DAAAG Camiel! Houdoe kilometerheffing?

Auteur: , 65 Reacties

Het kan snel gaan. Vanochtend werd er nog druk gespeculeerd over de toekomst van de 36-jarige Eurlings, hij werd gezien als de belangrijkste opvolger van Balkenende en toekomstig premierskandidaat. Dat zal echter niet gebeuren, Camiel heeft besloten om zich niet verkiesbaar te stellen. Hij stapt uit de politiek en gaat wat meer aandacht geven aan het vrouwtje. Maar wat gaat er gebeuren met zijn verkeerskindje? De veelbesproken kilometerheffing...

In een verklaring stelt Eurlings: ”Het is geen makkelijke afweging geweest. Mijn halve leven heeft in het teken gestaan van de politiek en het bestuur… Vooral in de laatste jaren als Minister van Verkeer en Waterstaat is het een grote eer geweest om zoveel mooie dingen te doen voor Nederland. In de komende periode komt de nadruk meer op mijn privéleven te liggen. Die keuze heb ik samen met mijn vriendin genomen…”

Of zou het hij inmiddels beseffen dat de kilometerheffing een kansloze zaak is geworden? Ik ben benieuwd of iemand anders dat heffing-stokje gaat overnemen. Waarschijnlijk niet.65 reacties

Eurling is een man geweest die met een eerlijk hart de politiek is ingestapt, en gevoel had dat hij iets voor de burger moest betekenen!
Dit heeft hij aan het begin veel gedaan met het aanleggen van wegen.

Op den duur heeft hij de kilometerheffing in beeld gebracht, en wilde dit gaan inbrengen omdat (ik denk) hij dacht dat dit een eerlijk systeem was. Echter de tijd sprak hem tegen.
En dan komt de politiek kijken. Misschien mocht hij van de CDA zijn fout niet erkennen, en moest hij zich in zoveel bochten wringen…

Zijn imago is geschaad door de km-heffing, maar bedenk ook hoeveel goeds hij heeft gedaan

nee, dit is geen CDA-Stemmer
@DJustin:

Ben het zeker met je eens! hij heeft veel mooie projecten op gezet. Helaas was zijn bekendheid niet te danken aan het uitbreiden van het wegennet maar aan de KM heffing die hij in het vizier had. Als het om KM heffing gaat ben ik blij dat hij weg gaat, voor alle andere dingen is het jammer dat hij gaat.

Politiek maakt meer kapot in de mens dan hun leven lief is volgens mij.
@DJustin: eindelijk eens een 1e reactie die inhoudelijk goed is. Heel mooi samengevat!
Hij was eindelijk een minister die wél besluiten nam of liet nemen. Op dit moment heeft hij helaas de schijn over zich gekregen wat betreft kilometerheffing. Het idee was ook niet verkeerd, helaas de voorgenomen uitwerking wel.
@DJustin: Ik ben het met je eens. :)
Kan dus niet tegen de druk..
Jammer, hij was de minister die de meeste kilometers nieuwe snelweg heeft aangelegd in zijn periode van regeren. Goeie vent, had best Balkenende op kunnen volgen maar ja, de wil van de vrouw is wet (A)
en dag hoor!

Gezien de verkiezingen zal geen enkele partij nu gaan roepen dat ze de KM heffing er keihard door gaan drukken. Niet echt iets om populair bij het volk mee te worden.
Eindelijk, weer een eikel minder! :-)
Je kan zeggen wat je wil en ik ben het zeker niet altijd met hem eens maar hij is sympathiek, hij werkt hard en is verfrissend. Ik denk dat hij is opgestapt omdat hij wilde dat hij en niet weer JP lijsttrekker zou worden. Strategisch gezien was dat waarschijnlijk ook beter geweest. Ik had graag een formatie van Rutte, Camiel en Pechtold gezien in Den Haag.
Wie de fuck is die gast?
wat gaan jullie eigenlijk stemmen op 9 juni? moet je btw wel 18 jaar of ouder voor zijn..
stopwearingpants
@Flamingo: OP GROENLINKS NATURLIJKKkkkk
Vond het een sympathieke kerel, had ook vaak goede punten. Dat van die kilometerheffing, tja jammer

Toch waren er ook veel slechtere politici in de kamer..dus zo slecht heeft hij het niet gedaan
@Mas: Okee, wie heeft er een beetje verstand van politiek? want volgens mij hebben we een bestuur nodig, dat ervoor zorgt dat het een beetje loopt in ons landje. Maar dan moet je niet roepen dat elke politicus een eikel is, want daar schiet je niets mee op, ga het dan zelf doen!
Autoblog, verlaag je niet door zulke schreeuwende hypo-kritische blik te leveren!
@DJustin: we doen ons best ;)
Verladersorganisatie EVO betreurt het vertrek van CDA-minister Camiel Eurlings (Verkeer) uit de de politiek. ”Hij begreep als geen ander dat een snel economisch herstel begint bij een betere bereikbaarheid”, aldus EVO-directeur Dick van den Broek Humphreij.
bedankt Camiel ..

want jij bent de eerste minister sinds tijden die ECHT aan het werk is geweest ..
@lincoln: yep, gelijk, hij had misschien niet altijd de beste ideën, maar er zaten wel degelijk goede ideën tussen. en hij had tenminste vechtlust, als hij wat wilde, ging hij er met de volle 150% voor, en niet met de 23,5 % zoals de gemiddelde minister.
Weer zo’n “legale dief” opgerot, heerlijk toch…
@ Flamingo..

Laag niveau!!!
Een van de betere ministers. Als hij lijsttrekker was geworden, had het CDA veel zetels gewonnen. Gelukkig is het anders gelopen en hoop ik op een stevige overwinning voor rechts. En nu maar hopen dat die ambtenarenkliek onder hem ook flink uitgedund gaat worden.
Ik denk dat de CDA onder camiel minder om de val van het 4e kabinet op rij zou lijden, nu balkie toch nummer 1 is gaan ze denk ik een enorme nederlaag lijden. naar mijn mening was Camiel wel 1 van de betere ministers van dit kabinet, waar het niet dat hij de kilometerheffing er door heen wil drukken. de kilometerheffing is een mooi ideaal, maar het hele systeem is veel te duur, helaas.
“Vooral in de laatste jaren als Minister van Verkeer en Waterstaat is het een grote eer geweest om zoveel mooie dingen te doen voor Nederland.”

Mooie dingen? Onder elk nieuwsartikel over Camiel hier op AB staat wel een beledigende opmerking.
Mika (Limburger)
@Autoblogger weet niet of je de link wil leggen maar Camiel komt uit Limburg (Valkenburg) en daar zeggen ze geen houdoe.. Maar eerder hajje ofzo.

ontopic.. jammer vond hem wel sympathiek met zijn zacht G haha.
@midasracer “Als hij lijsttrekker was geworden, had het CDA veel zetels gewonnen” Als ieder willekeurig iemand jp vervangt wint het CDA zetels ;)
alfa mannetje
Houdoe kilometerheffing : hoe simpel kun je zijn . Huidige systeem MOET weg. Dan komt er iets anders …..de massa oproeren heet dat.
@ alle mensen die geen zak weten van politiek
sssssssstt !!! Mondje dicht, want Camiel was een super minister, iemand met een oprecht gevoel voor volk, slim, een goed voorbeeld en iemand met passie!
Een echte Limburger dus

@ Kaje
waarom zou jp slecht zijn? ik weet hoe het gaat: Mensen horen op het nieuws of van the new kids on the block op straat dat JP kut is, en dus vinden zij dit ook opeens! Terwijl er helemaal geen reden is hiervoor. JP is een van de besten in zijn vak in Europa.

@ autoblogger
Omdat er niks negatiefs in staat deze keer, dus ook geen verwijzing naar de Limburgers?
Die kerel doet hem wel even hé
Eurlings was voordat hij minister werd erg kritisch m.b.t het onderwerp kilometerheffing. Vanuit zijn functie (minister)en uitvoerder van het coalitie accoord MOEST hij wel initiatieven nemen in die richting. Dát heeft hij met eer en geweten goed gedaan, maar…. daarbij tegenstanders vooral in het laatste stadium alle ruimte geboden (via de ANWB.) Ik ben geen CDA stemmer maar vind Eurlings is een zeer slim politicus en nog slimmer als mens, door voor zichzelf te kiezen.
Eindelijk is die malloot opgerot en de kilometerheffing mag die meenemen!
Heerlijk randstad’s weer, alles wat buiten Randstad ligt zegt “houdoe”.
Toppie hoor. Volgende keer betere dialect-research doen, Autoblog.nl?
Ookal was ik het niet eens met de kilometerheffing, ik vind dat Camiel echt een goede politicus was. Hij heeft in zijn eentje meer bereikt dan de rest van de 2e kamer. Jammer dat hij weg gaat. (ikben nog geen 18 maar ik kan wel een mening hebben)
GVD! Had hij niet kunnen vertrekken VOORDAT hij me 400 euro liet betalen voor mn brommer rijbewijs!

gelukkig is hij nu weg en scheelt dit veel mensen een hoop gekut en veel geld!

:)
Ik vind dat die kilometerheffing door veel mensen verkeerd benaderd is. De telegraaf heeft mensen er deels ten onrechte tegen gekeerd. Er werd gezegd dat het een spionage-kastje is maar dat is echt onzin. Het apparaat geeft niet je lokatie door maar alleen de kosten die je maakt. Daarnaast lopen mensen elke dag met een spionage-kastje op zak: dat heet een mobiele telefoon. De overheid kan je hier ook vrij precies mee volgen als ze dat zouden willen. Ook vind ik het een goed idee dat nu eindelijk de mensen die ook echt veel rijden opdraaien voor de kosten. Voor jonge rijders is het nu onaantrekkelijk om te gaan beginnen met autorijden omdat ze weinig kilometers maken maar wel het volle bedrag betalen. Zakelijke rijders hebben geen zin om te betalen voor hun gebruik en willen daarom geen kilometerheffing. Ik dacht dat een website als autoblog wel wat zou zien in de kilometerheffing aangezien ze een jong publiek hebben wat veelal geen tientallen kilometers per dag maakt maar ze zijn een beetje vervallen in de geenstijl/telegraaf mentaliteit: eerst klagen dan kijken wat er nou precies aan de hand is.
Hoewel mijn voorspellingen over het algemeen er nog verder naast zitten dan die van Maurice de Hondt, doe ik toch de volgende voorspelling: nu het kabinet demissionair is kan Camiel gemakkelijk een tijdje vrij af nemen. In de zomer komt er een lange moeilijke kabinetsformatie periode. Aan het eind wordt de nieuwe premier gekozen. Op Balkenende is iedereen nu wel zo’n beetje uitgekeken, Verhagen is beschadigd en ligt te moeilijk bij andere partijen. Camiel kan dan uitgerust en wel aan zijn taak als nieuwe premier beginnen.
@ Heine….
Heb jij UBERHOUBT OOIT kritisch gekeken naar km-heffing?
km-heffing is het mooist, door het in de brandstof te stoppen, maar dit mag niet van de EU, en is prakties niet haalbaar doordat er dan teveel mensen in het buitenland gaan tanken!

Is er dan niemand in Den Haag, die dan bij zichzelf denkt van goh, volgensmij belasten wij de automobilist al te zwaar? en kijkt er niemand naar andere opties?

Daarnaast kost het kastje +/- 800 euro, die krijg je “gratis”….
… ja, ja, tuurlijk GRATIS!!! Die bedrijven die dat maken, en al hun werknemers die doen liefdadigheidswerk, en ze vragen zelfs geen onkosten!
Nee, de belastingbetaler gaat hier voor opdraaien! Dit project kost zo machtig veel geld!
En als het alsnog zou mislukken? Straffen die bij een “kapot kastje” waren belagelijk hoog! CELSTRAFFEN, wat ook voor de huismoeder die niks snapt weer torenhoge rechtbankproccessen met zich mee brengt…
… en wie gaat die processen en ambtenaren betalen die daar zitten?

Wat wilde de laatste regering… Die wilde controle, controle over alles, en zometeen ook controle over jouw.

@ Heine, blijf in je leven kritisch kijken naar de dingen die om je heen gebeuren. Het idee was fantastich….
… maar de uitwerking zou fataal worden.
alfa mannetje
@DJustin: je baas kan vandaag beslissen bij jouw een kastje in te bouwen die zelfs volgt hoelang je pauze is . Wat zeg je dan ? Privacy ?

Voor de anderen : nu 42 % belasting en nog hogere MRB . Blijf blij zijn.
Ik vond en vind het als vvd’er een fantastische vent. Gewoon een sympathieke kerel. Beetje jammer van de kilometerheffing, maar naar mijn mening nog steeds een van de beste ministers van dit kabinet Balkenende.
Camiel veel succes buiten de politiek en… tja, jij kan er tenslotte ook niks aan doen dat de eierkookwekker van het vrouwtje begint af te lopen :P
Jammer dat ie weg gaat, na mensen als Netelenbos, Jorritsma en Maij-Weggen hadden we eindelijk iemand die serieus werk verrichtte voor de weggebruikers.

Geen oneindige investeringen in de bodemloze put van het openbaar vervoer, geen onzinnige plannen als carpoolstroken en tolpoortjes. Gewoon meer asfalt, Nederland weer rijdend krijgen.

Ik hou mijn hart vast zodra zijn opvolger bekend gemaakt wordt.

En by the way, de enige reden waarom Camiel het rekeningrijden in wou voeren, is omdat dat in het regeerakkoord stond. En zijn taak is het om dat ten uitvoer te brengen.
Groot gelijk heb je zeker nooit die hongaarse vriendin van hem gezien? En dat met die politieke wachtgeldregeling. Zo’n 150.000 Euri per jaar om niets te doen en verder een beetje met de vriendin rommelen.
Wanneer hij zijn Camielometerheffing-plannen met zich mee neemt, deze gladjakker, vind ik het prima.

@Heine
Wanneer je je mobile telefoon uitzet, hoef je (nog) niet de gevangenis in. En wanneer je serieus denkt dat het systeem niet voor andere dingen zal worden misbruikt, verdien je de naïviteitsprijs. De belastingdienst staat bij de bouwmarkt nummerborden te scannen, maar de verleiding om de kastjes te misbruiken kunnen ze weerstaan. Ja hoor, je gelooft zeker ook in Sinterklaas.
Misschien hebben ze bij colgate nog een vacature. (sorry camiel, is maar een grap)
Jammer, ben geen CDA stemmer maar vond Camiel een goede oprechte politicus. En eindelijk iemand die het pvda-pappen en nathouden beleid mbt (wegen)infrastructuur doorbrak.
De kilometerheffing was toch al controversieel verklaard dus dat Eurlings (tijdelijk) weg gaat uit de politiek betekent letterlijk NIKS voor de kilometerheffing. Alsof dat idee van hem persoonlijk af kwam, toen hij minister van Verkeer en Waterstaat werd stond hij niet bepaald te springen om aan de slag te gaan en de kilometerheffing door onze strot heen te duwen.
Wat anders, als de pvv dan in het kabinet komt, mag hij wel aantreden als minister van Verkeer en Waterstaat. Heeft hij tenminste niks te zeggen over integratie en komen er in de week dat hij minister is (voordat het kabinet is gevallen over een “onenigheid” over deze zelfde integratie) misschien nog wat spoedwetten door om snel wegen te bouwen/verbreden.
Oh, sorry. Met hij bedoel ik natuurlijk niet de persoon pvv, maar de persoon Wilders ;)
Ach, Camiel gaat weg. De hoop van het CDA. In mijn omgeving althans wekte hij veel interesse, ook juist van niet-CDA-stemmers. Hij had voor een leuk veranderend kiezerspubliek kunnen zorgen.
Tot voor kort was er gewoon een kamermeerderheid voor de kilometerheffing. Dat kan uiteraard veranderen met de komende verkiezingen, maar een poppetje meer of minder, Eurlings of niet, maakt niets uit.
opgerot staat netjes.
en nu opbokken en nooit meer wat van je laten horen!
Het licht er volgens mij maar net aan welke partijen er in het nieuwe kabinet zullen komen. Of hoeveel er in de kamer voor zijn. Ik hoop sowieso op de VVD in het nieuwe kabinet.
Erg jammer. Wat voor (vrouwlijke) ellende gaan we nu weer krijgen?
Jammer, Eurlings is een goede minister. Het is jammer dat hij de kilometerheffing moest verdedigen, hij was volgens mij zelf ook niet helemaal overtuigd maar het stond nu eenmaal in het regeerakkoord. Verder ben ik het volledig eens met JPM; Ik had graag een kabinet Eurlings-Rutte-Pechtold gezien.
“De honden blaffen, maar de karavaan trekt voorbij ” zeggen ze in de Arabische wereld :
De minister gaat, maar de ambtenaren blijven zitten.
Vond de man wel een doener, al was ik het niet altijd met hem eens; hij straalde iets dynamisch uit dan de rest van de ambtelijke kliek.
Zal wel een of andere dikke baan in het bedrijfsleven gekregen hebben. Valt toch op hoe die zogenaamde idealistische politici, uiteindelijk altijd in dikke, money-grabbing posities terechtkomen. Niet dat ik ze ongelijk geef trouwens.
Persoonlijk kreeg ik de rillingen van die vent, ik vond het maar een gladjakker, leuk als verkopertje bij de maxwell, maar als minister vond ik zijn verkooptactiek toch wat minder.

Vraag me wel af wat al die goede dingen zouden moeten zijn die hij dan gedaan heeft???
En ik lees net dat Bos er ook al mee kapt…
Jong bloed moet het nu vergelden. De kiezer zoekt naar premies als Lubbers, Kok etc… Mensen met status, charisma en wijsheid die een land kunnen regeren. Camiel, Bos, Balkenende, Wilders, Pechtold, Rouvoet en Rutte passen allemaal niet in dat plaatje.

Met Job Cohen heeft de PVDA wel een sterke kandidaat, als de VVD Zalm ( ondanks zijn bank verleden ) weer voorschoteld. Ziet de toekomst van Nederland er rooskleuriger uit. Camiel komt overigens vast nog wel terug in de politiek.
Hij was zo’n verademing in het politieke landschap … dit is ERG. Maar hij komt vast terug, hij is te jong en te succesvol om uit het vizier te blijven.
BOSkawouter die de politiek verlaat daarentegen … good riddance!
is die gast nog maar 36? Ik had hem ouder (dan ik) ingeschat, sorry camiel!

toch jammer, ik vind hem een van de meer besluitvaardige mensen in de kamer de afgelopen jaren. Eindelijk wat plannen doorgedrukt die er al jaaaaren lagen.
Handig, soms als je even wacht, lost het probleem (kilometerheffing) zich zelf weer op. ;)
Camiel ziet de bui hangen en verbindt zich liever niet met failure ;)
hiep hoi, driemaal hoera, wouter bos is nu ook al verdwenen :D
Ik vond Eurlings als minister niet slecht. Ik was het weliswaar niet eens met zijn paradepaardje (de kilometerheffing), maar hij was tenminste een doener en geen blabla figuur. Maar goed, dat plan is dan in ieder geval van de baan, dus ik = blij.
Na de verkiezingen zal het onderwerp kilometerheffing wel weer opgepakt gaan worden. De boeven!
Doei bekakte lijer doe dit soort regels maar verzinnen in limboland. We betalen al genoeg. Opgerot met die onzin.
Hopelijk geen kilometerheffing… Ik hoop het echt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).