80% eigenaren BMW 1 Serie denkt in een voorwielaandrijver te rijden

Auteur: , 156 Reacties

Dit kan niet leuk zijn voor BMW dat altijd zo trots was op haar achterwielaandrijving, maar het is echt waar. Van elke 100 mensen die een BMW 1 serie in hun bezit hebben, denken er 80 dat hun auto is voorzien van voorwielaandrijving...

Dit liet BMW CEO Norbert Reithofer weten. Op zich een geruststellende gedachte voor de hoge heren bij BMW, aangezien ze plannen hebben voor voorwielaangedreven auto’s. Reithofer liet echter wel optekenen dat het voor hem en zijn collega’s “quite a surprise” was dat zoveel mensen denken dat de 1-serie een voorwielaangedreven auto is.

Toch vind ik het geen prettige gedachte dat er zoveel mensen zijn die niet weten wat ze van hun auto kunnen verwachten als ze een keer te vroeg op het gas gaan op het klaverblad. Autoblog Top Tip: kijk even in uw instructieboekje of u voorwiel- of achterwielaandrijving heeft, ok? Scheelt wellicht weer wat blikschade bij de volgende sneeuwbui.
156 reacties

lol, amateurs!
Dit geeft het bewijs dat men enkel die (naar mijn mening lelijke) 1-serie koopt omdat er een BMW-badge op zit.
Ik ken veel mensen die hun een 1-serie kochten omdat ze geen nieuwe 3-serie konder veroorloven wegens te duur.
Propellor-fappert
@Waxweazel: Je vergeet alleen even dat de 1-serie de best sturende BMW is muv de M3. Ik heb bewust voor de 123d M-sport gekozen vanwege de RWD en stuurgedrag. Had ook een 3-serie kunnen rijden, maar 1-serie is veel meer fun!
@Waxweazel:

Ik denk er precies hetzelfde over.
Een 1 serie is lelijk, krap en overprised(imo).
Zal ongetwijfeld goed rijden. Dat is echter geen aankoopargument voor de meesten.
Dus het plaatje mag weer geplaatst worden. Zeer toepasselijk.
http://1.bp.blogspot.com/_h3hrn_XGM8o/Ra4T4ZdHrKI/AAAAAAAAAE4/TwLeWrgzOZw/s1600/BMW%2Bshit.jpg

Mijn gedachten over de genoemde 80% levensgevaarlijke sufkutten.
http://www.cultofmac.com/wordpress/wp-content/uploads/2009/11/DoubleFacePalm.jpg
@Waxweazel: En ik ken veel mensen die met een 1 reeks rijden die beter is uitgerust dan een gemiddelde 3 omdat een 1 reeks kleiner, fijner en makkelijker is de stad is.
@Waxweazel: coupe is mooier dan hatchback en in de goede kleur.

inderdaad, waarvoor koop je hem dan? heb je als er sneeuw ligt niet van die slippende achterbandjes gevoeld ofzo?
ik durf te wedden dat de meeste van die 80% nog geeneens weet hoeveel cilinders hun motor heeft.
@: Vergeet de nogal in het oog springende cardan-tunnel niet…
Lol @ komende BMW fanboy comments.
Als je het ESP aan laat staan en geen dingen doet met je Einzer je je de openbare weg sowieso niet zou moeten doen zul je het ook nooit merken aan het rijgedrag. Je zit je natuurlijk wel de hele af te vragen waarom een golf toch een veel slangkere middentunnel heeft terwijl het dure BMW dat maar niet voor elkaar weet te krijgen.
de gewone mens kan het niets schelen dat er voor of achterwielaandrijving is. maar voor mensen zoals wij zullen we bij achterwielaandrijving blijve
Tjah, er zijn gewoon heel veel mensen die het weinig uitmaken waarmee en hoe zo’n auto zich vooruit beweegt.

Leuk als ze eem 4wd rijden en lekker in de toeren de koppeling op laten klapperen.
100% van de BMW 1-serie Coupe eigenaren heeft ongeveer 40.000 euro neergelegd voor dit winkelkarretje (bijna 60.000 voor een topmodel). Dat zegt toch eigenlijk al genoeg?
Haha wel lachwekkend. Dit geeft maar weer aan dat 1-serie rijders niks van een auto snappen. Als je 1 keer een beetje fatsoenlijk optrekt merk je het meteen:S…
Tjah, je hebt nu eenmaal mensen die zich verplaatsen met een auto, en je hebt mensen die er mee rijden
Hmm is natuurlijk ook wel in het belang van deze fijne CEO om dit zo te stellen. Ik waag het percentage toch wel te betwijfelen. Ken BMW rijders toch als mensen die best wel hechten aan de status en eigenschappen van de auto . Logischer lijkt me misschien dat een hoog percentage zegt dat men niet weet welke wielen de auto aandrijven, maar dat men simpel zegt dat zijn de voorwielen vind ik RAAR.
Ha! Mijn fiets heeft zelfs achterwielaandrijving :-)
@De Fiets:

Laat me raden. Ook op twee wielen? :P
mensen kopen dus alleen een bmw omdat er bmw op staat. Sjonnies dus.
@Jipp: Als BMW een auto is voor sjonnies.. waarom rij jij er dan niet mee?
Maar mocht je ooit nog echt leren rijden, dan zal je BMW misschien begrijpen…
@3246cm: gewlukkig rij ik veel beter. en echt leren rijden, dat kan ik al een tijdje.
Was voor mij juist de hele reden om die 1-serie te kopen! En ik heb er flink wat lol mee beleefd afgelopen winter. Je bent trouwens wel een zak stront als je het niet doorhebt maar dat terzijde.
Propellor-fappert
@John: Denk dat er afgelopen winter er een hoop zijn achtergekomen. LOL

Ik heb ook veel lol gehad, dwars de oprit op en door de zijruit zwaaien naar de mede-weggebruikers.
En van die 80% is 100% vrouw? ;)
80% van de 118d of 120d rijders hebben dan ook nooit hun dsc/dtc uitgeschakeld, dus zullen eerder een bruusk vermogenverlies waarnemen en in hun gordel gaan hangen ipv hun kont voelen schuiven waardoor ze met schrik aan hun stuur beginnen draaien en de rem indrukken.
@Propellor-fappert: haha ja idd, ook leuk: door je voorruit zwaaien naar mensen die staan te wachten bij de bushalte. En dat zonder achterwielaandrijving.
Ik zie alleen maar leuke dames in die 1 series rijden, dus met alle respect denk ik dat het daardoor komt.
Dan vind ik het ook niet zo gek dat BMW overstapt naar FWD voor sommige modellen!

Dit geeft wel ook weer aan inderdaad dat veel mensen hem gewoon voor de badge kopen als ze nog geeneens weten dat hun auto RWD is (toch wel een van de aantrekkelijkste dingen van BMW).
Is het niet andersom? BMW komt erachter dat maar 20% weet dat ze RWD hebben en ze denken ja waarom doen we dan niet een goedkoper en kleiner FWD systeem.
@CASPER

Je rijdt zeker in een oude auto. Sinds wanneer breken nieuwe auto’s nog uit als je te vroeg gas geeft? Daar hebben we toch computers voor
@simon: Zou je zeggen ja maar in de praktijk werkt dat toch heel anders.
@ Jipp

Wat een geweldige redenatie. -1
@tuurlijk: komt ook vooral omdat het zo is. vandaag weer voor kantoor komt er een petje ik gok eind 20 en allochtoon langsrijden in een 5 serie gt… wat klopt daar niet aan…? daarbij komt dat je de nieuwe 5 serie binnen 2 jaar in de achterstandswijken ziet rijden.
De wegligging en balans van een 1-serie zijn zo goed dat je niet snel doorhebt dat enkel de achterwielen worden aangedreven. Die 80% van de eigenaren kijken naar hun auto en denken waarschijnlijk dat zo’n kleine auto wel voorwielaandrijving zal hebben.

Ik rij zelf regelmatig in een 1- en 3-serie, maar in de 1-serie heb ik ook nooit veel gemerkt van de achterwielaandrijving. Dat komt omdat je hem heel moeilijk op z’n limiet krijgt bij normaal rijgedrag. Wat mij betreft logisch dat de (leasende) leek dan uitgaat van voorwielaandrijving.
Ahum, ik rijd zelf ook 1serie en 3serie ik kan je zeggen, ik versta niet dat er niet meer mensen uit de bocht gaan met een ééntje! Dat ding zet zijn kont veel te graag, ook met tractiecontrole aan! But i love it :)
@Phils: idd, bij mij zet hij ook vaak zat een stapje opzij, helemaal als het glad is.
Ik vraag me af of die 80% wel wist dat het voorwielaandrijving was, ik mis de optie: GEEN IDEE?!
Ik neem aan dat dat ook nog wel een 30 procent is.
Wat een onzin zeg!!!! Er zijn gewoon heel veel mensen die het gewoon geen bal interesseert! Dat mensen alleen een auto kopen om de badge (dit geval BMW) is ook onzin. Mensen hebben iets met een merk of niet. Het merk staat in veel gevallen ook voor een aantal kenmerken die bij ieder merk weer verschillen. Beetje kinderachtig om bij elke Audi, BMW, Mercedes etc. te zeggen het zal de badge wel zijn. Een auto staat je aan of niet!!!!
Aandrijven? Mijn auto?
De meeste mensen zoeken de grens van hun auto toch niet op so who cares.
en 99% van de automobilisten komen nooit op autoblog.
Dus de reacties hier op de zogenaamde onwetende 1-rijder is dus ook van generlei waarde.
Ik durf mijn vriendin of moeder ook niet te vragen welke wielen er aangedreven worden. Want misschien begrijpen ze de vraag niet eens.
ik zou mij haast schamen dat ik ooit 1 serie heb gereden :-s
ach ja… 80% van de 1-serie rijders zijn waarschijnlijk vrouwen. die moet je zo’n vragen niet stellen.
@ Hubert
Gelukkig maar want die 1 % die er wel opkomt schrijft al meer dan genoeg onzin.
hahha @ RenesisHP
ag voor achter ik kon niet kiezen ik heb maar voor 4 wiel gekozen maar die 1serie is zekker fun had hem met al die sneeuw met een colega ge ruild

ik kwam overal maar mestal wel zijdwaars of driftend
Noobs!!
SjonnieKroket
Huh? Achterwiel aandrijving? bestaat dat dan?

“De Golf 6 van mien ouwe luu, mot nog aangedrukt worden(wegens slechte kwaaliteitt)”
@SjonnieKroket: jij bent anti vag, maar vag auto’s staan zeer hoog in de betrouwbaarheids cijfers en met die kwaliteit zit t wel goed.
massa consumentjes
Valt te verklaren door het onderstuurd gedrag van de BMW’s (voor zover ik weet iig tot de x25 series), zowel met veiligheidsmeuk aan als uit. Dit wordt zo geconstrueerd (torsiestangen e.d.)i.v.m. de veiligheid van inzittenden, aangezien onderstuur makkelijker te controleren is dan overstuur voor de gemiddelde bestuurder.
Dit onderzoek heeft Norbert natuurlijk bewust gepubliceerd om te legitimiseren dat ze die voorwielaangedreven willen gaan maken. Het is quite a surprise in a way dat hij het ziet als een welkome verrassing.
BMW moet dringend wat meer reclame maken! Ze mogen best trots zijn dat ze nog een van de weinige autofabrikanten zijn die RWD only hebben! RWD rules!
@vale46:

En X-drive, dus niet RWD only.
wat een sukkel ben je als je dat denkt
van die 80% zijn 100% leaserijd(st)er…
?!? Natuurlijk hoeven we niet te verwachten dat 80% van de bestuurders complete schumi’s zijn (half wel gezien de ochtend en avond rally’s), maar het verschil tussen FWD en RWD merk je toch gewoon. Ik rij normaal FWD, maar heb één keer in een minder technisch verleden in een BMW 1 gereden als passagier. Die ging gewoon net wat anders door de bochten. Wat speurwerk leverde de conclusie: RWD..
@ Jipp

Wat praat jij dan raar zeg gast! Volgens mij ben je zelf anti BMW aan je eerste reactie te zien! Ik denk dat je procentueel meer VAG producten rond ziet rijden in de achterstandswijken dan BMW’s! En buiten dat, wie zegt dat die auto van hem is, of heeft die jongen een goede baan of eigen zaak, weet jij veel. Overigens zie ik steeds minder “foute types” rond rijden in BMW’s de laatste tijd.

De tip voor Jipp: oordeel eens wat minder snel en gun een ander ook wat!!!!
@Sneaky Paul: Ik ben niet anti bmw, mijn ouders hadden vroeger allebij een bmw. Je ziet waarschijnlijk wel procentueel meer vag wagens rijden in de achterstands wijken ja, die zijn ook goedkoper dan een bmw, neemt niet weg dat mensen wel geld hebben voor een dikke bmw maar geen geld voor een nieuwe koelkast. Ik weet idd niet zeker of hij van hem is, maar gezien zijn leeftijd ed is het onmogelijk om in de 20 een nieuw bmw groter dan een 1 te rijden tenzij je een mega lening hebt, anders is het gewoon fout geld. Daarbij zie ik het omgekeerde, het lijkt wel of er steeds meer foute mensen in bmw’s rond rijden, dan wel sjonnies met hun petje half op hun hoofd.

En daarbij komt ook nog een eigen zaak kost veel geld, ook als je begin 20 bent kun je dat bijna niet betalen.

Ga nou is voor de grap tellen hoevaak je een bmw tegen komt en hoe vaak het daarin gaat om volk dat het eigenlijk niet kan rijden. En ga vervolgens is op zoek naar een nog niet opgepimpte volledig uitgedoste bmw 3 e30 bijv.
Bmw rijders boeit het niet zoveel hoe een auto is aangedreven of tal van andere zaken die er toe doen. Het gaat er bij een Bmw rijder om dat hij/zij gewoon een auto krijgt met status ver boven Audi en Mercedes en dat krijgen ze ook .
@majinstar: Dan voelen ze zich mooi bekocht, koop je voor veel geld een auto met de hoop ook status te krijgen en dan zit dat er niet eens bij inbegrepen.

serieus mode on: dat meen je toch niet echt he, dat mensen een bmw kopen om status te verkrijgen, dat zou wel echt zielig zijn.
dus…kunnen we stellen dat 80% van de bmw rijders geen verstand heeft van auto’s?

En daarop voortburdurend; Kunnen we commentaar van die fanboys meteen terzijde leggen? :mrgreen:

*nooit te beroerd om een open deur in te trappen*
Aw well, als de klanten er toch niets van merken, kunnen ze net zo goed een voorwielaandrijver van de volgende 1-serie maken.
Hahahaha, laat dit onderzoek is bij mercedes audi en citroën eigenaren doen.
@ NovaStar

Op je BMW snikkeltje getrapt?

BMW heeft nog nooit zoveel lelijke auto’s gehad als nu dus dit kan er ook nog wel bij.

Afgeluisterd toen ik een broodje bal kocht. ‘BMW rijdt lekker man’. ‘Ja, voorwiel, wat wil je nog meer’.
Hehe….
Ik verschiet er niet van, m’n collega wist ook niet dat z’n 5-serie achterwielaandrijving had, die dacht dat daar AWD onder zat…
Zoals ik al eerder zei tis het embleempje dat telt voor die arme sukkelaars.
@Imom: En welk embleem heb jij dan?
@York: als je al kijkt naar zijn afbeelding zie je Horch staan, audi is de latijnse benaming voor horch.( zo was t geloof ik)
@Jipp: Dat is dus het probleem, zelf wil hij niet meteen gelinkt worden met Audi? Vreeeeeemd
@York: tsja, of het is een merk liefhebber…. want horch is wel de voorloper van audi…..
Ja, maar goed, 100% van Audi-rijders denken ook dat ze een Audi rijden. Terwijl wij ook beter weten…
@Rick dos: Win
en dan maar zeiken over die bmw’s die het in de winter moeilijk hebben… sjongejonge, als je natuurlijk denkt in een FWD te rijden :s kun je echt niet anders verwachten!
Het verschil tussen FWD en RWD voel je toch direct?? alé, ik ben ik elk geval voor RWD omdat ik het leuker rijden vind… maar als de meesten toch hun auto niet aanvoelen, doe dan maar FWD op een instap-bmw! das ietsie beterkoop, meer auto’s verkopen, meer geld voor ontwikkeling van een lekkere dikke RWD ;) :P
Wat moet je anders kopen dan een BMW?
Een saaie Audi? Neen;
Een Mercedes-Benz? Op mijn 60ste misschien;
Verder…. Welk merk is er nog evenwaardig?
Euum Eeeum.. Aj..

Liever een pittige BMW waarbij mensen het verschil kunnen zien tussen een 3 en 7 serie (net iets meer verschilpunten dan bij een A4 en een A8, waar enkel de led’jes verschillen). 1 reeks lelijk.. Toch vreemd dat die wagen dan zoo goed verkoopt net zoals zoveel wagens die “Autobloggers” lelijk vinden.
dus die dingen rijden zo goed dat de bestuurders zich vergissen ??
@DRU,

Dat was dus het eerste waar ik zelf ook aan moest denken. Nu hebben ze een mooi vrijbrief om tegen de fanboys te zeggen dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt.

@fanboys van: Audi, VW, Mercedes en BMW:
Doe maar een volvo, zelfde premium gehalte (m.u.v. VW) maar na 4 á 5 jaar nog steeds geen “turkenbak/kamperbak/drugsdealerwagen etc”. Wat dat is wat je wel kan concluderen bij alle topics over 1 van bovenstaande merken.
maar alle BMW’s zijn toch ook FWD? (als je achteruit rijdt) ;)
Goed bezig, BMW.. Het echte RWD-gevoel schijnt dus behoorlijk tegen te vallen. Toch een soort van “handelsmerk” van BMW.
@ Rick dos

Elke keer als er een artikel wordt geplaatst waarin iets negatiefs staat over BMW is het enige wat je kan de andere premium-merken de grond in trappen. Ikzelf ben MB fanboy maar reageer nauwelijks op dit soort non-info, simpelweg omdat het mij niks uitmaakt hoe anderen over een merk denken. Verbazingwekkend dat jij altijd Audi of Mercedes in een post moet zetten als het onderwerp BMW is. Ik weet dat mijn reactie een beetje kinderachtig is maar altijd nog minder kinderachtig dan jou posts.
@Rick Dos:

Hé, sufkut, luister eens, als jij nou eens wat sarcasme zou gaan studeren dan hoef je niet zulke non-info hier te plempen.
Uhmmmmm, 1 april?
99% van de mensen die m uit EIGEN zak hebben betaald weten dat ie RWD is
@ waxweazel, Laue, RenesisHP, Jipp, Imom:
Komen jullie iets te kort in het leven? Een BMW misschien? Wordt volwassen!
@Goldaf: Ik kom niets te kort in het leven, ik rij in een mooie audi a3 2008 met pro line onderstel! daar kan de bmw 1 niet tegen op.
alfa mannetje
Klopt exact met het gemiddelde niveau van het gemiddelde verjaardags feestje.
@mda, ik denk als een van de weinige het correcte antwoord hebt gegeven. De 1 serie is volgens mij de ultieme BMW voor de zaak voor het midden management. Dan buiten de wat afwijkende modellen. Maar een 116/118/118d/120D.. dat zijn de lijkt mij de meest verkochten uitvoeringen.
En als het een auto van de zaak is, meer en deel van mensen die er gebruik van maken, kan het aan hun kont roesten, of de auto FWD/RWD is. De auto moet het doen, beetje aardig er uit zien en lekker rijden. Dat is alles…

@jipp, niet alle allochtonen in een nieuwe vrij dure auto zijn crimineel. Vriend van mij is Arabisch en werkt voor MB en krijgt regelmatig een MB mee of andere auto van een hogere klasse om deze uit te proberen. Zo heb ik meerdere voorbeelden van allochtonen (gek, ze hebben een Nederlands paspoort, zal wel de publieke opinie zijn..) die in een behoorlijk boven modale auto rond rijden en nog geen 30 zijn. Maar of door familie geld, auto vd zaak, er voor werken en andere omstandigheden, in zo’n auto kunnen rond rijden. Het is zo makkelijk om mensen over een kam te scheren, terwijl je niet kan oordelen, want je weet hun omstandigheden niet. Maar zie je dat hij een Smith & Wesson op zijn dashboard heeft liggen en hij heeft alleen maar blauwe of rode kleding aan, en is behangen met meer goud, dan dat er aan kunst bij de Tefaf te zien was.. Dan… kan je wellicht een punt hebben.. ;)
@toyotaprius: Ik weet zelf ook dat er ook goede tussen zitten, een van mijn beste vrienden is ook van turkse afkomst en heeft een dubbel paspoort wat de meeste overigens hebben. Maar ookal heb je een auto van de zaak, als je jong bent heb je meestal niet het geld om en de dure merkkleding te kopen en de bijtelling van de dure auto van de zaak te betalen en daarbij nog iedere week uit te gaan, niet? Daarbij word er vaak geleent voor zulke auto’s want de familie woont toch vaak in een huurhuis etc.

Daarbij zou ik toch eens gaan kijken op de ROC’s, grotendeels allochtoon nauwelijks in de lessen maar wel een auto rijden waar de leraren van kunnen dromen….! dan hoef je mij niets meer uit te leggen.

Ja, er zijn er bij die wel gewoon eerlijk hun geld verdienen en een audi/bmw/mb/vw/alfa te rijden, maar het gros daarvan komt op andere manieren aan het geld voor zo’n auto.
@Jipp: Kijk ik heb vaak ook mijn bedenkingen, maar heb dus ook wel eens aardig mijn neus gestoten.
En tja, ik vind het al bijzonder als je op een ROC zit en met de auto naar school gaat. Ik ging met de auto-bus…
@toyotaprius: Ik heb idd ook wel is mijn neus gestoten jah… En je wilt t echt niet weten hoe erg het daar is, ik ging met de trein vroeger, nu zie je er een hoop golfjes V, bmw’s, merc’s en audi’s.

Laatst was ik op m’n oude middelbare school, daar stappen ze ook al in merc’s…! Ik kon op me 19e net een oude astra betalen…
@Jipp: Maar als je zo’n bak koopt met crimineel geld, risico is groot dat je bij een verkeerscontrole de lul bent… Alleen dan het tweede punt, wanneer heb je dan weer controles??
@toyotaprius: Soms vraag ik me af hoe ze willen controleren dat die bak is betaald met crimineel geld, wanneer t om drugs etc gaat word vaak in contanten betaald maar geen enkele garage houder gaat de belasting aangeven dat dat wel eens verdacht zal zijn… En bij controle’s word vaak alleen gevraagd naar rij en kenteken bewijs, en wilt u aub even blazen. Tenzij je een grote nauwelijks voorkomende controle hebt. Als je dan weer kijkt naar wat er allemaal zoal op de domeinen staat denk je, ja t klopt toch wel…. als er premioum merken staan dan ook meteen de duurdere uitvoeringen, maar toch ook een hoop ander goedkoop spul.
@Jipp: Ik denk dat deze controles, het zelfde is al water naar de zee brengen. Gewoon druppels op een gloeiende plaat.
Zulke controles zijn zeer simpel, een agent vraagt aan jou, waar je de auto vandaan hebt. Geef jij een antwoord wat je enigszins verdacht vind, heeft de agent weer bepaalde rechten. Verder weet ik er geen ruk van, maar dit had ik toevallig eens gezien.
Deze enquête werd afgenomen onder een representatieve steekproef van de totale populatie Amerikaanse BMW 1-serie klanten.

Negen kansen op tien… Want Amerikanen weten zelden wat er echt toe doet bij een bepaalde situatie of ding.
Sjezus, niet weten of je voor- of achterwielaandrijving hebt is best wel ernstig…
Verbazend. En toch niet want 90% van de autoeigenaars zijn NIET geintresseerd in auto’s!

Als autofan ben ik heel blij dat de 1-serie nog met achterwielaandrijving bestaat. De enige hatchback (3d shooting break??) met RWD en een mooie gewichtsverdeling en goede motoren en ik geniet er elke dag van. Mits wat aanpassingen een uniek combinatie van een erg goed onderstel en een bruikbare carosserie in een relatief kleine auto. Want klein rijdt leuker dat weet iedereen.

Mensen die een 1-serie afkraken kunnen volgens mij geen autofans zijn, ze kijken enkel naar de badge! Voor de rest maakt het mij geen schijt uit dat het een BMW is en er zogenaamd “verkeerde mensen” in rijden*, zolang het maar een goed onderstel en goede motoren zijn!


* = verkeerde chauffeurs zijn trouwens bij ieder merk terug te vinden…
Dit vind ik echt zwaar schokkend!
misschien als je het alleen aan mannelijke 1-serie eigenaren vraagt dan gaat dat percentage wel behoorlijk omlaag gaat.
Mijn vriendin zou zoiets ook echt niet weten van haar eigen auto.
ik denk dat mensen die een 135i aanschaffen toch wel de achterwiel aandrijving als een belangrijk aankoop argument zien!
Kan wel wezen, een 130iM 3drs blijft toch wel een auto die ik graag in mijn bezit zou willen.
idd. Jorden…

Maare de 1-Serie is en blijft de leukste BMW!
Vanaf de 3-Serie wordt het allemaal veelst te groot…

Test afgenomen in de US of Obama?
That explains a LOT!
zogenaamde leaserijders.Niet geinteresseerd in de auto,alleen in het gunstige leasetarief
@mb man: kopen we wel een prius
Het is gewoon een leijke auto met zijn doorgezakte banaan -carroserie.Niet bmw waardig
hier zie je dat voorwielaaandrijving niet veel gaat veranderen aan verkopen ;) ..
Ik val in de andere 20%… En met een achterwielaangedreven wagen heb je tenminste geen last van de zebrapaden aan rode lichten ;)
80% lijkt me toch echt ongelooflijk veel hoor… Als het nu omgekeerd zou zijn zou ik het nog begrijpen. Maar ik kan me bijna niet inbeelden dat er zoveel mensen gewoon niet weten in wat voor een auto ze rijden! Hoe kan je zoiets nu niet merken?
En dat komt Reithofer heeeeeel goed uit…
Dit riekt naar onraad!
Vergeet niet: je hebt eugens, grove leugens en… statistiek!
@Jipp,

Wanneer de auto op naam gezet wordt er een check gehouden op de liquiditeit van de houder.
Daarom komt het heel vaak voor dat wagens op bedrijfsnamen staan, of op de naam van een ander familielid.
Er zijn verschillende manieren voor.

Verder kan crimineel geld altijd nog wit gewassen worden, kost je wat maar dan heb je ook wat.

Dan nog een ander puntje, wanneer jij een normaal inkomen hebt van bijvoorbeeld 40 uur in de week. Dan kunt je dat geld gebruiken voor geregistreerde producten, zoals hypotheek/huur, auto etc. Je zwarte geld wat je bijvoorbeeld verdient d.m.v. beunen (relatief weinig geld) of crimineel geld (relatief tot veel geld) gebruiken voor niet geregistreerde actieviteiten: Boodschappen, inboedel, uitgave op vakantie (de vliegreis weer niet).
@jack_abarth: het checken van de liqiditeit word volgensmij niet altijd meer uitgevoerd, maar op bedrijven zetten is heel luceratief idd. Bij de belasting gaat wel een belletje rinkelen als je als loodgieter een duur koophuis koopt etc. alleen het voorbeeld wat jij nu schetst gebeurd vaak in de omgekeerde volgorde. wat ik zelf wel eens heb zien gebeuren is dat een auto in marroko word gekocht daarna word ingevoerd in nederland en het hele probleem is opgelost…! Geld wit gewassen leuke auto voor de deur etc.
@Jipp: altijd weer VAG promoten, en BMW uitmaken voor sjonniebak, je lijkt wel een plaat die blijft hangen man. En die argumentatie ook, lachwekkend haast als het niet zo triest was.

Je beweert trouwens serieus dat een Audi A3 met pro line onderstel strakker stuurt dan een achterwiel aangedreven 1-serie met M-sportonderstel en bijna 50/50 gewichtsverdeling voor/achter? Ach, het is een vrij land dus je mag roepen wat je wilt.. en alles is perceptie zullen we maar zeggen… :D
@1′er Reihe: wil je zeggen dat bmw geen sjonnie bak is dan, en idd een vrij land, maar naar mijn mening is het wel waar.

Jij bent bmw fanboy dus zodra bmw word afgekraakt is t niet waar etc.
Nee, de redenering is niet juist! Het ligt juist andersom: BMW wil (uit kostenoverweging of omdat ze een graantje in het kleine segment mee wil pikken) voorwielaandrijvers op de markt brengen. Hoe kan je die boodschap het beste verkopen? Heel simpel: je sponsort een onderzoekje die als uitkomst heeft: 80% van de BMW-eigenaren weten niet dat ze in een achterwielaandrijver rijden. Come on nou! Ik durf te wedden dat dat percentage minimaal 50% van de BMW 1-rijders is: de mannelijke BMW rijders in elk geval al.
Ben zeer tevreden 1-serie rijder en hoor als kenner en liefhebber van het mooiste merk ter wereld bij de 20% die wel weten. En je merkt het echt wel dat 1-serie RWD is, maar kan natuurlijk ook aan de dikke 6-pitter liggen :-)
Maakt toch geen drol uit ? Mensen die een 1-serie kopen hebben niet het geld om een 3-serie te kopen ( en te onderhouden ) maar willen wel dat logo op hun motorkap…
@slakkegang: klopt, en daarnaast heb je nog de mensen waarvoor ook de 1-serie te hoog gegrepen is, te herkennen aan de verzuchtende opmerkingen over wat een badge-fetisjisten die BMW rijders wel niet zijn…
@slakkegang. een kale 3 of kale 1 schelen niet veel in prijs. met een navigatiesysteem en leuke velg ben je er al.

ow ja ik rij met een Z4 3.0i, ook alleen maar omdat ik geen M6 cabrio kan betalen zeker?
ga toch fietsen man. de 1 serie is een van de beste rijdersauto’s.
daar geloof ik geen fuck van! Wel leuk dat iedereen hier direct weer met debiele vooroordelen komt. Mn moeder rijdt in een 116i en ze weet donders goed dat hij achterwiel aandrijving heeft, en hij is ook gewoon gekocht en niet geleased. Ze weet trouwens ook dat BMW het enige merk is dat het begrip ”autorijden en rijdersauto” wel heeft begrepen :P
@BartB:
autorijden en rijdersauto? ken er nog wel een paar die dat maken…….
Eerst de aankondiging dat BMW met voorwielaangedreven auto’s op de markt wil komen en nu dus dit nieuws. Bij mij is 1+1 gewoon 2 hoor.
Vervroegde 1 april grap zullen we maar zeggen ;)
@fokko, ik weet zeker dat als je een M6 kan betalen je er een koopt. :) Hoe leuk je Z4 vast ook is, het blijft baas boven baas :p
80% van de 1-serie eigenaren rijdt zijn auto niet in de winter..?

Wat is dit toch weer voor onderzoek.
Bij de 3-serie zal dit ongetwijfeld niet veel verschillen. En van die mensen die wel weten dat het achterwielaandrijving heeft, hoeveel zou dat ook effectief merken … RWD is alleen leuk voor een beperkt groepje liefhebbers. Nogal wiedes dat he overgrote deel van de BMW-rijders niet tot dat beperkte groepje horen.
Fanboy of niet. BMW zet ons weer in een hete discussie met ong. 120 reacties. Het maakt niet uit of er positief of negatief over je geluld word. Als ze maar over je lullen! Oftewel, BMW doet het weer goed.
80 procent BMW bekeuringen zijn bestuurders van 18 tm 24 jaar

En dat is een feit
Volgens mij zijn zulke enquates afleidingsmanoeuvres om de voorwielaandrijfpijn te verdoezelen.
Bizar, een premiumprijs betalen om een (nogal krappe) Beier te rijden en dan niet weten waar je het om doet. Ik vind het een nogal ongeloofwaardig verhaal van die BMW-man.
Wat is er mis mee als mensen niet zoveel interesse hebben in auto’s maar wel een fijn rijdende auto willen die ze er jeugdig uit vinden zien en met het juiste logo er op? Niet iedereen is autogek. Vind het ook niet vreemd dat veel mensen dan niet weten of het RWD of FWD is. Als je gewoon van A naar B rijdt is dat ook niet heel erg belangrijk om te weten
En ja een 1-serie is voor mensen die een 3-serie niet kunnen betalen. Een 3-serie is voor mensen die een 5-serie niet kunnen betalen. Een 5-serie is voor mensen die een 7-serie niet kunnen betalen. *gaap*
Ik begrijp niet waarom hier de coupe steeds wordt afgebeeld. Als er sprake is van voorwielaandrijving gaat dat eerder plaats vinden op de hatchback!
Natuurlijk kopen de meeste mensen een 1-serie niet omwille van de achterwielaandrijving. Mensen hebben 1001 criteria om een wagen te kopen. De mensen die hier reageren, zijn niet representatief voor de gehele bevolking. En of ie nu goed rijdt met zijn RWD (heb hem gereden en het is correct), dat wil niet zeggen dat het iedereen interesseert. Of weten jullie allemaal welke processor in jullie pc zit en aan welke kloksnelheid hij draait?
Best wel knap dat de 20% van de mensen het wel weten!
Bij andere merken zullen er mischien 1% weten wat aandrijving is!
Fwd sucks, BMW sucks, vroeg of laat moet het mekaar wel vinden.
Al die mensen hebben vast heel veel “Freude am fahren”
:shock:
Toch vraag ik me net als veel anderen hier af wat de beweegredenen zijn om die 1-serie te kopen. Ik bedoel, hij is te duur, te klein, te lelijk en te onhandig.
Gevoelsmatig zou je zeggen dat de rijeigenschappen dan veel mensen over zouden moeten halen. Echter, als 80% geen idee heeft dat ze met een achterwielaandrijver onderweg zijn, gaat dat argument niet meer op. Dan hou je alleen de status over, want zo vreselijk betrouwbaar zijn BMW’s helemaal niet.
@PeugeotGTI: correct, ik had het niet beter kunnen verwoorden. Kijk eens naar de vastgoed-sector: bijna elke vastgoed-verkoper (ik wilde bijna zeggen: praatjesmaker) rijdt in zo’n BMWéén-ding (ik wilde bijna zeggen: BMWon-ding) rond. Hoezo niet statusgevoelig?
@Peugeot GTI: Leaseprijzen jongen,leaseprijzen
En ze rijden altijd zo hard met die dingen omdat’ie standaard onaangenaamis om te vertoeven……..dus wil je er snel weer uit.
@PeugeotGTI: ik ben zeer geinteresseerd als iemand met het merk “Peugeot” in zijn nickname iets te melden denkt te hebben over de betrouwbaarheid van het merk BMW. Dwing mij niet om de pech-statistieken erbij te halen! :P

@Jipp: jij bent VAG-fanboy dus zodra er een BMW topic geplaatst wordt ben jij er te vinden met opmerkingen over sjonnies en achterwielaandrijving, etc.
@1′er Reihe: raar nee, ik heb iets tegen bmw omdat mensen die bmw rijden zich altijd inferieur vinden aan anderen net als jij, je moet gelijk hebben en als het niet zo, hebben anderen pech want ik ben bmw rijden dus inferieur.
@Jipp: Ach, ze hebben bij Halfords nog wel leuke LED verlichting voor op je tweedehands A3 hoor, de halve wereld rijdt er al mee (ook op de golfjes), en dat is helemaal niet sjonnie, want het is VAG. Misschien kan je je beter daarmee gaan bezighouden, nadat je hebt opgezocht wat het woord inferieur betekent.
@1′er Reihe: ik weet redelijk goed wat inferieur betekent dat hoef je mij niet te vertellen. Ik hoef geen led verlichting op mn A3, net als ze ook op de bmw’s mercs etc al zitten. Daarbij is me a3 idd al gebruikt door me neefje en tante, maar 30000km, daarmee is hij pas net ingereden. Maarja waarom je nou weer met led verlichting komt snap ik echt niet. Kansloos figuur is waarschijnlijk op zijn teentjes getrapt.
@1′er Reihe: en daarbij met ledjes word je wel beter gezien dus ik vraag me af hoelang het nog duurt voordat de bmw’s van de sjonnie;s ook ledjes gaan krijgen.
@Jipp: BMW’s hebben al jaren dagrij-verlichting in de vorm van de inmiddels kenmerkende corona-ringen (die je tegenwoordig inderdaad ook helaas vaak bij de betere Halfords gepimpte VW Golf aantreft). Audi moest natuurlijk ook iets hebben, dus hebben ze zich met kerst laten inspireren tot deze LED verlichting.

De boodschap die ik hierboven probeerde te geven, is dat je sjonnies in alle merken tegenkomt, dat is totaal niet specifiek kenmerkend voor BMW. In grote getalen kom je ze ook tegen in Golfjes, Audi’s, Mercedessen, Opel (calibra, astra), Honda (Mn. Civics), en ik kan nog wel even doorgaan.

Roepen dat BMW dus een typisch sjonniemerk is met petjes zoals jij hierboven doet, terwijl er dagelijks talloze normale werkende Nederlanders met plezier in BMW’s rondrijden, is dus een compleet onterechte opmerking die nergens op slaat.
@1′er Reihe: en oja, wat zeggen pech statistieken, de afwerking ed vallen ook onder kwaliteit.
en 80% van de audi eigenaars denken een RWD te hebben…

Denken dat een 1reeks FWD heeft is nog te begrijpen, alle andere wagens in deze klasse hebben FWD. Maar er zijn ook mensen die denken dat een MINI RWD heeft omdat MINI toch eigendom is van BMW…
Volgens mij staat in de wet dat je tenminste enige technische kennis moet hebben over het voertuig dat je bestuurt, weten of je met een fwd of rwd rijdt lijkt mij hier toch enigzins belangrijk^^
Uiteraard wordt dit niet nagegaan, anders kon 80% van alle vrouwen hun auto direct aan de kant zetten ;)
Freude_am_Fahren
@Jipp: en jij bent een Audi fanboy, niet? ;)
@Freude_am_Fahren: ik ben geen audi fanboy nee, maar ik heb er wel een op het moment.
de enige reden is volgens mij omdat 80% van de eigenaren een vrouw is… en een vrouw die verstand heeft van (aandrijvingen), moet ik nog tegenkomen.
80 %?????
Serieus… Toen het sneeuwde heb ik genoeg bmw 1’s met het kontje zien schudden…
En het is een BMW.. Je weet dan toch dat het achterwielaandrijving is…
heerlijk, dat onnozele gezwets hier over helemaal nix. het is vooral de kant nog wal rakende argumentatie die het um doet. vooral doorgaan zou ik zeggen, laat heel bloggend NL nog maar eens zien dat je met heel veel woorden helemaal nix zinnigs te vertellen hebt.
@willie: inderdaad, net een voetbalcommentaarprogramma met Derksen of hoe die man ook heet :-)
Nou, dan is het volgende zeer van toepassing…;

http://static.autoblog.nl/images/wp2009/bmw_is_voor_ezels.jpg
Die 80% blijft zichzelf toch afvragen waarom bmw’s zo lekker rijden…
Al zijn de nieuwe types met electronica aan een stuk minder speels, maar gelukkig kan die nog steeds uit.
De 20% die het wel weten genieten alleen maar meer.

en wat het glijden nu betreft, winterbanden en een beetje gewicht helpt en stuk en anders bestaat er ook nog zoiets al Xdrive..

Mensen die denken dat de 1 serie een poor mans bimmer is zijn ontwetend.
Dat geld misschien voor een helemaal optieloze 116i.
Maar voor de rest kan je de 1 serie zo duur maken als een instap 5 serie, 135i cabrio voll opties met individual en of performance opties.
@Peter328i: De 1-serie heeft voor zover ik weet geen X-Drive. ;)
@Citrofiel: De F2x M135i wel…
@e1000bmw523i: In 2010 was die er nog niet hè..
@Citrofiel: Ik zag pas na het posten de datum van publicatie… ;)
@Citrofiel: Klopt is leverbaar vanaf de 3 serie. was meer bedoelt over bmw in het algemeen :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).