e-Miglia 2010: eerste Europese rally voor EV’s

Auteur: , 8 Reacties

De Mille Miglia was van origine een duizend mijl lange endurancerace die tussen 1927 en 1957 in Italië 24 keer werd georganiseerd. Tegenwoordig wordt race in klassieker auto's nog weleens over gedaan. Zelfs onze JeePee heeft hem samen met Vicky-Saab-Muller weleens een stukje gereden. Autofabrikanten hebben zelfs auto's naar de race vernoemd, waaronder Alfa Romeo en BMW.

Een moderne variant van de Mille Miglia is nu de e-Miglia 2010 die van 3 t/m 6 augustus voor het eerst zal worden gereden. Zoals de naam doet vermoeden wordt het een rally voor elektrische voertuigen.

De deelnemers leggen een parcours van zo’n 660 km af, dat hen vanuit het Duitse München via de Alpen naar het Italiaanse Riva del Garda stuurt. De route mag worden afgelegd in een auto, op een drie- of tweewieler, zolang deze maar elektrisch rijdt. De e-Miglia 2010 wordt georganiseerd door de organisatie achter de Transsyberia Rally.

Er zijn 50 startbewijzen te vergeven en inschrijven kan tot en met 30 juni. De winnaar van de race neemt een bedrag van 10.000 euro meer naar huis. (bron: e-miglia.com)8 reacties

is deze op tijd zoals de mille miglia vroeger of is het ook een plezier ritje voor oude mensen ?
Allemaal Prius en weet ik veel wat nog meer… echt een geweldig idee en “rally”. N O T!
Waar kan ik mijn deelname nummer plakken op mijn Prius? ;)

Ot: Hybride auto’s zullen niet mee doen, er staat in de tekst elektrisch vermeld. Ik zag laatst nog een leuk Kroatisch elektrisch wagentje voorbij komen…
Tja, er zullen alleen maar meer van dit soort racen voorbij gaan komen. Wen er maar alvast aan…
Oh ja, prius is niet electrisch maar hybride. Laat duidelijk zien wat voor een verstand ik heb en fan ben van zulke auto’s.
Allebij geen…?

Als dit een echte rally op tijd wordt, dan kan het denk ik wel leuk worden! Het wordt toch het rijden van de toekomst of je nu wilt of niet
Hmm 660 km.. hopelijk hebben ze genoeg laadpunten om de batterijtjes weer op te laden ;)
tuurlijk doen er wel priussen mee.

ze trekken heel langzaam op zodat de benzinemotor niet bijspringt. maar worden alsnog gediskwalificeerd als ze harder dan 50 rijden ;-)
Alleen elektrisch? Fijn aanzien zal die race hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).