Dieselmotoren van BMW binnenkort in politie-auto’s VS?

Auteur: , 60 Reacties

Kennen we Carbon Motors nog? Die kwamen in 2008 met de E7 aanzetten. Een speciaal ontworpen auto voor politiewerkzaamheden (pushbars, shotgunhouder). BMW heeft vandaag een leuke deal met ze gemaakt. Ze mogen 240.000 dieselmotoren leveren aan de Amerikaans copcar-bouwer.

Om het milieu een beetje te ontzien daar in de VS is het jonge bedrijf Carbon Motors van plan de brandstof van de politieauto’s te switchen van benzine naar diesel. De huidige V8’s zijn nou niet bepaalt zuinig te noemen. De 3.0 zescilinder diesels van BMW (waar het waarschijnlijk om gaat) zijn al een stuk minder dorstig. En genoeg vermogen aan boord om bad guys en ander tuig te achtervolgen.

De drieliter 6-in-lijn levert 300 pk dankzij twinturbo-techniek. Ruim voldoende voor de gemiddelde donuteter. Een logisch vervolg is dat BMW ook de -automatische- transmissies gaat leveren. Voordat ze daadwerkelijk rondtuffen in Amerikaanse steden en op highways zijn we zo twee jaar verder, maar het begin is gemaakt.

BMW 3.0 Twinturbo Diesel60 reacties

Ik had jullie net hierover willen tippen..
OT: blijkt wel weer wat een vertrouwen de Amerikanen hebben in hun eigen motoren..
En gelijk hebben ze … niets boven een degelijke Duitser!
@xilver: ja idd
zondagsrijder
Ik ben geen VS-basher, verre van, maar in een land waar politieauto;s er zo (ronduit kwaadaardig) uitzien, zou ik niet willen wonen.
Zal Obama nochtans niet graag horen, dat er geen amerikaans spul in zit maar dat er vrij veel geld uitgevoerd word.Maarja hij heeft deze week al genoeg zijn zin gekregen.
@zondagsrijder: voor mij liever zulke auto’s dan Golfjes.
Wow, lekker lompe kar!
das een leuk sommetje
snel zat en zeer betrouwbaar! Prima keuze
Eindelijk eens iets slims van de regering “Odrama, neem duitse motoren….
bmw mag de transmissies leveren, maar die krijgen ze toch van gm ?
Ze hebben niet voor Toyota hybride techniek gekozen?

Waarschijnlijk kwam men er daar ook achter, dat diesels wel de beloofde lage emissie waarden halen…
haha das wel beter voor hun :) beetje goeie motoren :)
als er motoren zijn die betrouwbaar zijn zijn het zeker de yanken wel, maar t zal voor de duitse fanboys wel gereedschap zijn de usa weer een te bashen , ze zitten nog net niet aan hun jongeheer te trekken .
en hoeveel zuiniger zijn die dingen dan ??
@lincoln: u vraagt, wij draaien:

“We are delighted to support Carbon Motors Corp. with our engine expertise. BMW Group diesel engines have a clear lead over the competition when it comes to fuel consumption, emissions and performance. In this way, we will also help reduce the fuel consumption and CO2 emissions of more than 240,000 US law enforcement vehicles by up to 40% over the coming years.”


@robbie:
40% !! hoe willen ze dat doen dan ??

criminaliteit verbieden ofzo ..
@robbie:
ha ha .. bij je linkje .. Crown Vic : availability : forever ..
ich bin der gezetz!

wel leuk voor onze oosterburen. die agenten rij je dadelijk er niet 1-2-3 uit. Al was het maar omdat de badguys straks drie keer moeten tanken in een gemiddelde achtervolging.
Jaa maar een bmw blok is van aliminium en als de politie steeds gaat jagen met een koud blok vraag ik me af hoe snel ze kapot gaan
Het is uiteraard nog maar de vraag of de Amerikaanse politie deze Carbon Motors E7 ook massaal gaat aanschaffen. Ze kunnen namelijk ook nog kiezen voor de Ford Interceptor (verbouwde Taurus), Chevrolet Caprice en Dodge Charger.
http://www.autoblog.com/2010/03/19/charting-the-five-ohs-next-gen-cop-car-comparo/

Ik vraag me af hoe groot de kans is dat de overheid kiest voor een klein bedrijf dat voor het eerst een auto gaat bouwen. Dat is uiteraard vragen om betrouwbaarheidsproblemen, leveringsproblemen en een extra groot risico op een faillisement. Althans in mijn ogen.

Ik moet nog maar zien dat Carbon Motor die 240.000 motoren ook daadwerkelijk zal afnemen van BMW.
Als BMW rijder weet ik dat die turbo’s nog best wel vaak kapot gaan… Denk eigenlijk dat die v8-en sterker zijn.

Maar toch, snel in elk geval wel :-)
tja, de agenten zullen dubbel dik worden, want ze hebben tankgeld over voor donuts :p
Deze motor is het bewijs dat je een diesel niet mag onderschatten!
Tja, de nieuwe zorgverzekeringswet moet ergens mee terugverdiend worden.. Ik vind t wel een goed plan. Misschien leren ze het daar in de VS nog een keer.
je zou er bijna bang van worden als je die in je binnenspiegel ziet!
wel een geweldige bak die cop car.

moeten ze in nederland niet doen overigens. dan worden ze nog verwender en zoveel vermogen kunnen onze jochies toch niet hebben.
@lincoln: Misschien dat ze zo traag zullen zijn dat men niet eens een achtervolging zal doen. Scheelt makkelijk 40% in ‘fuel consumption’ natuurlijk.

Nee, serieus. Zullen wel goeie motoren zijn, maar vraag me idd af of ze die auto’s wel verkocht krijgen. En zoveel dan nog. Robbie, weet je ook hoeveel procent van het totale politiewagenaankoopaantallen dat is, die 240.000 auto’s? Om een beetje een beeld te hebben van hoe hoog ze mikken…
@Robbie: De Chevy Caprice is overigens een Holden Statesman, en zou dus ook in Australië gemaakt worden. Ook niet echt goed voor het imago van GM in de thuismarkt.
@Robbie

Heb dit gevonden: Ford, nr.1 in flikkenkarretjes in de US, verkoopt zo’n 45 tot 60.000 van die dingen op een jaar. Ik veronderstel dat dat niet alleen de Crown Victoria Police Interceptor is, maar ook een hoop SUV’s voor FBI en ongemerkte auto’s. Zo’n E7 lukt dat natuurlijk niet op ‘discreet’ op de loer te liggen.

Als Carbon Motors 240.000 auto’s wil verzetten “over the coming years” dan zullen ze verdorie hun best moeten doen. Misschien gaan ze zelf een beetje een misdaadgolf moeten beginnen.

In mijn zoektocht nog een leuk zinnetje tegengekomen op Wiki: The Tulsa, Oklahoma ,Police Department owns a Cadillac Escalade that reads on the back “This used to be a drug dealers car now its ours”.
Robbie, Carbon Motors is onderdeel van Homeland Security, da’s geen kleintje.
Ook dit lijkt me een gevalletje dat door patriotische republikeinen afgefakkeld moet worden.
de dag dat een duitse blok degelijker en betrouwbaarder is dan een amerikaan eet ik persoonlijk een V8 big block op.
ik betwijfel ook als ze 250.000 auto’s op de baan kunnen krijgen in een paar jaar aangezien die Crown Victoria’s en Chargers gewoon niet kapot te krijgen zijn :twisted:
Haha al die american cars fanboys blijven vasthouden aan het idee dat amerikaanse motoren degelijk en betrouwbaar zijn. LOL!
@Relief: ooit dit soort cijfers gezien van een automerk?
“According to OnStar, during the month of January 99.3% of Chevrolet vehicles with an active OnStar subscription were reporting no engine or transmission issues. Specifically, the Chevrolet Malibu saw an “OK” rating of 99.7% on engine and transmission checks.”

Engine problems BMW “Engine problem BMW” 11600 hits op Google
Engine problems Chevrolet “Engine problem Chevrolet” 5 hits op Google
Chrysler “Engine problem Chrysler” 8300 hits op Google
Engine problems Mecedes “Engine problem Mercedes” 8 hits op Google
Engine problems Cadillac “Engine problem Cadillac” 5 hits op Google
Engine problems Accura “Engine problem Accura” 0 hits op Google
Engine problems Infiniti “Engine problem Infiniti” 1 hits op Google
@w0o0dy:
nogal vaag van je om het tussen quotes te plaatsen daar het geen deel kan zijn van een correcte engelse zin. Hieronder resultaten zonder quotes.
-> Engine problems Chevrolet = 20.400.000 hits
-> Engine problems Ford = 28.400.000 hits
-> Engine problems Chrysler = 10.200.000 hits
-> Engine problems BMW = 22.600.000 hits
-> Engine problems Mercedes = 12.500.000 hits
-> Engine problems Toyota = 27.800.000 hits
-> Engine problems Fiat = 5.230.000 hits
-> Engine problems lada = 243.000 hits

overigens bewijs je er geen ene fuck mee (zie lada/fiat voorbeeldje), meer autos verkopen = meer problemen met de motor waar meer mensen over lullen = meer hits.
@super: LOL

Sowieso onzinnige informatie daar ieder nieuw ontwerp in potentie ook weer nieuwe problemen kan geven.
@Relief: Zo, had je nog wat? ;-P
@w0o0dy: Misschien moet je op Acura zoeken, niet Accura ;)
@Relief:
al die auto blogger’s die nog steets onder een steen leven LOL!
@ Relief

Of al die mensen die aan het jaren ’80 stereotype van onbetrouwbare plastic rommel vast blijven houden haha!
What’s next? Bochten? ROFLOL!
@ w0o0dy

Das te moeilijk voor ‘m.

Leg het dan zo uit dat ie het ook begrijpt;
Een Amerikaanse auto heeft stokoude techniek.
Er zit dus bijna niks overbodigs/elektronisch aan dat stuk kan gaan, daardoor is ie dus immens betrouwbaar.

Zo zeg je het in z’n eigen woorden. :P
Die 240.000 is het totaal aan politieauto’s in de VS, een land dat volgens wikipedia 836.000 agenten heeft. De kans dat Carbon een marktaandeel van 100 procent haalt, is vrij klein, dus met de aantallen valt het ook wel mee. BMW heeft maar een dieselmotor in de VS gecertificeerd, de 35d.
Er was toch pas ook een nieuwe Ford Interceptor copcar onthuld, als opvolger voor de huidige Crown Victoria, die veel gebruikt wordt? Krijgen ze zomaar echte concurrentie van een merk dat de auto specifiek voor de politie maakt. Het heeft wel wat.
Een beetje meer Newtonmeters voor die fat-ass-amerikanen kan nooit kwaad ! ;-)
@ woody “chevy engine problem” ca 27 000 000 resultaten haha chevrolet engine zeggen ze natuurlijk niet veel he die amerikanen …. en je weet dat maar al te goed
Ach, het zal een weloverwogen zet zijn van dit bedrijf.
Normaal willen de ‘Yanken’ geen diesel in een personenwagen. In hun optiek is een diesel voor een ’18-Wheeler’ of een ‘landbouwtractor’. Dat zegt genoeg over de opvatting van dat publiek. Dit is ook precies waarom hybride techniek daar meer populair als een diesel in een personenwagen. Mochten de twee bedrijven dit concept wel tot een succes weten te brengen zal de hele houding van het Amerikaanse Publiek ook langzaam veranderen en landen ze daar, wat motorisering betreft, ook eindelijk in de 21e eeuw. Net als de rest van de wereld. Ik hoop (en denk) dat als er één merk dit kan bewijzen, met een ‘6 Cilinder turbodiesel’, dan is het BMW wel.
Oeh, en begrijp me niet verkeerd, ik vind de US-V8’s (van alle merken, de Chevy’s, de Hemi’s, small blocks, big blocks) fantastische motoren met een nog meer fantastisch geluid. Niets ten nadele van dat. Maar dat mensen in de US ook zoeken naar een meer ‘economisch’ concept begrijp ik ook heet goed. Fiat schijnt daar ook veel succes te hebben met hun T-jet’s etc. dus de makrt aldaar is er klaar voor.
BMW motoren? Goeie keus!
nog leuker, ditmaal met quotes:

->”my ford sucks”: 35.000 hits
->”my toyota sucks”: 9 hits
->”my chevy sucks”: 7.750 hits
->”my chrysler sucks”: 506 hits
->”my lada sucks”: 1 hit
->”my bmw sucks”: 13.700 hits
->”my fiat sucks”: 1 hit

het staat dus onomstotelijk vast dat fiat en lada de beste en ford de slechtste autos maken, google bewijst het.
@super: sinds youtube maak ik geen proefritjes meer, ik vraag Woody om een filmpje :-)
Één april …….
lol@super
@Six-trey: Begin maar vast met eten..

Mes en vork nodig? :lol:

@corvettez06: Waar maak je je druk om.

Jij weet toch beter?
Google gebruiken zal nooit accuraat zijn.
voorbeeld:
My … sucks gas/fuel (logisch meer hits van US auto’s)
My … sucks (word vaak turbo/supercharger mee bedoelt)
My … sucks when it comes to … vul maar in.

bij deze voorbeelden gaat het er niet om of de auto perse slecht is maar het word wel opgenomen in de hits.

Engine problem is ook zo iets. kan van alles betekenen.
Kan zijn dat het blok ontplofte en 3km verder bij iemand in de tuin terecht kwam, maar kan ook zijn dat er een slangetje lekte of een simpel elektrisch probleem.
Of misschien wel helemaal niets.
En stel Ford heeft een motor van bv. BMW er in liggen. Dan krijgt Ford onterecht negatieve hits.
Zo zijn er nog wel meer voorbeelden.
@super: niet vaag, gewoon een zoekopdracht die ervoor zorgt dat ALLEEN hits met ALLE woorden tussen de quotes, gevonden worden…..

@GOD: gelijke monniken gelijke kappen… dezelfde zoekopdracht voor allemaal, alleen het merkje aangepast…

En nee natuurlijk bewijst het niets… maar het is op z’n minst opvallend dat BMW met die paar auto’s die ze verkopen (GM en Ford doen dat soort aantallen in een kwartaal…) toch zo vaak voorkomt t.o.v. de andere merken…

Overigens was het vooral een reactie op de nogal domme en kortzichtige opmerking van Relief… ff terugstangen, capice?
@w0o0dy:
zeer twijfelachtig, want tussen quotes zoeken betekent dat google het letterlijk neemt wat je ertussen zet, (dus zoektermen in een bepaalde volgorde zonder woorden er tussen, leestekens worden wel genegeerd). Omdat je zoekterm grammaticaal geen deel van 1 correcte engelse zin kan zijn ga je nooit veel hits krijgen. Heb je uberhaupt wel gekeken naar je eigen zoekresultaten?
Wat een uberlelijke cop car zeg..
@ benz das waar ook , hahaha
BMW doet het goed in de VS steeds populairder daar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).