Uniek: Volkswagen Touareg FAB Design

Auteur: , 19 Reacties

Het Zwitserse FAB Design staat vooral bekend vanwege de dramatische uitspattingen op basis van Mercedes sportwagens of Maybach limo's. De tuner lijkt echter bezig met een verschuivende focus van Daimler naar VAG...

Op de website van FAB Design staat nog steeds “development and distribution of exclusive customization programs for all current Mercedes-Benz models” maar dat lijkt inmiddels verouderd. Onlangs zagen we de FAB Panamera in Geneve, maar op bijna diezelfde lokatie troffen we ook een gepimpte Touareg. In de parkeerkelder van de Palexpo stond de FAB SUV te schitteren, vakkundig ontdaan van alle VW-badges.

Er is niks bekend over deze auto, waarschijnlijk gaat het om een one-off voor een FAB-employee of iets dergelijks. Alhoewel het nogal lastig is om foto’s te maken in een donkere parking, krijg je toch een redelijk idee van deze opgeleukte Volkswagen. Meer foto’s kun je zien op autojunk.nl.19 reacties

Als het kunst is om een lelijke auto nog veel lelijker te maken, dan is het Zwitserse FAB Design, toch wel top-kunstenaar.
Afgrijselijk ding dit.
Waarom in ****naam hebben die lui ‘Design’ in hun naam staan?
…en dat fab snap ik al helemaal niet
Ben ik niet met je eens Wax, gewoon nette opleuking!
Dat mag dan nog wel de mooiste creatie van FAB genoemd worden, want ziet er nog redelijk normaal uit.

Doe mij maar een normale R50
Ik vraag me af hoe ze een Cayenne tunen, want deze Touareg lijkt nu op een Cayenne.
lol, “for all current Mercedes-Benz models” and lookalikes?

ot: iets met olifant en gouden ring…
@Simpson: Aap!
Eerst zweert men bij 1 merk, dan gaat men toch uitbreiden. Onvermijdelijk in de huidige economische visie (jaja, economie gaat nog steeds boven tradities).
De nieuwe touareg ziet er volgens mij veel beter uit (en strakker, minder lomp). Daar kan geen enkele gepimpte (oude) Touareg aan tippen!
wel erg vakkundig ontdaan van het vw logo.. beetje kit en een stikkertje
nee, totaal niet FAB baar!
De auto staat geregistreerd op naam van FAB Design AG te Mellingen, is dus geen one-off, maar gewoon een bedrijfssuvje. Wel unieke spot!
@Jokkebrok: Olifant!
Ik vind enkel enorme velgen nou niet zeer spannend.
Deze stond al op aj?
Als je hem ziet van langs de achterkant en van langs de zijkant ziet ie er wel dik en stoer uit, maar als je dan de voorkant ziet, is er toch iets dat niet klopt..
Fab fab fab!
ff weer wat tuning-les voor de bloggers: FAB-Design is ooit begonnen (jaren ’80) als importeur voor Strosek in Zwitserland. Behalve dat ze de Porsche onderdelen van Strosek leverden verfraaiden ze zelf het interieur ook regelmatig. Zo herinner ik mij een Porsche 928 met Strosek bodykit en een wit lederen interieur inclusief een stuur waarvanaf de stereo te bedienen was. Ca 1988.
Hier kun je lekker overheen FABben!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).