Creatief rubber recyclen

Auteur: , 34 Reacties

Kunst: het vermogen om schoonheid te scheppen en esthetisch genot op te wekken. Bijvoorbeeld met rubber, oude banden om precies te zijn. Leuk voor in de woonkamer, of juist in de garage?

Ji Yong-Ho doet het gewoon. De kunstenaar is gevestigd in New York en maakt allerlei creaturen van oude, gebruikte banden. Fietsbanden, motorbanden, autobanden, je kan het zo gek niet bedenken. Natuurlijk een hele goedkope grondstof, het zou me verbazen als het rubber hem iets kost, maar ook een mooie grondstof. Als pezen en spieren lopen de verschillende profielen door elkaar heen. De beesten zien er enigszins ‘gevild’ uit.

De kunstwerken lijken mij in ieder geval een perfecte match bij de toekomstige woonkamer met V8-salontafel, lichtmetalen BBS kroonluchter en bi-xenon leeslamp. Wat nou gordijntjes, kaarsen en tapijt? We need man-spaces. Het liefst een ruimte waar je de auto gewoon naar binnen rijdt. Hoewel het er dan uiteindelijk toch op neer komt dat mr. Haai in de garage staat. (via autoblog.com)34 reacties

knap staaltje werk..
knap gedaan, maar mooi absoluut niet
volledig eens met emiel
pff, speel niet met rubber poppen..
Proper
ik vind die haai en wolfachtige ding nog best mooi eigenlijk!
Ik ben ook altijd heel creatief met het recyclen van rubbers.
Even afspoelen en bewaren voor de eerstvolgende verjaardag.

Cheap balloons.
@Race_Kees: Jak.. hoe raak ik die mental image nou weer kwijt.. ;)

OT: vooral die weerwolf achtige dinges… da’s erg mooi gedaan. Het is echt kunst voor in een gallery. Ik kan me werkelijk geen plek bedenken waar dit in mijn huis zou staan…
Waar heb je die definitie van kunst vandaan?
Schoonheid in kunst is absoluut niet noodzakelijk. Kunst heeft een ontzettend versatiele connotatie en een vage onduidelijke denotatie. Ikzelf zou kunst omschrijven als een variabele perceptie van de publieke opinie over het gebrek van bepaalde karakteristieken op een gegeven moment over waarneembare zaken in elke mogelijke vorm.

Is een auto kunst?
@JPM:

Natuurlijk is schoonheid wel een absolute noodzaak. Alleen is schoonheid de variabele factor in de formule dat kunst heet. Daarmee gelijk validiteit geven aan het gezegde: “over smaak valt niet te twisetn”.

De één neemt schoonheid waar in bijvoorbeeld het bovenstaand afgebeelde, en de ander niet.
hebben mensen niks beters te doen??
en de prijs van dit grapje 25000 euro ofzo zeker
Dit is echt prachtig! Ziet er echt heel uniek uit. Mooi bedacht ook.
@ Rick dos

Een Amerikaanse kunstenaar heeft ooit een gang gemaakt en als je daar als vrouw te ver naar binnen ging dan verkrachtte hij je (overigens zei hij dat van tevoren, dus niemand ging naar binnen). Waar zit daar de schoonheid?

Of een Hitler die kustenaars opdroeg schilderijen te maken naar zijn smaak. Schoonheid is een van de karakteristieken van kunst. Maar de karakteristieken zijn niet van belang bij kunst maar juist het gebrek van sommige karakteristieken.

Kunst en de perceptie van kunst verschilt door de jaren en het is juist het gebrek van sommige karakteristieken dat een object in de ogen van het publiek tot kunst verheft. Kunst heeft niets te maken met schoonheid, creativiteit of een kunstenaar, het heeft alles te maken met de perceptie en opinie van het publiek en de zeitgeist. Van Gogh werd in zijn tijd niet beschouwd als kunstenaar, zijn werk werd als walgelijk afgebeeld, in de middeleeuwen werd alleen godsdienstige afbeeldingen als kunst beschouwd.
Het is niet het object of de intentie dat een stuk tot kunst verheft maar het is de wereld er omheen.
@JPM:

Je wilt een discussie starten over een subjectieve gegeven, namelijk smaak. Dat kan alleen maar uitmonden in een oeverloze discussie.

Natuurlijk is kunst perceptie en de daar aan verbonden mening. Maar laat schoonheid nou verbonden zijn met perceptie. Feitelijk onderschrijf je het zelf dus ook.
@ Rick dos

Niet echt. Subjectieve dingen als smaak en schoonheid hebben er niet per se iets mee te maken. ‘Het publiek’ bepaalt de karakteristieken van kunst op dit moment.

Neem een hek. Een hek heeft een functie als hek. Als aan een hek versieringen worden toegevoegd die niets met de functie van het hek te maken hebben dan hebben die toevoegingen. Die toevoegingen worden door de zeitgeist beoordeeld op hun karakteristieken. Die bepalen vervolgens of het tot kunst hoort.

Maar er is inderdaad niet een eenzijdige definitie. De connotatie van het woord is zo veelzijdig dat er lang over gediscusseerd kan worden.
@JPM:

Schoonheid is ook een karakteristiek. ;)

De connotatie van schoonheid in dezen is ook een andere dan wat op autoblog gemiddeld er voor doorgaat.
edit:

… die toevoegingen karakteristieken…
@JPM: ….trrrrromgeroffellll…JIJ hebt gewonnen vriend…in een niet-noemenswaardige-, futilistisch-, microbisch-belangrijke discussie op een Autoblog.. ;-)
…kan nooit van mijn autobanden afkomstig zijn…die rook ik helemaal fijntjes zelluf op ! ;-)
bij deze wil ik een achterlijke imbiciel quoten ..

“lelijke velgen” ..
knap gedaaan
@ Rick dos

Absoluut.
@ Megakix

Haha twijfelachtige eer maar toch bedankt..
@JPM: ;-) (overigens neigt jouw taalkunde naar het genieke…)
Zal wel stinken zo’n rubber ding. Ziet er aardig uit, maar doe maar die haai gemaakt uit F1 delen:
http://swipelife.com/wp-content/uploads/2009/04/alistair-gibson-sculpture-13.jpg
Alleen wel een beetje duur. Ik dacht iets in de 25 duizend dollar of zo.
Waar kan ik dit aanschaffen?
Dit is de eerste keer dat er iemand High (lees HAAI) geworden is door iets niet op te roken.
Best mooi, en ja, als je een luxueuze garage hebt met marmeren vloeren voor je Maserati in te zetten past dat er zeker in. Zal wel duur zijn ook.
Het is leuk dat ze dit doen… maar ik zou het zelf niet willen hebben ;)
In de jaren 60 al eens gedaan bij een wedstrijd uitgeschreven door Pirelli zelf. Winnaar was een Italiaanse kunstenaar, uiteindelijke productie 1000 stuks.
meteen even mijn afgerookte banden van mijn m3 csl er naar toe brengen
Verdomd netjes gemaakt! Vind het geeneens lelijk…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).