Camiel Eurlings grijpt in bij CBR

Auteur: , 30 Reacties

Eerder deze week ontstond er behoorlijke verontwaardiging over forse loonsverhogingen voor de directie van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid). Dit gebeurde terwijl de werknemers juist moesten inleveren en er door de organisatie een verlies werd geleden van maar liefst zes miljoen euro. RTL Nieuws bracht één en ander aan het licht aan de hand van declaraties en salarisgegevens. Camiel Eurlings is het zat en grijpt in.

Hij verklaarde in de Tweede Kamer vandaag de verontwaardiging volkomen te begrijpen. Eurlings kondigde aan een nieuwe voorzitter te gaan zoeken voor de raad van toezicht van het CBR. Dat moet het begin zijn van meer personele veranderingen binnen de raad en de directie.

De “directeur productie” kreeg van 2008 op 2009 een salarisverhoging van 17% naar 271.390 euro. De algemeen directeur verdiende in 2009 nog 448.330 euro, tegenover 438.930 in 2008. De nieuwe leden van de directie zullen echter niet meer dan de Balkenende-norm gaan verdien, aldus Eurlings. Het CBR stond al onder verscherpt toezicht vanwege onder meer administratieve problemen. Deze zomer zal de uitkomst van een lopend onderzoek naar de prestaties van het CBR bekend worden.30 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
4 ton??! Daar moet ik godverdomme een half jaar voor werken!
ps. Camiel ga ees heel gauw naar je heerlijke vriendin !
@John: idd ze is lekker
bmwperformance
@John: een half jaar ? :x
ben ik benieuwd wat voor werk jij doet :x
en terecht, ze waren mijn inschrijving van de theorie kwijt… prutsers kon ik nog een x
ze zijn tegenwoordig zo corrupt, je word er ziek van. Gelukkig hebben we Camiel nog!
@laulau: nog wel ja… niet zo lang meer :S
dit soort maatschapelijke instanties zouden zowiezo meer in de gaten gehouden moeten worden.
Het CBR stond al onder verscherpt toezicht vanwege onder meer administratieve problemen…

Dus dit is scherptoezicht nog wel???
Dus gewoon toezicht zoals we mogen verwachten met de volgende verkiezingen stellen helemaal niks voor?

Het CBR is trouwens de enige plek waar mensen die vroeger in strafkampen als bewaker werkte nog heen kunnen voor een baantje.
Misschien tijd voor wat onderlinge competitie tussen CBR afrij plekken?
En kan iemand mij uitleggen waarom de examens zo duur zijn?
De auto waar je in zit is van een rijschool dus kan kunnen de kosten niet zijn.
Er zit 1 man van het CBR in de auto die kunnen denk ik niet veel kosten en je hebt wat type-geiten nodig op een kantoor.
Zelfs het rijbewijs zelf moet je extra aftikken op het gemeente huis.
@Merry: de examens zijn zo duur om die lonen te kunnen betalen. Maar na de ingreep worden de examens vast niet goedkoper. Dan mag je de vraag nogmaals stellen.
John is Nederlandsleraar toch ? ;)
Camieleke doet zelfs in zijn demissionaire periode nog goed werk. Ik blijf een soort van Camiel-fan. Lichtjes.
@Citrofiel: ik ook hoor.. Al is het maar om dat noodplan om sommige wegen drastisch aan te pakken en het verlengen van de A4 tussen DH en R’dam. En stiekem ben ik wel jaloers op z`n schatje.. (ik wilde wijf typen maar ik weet dat hij meeleest…. Hii Camiel!)
John maakte een grapje…
Leraar Nederlands is part-time ;)
Even wat heel anders, gebruikt iemand dat autowiki nog wel eens? Ik hoor daar eigenlijk nooit meer wat/iemand over..
Camiel heeft mijn respect verloren door op 36 jaar al aan te kondigen te stoppen met de politiek.
@HyperTeHK: Ik denk dat Camiel wel enorm met het verloren respect van jouw kant in zijn maag zit. Kijk niet raar op als Caroline Tensen volgende week met een bloemetje en een camera voor je deur staat.

Ontopic: Hoog tijd dat iemand eens paal en perk gaat stellen aan scheve toestanden bij het CBR. Normaliter heb ik een broertje dood aan afgunstig gezever als iemand eens meer dan modaal verdient, maar voor het CBR maak ik graag een uitzondering. Heb het altijd al een nare monopolist gevonden.
het is toch gaan vedienden en niet gaan verdien? :P
haha
@HyperTEHK

Wie zegt dat hij volledig stopt? Ik zie Eurlings terugkomen over ongeveer 4-8 jaar :)
alfa mannetje
6 jaar uitkering van ons , zegt maar …..
CBR is gewoon een corrupte geldfabriek, zogenaamd onder het mom van verkeersongelukken preventie. Grof geld verdienen over de rug van arme studenten door ze onnodig te laten zakken. In tegenstelling tot vele andere gevallen zou marktwerking hier wel zo eerlijk zijn. Nu behoort het CBR onder het Directoraat-generaal Mobiliteit van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het komt de overheid dus wel goed uit dat de staatskas op deze manier gespekt wordt.
Morgen moet ik afrijden, en ik stress ‘m omdat ik bang ben dat ze mij zullen laten zakken voor het geld. Hoorde dat dat nogal in is bij hun! Hebben ze ook gedaan bij een bekende gedaan met als argument: “Jij kan heel goed rijden, maar ik kan je helaas niet laten slagen helaas.” En dat was het!
@GTR:
huh? zo’n examinator is daar gewoon in dienst hoor, mensen laten afrijden is gewoon zijn werk, hij verdient echt niet meer als jij volgende maand weer op de stoep staat. het cbr zelf zou wel meer kunnen verdienen door mensen vaker af te laten rijden, maar daar ziet die examinator heus niets van terug in zijn salaris. Voor je rij instructeur is het wel lucratief, aan de andere kant wil hij ook geen slechte naam opbouwen dus zo heel slecht kan hij het ook niet doen. Succes overigens, als je goed geoefend hebt en je een beetje rustig blijft lukt het allemaal best wel, er lopen de meest kansloze figuren rond met een rijbewijs dus waarom zou jij het niet kunnen?
@super:

hahahahah boeit me geen reet meer! want ben hartstikke geslaagd vandaag. kon niet beter gaan! maar aan de andere kant; vriend van mij moest vandaag ook afrijden. en die examinator liet ‘m per se door rijden om hem op een goede blunder te betrappen. want ik reed 20minuutjes, en hij goede uurtje. i don’t know, ik vertrouw ze niet helemaal.
Paar interim directeuren jatten de boel even leeg, zoals dit soort lui wel vaker doen, maar dit is eigenlijk iets voor andere sites…
@ Iedereen die nu loopt te zeiken over het CBR en hun corruptie: zeik niet. Onmogelijk dat ze je laten zakken ‘voor het geld’, je instructeur zit immers ook bij je in de auto, dus er is altijd een getuige. Als jij helemaal goed rijdt kan de examinator nooit zijn mening onderbouwen om jou te laten zakken. Van de andere kant, als jij een aantal fouten gemaakt hebt, is het op deze manier natuurlijk makkelijk om het CBR de schuld te geven.

@ Citrofiel:
Je bent niet helemaal alleen daarin denk ik. Door dit soort acties van hem begin ik ergens wel eens te twijvelen of hij bij de kilometerheffing toch niet stiekem het beste met de automobilist voor had. Het had nooit gewerkt, maar zijn intenties waren wel oke denk ik. You go Camiel :P
@Jesper en @pizzakoerier: Mijn rij-instructeur zat er inderdaad ook niet bij met het examen. Het mag wel, maar het ligt aan de voorkeuren van de leerling, de rij-instructeur en de examinator of het gebeurt of mag. En inderdaad, ik hoorde van mijn rij-instructeur dat er ook regelmatig mensen zakten terwijl ze goed reden. Dat was altijd aan het einde van de dag, alsof ze nog even het slagingspercentage omlaag moesten brengen… Dus ik twijfel wel een beetje.
@Jesper
de rij-instructeur zit er helemaal niet altijd bij…bij mij iig niet.
Plus ze laten wek degelijk een bepaald percentage mensen zakken
omdat het anders niet rendabel is voor ze

ps: kudos voor Camiel, dat ie die semi-overheidsboeven maar pakt
Ach aan de andere kant ben ik met m’n motorrijbewijs speciale verrichtingen weer gematst. Gewoon ook echt zeg maar. Je moet daar alle opdrachten halen. Er is heel duidelijk te zien of je het haalt of niet. Geen twijfelgevalletjes. Ik deed eentje teveel fout. Niet heel erg, maar wel fout. Hij zegt “ach jullie waren hier eerder, kan ik weer mooi op tijd naar huis, dus ik mats je wel.”
Ze zijn dus niet allemaal slecht ;) Maar het zal ook vast wel eens de andere kant uit vallen. Dat een examinator kritischer is dan op een ander moment.
Ah ja en hier ook een Camielfan trouwens.
De Balkenende norm is niks, maar in een verlies lijdend bedrijf de top meer geld geven? Dat slaat nergens op! Korten die gasten!
Ophangen die mensen, waarom krijgen zij meer en de rest van het personeel dat hun idiote evil plannetjes moet uitvoeren krijgt minder? Totale onzin zeg, ik had geluk dat mijn instructrice precies wist wat ze wilden zien, dus heb het in een keer gehaald, maar heb verhalen gehoord waar ik niet vrolijk van werd, dingen zoals niet in de spiegel kijken als je uitstapt: HOP gezakt! dat is totale onzin, maar kun je niet veel tegen in brengen als instructeur

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).