Faillissement Duracar ongedaan gemaakt

Auteur: , 26 Reacties

Op 9 februari werd het Nederlandse Duracar, producent van Elektrische auto's, failliet verklaard. Goed nieuws voor de Nederlandse auto-industrie, want vandaag is bekend geworden dat Duracar weer uit dat faillissement heeft weten te komen.

Het faillissement is nietig verklaard omdat alle verplichtingen zijn voldaan en er weer geld op de bank staat, zo meldt Guido Boosten, verantwoordelijk voor de marketing van het bedrijf. “We hebben vanaf nu de regie weer in handen. Er moet nu van alles gebeuren. We hebben het geld op de bank dat is toegezegd. Dus kunnen we toewerken naar de volgende fase, de preproductie van 300 auto’s. Ook zijn we bezig met de fase erna, het opschalen naar massaproductie. Het ziet er goed uit – ook omdat er van verschillende partijen interesse is om daarin mee te doen.” aldus Boosten.

Duracar, dat probeert nog dit jaar een elektrische bestelwagen op de markt te brengen, heeft haar wederopstanding te danken aan een aandeelhouder die een paar miljoen euro naar Duracar heeft overgemaakt. Niet alleen werden daarmee de schulden afgelost, men gaat er vanuit dat men met dit geld de rest van dit jaar kan uitzingen. Over negen maanden verwacht de CEO van Duracar, Wim Steenbakkers, meer investeerders nodig te hebben om de massaproductie van de elektrische bestelauto’s te starten. Naar die investeerders wordt nu al gezocht.26 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Aan de ene kant is het mooi voor de werknemers, aan de andere kant..echt mooi is dat wagentje ook weer niet
@jan1666: Ik dacht net hetzelfde te zeggen…
Je kan dit moeilijk een schoonheid noemen….
dat is nou jammer al dat gezeur over het millieu gaat toch alleen maar ten koste van mooie designs, waarom ziet dit eruit als een paus mobiel?? koop gewoon meteen een tesla of een fisker en niet van dat plastic speelgoed, netzoals axiam maakt
Is er een relatie tussen ene eigenaar van Spyker/Saab en deze heren?
Al dat gezeur over het milieu, kijk toch eens naar de andere industrie, deze stoot veel meer uit dan de auto-industrie. Deze auto is ook nog eens ontzettend lelijk, waarom moet de auto-industrie lijden onder al deze vierkante troep? maak toch eens fatsoenlijke mooie auto’s!
Gefelicteerd, alle werknemers en directie van Duracar!
Een faillissement is altijd een drama!
Tevens ben ik van mening dat er altijd meer mag gebeuren in automobielindustrie in NL!
@ LFred

Jazeker, zn moeder geeft ooit iets met de opa van muller gehad
@prop: lol :-)
Laten we eens blij zijn dat een Nederlandse firma het aandurft een auto in serie te maken en dan ook nog een auto met een alternatieve krachtbron. Of dit de juiste weg is – wie weet het? Maar het is in ieder geval poging. Daarbij vind ik deze er stukken beter uitzien als bijvoorbeeld de Th!nk, Riva, etc. etc.
Moeilijk he lezen… Post mij eens een dealer-af-mooie 2-zits bestelbus die kan afleveren in de binnenstad. Dan kom je in Kango/Caddy/Combo segment. Die zijn net iets te groot en nog lelijker. Deze wagen is goed zo. Schoon, stil, klein maar ruim perfect geschikt voor leveringen in de binnenstad.
@Die Bruine
check deze link maar eens voor een mooie 2zits bestelwagen:
http://www.autoblog.nl/archive/2009/05/26/nimik-citroen-2cvferrari-f355-hybride-one-off

post dan ook ff wat je ervan vindt
Hadden ze Carver maar uit het faillisement gered…wordt ik enthuosiaster van dan van dit gedrocht..
Het is ze gegund, maar ik denk dat electrische versies van bestaande kleine bestellers tegen veel lagere kosten gebouwd kunnen worden. Die Smart is bijvoorbeeld ook heel klein, maar als alle parkeerplaatsen een standaard formaat hebben, slaat het voordeel eerder om in een nadeel.
Hij is erg lelijk maarja net of die hippies die zich in dit soort auto’s vertonen dat wat interreseert. De prius loopt (ook al hekelt dat de meeste autoblogegrs) zeer goed. Daarbij zijn de meeste bedrijven op zoek naar een “groen” imago dus mij lijkt het dus dat dit wagentje best wel kan gaan lopen.
Svenska Aeroplan AB
Tja, lelijke vrouwen hebben ook vaak toch een vriend…
Dus hier zullen ook wel kopers voor te vinden zijn dan!
;)
@Svenska Aeroplan AB:

als ik één ding geleerd heb van mn ex dan is het dat je vrouwen NOOIT met auto’s mag vergelijken :D

foei, op de bank slapen voor jou vanacht
@ Die Bruine

Ik geef je helemaal gelijk, zeker gezien die milieuzones die ze overal maar invoeren.
Ik ben zelf ondernemer en ik zie hier dus echt wel brood in. Alleen nu nog een uitvoering met een groter laadvermogen. Het formaat is wel ok.
Dan zie ik zelfs het gemiddelde koeriersbedrijf hier interesse in krijgen.
mensen die zeggen dat het design lelijk is± Heel veel bestelauto´s zijn toch lelijk, daar draait het niet om design, deze auto´s zijn er ook niet om met Fisker of Tesla te concurreren..
Ik zou er wat van krijgen wanneer innovatieve en praktische auto’s worden afgebroken met fantastisch onderbouwde argumenten als “gedrocht”, “milieu” en “hippies”.

Dus alle ondernemers die hierin geïnteresseerd zijn omdat ze de brandstofkosten serieus kunnen drukken zijn hippies?
Is deze auto een gedrocht omdat hij niet is gekopieerd van een berlingo/partner/combo/.. ? Dan zijn 95% van de massageproduceerde auto’s na pakweg 1990 gedrochten, mooie auto’s zijn ze al decennia geleden mee gestopt.

Als ge dan echt conservatief wilt gaan doen, koop een paard en kar.
Svenska Aeroplan AB
LOL @ Bakkerst!
:D
Ja, maar ze leest niet mee…
@ IksEm

idd .. ja hippies zijn het .. ben jij dr ook soms een?
“Post mij eens een dealer-af-mooie 2-zits bestelbus die kan afleveren in de binnenstad”…. Als jij de dealer van dat gedrocht bent dan neem ik mn woorden terug ;)
Officieel statement DURACAR GEREHABILITEERD
Vandaag heeft de rechtbank in Maastricht DuraCar gerehabiliteerd. Afgelopen 9 februari werd door diezelfde rechtbank het faillissement over DuraCar uitgesproken, op verzoek van 2 kleinere crediteuren. DuraCar had op dat moment, door onvoorziene omstandigheden, de financiering net niet tijdig rond om dat te voorkomen. Een verzoek tot uitstel mocht vorige maand niet baten, maar het verzet dat door DuraCar werd aangetekend is dus vandaag gehonoreerd. Hiermee is het faillissement dus nietig
verklaard.

VOORTGANG
Het management team en de eigenaar van DuraCar – het Britse Earlston Ltd. – gaan nu DuraCar terug op het juiste spoor te zetten. De eerste fase van het project – het opleveren van 5 technische geoptimaliseerde prototypes – was reeds in 2009 afgerond. DuraCar was inmiddels ook begonnen aan de 2e fase waarin klantwensen
worden vertaald naar een aangepast model. Het DuraCar-team en de betrokken partners pakken nu de draad weer op in voorbereiding op serieproductie.

NIEUWE INVLOEDEN
Ondanks het feit dat een bijna-faillissement een negatieve ervaring is en veel energie kost, is het management team positief verrast door de vele geïnteresseerde partijen die zich hebben gemeld. DuraCar zal met deze partijen in gesprek gaan om over mogelijke samenwerking te spreken. Hiermee wil DuraCar zijn financiële basis verder versterken. De huidige eigenaar, die de komende fase in voorbereiding op serieproductie heeft gefinancierd, staat ook open voor het vormen van een breder consortium met strategisch sterke partners voor de verdere uitrol van het project.

DANKWOORD
DuraCar vindt het ook absoluut gepast om alle betrokken partners – zowel commercieel als technisch – te danken voor hun onvoorwaardelijke support in de afgelopen moeilijke fase en ziet uit naar voortzetting van de goede samenwerking.
Feesje! Moest ik geld hebben, ik zou het hierin investeren. Dit is een bedrijf met toekomst. Hoop wel dat ze dan snel met een langere versie ook beginnen. Dit is wel zeer klein.
Dit is echt heel slecht nieuws… Had echt gehoopt dat deze blikjes er niet zouden komen!
Beste auto liefhebbers, in de titel zag ik dat faillissement met maar één ‘s’ was geschreven!
Foei!
Voor wie een franse les zou willen hebben een tip;
http://www.nti.nl/taalcursussen/frans.aspx
groeten en succes met deze leuke blog!

-edit: dank u, het is aangepast-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).