentje waar je vuist in past.

Om de boel wat aerodymischer te laten ogen misschien een idee om de daklijn te doorlopen tot aan de spoiler. En als laatste de luchtinlaat aan de onderkant/zijkant. Misschien een idee om een plaatje (15 cm, 1:1 schaal) in de vorm van een ‘L'(dwarsdoorsnede) aan het begin van de luchtinlaat (net achter het voorwiel) te plakken, zodat er een klein stukje op dezelfde hoogte ligt als van het voorspatbord, om die enorme lijn van de luchtinlaat te breken.

Verder is het echt een enorm strak ontwerp. Mooi hoor. En mocht je mij wijsmaken dat het naast een lamborgini concept een opvolger voor de lancia stratos is, dan had ik je meteen geloofd.
Heeft wat weg van een Amerikaan uit de jaren ’80
Een knight-rider
Ietsje zachtere lijnen, of liever nog: het breekpunt bij de voorruit weg, de hangende kont weg en er kan wel eens iets heel moois uit komen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).