Was de Run-Away Prius dan toch een Hoax?

Auteur: , 45 Reacties

De capriolen die Jim Sikes vorige week uithaalde in zijn babyblauwe Prius waren voldoende om het wereldnieuws te halen. Want als er tegenwoordig een Toyota wordt ontdekt met een ietwat scheefliggend vloermatje o.i.d. dan rijst bij velen de vraag of het niet een killer-on-wheels is met falende techniek aan boord. In dit geval lijkt het te gaan om een ordinaire hoax van een geldbeluste en mediageile borderliner.

Deze Jim Sikes zat namelijk nogal diep in de financiële problemen voordat zijn Toyota naar eigen zeggen op hol sloeg. Of het deze gast uiteindelijk om de media-aandacht (en de daarbij behorende talkshow-uitnodigingen) te doen is blijft nog wat wazig. Wel stond hij na het incident al vrij snel zijn verhaal te doen aan iedereen met een microfoon + camera. Gelukkig wist Jalopnik vrij snel alle vuige details over deze meneer en zijn geldnood te achterhalen.

Na het incident met de ‘geflipte’ Prius was de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) er snel bij om de hybridebak van Sikes te onderzoeken. Hoe hard de engineers ook probeerden om -samen met technici van Toyota- het euvel boven water te krijgen, het incident kon niet worden nagebootst.. Daarnaast werkte alles in de auto gewoon naar behoren. Zelfs het override systeem waarbij de Prius afslaat als je het gas- en rempedaal tegelijk intrapt werkte uitstekend. Alleen de remblokken waren niet helemaal fris meer, en dat is volgens drie verschillende bronnen die bij het onderzoek betrokken zijn zeer merkwaardig te noemen. Zou daar dan mee gerommeld zijn?

Het volledige onderzoeksrapport is zojuist op de internets verschenen waaruit steeds weer blijkt dat het hier om een Balloon Boy 2.0 gaat. Mocht het verhaal inderdaad van het kaliber Broodje Aap zijn dan hangt Sikes een leuke gevangenisstraf boven het hoofd, om nog maar te zwijgen van alle claims die hij wellicht aan z’n broek krijgt.45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
HAHAH, ik plaats echt NET een linkje met een bijbehorde video
http://www.youtube.com/watch?v=IqG4mZbM9rs
Mja dat verhaaltje begint toch al meer en meer op een geënsceneerde gebeurtenis te gaan gelijken…
Heb het al van het begin niet geloofd…
Misschien iemand die media-aandacht wilde of misschien een mooie som geld van Toyota…
hij kan ook zeggen dat ie door een pastoor is aangerand ..

daar hebben ze sinds kort ook een open portomonee ..
@lincoln: Voor dit artikel had hij dubbel kans…
@lincoln:

Dus je draait nu 180 graden?!?
En je was nog zo overtuigt, dat Toyota een gevaarlijke auto gemaakt had.

En ik heb je ook niet meer gehoord over professor Dave Gilbert…http://www.autoblog.nl/archive/2010/02/23/toyota-reageert-pijlsnel-op-onderzoek-vs

Een beetje makkelijk, Lincoln! :roll:
@FrankypankyV8: nein ..

ik BEN er van overtuigd dat ELKE auto een zwakte heeft ..
maar dan meestal op een minder cruciaal punt ..

en dat als je zoveel units afleverd als Toyota doet ..
dat grote vormen aanneemt ..

onder het mom van foutje kan gebeuren .. er is geen kwade opzet in het spel ..
(er van uitgaande dat de meeste nog afbetaald moeten worden) ..

buiten het feit dat ik een spontaan in fik vliegende Ferrari nog niet gevaarlijk vind ..
Het blijft gewoon een grafbak,dus ik hoop dat het echt is.
tja, als het een hoax was hoop ik dat ie dikke straffen krijgt :D
dan kan ik nog harder lachen om prius rijders dan ik al deed :P
Told you before: just a way of trying to get some money.
Wist het!
Prius is gewoon het beste wat de autofabrikanten de laatste jaren hebben bedacht.
Dat deze meneer Zeikes oh sorry, tikfoutjes ik bedoel Sikes hier heeft geprobeerd is gewoom Sik, ik bedoel Ziek.

Iets wat zo boven de huidige norm verheven is krijgt ie er niet mee kapot.
Mij krijg je niet weer in terug in een middeleeuws voertuig.
Prius is geweldig, al vanaf model 1.
@Vroegwakker: De techniek is misschien baanbrekend maar de essentie van wat de auto eigenlijk hoort te hebben raakt kant noch wal. Het rijd hartstikke zielloos zonder enig gevoel. Als het motortje moet draaien wordt je gek van het irritante geluid ervan. Overzicht in en om de auto is nou niet echt goed te noemen. En dan het punt waarop deze auto zo zou moeten excelleren is überhaupt al verloren tijdens de productie van de auto. Mensen die een prius kopen zijn eigenlijk hartstikke hypocriet en denken alleen aan hun eigen portemonnee ipv daadwerkelijk om de wereld te geven.
Ow en was ik al vergeten te melden dat het ‘ding’ er ook totaal niet uitziet.

Om het in de woorden van komiek Jeff Dunham te zeggen: That’s not a car, that’s a lunchbox… You know the sound that it makes when it drives by?–> IIII’MMMMMM Gaaaaaaayyy. Did you know that when you put your hand out of the window, the vehicle will turn!
@Pordon:
Het leukst van je kritiek vind ik wel dat het “ding’ er niet uit ziet.
Ik geef je wel gelijk hoor, maar welke auto beneden de laat zeggen 80.000 euro ziet er dan wel uit?
Een Golf misschien of een Multipla?

Maakt mij eigenlijk niet echt uit.
En idd ik rij in een Prius omdat geld een rol voor me speelt.
Anders zou ik wel in een Lexus hybride rijden, dus ook daarin geef ik je gelijk.
Niet alleen is dit verhaal een HOAX, de hele media-aandacht die deze Toyota-fail trekt, en dan met name in de VS, lijkt de Amerikaanse automobielindustrie wel errug goed uit te komen…

Voor de liefhebbers; lees je eens in hoe fris de Amerikaanse autofabrikanten omgingen met de veiligheid van hun klanten…
@RRRobert: en tot vandaag de dag gaan ze daar niet veel anders meer om hoor… lees maar eens wat meer over de problemen met de F150 en de problemen die Chevrolet onder de mat probeert te houden/krijgen.

@Vroegwakker: je vind het niet erg als niet iedereen even enthousiast is toch?
@w0o0dy: “[je vind het niet erg als niet iedereen even enthousiast is toch?]”
Nee hoor helemaal niet.
De populariteit van de Prius ging mij de laatste tijd eigenlijk al veel te snel. Over enkele jaren wil bijna niemand nog een niet-hybride dat lijkt me duidelijk.
Voorlopig mag full-hybride van mij nog wel enige jaren een beetje exclusief zijn. Alleen voor mensen die niet bang zijn voor verandering.
Hahaha… die foto… heerlijk! Geel politielintje er om heen.. “keep a clear distance from this dangerous car..” haha..

OT: Hoe je het ook draait of keert, ieder merk heeft zwakke dingen, terugroep acties, enz. Vind het wel erg sneu voor Toyota. Heb echt het gevoel dat heel de wereld aan het Toyobashen is.. met de US merken voorop.. lutsers
hihihi

mooi:d
het verhaal klonk al ‘te mooi om waar te zijn’
Wist ik al vanaf het begin, kan gewoon niet.
@Vroegwakker:
Die klap van de molen is wel heel erg hard aangekomen he?
Brokkenpiloot
Een beetje terughoudendheid in elke berichtgeving zou passen, of dat nu Toyota betreft of welke onderwerp maar ook. Als je af-en-toe eens wat achtergrond informatie opzoekt over voorpaginaonderwerpen, ontdek je tot je schrik hoeveel er wordt gepapagaait zonder enige inhoudelijke controle.

Voorbeeld: gister las ik op een site dat er al meer dan 8 miljoen exemplaren van de Toyota Prius waren terug geroepen vanwege defecten. Dat is erg knap want er zijn er maar ca. 1 miljoen van gemaakt. En raad eens wat ik vanochtend aan de koffietafel hoorde vertellen?
Hmm Prius zo zuinig toch? Hoeveel Co2 wordt er nu uitgestoten om de Toyota’s terug te halen, hoeveel wordt er uitgestoten voor de productie van onderdelen? Ik denk dat je Co2 vriendelijker uit bent met een Cadillac Escalade…
Zie je nu wel, het kan echt iedereen gebeuren!
Te belachelijk voor woorden om op deze manier een autofabrikant naar de klote te helpen. Ik ben geen Toyotafanaat maar dit soort misselijke grapjes kan ik niet waarderen.Elke fabrikant heeft helaas wel eens dusdanige problemen dat er een grote terugroepactie moet worden gehouden, is voor de fabrikant al erg zat! Als er dan ook nog zulke zieke geesten rondlopen vind ik echt verschrikkelijk. Vind een gepaste straf zeker op zijn plaats.Zat te denken aan zeepjes oprapen in de gevangenisdouche oid!
Grappig een hoax over een hoax. Dat hele prius gedoe is gewoon voor de overheid weer een goede reden geweest om iedereen in een andere auto meer geld afhandig te maken. Bovendien is er al meerdere malen bewezen dat zo’n prius niet eens heel veel zuiniger is en de Co2 uitstoot tijdens de productieperiode hoger is dan normaal waardoor het alsnog geen nut, heeft als je dan echt in dat hele uit de duim gezogen verhaaltje over ‘global warming’ gelooft. Global warming wordt aan ons verteld op een manier waarop alles wat ze zeggen feiten lijken maar het zijn puur aannames, die ook direct weer kunnen worden ontkracht door andere aannames.
Jee, meneertje heeft een hoax gepleegd, joepie de poepie nou is er in een keer niets meer aan de hand bij Toyota!!!
Ik denk dat er zo nog veel meer hoaxen boven water zullen komen. Overdreven gedoe allemaal. Die Prius is harstikke veilig, de enige die er zogenaamd problemen mee hadden waren de amerikanen, hmmm erg verdacht. Sneu die cultuur daar.
@JPM: http://jalopnik.com/5491932/norwegian-prius-unintentionally-accelerates-to-109-mph-rams-guard-rail

Maar ja, dat zal dan wel weer een complot zijn van de Noorse media om de Noorse automobiel-industrie te beschermen toch?

:roll:
@C6_R: De bestuurder van die Prius in Noorwegen is voor de rest van z’n leven klaar met autorijden….. 174 km/h is pak ‘m méér dan 2x de max. toegestane snelheid; de straffen voor dergelijke overtredingen zijn daar echt fors.
“een ordinaire hoax van een geldbeluste en mediageile borderliner”, als je ordinair en media vervangt door klimaat, klopt de omschrijving toch voor elke Prius en haar berijders :-)
haha net wat ik vorige week al had gezegd:

de claim cultuur van amerika heeft weer een deuk op gelopen

noem nu maar eens 1 ding op wat wij ECHT nodig hebben van die rednecks?

gewoon een grote bom opgooien en nooit meer naar kijken
@bart v

Een Buick century station V8 of olds, pont, chev,enz. Daarna een bom…
@ C6_R

Nee maar hij is ook niet naar een dealer geweest om het te laten maken, hij heeft niet gedaan alsof het rempedaal vastzat terwijl dat niet zo was. Hij ging niet naar alle talkshows in z’n land en zocht de publiciteit op. De media daar zocht hem niet op om alles er nog eens dik op te gooien. Hij heeft niet gelogen en gaat niet naar de gevangenis.
In tegen stelling tot…. owja
@Vroegwakker: als je zo reclame staat te maken op een kinderachtige manier, heb ik de neiging je product niet te vertrouwen. Wat een gelul, toch.
Brokkenpiloot
En zo zijn we weer beland bij wat volgens mij de oorzaak van het hele geval is: lekker Prius bashen.

Na ruim meer dan 1.000.000 kilometer in allerlei diesels te hebben gereden, was juist dat gedrag voor mij de reden om een Prius te bestellen. Ik vorm mijzelf liever een eigen mening. Sinds een goede week rij ik er nu in, te kort om een gewogen oordeel te hebben. Maar met inmiddels een kleine 2.000 kilometer op de teller wel lang genoeg om vast te stellen dat degenen die het hardst commentaar op de auto leveren beter voor de Amerikaanse media kunnen gaan werken.
@Pordon,
” En dan het punt waarop deze auto zo zou moeten excelleren is überhaupt al verloren tijdens de productie van de auto” ; Ow is dat zo? wat is jouw bron?
“Als het motortje moet draaien wordt je gek van het irritante geluid ervan” Aha een ervaringsdeskundige!! dus om te keren stak je jouw hand uit het raam??
Lambik Elektriek
@ brokkenpiloot

Ik heb er inmiddels al 20.000km op mijn Prius 3 staan. Hiervoor heb ik een gas-bak en 2 diesels gehad. Ik kan je verzekeren dat ik nog elke dag met veel plezier in mijn Prius stap. En het wordt alleen maar leuker! En ik ben niet de enige Prius-bezitter die die mening is toebedeeld.

99% Van de Prius bashers daarentegen heeft nog nooit in een Prius gereden (en heeft waarschijnlijk nog niet eens een rijbewijs). Ze zullen ze waarschijnlijk ook niet in een Prius (mee)rijden, bang om hun geloofwaardigheid te verliezen bij hun vriendjes die hard moeten lachen om die geweldige grappen en “feiten”.

Misschien moeten ze toch eerst maar een keer zelf rijden en dán pas gaan oordelen. En anders moeten ze niet gaan oordelen over dingen waar ze verder geen verstand van hebben en hun mond verder houden.
Brokkenpiloot
@Lambik Elektriek: Ik ben kritisch en probeer eerlijk te zijn. Door alle ongefundeerde uitlatingen ben ik juist geïnteresseerd geraakt. Omdat ik >80% van de kilometers op de snelweg maak, ben ik bijvoorbeeld vooraf niet optimistisch over mijn gemiddeld verbruik.

Bij gelegenheid zal ik mijn praktijk ervaringen delen.
Lambik Elektriek
@ Brokkenpiloot

Het is ook goed om eerlijk en kritisch te zijn!
Hoop dat die man er geld aan verdient, hij verdient het! Haha
Alle nieuwtjes op een rij
http://www.toyota.nl/nieuws/nieuws_86_recall.aspx

en idd de prius van laatst was een hoax zoals ook de test uit de uk. Amerika wil Toyota kapot maken aangezien ze een keiharde klap gehad hebben met ford en gm met al hun v8en.
Ze mogen blij wezen dat Toyota in Amerika zit, stel Toyota zal zich terug trekken van de Amerikaanse markt….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).