Video: Ferrari F430 van Underground Racing [1.000 pk]

Auteur: , 62 Reacties

Kennen we die Gallardo TwinTurbo met 1.500 pk nog? De makers daarvan zijn ook even los gegaan op een Ferrari F430 Spider. Benieuwd hoe zoiets nou klinkt als dit pk-monster een testbankrun doet? Wij ook.

De Lamborghini Gallardo die ze laatst onder handen hebben genomen had voor een sprintje naar de 200 km/h niet meer dan 9 seconden nodig. Hetzelfde soort turbomateriaal wat op de Gallardo zat heeft dankzij Underground Racing nu ook zijn weg gevonden naar een F430 Spider. Met een heerlijk resultaat.

Om tot die beweerde 1.000 pk te komen heeft UR niet enkel met turbo’s rondgeslingerd. De complete uitlaat is vervangen door beter spul met een heerlijke akoestiek. Het uiterlijk blijft in dit geval lekker origineel, op wat stickers na. Om terug te komen op de vraag hoe zoiets nou klinkt: de testbankvideo staat op Autojunk.nl. (via GTSpirit)
62 reacties

“Ik heb het grootste vermogen.”
“Nee! Ikke!”


Zou deze nu echt zoveel beter zijn dan de standaard of de 16M? I think not.
integralechubasco
waarom bestaat er nog geen commissie die dit soort serieverkrachters aanpakt…
@integralechubasco:

ben ik deels wel mee eens.

maar aan de andere kant: wat een bak!
als ik het geld had wist ik het wel. hoef nog niet eens een turbo in, als ik ‘m maar met die velgen eronder krijg haha
@PCCB
nee hij wordt er alleen maar slechter van. Op het rechte stuk hodt niemand je bij, maar in de bochten is dit een ramp.
Serieverkrachters? Wat is er aan verkracht dan? Echt weer zo’n typische lompe domme uitspraak. Ze hebben een snelle auto nog sneller gemaakt, verder niks. Wil je hem verkopen kan je eventueel zo weer de turbo’s er tussen uit halen en de originele uitlaat monteren.
Leuke combo, geen dak, lekker geluid, tunneltje
gaaf filmpje, miezerig geluid uit dat ding, die lambo klinken beter
@maartenooms
Dus jij hebt er al mee gereden?
Geniaal!
Geen vieze spoilers en alles, enkel een setje prachtige velgen.

Ik vind um heerlijk!
@hape

nee, maar de natuurwetten schrijven voor dat 1000 pk op de achterwielen nou niet het beste weggedrag oplevert.
De charme van hoogtoerige atmosferische blokken wordt hier zonder een greintje respect verkracht.
uber
Dit kan volgens mij alleen maar werken als ook het ESP, het motormanagement, de versnellingsbak, koelsysteem, motorophanging en motor zelf ingrijpend is aangepast. Op hun site wordt er niet meer info gegeven, dus ik ben benieuwd wat voor garantie je op zo’n upgrade krijgt.
Maartenooms
maar met 1000 pk op de wielen kun je net zo snel de bocht door als met 200 pk hoor, zeker met de mannetino op het stuur.
Ik vind jouw conclusies erg voorbarig
@ ricardo:

Lijkt me wel ja, dat de uitlaat is aangepast: Wordt anders wat lastig om een turbo te monteren ;)
@Kevski-Style:

“De complete uitlaat is vervangen”
@Ricardo:

I know,! Ik zeg alleen dat dat standaard al het geval moet zijn. Een standaard heeft geen flenzen om de turbo op vast te zetten. Daarnaast zorgt de standaard uitlaat voor te veel weerstand. Bovendien, een uitlaat van dit soort auto’s is niet zo lang. Catalysator en einddemper zijn meestal 1 unit, door plaatsgebrek….
integralechubasco
@ralph
ik neem de moeite om je onbenullige houding te weerspreken.

Dit is zonde van zo’n auto want met een onderhoudsinterval van zo’n 15000 km in standaardconfiguratie zal een vermogensboost van ongeveer 600 pk niet lang meegaan. een complete motorrevisie zal zeker nodig zijn nog voordat de motor 8000 km gedraaid heeft. Eeen complete motorrevisie houdt in dat de zuigers, krukas, krukaslagers, krukaslagerschalen etc, etc vervangen moeten worden. dat gaat je bij een 430 zeker 50000 euro kosten. als je dus elk weekend met je blitze 1000pk bezit lekker gaat zitten blazen dan kan je hem al na een half jaar naar de ferrarispecialist brengen.

wie is hier de lomperik?
@integralechubasco:

En dat niet alleen, wil wel eens zien hoelang hij het uithoud, kdenk niet dat je er een uurtje mee moet gaan blazen.

Verhitting enzo


Ik denk dat hij wel dat hij niet trager zou zijn met een ideale chauffeur.
Dit wil zeggen iemand die zijn voet zo perfect kan controleren dat hij geen tractie verliest door de potentieele overmaat aan kracht op de wielen.
Standaard atmosferische V8 klinkt toch iets beter, al is dit ook wel heel smakelijk! Ben eigelijk nooit echt fan geweest van turbo-aanzuiggeluid, maar dit kan er aardig mee door!
dat is nog is vet:)
aleen dat deuntje verpest het dan weer wel :( dat is gewoon uber zonde we willen die motor horen niet dat kut liedje :@
dus geen coole blauwe vlammen meer?
integralechubasco
@hupke
zo op het eerste gezicht is ook al niet het koelsysteem aangepakt. en zo’n 430 wordt al lekker snel heet…

met zoveel pk hoor je eigenlijk alles, ook draaiende en bewegende delen intern te herzien. van zuigers en kleppen tot aan kopbouten en pakkingen. je moet echt het koelsysteem aanpakken. een veyron heeft 10 radiators!… en volgens mij reppen ze alleen maar over uitlaatspruitstuk set met andere turbo’s… ik kan het mis hebben, in ieder geval staat daar nergens wat over vermeld.
@integralechubasco:

Om eerlijk te zijn denk ik dus echt niet dat dit nog verder een standaard blok is met een setje turbo’s derop. Aangezien je zelf ook zegt over de revisie’s en onderhoud enzo. Volgens mij is dit blok(de standaard atmosferische) ook zo gebouwd dat die niet echt veel meer pk aankan. Want ik zou het zelf ook niet nodig vinden om nog meer vermogen te hebben.

Maar de levensduur zal inderdaad aardig verkort worden dat zeker, maar 1 voordeel een echte ferrari spider pak je alleen om mee te rijden op de mooie dagen.

OT: Vind het raar klinken die BOV bij een Ferrari, F40 uitgezonderd. Maar het klinkt niet verkeerd.
@integralechubasco:

Ik weet het aan zo’n projectje zou ik nooit beginnen (moest ik afgestudeert raken) tenzij de opdracht duidelijk was dat het slechts 1 dragrace moet winnen (en dan nog) of beter nog dat het in de garage moest staan soms 5 minuten lawaai maken om de buren of de gasten te imponeren of entertainen.
Leuk dat ze aan het uiterlijk niets hebben aangepast (behalve die velgen dan ;) )
maar ik versta het nut niet zo van er 1000 pk in te steken…
Is dat ding nog een beetje te controleren? Is de rij-sensatie niet aangetast? Is dat zootje nog betrouwbaar na enkele kilometers?….
Het zou leuk zijn als ze ook de versnelling zouden laten zien in het filmpje.. Nu is alleen de dynorun wat indrukwekkend..
Godfather-tune +1 :D
En hoeveel koppel produceert het? Ik kan me namelijk voorstellen dat de bak het bij deze angstaanjagende cijfers best moeilijk kan krijgen.
99% van de mensen hier heeft nooit in zo’n auto gezeten, laat staan gereden (incl. mezelf), toch vind iedereen een standaart F430 maar karig, en moet alles altijd meer zijn… Als je de gemiddelde 20 jarige sjonnie 200pk onder zijn rechtervoet geeft kan je al wachten op schadeclaims, laat staan 1000… toch weten sommige hier alles al. :roll:

Verder, 100% eens met @integralechubasco ;)
Mooi gefilmd, mooie muziek! Top filmpje, past alleen niet bij de naam van de tjoenert
No thanks. Ik heb toch liever een standaard Ferrari.
@Edge: Mooi maar waar is nu de achter bumper !
wat zijn die kleppen achterop die open gaan als het gas losgelaten wordt.

blow off’s ofzo?
@timberleek: Dat zijn dump valves. Die laten de overdruk weg uit het inlaatspruitstuk als het gaspedaal wordt losgelaten. Anders zouden de turbo’s afremmen door de onstane overdruk. Nu blijven ze op toeren zodat er geen turbolag is als er een nieuwe versnelling wordt geselekteerd. Vaak wordt de dump valve verward met de wastegate.
@midasracer

a werkt dat zo.
bedankt, weer wat geleerd
Als we willen mierenneuken, BOV’s zijn geen dump valves, maar alla, hetzelfde principe geldt.
@ Integrale; jij klets echt zo dom uit je nek..

Je weet niets van een standaard f430 blok en toch loop je maar een beetje stom te kletsen over motorrevisies van 8000 km etc.

Even in perspectief 1000pk/4.3 = 232 pk per liter. Af fabriek heb je auto’s (zoals sommige mitsu lancer versies) die al in de buurt komen van dat soort specifieke vermogens met doodgewone 20.000 km garantie en onderhoudsintervallen. Sterker nog: een motortje van 15.000 euro zoals de gsxr1000 doet dat ook al bijna, zonder turbo.
@paul: Ja, das nie moeilijk… Die blokken voor motoren bereiken hun max. power vaak bij 13000+ rpm…
@ integrale en andere veel beterweters
Custom Air/Water intercooler system with high flow water pump, Custom ice water reservoir, High flow intercooler water heat exchanger, Crankcase ventilation system

Een paar van de vele aanpassingen door UR op de Gallardo met 1500 pk. Alle blokken worden ook gebleuprint en gebalanceerd. Kunnen alleen daarom al meer hebben. Verder is een bekende truc tegen oververhitting een te rijk mengsel dat niet volledig verbrand maar wel extra koeling geeft door de verdamping.
Ook worden de topvermogens alleen gehaald met speciale 117 octaan racefuel. Deze F430 haalt circa 800 pk met 93 octaan standaard benzine. Een keurige 186 pk per liter. Gaat best lang mee als je de verbeteringen goed uit ontwikkeld. Op de grens is altijd nog heel veel mogelijk. Dat zie je ook op deze foto’s. http://www.gtspirit.com/2009/04/28/picture-underground-racing-lamborghini-gallardo-pulls-a-wheelie/
@ paul

ik ben het helemaal met je eens en al slijt het zo hard hoeveel zou iemand die zo’n auto bezit daarmee nou rijden.
Ik bedoel een Skyline is tof met 1000 pk en een 6 cilinder en dan als het bij een Ferrari wordt gedaan dan kan die V8 het opeens allemaal niet meer aan.
Bij EDO Competition liggen ze in ieder geval in een deuk.
want midasracer heeft gelijk.
midasracer [ reply ]
20 March 2010 om 15:41

Dit kan volgens mij alleen maar werken als ook het ESP, het motormanagement, de versnellingsbak, koelsysteem, motorophanging en motor zelf ingrijpend is aangepast. Op hun site wordt er niet meer info gegeven, dus ik ben benieuwd wat voor garantie je op zo’n upgrade krijgt.
Ik denk dat ik weet wat deze tuners doen. Het is natuurlijk goed afgestemd, anders blaas je de boel zo op. Negatieve reclame voor deze tuner is dan ook niet goed, en ze zullen dat wel vermeiden. Het is natuurlijk geen golf die een upgrade krijgt van 100 pk. Wat ze allemaal gedaan hebben krijg je dan ook niet te horen denk ik zo. Meestal mag je bij een chef ook niet in z’n keuken komen. Netjes gedaan heren!
integralechubasco
@paul
grapjas, heb je wel eens een getunede auto gehad? al doe je er alles aan om je auto betrouwbaar te maken, in deze mate een atmosferische motor opvoeren zoals hierboven aangegeven leidt tot motorrevisies onder de 10.000 km. dat weten die pipo’s van die amerikaanse tuningsbedrijf ook wel. maar de meeste minderjarige lezertjes hier niet… die denken, leuk met dat ding over de autobahn jakkeren naar italie heen en terug. maar dat ga je echt niet redden…
integralechubasco
@paul
bovendien wil je het op de man spelen?
je gaat er van uit dat een wildvreemde voor jou, niks zou kunnen weten over bijvoorbeeld de motorblok van een 430…
in welk perspectief moet ik dat zien? van iemand die een wildvreemde uitscheld voor dom, die kletst uit zijn nek?

triest dat je zo’n toon aanslaat, maar goed nu weet ik hoe jij tegen ‘onbekenden’ aankijkt.
@integralechubasco:

paul zit lekker veilig achter ze pc, net als iedereen hier.

ook ik neem even de gelegenheid om je punt ter discussie te nemen. je bent inmiddels opgewarmd dus je vindt het hoop ik geen punt ;-)

ik denk zelf namelijk dat de motoren van tegenwoordig hier wel aardig tegen bestend zijn. vooral alu motoren kunnen een hoop aan. zolang, het opwarmen van het blok goed en rustig gebeurd. met alle geduld van dien.

ook zal de auto opnieuw op een bepaalde manier ingereden moeten worden. begrijp me niet verkeerd, het onderhoud zal inderdaad meer worden, en de slijtage zal hoger zijn.
maar een heuse revisie ? na 10.000, of 50.000 km, dat denk ik zelf niet.
@integralechubasco: 15 jaar gelden was dit miss het geval met de moderne turbo technieken boet je veel minder aan betrouwbaarheid in bovendien kan een motorrevisie op 80 000 km er best mee door voor een ferrari weinig ferrarri’s rijden zelf zoveel kilometers omdat dit mee gelegenheidauto’s zijn
@bpc:

Met moderne turbo technieken..

In een standaard staatauto ja.
Dit is echter turbotuning xl. FF wat anders dan een geblazen eco 1.4 die inderdaad een slag kilometers moet maken.
integralechubasco
@ mikkiej
er is wel verschil tussen hoogtoerige blokken en turboblokken. in het geval van de 430 (die een heel hoog compressieverhouding heeft) bouwt de blok een dermate hoge compressie op met turbo’s dat de inwendige werking dat nooit lang aankan. Je kunt wel de compressie ernstig verlagen (ik denk dat je het in het geval van de de 430 haast moet halveren) maar dan …dry-sump opbouw, de nokkenasnokken slijten snel metaaldeeltjes in de olie, dat soort problemen…. ik zie hier echt geen heil in. het zijn echt niet alleen de uitwendige koeling, je hebt ook een olieprobleem. de olie smeert niet alleen, koelt ook vooral… daar kan je je met een rijk mengsel niet tegenop.

je kunt beter van een blok uitgaan met een lager toerental/compressieverhouding zoals de gallardo…
Ik wordt een beetje schijtziek van al dat co2 gezeik, dus dit is een welkome afwisseling.
En ook mooi dat ze het uiterlijk niet veranderen.
Ga zo door UR.
@Integrale…

Denk je zelf wel na vooraleer je hier iets neerschrijft?
Compressie halveren?? Leg eens uit?
Nokkenassen die sneller slijten? Verklaar nader graag?

Allemaal elementen die de koper van een dergelijke wagen geen barst kan schelen.

Ik denk dat de persoon die een ferrari koopt om er dan 2 turbo’s op te smijten , best wel weet wat de risico’s zijn en wat voor een onderhoud en mogelijke kosten dit met zich meebrengt . Dus waar lig jij je over op te fokken?
integralechubasco
@tim
dat kan ik je uitleggen maar dat ga jij niet snappen dus bespaar ik mezelf de moeite. ga je eens verdiepen in de werking van een turbo. ik geef je 2 tips turbomotor heeft een lagere compressie dan een atmosferische motor, te lage compressie geeft slijtage aan de nokkenas.

en voor de rest heb je geen duidelijk standpunt in je formulering. lees het nog eens na of doe eerst wat levenservaring op.
In de tuning scene vallen zeer zwaar getunede motoren onder de categorie 4000km blokje.
Deze motor valt zeker in die categorie.

Geeft niks. De gemiddelde Ferrari rijder geeft geen zak om onkosten.

Maar met droge ogen beweren dat het allemaal goed en lang mee kan gaan is zeker niet correct. Dat is bij dit soort tuning ook echt niet van belang. Power voor levensduur is niet geheel vreemd in de racerij. Dit soort tuning valt uiteindelijk ook onder die categorie.

Ik mag overigens hopen dat het geheel een beetje klopt. Anders vliegen de aandrijfonderdelen bij de bumperklever op schoot.
@integrale..

Pech voor jou dat ik er nu wel redelijk van op de hoogte ben.
Te lage compressie geeft slijtage aan de nokkenas??
Slijtage aan een nokkenas komt door een olietekort , of door koude starts wanneer er nog te weinig olie aanwezig is om de nokkenas te smeren. Voor de rest is een nokkenas ontworpen voor een maximaal toerental. Dit toerental neemt niet toe door het plaatsen van turbo’s.

De reden voor het verlagen van de compressie is het voorkomen van zelfdetonatie. Daarom dat dergelijke vermogens ook gerealiseerd worden met race benzine en methanol injectie.
integralechubasco
@tim
hoezo pech,
vermoeiende knul. ga nog eens lezen wat ik geschreven heb en vraag je af wat daar zo verschillend is aan wat jij hier opnoemt.
haha, eeuwige discuties…

@ RenesisHP

Ok, power voor levensduur in de racerij. (nuja in het gewone leven blijkbaar ook bij deze wagen te zien, die moet geen gumball proberen uit te rijden, alleszins niet met een dwaas achter het stuur)

Maar is er echt een raceklasse officieel of officieus voor dit soort gevallen?
@Hupke:

Ongetwijfeld beide. Rechte lijn interesseert mij eigenlijk te weinig om op dit moment verder te zoeken.
Ik kan mij echter dragrace filmpjes van die Lambo voor de geest halen. ;)
De vergelijking met de Veyron wordt snel gemaakt. 1000 pk bieden, is blijkbaar niet zo moeilijk (en zeker niet zo duur als bij een Veyron). Maar al die power moet: fatsoenlijk op de weg komen, veilig zijn, technisch betrouwbaar, en niet fnuikend werken voor het comfort. Ik zou zeggen dat deze Ferrari aan misschien 1 van deze 4 criteria kan voldoen…
@Integrale

Heb het daarnet nog eens gelezen , hoe meer ik het lees , des te dwazer dat het op me overkomt. Ga eens ff een cursus basis motortechniek volgen , dan praten we verder…
Wat een hebbeding zeg… Kan dit ook met de 458 Italia?
Wat een betwetertjes weer hier! Haha, denken allemaal verstand van een auto te hebben die ze van hun levensdagen nooit zullen rijden!!! maar goed, OT: Deze Ferrari heeft echt niet een beter rijgedrag dan een standaard F430! wat denk je van het extra gewicht wat er achter op je blok meedeinst de bochten in! Die turbo’s zijn niet licht zal ik je zeggen…verder mooie auto, maar zal dit nooit kopen!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).