Volvo broedt op X1-concurrent

Auteur: , 31 Reacties

Net na de introductie van de Volvo C30 gingen er geruchten over meerdere varianten op dit thema. Met uitzondering van de elektrische versie is het even stil geweest, maar nu kondigen de Zweden een kleine XC aan, waarmee ze de BMW X1 het leven zuur willen maken.

Eind 2007 leek het zeker: er zou een vijfdeursvariant komen van de inmiddels gefacelifte Volvo’s C30. Die is er inderdaad nog steeds niet en we hebben er weinig meer over gehoord. Op de autosalon van Geneve heeft Volvo CEO Lex Kerssemakers tegenover Carsguide laten vallen dat de C30-reeks nu dan toch uitbreiding krijgt en wel met een vierwielaangedreven variant (XC30) en een vijfdeurs.

Kerssemakers legt uit: “De XC- en V-modellen vormen de kern van ons modellenaanbod. Er komen daarom meer XC-varianten aan” en “Met de driedeurs C30 wilden we een sterk design-statement neerzetten, maar we moeten niet vergeten dat een groot deel van de verkochte auto’s in dit segment vijfdeurs zijn.”31 reacties

Verbluffend mooi!
Ik snap niet dat iedereen altijd overal met een concurrent moet komen. De X1 is een lelijk hok, daar zou ik niet eens mee willen concurreren. Mensen die dat kopen zouden van mij lekker een ander merk mogen blijven rijden. Helaas werkt het niet meer zo in de autoindustrie ben ik bang.
Iedereen maakt iedereen na.
@911GT2:
Mja, automatisch wordt steeds verwacht dat er meer concurrentie komt. Uiteindelijk is er steeds iemand die een nieuw marktsegment aanboort, en dus een gat in de markt maakt. Natuurlijk springt iedereen daar in.
En ook: instanties zoals de EU zijn allergisch aan monopolies. Net alsof ze monopolies willen verbieden.
Volgens mij zitten we hier niet echt op te wachten…
Een XC30 (ongetwijfeld ook FWD te krijgen straks hoor)… ben benieuwd hoe dat eruit ziet. En hoe het rijdt.

Volvo kan wel zoiets gebruiken. Weer iets dat lekker heel erg niet-Ford is! Bij de huidige S40/V50 weet ik op grote afstand soms niet zeker of ik een Ford of een Volvo zie rijden vanwege de grote gelijkenis aan de voorkant… Pas als je de grill duidelijk ziet weet je welk merk het is. Lijnen etc. zijn echt heel erg gelijk…

Maargoed, wordt er nu hier ook gehint naar een 5-deurs C30? Want het feit dat hij 3-deurs is is voor mij dus dé reden om hem niet te nemen (ik ben zo iemand die niet begrijpt waarom een auto met 2/3 deuren mooier is dan een auto met 4/5 deuren).
911GT2: naast dat jij hem lelijk vindt (ik vind hem wel ok trouwens), is er ook nog eens het feit dat hij van binnen stiekem best klein is. Tenminste dat hoor ik telkens.

Ik hoop dat Volvo volgens goede traditie wel met een ruimtelijkere concurrent op de proppen kan komen :)

En wanneer komen die snelle modellen nou eens? :(
ben ik nou gek of is het een xc60 wat op die artikel foto staat :P
@sorcerer nou over dat krappe interieur; ik las een een test in autoweek waarin een lezer dan auto’s kan testen waar die in geinteresseert is en toen ging die tov een BMW X1 en Tiguan voor de xc60 vanwege zijn ruimtelijke interieur ;) het enige minpuntje was dat door de veiligheidsatributen van de volve de vakjes in de deur heel klein was..
wel drie fucking overbodige SUV’s neerzetten en geen R? Klutsers!
was=waren
een c30 met 5 deuren? kewl. :D
een c30 XC? kewl :D
Een C30 met 4 deuren? GAD VER DAMME! Sommige auto’s ogen nou eenmaal beter met 4 dan met 2 deuren en andersom. Een scirocco met 4 deuren is ook geen pan en daarom is die er niet. Net zoals een passat sedan met 2 deuren ook ontiegelijk lelijk zou zijn.
Dat zou echt een goede aanvulling zijn. Hoewel de kracht van de C30 toch het onderscheidende design is én het feit dat het een keer géén eenheidworst is. Maar lijkt me dat het dan S40/V40/XC40 gaat worden ipv C30/V30/XC30.

Dat losweken van Ford begint nu al zijn resultaten op te leveren!
Ziet er niet slecht uit maar waarom???


En nog een domme zet ook nog als ze de emissie eisen willen halen zou ik vooral niet te vee SUV’tjes proberen te verkopen waar niemand nood aan heeft.
Vraag me af of de XC30 echt een concurrent wordt voor de X1, of gewoon een V30 met plastiek zoals de XC70 er een is. Groot verschil natuurlijk.
Volvo is dan wel niet meer van Ford, maar dit zou ook niet misstaan in het gamma, als concurrent voor mini, Mito, 500 e.d.

Volvo C10, op basis van de Fiesta.

http://farm4.static.flickr.com/3515/3266079752_7af7c4ac79.jpg
@Esprit_de_Flandre: Dan toch liever mijn Fiesta hoor ;)
Leuk nieuws… Ik vind die xc60 al heel mooi, misschien kunnen ze hetzelfde doen met die xc30… Zal waarschijnlijk wel iets mooier worden dan die x1…
Even royaal offtopic: waar staat de S voor is TSI?
Ja ik weet het, shame on me…
die v30 ziet er best goed uit!

ik ben wel een fan van hoge auto’s, het zit gewoon beter op lange ritten.
de xc90 wordt oud en is te groot.
de xc60 is cool maar niet echt “dynamisch” een xc30, of 50 zou best heel erg goed kunnen werken
Leuke auto, maar dan wel in de 20% of 14% bijtelling graag. Dan wordt het zeker een succes.
@ esprit de Flandre

Meent u dit serieus. Met alle respect, maar die rendering is al verrekt lelijk. En weet je wel hoe truttig zo’n volvo gebakje zou zijn? Herinnert u zich de 340 nog? Haha nee de C30 is klein genoeg voor een volvo.

@ Mr V8

TFSI (Turbo Fuel Stratified Injection)
xc90 was mooi! maar de xc60 en deze zijn echt lelijk, netzoals de S60 en de nieuwe neus van de c30, geen klasse geen stijl!
De titel moet anders. Volvo broedt op Audi Q3 en Mercedes GLK. Volvo is toch in de handen van Bmw. Het zal me niks verbazen dat Bmw hierachter zit. Volvo doet immers nu wel goede zaken met zijn nieuwe modellen. Super.
@Mootjuh: Het plaatje bij dit artikel IS een XC60… of bedoelde je iets anders met ‘deze’?

@Majinstar: HUH? Volvo van BMW? Waar heb je het over??? Volvo hoort bij de Ford groep, maar staat al een tijdje te koop, met Geely (chinezen) als meest gevorderde onderhandelingspartner…
@majinstar,

Volvo in handen van BMW? Voorheen was het ford en nu Geely als ik het goed had gevolgd.
Ziet er goed uit.

@ Mr. V8

Turbocharged Stratified Injection
Wow, superdik:D Echt een mooi ding zo!
Elke keer dat je de XC60 concept denk je toch, zo had de XC60 er ook uit kunnen zien. De XC60 veegt al de vloer aan met de Q5 (wie wil er nou een kleine Q7?) en de GLK maar wat het het nog veel mooier kunnen zijn.

On topic: XC30? Waarom? Ik snap dat Volvo snapt dat je meer 5 deurs modellen verkoopt maar die 5 deurs hatchback modellen zijn vaak zo saai. En voor mensen die van saai houden heeft Volvo toch al de S40? En voor mensen die saai en praktisch willen combineren de V50? Nette auto’s maar net zo sprankelend als onze minister president.
@ timmie: allergisch aan monopolies? serieus?
Dat hok wat x1 heet valt helemaal in het niet naast deze volvo.Schitterende bak!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).