Alfa 4C te zien op Pebble Beach?

Auteur: , 43 Reacties

Op het concours d'elegance in Pebble Beach staat Alfa Romeo dit jaar uitgebreid stil bij haar honderdjarig bestaan. Speciaal om dit te vieren komt er een conceptcar van de Alfa Romeo 4C te staan.

Het gaat om een lichtgewicht concept car, bedoeld als model onder de succesvolle 8C. Geruchten doen de ronde dat de 4C een 250 pk viercilinder blok krijgt die de achterwielen aandrijft middels een transaxle systeem, net zoals grote broer 8C. Er worden er waarschijnlijk niet meer dan 5000 van gebouwd. Of het uiteindelijke model op de schets boven dit bericht lijkt is nog niet duidelijk, Alfa heeft nog geen officiële impressies vrijgegeven.

De 4C zou ongeveer 50.000 euro moeten gaan kosten (exclusief belastingen).43 reacties

Spannend! Ben benieuwd, zo te zien wordt het een beauty! Ben niet echt fan van de 8C, op de plaatjes een pracht auto maar in het echt vond ik hem tegenvallen, sorry. Hopen dat deze ook in het echt een prachtwagentje is!
Die schets is wel erg geil.
Laat designen maar aan de Italianen over! Prachtige auto!(8C trouwens ook)
Betrouwbaarheid gaat steeds beter.
Nu nog de bouwkwaliteit
En stoelen waar iemand van 180m langer als een half uur in kan zitten zonder daarna naar de giropractor te moeten!
“succesvolle 8C”
Grapje zeker?
Er zijn er maar een paar honderd van gemaakt.
akkeakketuuttuut
maar ze zijn wel allemaal verkocht!
@CSL: Ze zijn volgens mijn wél allemaal aan de man gebracht dus is dat best succesvol. Men zou er ong. 500 maken (Coupé dan) en daar hebben ze zich aan gehouden. Je wilt toch zeker niet dat je buurman hetzelfde rijdt dan wat jij rijdt?
Heeft er al iemand die 8C in het echt gezien en gehoord? Ik wel en ik kan je zeggen , hij is kleiner dan je denkt maar hij is ooo zoo mooi en de klank is echt verbluffend. Die 4 C is nopg niet zo’n slecht idee maar die kunnen ze het best niet limiteren denk ik.
@benz
Oke, dus ik maak 2horloges en die verkoop ik aan 2 van de 7miljard mensen op deze aardbol endan ben ik succecvol.
Ik dacht het niet!
@Benz
“Je wilt toch zeker niet dat je buurman hetzelfde rijdt dan wat jij rijdt?”

Waarom niet? Gun je hem niet of zo?
Van mij mag iedereen erin rijden. Mensen die zo denken zijn stelletjes egoïsten die zich beter dan een ander willen voelen.
@ CSL: succesvol moet je ook relativeren voor dit bepaalde segment, vraag/aanbod van de 8C. In mijn ogen is elke auto die nu al een (modern-day)klassieker is, succesvol! Lees: 8C, SLS Gullwing, R8, 911 Sportsclassic etc.
En sowieso, als je een serie auto’s op voorhand al allemaal hebt verkocht zonder dat er ook maar één van rondrijd en de auto alleen maar op papier/concept bestaat. Nou, dan doe je het toch aardig goed dacht ik zo.
mijn = mij
dan = als
@CSL: Lezen a.u.b. en niet loos gelul neertypen. Van voor af aan is afgesproken dat er 500 Coupés en 500 Roadsters verkocht zouden worden. Dat is gebeurd en ze zijn dan ook allemaal aan de man gebracht. En die vergelijking met die horloges is natuurlijk zo krom als wat.. Kom zeg. Alsof ik bijvoorbeeld de verkopen van Alfa zou vergelijken met die van Volkswagen. Hetzelfde pak een laken. :roll:

En laten we wel zijn. Ik ben geen egoïst. Ik heb liever dat jij dat zegt, dan iemand die bij z’n volle verstand is. Natuurlijk gun ik mijn buurman een mooie auto. En jouw buurman ook. Voor mijn part koopt die beste man van z’n spaarcentjes een dikke Aston Martin en voor z’n vrouw een Porsche 911. Onzin dus om te stellen dat ik iemand dat niet gun.

@Mr. V8: Dat bedoel ik.. :)
@EPI

“Nu nog de bouwkwaliteit”
Waar baseer je zo’n uitspraak nou op? Objectieve empirische data ? Of is ’t gewoon je buikgevoel dat boven komt borrelen?

Enneehhhm… het is een chiropractor
een mod die dit ff recht kan zetten?
@*Junkreader*: dat is een impressie die een tijd geleden is gemaakt als impressie voor de Duetto. Deze is gemaakt door iemand buiten Alfa, voor zover ik heb kunnen traceren.
@Benz
Wat is dan de reden dat volgens jou, je buurman niet dezelfde auto mag hebben als jij?

Wat jij niet bgrijpt is het volgende:
Ze kondigen juist van te voren aan hoeveel stuks ze willen verkopen om zo klanten te lokken die een auto willen die de buurman niet heeft!
Als ze dat niet doen, dan staat er niemand in de rij!
Ik wilde best zien hoeveel ze maximaal konden verkopen als ze niets aangekondigd heben in verglijking met de concurrentie! Endan kunnen we spreken van Succes! En dus blijft het naar mijn mening een zeer kort door de bocht uitspraak!
EPI…lutsertje lees eens wat duitse testen, je lijkt wel een kleuter…en CSL ja jongen (of meisje?), alle 500 verkocht.
In een ster kun je rijden zoals schumacher, want die weet wat rijden is volgens de reclame….toch?
@csl:
ik snap niet hoe je kan zeggen dat de 8C niet succes vol was.
De hele autowereld was er weg van en de coupe en de spyder waren alle 1000 al verkocht zonder dat er ook maar één van gemaakt was.
@CSL: Pff.. kom aan, dat was bij wijze van spreken. Het is natuurlijk niet echt heel slim als er van dat soort auto’s (Ja, daar praten we over. Alfa 8C niveau) vele honderdduizenden gemaakt worden.

Is het dan nog exclusief? Nope, it isn’t..

Wat zou ik niet begrijpen volgens jou dan?

“Ze kondigen juist van te voren aan hoeveel stuks ze willen verkopen om zo klanten te lokken die een auto willen die de buurman niet heeft!
Als ze dat niet doen, dan staat er niemand in de rij!”

Ja, ook dat laatste lijkt me vrij evident. Dat gebeurt met bijna alle auto’s toch zeker? (Zie bijv. SLS AMG, RS5, New M5 and so on..)

Maargoed, bij deze dan de miscommunicatie opgelost?
Zeer benieuwd hoop dat hij net zo porno word als de 8C. Begin de laatste tijd zowieso steeds meer een Alfa fan te worden.
50000 is wel veel, het heeft ook veel concurrentie in die prijsklasse…
En btw CSl wat kan jij ontiegelijk stom lullen zeg… Ik snap best dat je graag wilt zien hoeveel 8C er verkocht zouden worden zonder limiet van 1000, lijkt mij ook best interresant. Maar lees ff een paar reacties over de 8C, iedereen is weg van deze auto dus dan kan je het toch al een succes noemen.
die schets ziet er wel prachtig uit, echt Alfa met al die vloeiende lijnen.
Lijkt me een ZEER aantrekkelijk aanbod die C4!

Alfa met RWD + 100

Hopelijk klinkt de motor goed… 6 cilinder was top geweest maar niet meer van deze tijd zeker?
Op die schets ziet hij er wel heel aantrekkelijk uit..
En als ie dan nog wat op die 8c zal gaan gelijken, zal het helemaal in orde zijn :)
@csl; Jij begrijpt het echt niet. Telkens loop je dom te reageren wanneer het over Alfa gaat. Je hebt totaal geen verstand van het merk en totaal geen verstand van exclusiviteit. Alfa had vooraf aangekondigd niet meer dan 500 x de 8c te maken. Er was veel meer vraag en zelfs in Nederland werden mensen teleurgesteld omdat ze niet uitgeloot waren. Daarna is de 8c spider geintroduceerd welke de mensen konden kopen die eerst naast de 8c grepen.
Hou jij het nou lekker bij je BMW 1 serie waar je helemaal geil van bent.
integralechubasco
Een limited edition is natuurlijk de manier om van te voren een geldstroom op gang te brengen. Zodra orders binnen zijn, zijn ze bij alfa halfweg met testen en ontwikkeling. zodra test emn ontwikkeling afgerond is en de werkelijke produktie begint wordt de dichte versie aangekondigt en opent de orderportefeuille voor dit type.

De manier om zonder grote liquide middelen het proces te starten…
Er werden van de gesloten 500exemplaren gebouwd, niet meer of minder. Zo werd het van tevoren verkondigd. Dat ze zich daaraan gehouden hebben is fair voor de 500 klanten, die bewust voor iets exckusief en uniek hebben gekozen.

Ik vermoed dat Casper de 8C succesvol noemt omdat de wagen op vele vlakken een meerwaarde had in de autowereld.
(design, exclusiviteit, techniek (chassis is deels staal, deels carbon)…)

Hopelijk is de 4C even uniek, al dan niet met hogere oplage.
gaaf idee om nog een model onder de 8c te zetten! wordt gegarandeerd een succes! het model dat ze hier tonen is mooi, maar de concept die pininfarina laats liet zien is nog veel mooier! dus als ze die auto nou is gaan bouwen met de bovenstaande techniek kan alfa zomaar weer is de oude worden!
Een hoop tekeningen van Alfa de laatste tijd… Nu wordt het tijd deze studies te realiseren.
Sjiiiit! :o De 8C is prachtig, een kleinere versie ervan kan alleen maar sierlijker zijn. Het komt weinig voor dat ik zo uitkijk naar een auto!
Djeez, een paar lijntje trekken kan iedereen…zelfs snuiven is er geregeld bij voor sommigen ! ;-)
Dus naast de ‘gewone’ modellen — MiTo, Giulietta (149), Giulia (159) en Villa D’Este (169) — komt ‘r nu ook een complete lijn van sportieve auto’s: Duettottante, 4C, Spyder, Brera en 8C Competizione? Gaaf!
Ik maak alvast wat ruimte in de schuur. Iemand belang bij een 1982 Lancia Beta Spider?
tnx om die pic te fixen…en ja dat is al een oudere pic maar stond bij autoblog.it bij de 4c..dus ik dacht laten we de boel wat voorzien van kleur…soms lukt het me, soms doe ik dingen te snel en aangezien er geen previeuw-functie is fail ik daar regelmatig..tja whateva…
Geweldig nieuws! De Alfa 8C was/is al adembenemend.
Ik vind deze 4c te oudbollig en niet krachtig genoeg. Echt een auto voor oude mensen in de laatste jaren van hun leven. Veel te retro. De Mito Guilletta 159 en 8c zijn mannelijker en moderner.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).