Trouwen doe je zo!

Auteur: , 100 Reacties

Omdat Marokkanen nogal eens negatief in het nieuws komen wil Autoblog graag van de gelegenheid gebruik maken onze Noord Afrikaanse medelanders eens in een positief daglicht te stellen.

Graag maken wij reclame voor de Marokkaanse wijze van feestvieren tijdens een bruiloft. Een voorbeeld uit Brest, een stadje in het uiterste westen van Frankrijk, vindt u hieronder. Denk niet dat je nog weg komt met het huren van een Kever cabrio of een leuke Amerikaanse slee. Je moet minstens een Cayenne stretched limo en een paar recente sportwagens zoals een Lamborghini Gallardo Spyder, een Ferrari F430, een Audi R8 en een C63 AMG in je bruidsstoet hebben, lijkt me. Zorg wel dat je de boel heel houdt natuurlijk. Wie spot alle exotics?

Marokkaanse bruiloft in Brest - deel 1 op autojunk

Marokkaanse bruiloft in Brest - deel 2 op autojunk

Met dank aan h z voor de tip100 reacties

Chinezen, Marokkanen, iedereen doet het beter dan de Nederlander. Tsja, zuinig hè. ;)

-edit: check!-
zijn er wel een hoop met een kapotte knalpijp ..
Zullen wij wel belastingen voor betalen
@Bram: triest hoor..dat je denkt dat ze over de hele wereld (zelfs in Frankrijk) van jouw belastinggeld leven…de werkelijkheid is gewoon te hard..die jongens hebben t gemaakt en jij zit eens zielig te kniezen achter de pc omdat je t ze niet gunt..
Het lijkt er wel een achterbuurt en dan rijden met zulke wagens rond! Is dat een 911 sport classic in het tweede filmpje? daar zijn er maar 25O van gemaakt dacht ik…
@matthias: Ik zie geen sport classic in filmpje 2
Wel een loser in gallardo die niet kan rijden! Jemig geef mij die auto! Dan word die tenminste fatsoenlijk gebruikt :)
@Barnato: Wat een praatjesmakers hier, man man man. Ik ben er zeker van overtuigd dat de persoon in de Lamborghini beter kan rijden dan jij, vooral vanwege het feit dat hij zo’n bolide bezit en jij niet.

Maar je woont in Starnberg? Daar hebben zij ook zo’n Maserati- en Ferraridealer ofnie? ;)
waarschijnlijk gewoon gehuurd..jaren lang voor gewerkt..couscous verbouwd..geiten gehouden..naja..het is leuker dan het uitgeven aan overbodige dingen zoals wij doen..(ons ben zuun’g telt niet emer voor iedereen :(
@Jan1666: Supercars voor op een bruiloft (waar je dus niet eens allemaal zelf in kunt rijden ivm andere bezigheden als bruidegom) zijn niet overbodig dan?
Allemaal gestolen of gekocht van ons belastinggeld.
@Mr. V8: Hoe koop je een > € 150.000 auto van jouw belastinggeld? Graag de volledige uitleg. Ik zit klaar!
Ik zie maar 1 referentie die er naar verwijst dat dit in Frankrijk is en dat is de bedelende Franse vrouw ana het begin van filmpje 1 (als je de nrplaten ff buitenbeschouwing laat. Want…

1. je hoort geen woord frans in eht filmpje (het enige verstaanbare is ‘Aston Martin’
2. het ziet ‘zwart’ van het volk
3. de vrouwen dragen geen hoofddoek… of zijn zij nog niet getrouwd/uitgehuwelijkt ofzo? Dan mogen ze zich nog ‘normaal’ kleden.
4. ze hebben geen bam verstand van auto’s met het aanhoudend gejakker van de motoren..

Samenvatting… zielig.
@ mezelf: beter lezen eikel. In Frankrijk… *zucht*
@jan1666

Typisch weer zo een reactie van een nietsgunner..couscous verbouwen? alsof marokkanen leven van couscous en het hoeden van geiten..t zal hoogstwaarschijnlijk wel allemaal gehuurd zijn maar om t op zo een denigrerend toontje over te laten komen vind ik van zo een boertje als jij tog wel triest

@mr V8

onze belastinggeld? betaal jij belasting in frankrijk dan?
Wel leuk om te horen hoe onderscheidend al het motorgeluid is. Je pikt ze er zo uit.

Alleen de Porsche 997’tjes klinken beetje zielig tussen al het andere geweld.

De Gallardo daarentegen klinkt subliem!
Hehe, altijd leuk om al die negatief geladen reacties van autochtonen te lezen als het gaat om een redelijk gehaat volk in Nederland! ;)
Kunnen jullie er echt niet tegen dat er mensen zijn in de wereld die het gewoon beter hebben?

@Bram, Jan1666, Mr. V8 en Neal
———————————

In plaats van premature conclusies te gaan extraheren uit dit artikel (zoals bijvoorbeeld: dat het om Marokkaanse Nederlanders gaat), zou ik maar eens bij mijzelf te rade gaan dat het recht om een exclusieve auto te bezitten niet alleen berust bij de Nederlanders en dat er ook andere individuen zijn op de wereld die er hard voor hebben gewerkt om dit soort auto’s te bezitten.
Mercedes Maroc
Veel geluk,liefde en gezondheid toegewenst!!!!
Nou 1 ding weet ik wel zeker van onze Allochtone vrienden. Als ze gaan trouwen dan doen ze het ook goed. Zowel Turken als Marokkanen.

Als een paar van die trieste personen hier boven mij zo een trouwerij mee mochten maken dan zouden ze heel anders piepen.
so, daar hebben Hertz en Avis een leuke omzet gedraaid!

Die tag op het einde, typisch.
De V8 is een beetje stilgevallen…..
wat een geluid zal dat zijn als ze allemaal zo voortsukkelen. V8, Boxer 6, V10 en nog meer van dat heerlijke gegil.
Hahahaha Hier gaat weer zo een eeuwige discussie geopend worden.

Enige wat ik wil zeggen. Maak maar s een nederlandse trouwerij mee. 9 van de 10 zijn maar gewoon kleine feestjes minimaal aantal mensen uitgenodigd. Paar mensen op het stadhuis en een paar mensen op de receptie…

Als je kijkt naar een marokkaans, turks, hindoestaans, chinees, surinaams enz… bruiloft dan wordt er flink uitgepakt…

Maar goed… Dat is mijn bescheiden mening.
@CleeHee:

Precies wat ik ook duidelijk probeer te maken. Niet dat Nederlandse bruiloften ‘saai’ of iets dergelijks zijn, je kunt ze gewoon niet vergelijken.
@ Mr. V8

Haat zaaien?!
the Honda Spirit
fijn volkje
hahaha geweldig zielig weer die vooroordelen..

Maar de hollanders draaien vanzelf wel bij, kijk maar zoals ze bij de turken deden totdat ze daar zelf vakantie gingen vieren haha!!
haha
Leuk filmpjes voor Geerd Wilders.
Heeft een van hun zijn autoverhuur bedrijf even er op log gelaten! Dan gaan ze in zo’n achterbuurt rijden!
@CleeHee

Vind je het gek?
Hollanders gaan ook binnen no time uit elkaar! Geen wonder dat ze niets groots vieren.
@ damster: “Hoe koop je een > € 150.000 auto van jouw belastinggeld?” Nee, heb het over ONS belastinggeld, niet van mij alleen natuurlijk. Maar zoals ik al zei in een eerdere post, hier gaat het over Frankrijk, heb het verkeerd gelezen.

Maar damn, wat 1 zinnetje al niet teweeg kan brengen.
@Mr. V8: Nou prima hoor, Mr V8, maak er ‘ons’ van, wie dat dan ook mogen zijn. Hoe koop je een > € 150.000 auto van ons belastinggeld? Graag de volledige uitleg. Ik zit klaar!
@CSL

Ik vind het niet gek, maar eerder saai.
En waarom zou je trouwen. “totdat de dood ons scheid” ….
Ik denk dat dat eerder gek is ;)

Maar ja goed ieder zn eigen ding.
En ik heb wel s een nederlandse bruiloft meegemaakt waar dat wel gewoon goed geregeld was e.d.
Behoorlijk zielige opmerkingen weer.. dat “ze” het kunnen zo groots kunnen doen door geld gestolen of andere oneerlijke praktijken te hebben uitgevoerd.

Die vooroordelen zetten zo’n geslaagde bruilofts movie met dikke bakken… weer in een raar daglicht.

Ga toch eens werken mensen ipv. te kijken/klagen wat andere wel of niet kunnen.
Iets een ander gunnen, kunnen ze ook uit de Nederlandse Van Dale gaan halen..
Een hoop jaloezie bij veel mensen hier. Opvallend is het wel dat Turken en Marokkanen betere zakenmensen blijken te zijn dan de gemiddelde hollander.
Allemaal kinderen hier , verzekering ,taxen kosten niks in frankrijk .
Rustige Marokkaan
Mensen zoals @Snickers het heeft verteld.
Het is allemaal daar flink goedkoper. Verzekering ,Taxen kosten helemaal niks in FR.
Prima om leuke auto’s te zien, maar persoonlijk vind ik het misplaatste machtsvertoon tijdens deze ritjes walgelijk.
Je ziet ze regelmatig rijden in Utrecht en Amsterdam.
Meestal rijdt er een hele dikke auto voorop met daarin het bruidspaar, die stilletjes voor zich uit zitten te kijken.
Daarachter volgt een stoet van allerhande auto’s, soms duur soms goedkoop, maar altijd keihard toeterend en vrijwel altijd gevuld met mensen die hun middelvingers opsteken en Arabische teksten uit het raam schreeuwen.
Ik snap niet waarom dit nodig is bij een bruiloftsstoet.
Dat je het heugelijke feit aan de wereld kenbaar wilt maken ok, zelfs dat je het een beetje opzichtig wilt doen, maar waarom moet het altijd zo volkomen platvloers en asociaal?
Een hoop gouden geitjes, toemaar zeg.
proletische bedoeling daar. een keertje revven is leuk, maar die mongool in de galardo weet niet van stoppen. Sowieso zou een bruiloft een sjiekere bedoeling moeten zijn dan dit
Belachelijk uiterlijk vertoon. Ik ga er ook niet gelijk vanuit dat dit eerlijk verdiend geld is, dat hebben ´ze´ nou eenmaal tegen zich. Typisch hippisch om te zeggen dat ´ze´ er hard voor gewerkt hebben .. de maatschappij laat dit soort kortzichtige naieve bloemetjes en bijtjes gedachten helaas niet meer toe. Voor mijn part mogen ´ze´ eerst mee naar het bureau om elke cent te verantwoorden op afkomst
@prop: frustraties? Onderbuikgevoel?
jezus christus .. idd hey, wat een mongolen, dat is geen revven meer maar bewust de motor naar de tering helpen. Ik heb medelijden met de verhuurder
Wel een aardige pleister op de wond! Iemand anders bepaalt je vrouw, maar jij mag je trouwauto bepalen :)
@prop

volgens mij heb jij vandaag je cynische denkhoed opgezet om te geloven dat ze deze autos bezitten door oneerlijk verdiend geld..wie zegt dat ze deze autos met oneerlijk geld hebben aangeschaft, alsof jij je ze allemaal kent..niks bloemetjes en bijtjes gedachten, er zijn zat van deze gasten die het gewoon echt hebben gemaakt en zo een auto eerlijk aan kunnen schaffen..en nog wat: voor hetzelfde geld is t gewoon allemaal gehuurd(wat ik denk) dus denk eerst ff na voordat je zulke kortzichtige comments hier dropt
Wat een tuig zeg… Huren ze iets, en meteen de boel weer naar de klote helpen. Walgelijk.
Als je zo je bruiloft moet vieren, typisch machocultuur.
Nederland zal echter nooit veranderen!
Dit filmpje is al maanden oud, het gaat hier echter om een voetballer die trouwt, als ik mijn vrienden uitnodig als voetballer dan zou het mij niet verbazen dat andere uit het team met een mooie auto aan komen rijden.
haha die lambo en ferrari in het begin dan, kapot vet! :D :P
@prutsor, zo vieren is toch het betere werk? of wil jij liever op je fietsje trouwens zoals cultuur hier in nederland alles met fietsje is? :P geef my maar liever machocultuur dan :P
@spykerboy: Nederland is calvinistisch, we trekken op de fiets ten strijden en zullen dus inderdaad ook op een fiets naar het stadhuis of kerk gaan.
O ja, en dit geldt ook nog: “wat een boer niet kent, dat vreet hij niet.”..
Al geef je een aap een gouden ring….
Typisch weer een aantal te verwachten reacties van zure kaaskoppen. (Ej, ik scheld niet graag, maar zij begonnen. ;) )

Ik wilde eigenlijk alleen even reageren op de meneer die vertelt dat er in die bruiloftstoeten middelvingers worden opgestoken. Nu zijn een groepje Marokkaanse jongeren heel goed bezig met het verpesten van de goodwill die de normale Marokkanen hebben opgebouwd, maar dat er middelvingers worden opgestoken klinkt alsof je aan het liegen bent. Niet alleen zijn de bruiloftsgasten meestal in een opperbeste bui, ook zijn er genoeg ouderen aanwezig om je een flinke tik te geven als je het waagt om zulke obscene gebaren te maken.

Wat betreft zulke stoeten, ik vind het een leuk stukje cultuur wat mij betreft behouden mag blijven. Het materialistisch vertoon echter is onislamitisch en smakeloos.
als dit nederlanders in Spanje waren geweest ..
dan had ik het gewoon asociaal tokkie-vullis gevonden ..

geen haar op mijn hoofd die dat zou moeten verdedigen omdat ze toevallig in hetzelfde land als mij geboren zouden zijn ..

en daar zou ik me eerder voor schamen dan andere jaloers noemen ..
A wojoooo. echt jaloezie tazszzzzzz
@mohtje:
Het Nederlands is hier ook niet meer wat het geweest is.
dat revven en dat driftje op die rotonde vind ik wat minder, zou ik niet doen tijdens een bruiloft. verder wel leuk om te zien natuurlijk.
typische profvoetballers inderdaad. weten geen flikker af van auto’s en een serieus gebrek aan smaak.
hoewel deze auto’s er goed uitzien.
@c70t5
Dus volgens jou moet je verstand hebben van auto’s of een liefhebber zijn wil je zulke auto’s kopen.
De meeste mensen die zulke auto’s kopen hebben geen ballen verstand van de auto die ze kopen misschien net nog de motorinhoud en het aantal pk de rest kan ze egt niks schelen.
Je koopt zo een auto, omdat je het kan of voor de status.
Er zijn genoeg turken marokenen of wat dan ook die in een dure bolide rijden? en van gestolen geld of zwart geld kun je die dingen toch niet kopen naai jezelf alleen maar.

btw de c63 komt uit duitsland
dit is de orginele filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=m6bcxZQL6bk&feature=related

En btw alles sportwagens die je ziet zijn gehuurd ;)
nou dit laat maar weer heel goed de mentaliteit van dat volk zien..

asociaal
beetje opstoppingen veroorzaken, achterlijk geluid maken(net als ze altijd in de trein en op straat doen) je kan die auto’s ook mooi laten klinken ipv zolang in de begrenzer

maaar wel dikke respect voor al die auto’s
Iedereen die meteen begint over gestolen auto gehuurd of al die andere vooroordelen en afgunst opmerkingen. Jullie weten allemaal dat de gemiddelde jonge allochtoon zeker in mooiere/duurdere auto’s rijd als autochtoon. Of het nou met drugsgeld of dat soort vage praktijken betaald word is een ander verhaal ! Ze rijden er in en jullie niet ! Een gemiddelde allochtoon KOOPT zijn auto, kijk een beetje rond in je eigen stad en zie wie wat voor auto rijd ;) Dat jullie Hollanders nou gierig een bakje koffie geven op n trouwfeest en de allochtonen met hun eigen auto’s/ gehuurde auto’s er een leuk feest van bouwen zeg nou zelf wat is leuker ? Een bakje koffie of al dat gegil van de motoren ?
@b0z4: Dan kun je er nog wel normaal mee omgaan. En zeker met gehuurde spullen… Dit is gewoon even laten zien hoe macho ze wel niet zijn. Net zoals overal op straat met de jongere generatie… Ze moeten altijd weer meer dit of dat dan een doornee Nederlander.
@hamid
We betalen genoeg belasting aan Europa!, dus ook in Frankrijk hoor.

Leuke bruiloft trouwens, lekker scheuren met familie!, weer eens wat anders dan in een kringetje staan.
Porsches klinken toch altijd als natte scheten bij een Lambo in de buurt?
Is net een zootje door elkaar…
ZIe liever enkele kleine limo’s in dezelfde uitvoering achter elkaar rijden dan dit… ;)
Roekeloos rijgedrag, in gevaar brengen van normale weggebruikers, negeren van verkeersborden, toegelaten snelheden overschrijden,… Wat anders kan je verwachten van dit volkje? Los van dit is er geen enkele bij die die pk’s deftig meester kan. Als een achterlijke rijden kan het kleinste kind.
Treffend hoe in het eerste filmpje er een dame tussen al dat macho gedoe geld voor een goed doel collecteert en dat men haar niet eens een blik waardig gunnen… Prima dat een andere cultuur zijn eigen dingen heeft, maar persoonlijk vind ik het een beetje erg over de top..
ze maken anders wel een ontzettende opstopping
Hahah hear hear al die haters! Heb nog nooit zon afgunst meegemaakt.

Ik gun het ze van harte. Erg overdreven en ongepast daar niet van. Maar ik gun iedereen een mooie feest ;)
@tja

Als je in een feeststemming bent, heb je niet eens oog voor je naasten. Ik ben benieuwd of jij tijdens het partyen, stil staat bij wat er om je heen gebeurt. Nou ik niet ;)

Lekker he haten :)
Het grappige was dat toen dat stoetje met ferrari’s bij wegmisbruikers aangehouden werd voor een aantal overtredingen, iedereen hier de politie aanviel.

Nu het feestende marokkanen zijn, zijn het ineens profiteurs die waarschijnlijk hun geld verdienen met zwarte handel.

Ja ja, get a life losers.
@ relief

ga lekker verder met rapmuziek luisteren ipv provocerend gedrag en uiterlijk gepats goed te praten
@Prop:

Ga jij lekker naar de website van de PVV of VolksUnie je beklagen, i.p.v. je extreem-rechtse gel*l!!!

@CL65:

Nog nooit in Marokko geweest, maar je weet wel dat ze “niets anders hebben dan zand en kamelen”?!?

Wat kan het jullie schelen? Had je er last van? Idd. merkte iemand terecht op dat als de bestuurder blank is, men heel anders reageert dan op niet-blanken (Usain Bolt)!

Kansloos!
Diep triest hoor, in je eigen land heb je niets anders dan zand en kamelen, dan heb je geld(eerlijk of oneerlijk verkregen heb ik het niet eens over)krijg je dit. Vooral het toeren maken laat zien dat je totaal geen stijl hebt en nooit iets hebt gehad. Het feit dat alle wagens gehuurd zouden zijn maakt dit hele gebeuren nog triester.
integralechubasco
typisch…
rijke marokkanen die the ‘american lifstyle’proberen te imiteren… waar blijven die gratis guns nou??
Wat zijn mensen toch jaloers, kinderachtig weer hoor.. maar goed autoblog maakt t er ook weer naar hoor!
Zij doen het wel en in NL zie je dit niet gauw omdat wij te gierig zijn!
Leuk toch of niet dan? Zijn tenminste mensen die groots uitpakken bij een bruiloft zouden meer mensen moeten doen…. waarom niet?
Sowsow ik lees niks anders als jaloezie hier
Jaloezie? Je vleit jezelf wel erg graag. Het zijn gewoon duidelijk zichtbare feiten dat dit achterlijk gedrag is: op het voetpad gaan rijden??!! Een voetpad is voor voetgangers, niet voor auto’s.
@oniwo: eyyeehhh voor bepaalde wagens geldt er een uitzondering!! die voetgangers staan toch allemaal stil omdat ze een wauwie car zien..en dan zo veel!!
Allemaal:

chill
Sowwwww wat een stelletje jaloerse mensen hier zeg….

En dit allemaal omdat ze marokkanen zijn ??

En gehuurd of niet, (denk het niet) maar krijg jij het maar voor elkaar dat ze jou zoveel exoten huren…

Pfff
Wollah gek nikz jaloerz jij kk lijpe mafkeezz ey ikzweerhet.

Maar goed, ik snap niet helemaal dat als ze eenmaal geld hebben, ze nog in zo’n achterstandswijk rondrijden. Je zou daar toch zo snel mogelijk weg willen?
Wat een gezeik hier,

leef je leven.
@jan1666 ben jij misschien een racist of zo heb een beetje respect voor de anderen
Het is wel alles of niets hier hé…

Of iedereen die er iets van zegt is jaloers, of het zijn allemaal dealers.

Ik vind het sowieso mooi dat er mensen (nederlanders, turken, marokanen enz.) hun geld aan zo’n auto uit kunnen/willen geven… Zodat de autofabrikanten kunnen blijven bestaan en wij (99% van de mensen hier) ons dan kunnen verheugen/vermaken op mooie artikelen van die zelfde fabrikanten.

Dus laat die mensen lekker ik-wil-wel-maar-kan-niet driften met fokking stoere auto’s
WAHAHAHAHAH van waar die haat dit is nog niets kom eens een kijkje nemen in marokko dan zal je zie dat je marokaanse buurjongen van hier, daar makkelijk een c63 rijdt of een ferrari
@toyotaprius tja dan spreekt dit me echt meer aan dan dat calvanistisch ofzo, dit is toch vele malen leuker dan een fietsje ofzo, ff een paar lekkere ronkende motoren :)
@achmed: Blijven dromen.. En als die marokaanse buurjongen DAAR een C63 rijd, WAAROM dan naar NL toekomen en op straat rondhangen?? :)

OT: Leuk speelgoed daar.. Ben oprecht blij voor ze. En @achmed; begrijp me niet verkeerd. Ben niet rasistisch aangelegd of PVV-stemmer maar ik ben wel van mening dat de gemiddelde Marokaanse jongen thuis erg kort wordt gehouden (wat niet bepaald slim is) en daarom op straat gaat hangen. Heb het niet over iedere Marokaan maar als ik het heb over Gouda, Harderwijk, Veenendaal….

I rest my case..

(En nee, niemand is perfect.. Ook wij Hollanders niet)
@benz… zo mag ik het horen
zucht…
Denk dat ik maar eens moet gaan emigreren als ik mijn diploma aan de vu behaal. Ik wil niet in een land wonen waar een groot gedeelte van de bevolking op mij neerkijkt, als ik het goed heb later.
@soufiane23: jazekers emigreren!! dat zit ik nu ook te denken..zodra ik die diploma aan de tu heb gehaald wegwezen!!!
dit is toch allemaal duidelijk.
1 voor 1 hasjbaronnen of coca dealers.

De noordafrikanen in frankrijk zijn heel
vermogend.
hey sjaak waarom haatje ons allemaal omdat wij het goed hebben en dat julie kaaskopen gierig leven en op een ander jaloers zijn en elke dag mijn auto krassen omdat ik meer verdien dan jij man kom voor mij werken dan zielige gaste man je koopt of huurt een auto ja parkeert em ergens in rotterdam kom je terug is je band lek geprikt door een hater die zelf geen auto kan bezitten en door zijn haat voor een allachtoone nederlander niet elke turk& marokaan zitten in de coca of hasj en kijk een beetje naar jezelf en niet naar een andere die het good heeft MIJN VRAAG IS WAAROM DOEN JULLIE DAT
ik heb dit ook meegemaakt in amiens, dit noemen wij bruiloft vieren. dikke wagens, FEEEEESSSSSSSTTTTTEEEEEENNNNNNN
jullie jaloerse hollanders met jullie belastimg geld dit dat rot op zielig folk ga kapot van de jaloezie dat marokanen zoon autos hebben en dat jullie het doen met golf3 ford toyota honda merken
hahahahahahahahahahahaaaa haterssssss jonge
ga maar lekker kapot van binnen!!
ik wil niet weten wat er gebeurd was als ogen konden doden!!!
Zo blijkt maar weer dat veel van jullie nooit naar Marokko zijn geweest, daar val je niet eens meer op met zo’n auto.
En dat de meeste van jullie het niet kunnen hebben als er een Marokkaan een dikkere auto rijd, want bij de Chinezen is er niet zoveel haat!
Alsof jullie erbij waren toen ze die auto’s gingen huren (TERWIJL EEN GROOT DEEL VAN DE NEDERLANDERS IN EEN LEASE AUTO RIJDT.) En zelf zouden jullie er ook niet veel van bakken in die auto’s!! HEEL TRIEST
99 reacties, laat ik daar maar een mooi rond getal van maken.

Je moet feesten tot je erbij neervalt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).