Graantje meepikken? Zet een oplaadpunt in je voortuin!

Auteur: , 7 Reacties

Er staan een hoop elektrische voertuigen op stapel. De kans dat er binnen tien jaar een boel full-electric vehicles rondrijden groeit met de dag. Daar kunnen we iets mee. Denk in kansen, in geld. De slapend-rijk-tip van vandaag: word elektriciteitverkoper!

Vooralsnog lijkt het erop dat de jus voor elektrische auto’s te halen valt bij de tankstations, maar moet dat? Het Amerikaanse SemaConnect denkt van niet. Het bedrijf is druk bezig met de ontwikkeling van een oplaadsysteem in de vorm van een kastje waarmee elektrorijders hun auto kunnen opladen. Een deel van de omzet gaat (net als bij het benzinestation) naar de houder van de oplaadkast.

De tip: zet er eentje in de voortuin om lekker van op vakantie te gaan en eentje om de benzinerekening van de lekkere slurpert op de oprijlaan mee te kunnen betalen! Maar goed, laten we even afwachten, want de overheid komt vast met regeltjes om er zelf ook een graantje van mee te pikken. En volgens Sema zelf heb je ongeveer twee jaar nodig om de investering van een kastje terug te verdienen en daarna pak je er, mits het lekker druk is in de voortuin, zo’n 100 tot 150 dollar (dat is tegen die tijd? 4 euro?) per jaar mee (via: autobloggreen).7 reacties

het lijkt wel een PS3 :)
Waarschijnlijk is die stroom toch duurder per kW dan de stroom van het ‘tankstation’.
Zou je er dan ook gran turismo op kunnen spelen??
Waarom de elektrische auto geen toekomst heeft: http://www.lowtechmagazine.be/2009/03/elektrische-auto-snelle-oplaadtijden-elektriciteitsnetwerk.html
@teknak: Hmmm, ik kan een magazine wat zich lowtech noemt niet heel serieus nemen ;-)
ik verwacht weer een paar zeikertjes over de dollarkoersgrapjes.. :)
Je wordt er dus niet echt rijk van….
Nuja als er dan elke dag een Tesla voor mijn deur zou staan, zou ik het niet erh vinden ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).