Volvo schopt de station eruit?

Auteur: , 75 Reacties

Een vreemder bericht dan dit kan ik zo snel niet vinden in mijn korte termijn geheugen. Toch lijkt het dat Ford de Volvo V70 wil schrappen. Verder willen ze de V8 uit de S80 halen, maar de T6 krijgt dan wel een update.

Dit verhaal kan voorbereidend zijn op een overname binnenkort. Een en ander is uitgelekt via een Amerikaanse dealerupdate. In eerste instantie gaat het vooral om aanpassingen van het aanbod op de Amerikaanse markt. Aan de overkant van de plas is er een nog sterkere voorkeur voor Volvo’s XC modellen. De twee SUV’s (XC60 en XC90) doen het goed, maar ook de XC70 loopt lekker.

De XC70 blijft wel. Het aangedikte uiterlijk trekt meer klanten aan, en om de laatste potentiële V70-kopers tegemoet te komen krijgt de XC70 wel een voorwiel aangedreven variant.

Verder gaat ook de S80 V8 uit productie. In Nederland is deze er vorig jaar ook uitgeknikkerd. De Amerikanen hebben er wel een aankondiging bij gekregen dat de T6 (zesinlijn turbo) een update krijgt. De T6 modeljaar 2011 zal 300pk en 440Nm mee krijgen, de kans is groot dat wij deze update ook mee krijgen. Ook meer voorwiel-aangedreven XC’s zouden heel goed de oversteek kunnen maken. (bron: Jalopnik)

De dealerupdate met opklik:

No-More-V7075 reacties

Heeft volvo nog andere modellen als de v70 dan…?
@Lucas: hahahha ja tuurlijk, maar het is op dit moment wel een heel veel geziene auto. dus voor exclusief rij geen volvo :P
Neee!! Eeuwige zonde!! De V70 is een van de mooiere station’s van dit moment.
de stations van volvo zijn juist altijd de mooie
Waarom het enige model verwijderen waar het merk zo’n beetje op gebasseerd is?
@Alwood, zoals je zelf zegt gaat het om Noord-Amerika. Als ie daar niet aanslaat dan is het toch prima? Hebben wij echt geen last van hoor! Hoewel de V70 uiteindelijk wel zal verdwijnen maar de opvolger gaat waarschijnlijk V80 heten
Als je goed leest staat er dat de v70 wordt opgevolgd door de XC70… een soort crossover, maar toch echt ook een station… lijkt me.
@w0o0dy: de XC70 bestaat al dus wordt ie niet door opgevolgd. Een FWD XC70 is dan gewoon een alternatief voor de V70 die dan verdwijnt. En idd, dit geldt voor de VS!
Rustig maar jongens! Dit gaat alleen maar over de Amerikaanse markt…
en inderdaad gaat het ALLEEN over de VS.
bestaan er meer volvo’s ?
Pfoe, ik dacht even dat Volvo ook in Europa de station eruit zou trappen.
“The V70 will continue to be offered in markets outside of North America”
Zo kon het ook geschreven worden: http://www.telegraaf.nl/autotelegraaf/6373367/__Doek_valt_voor_Volvo_V70_in_VS__.html?p=4,1 Met feiten en duidelijk. Dit bericht hier is echt stemmingmakerij
Vind het toch maar raar, Volvo is amazone p1800 en stations voor de rest.

(nuja niet helemaal correct maar toch) de stations zijn de leuksten.

Gelukkig dat ze hier blijven.
warom nou de V70 is al jaren de mooiste avant op de markt door die volvo ben ik van volvo gaan houden daar kan de V50 echt niet tegen op en de S80 V8 die moet zo i zo blijven
Blij dat de commentatoren hier nog inzien dat deze info ENKEL VOOR DE VS geldt!!!
De V70 zal niet verdwijnen dat is de best verkopende ‘grote primium station’ die er is.
Jullie zijn 1 april vergeten denk ik? Ogen open doen!
nee. noooooit!
ik ben altijd al hopeloos verliefd geweest op de v70.
wat moet de wereld zonder… de beste auto die er is!
Moeten wij Nederlanders dan straks ook al Volvo overkopen van een andere grootmacht om het merk van de ondergang te redden?
Hou die doos op de weg. Ik rijd nog in een 940 een rode schitterende wagen. Wie deze wil schrappen verdient pijn.
tis weer bijna 1 april geloof ik hé…..;)
Ja das jammer, De T5 gaat er ook uit heb ik me laten vertellen ook uit de Focus RS de volgende generatie (als die komt) Krijgt een 4 pitter dat is toch jammer!!
Voor de VS kan ik het me goed voorstellen. Zoveel hebben ze daar niet met stations. Voor de VS is dat een nichemarkt, en dan ook van een nichemerk. Het kan zomaar voordeliger zijn om te schrappen, ook al haal je daarmee een imagemaker weg.
@ iedereen die zegt: “zijn dr nog andere Volvo’s”: hou jullie puberale mond en kijk op volvo.nl naar de nieuwe s60, en de nieuwe s40 is ook oogstrelend, maar de v70 verdwijnt echt niet hoor, anders koopt Victor Muller de productierechten wel op omdat het zo’n Neerlandse auto is
Ik zou niet weten waarom dit een vreemd bericht is – een uitspraak waarmee de auteur nochtans begint. De VS is nu eenmaal geen markt waar estates populair zijn. Volvo heeft voldoende SUV-alternatieven om de extra distributiekost van de V70 in de VS te kunnen schrappen.
wat jah! geen v70 meer, zijn ze helemaal gek bij volvo zonder v70 is het gewoon geen volvo meer
Ik vind de V70 ook de mooiste van het stel
Net zoiets als Ferrari gaat alleen nog maar A segment budgetauto’s maken!
Of Landrover met een Supercar :S
Dit kan toch niet!
@AlwinK: @RaKiM: lees de reacties voor je post! De V70 gaat niet verdwijnen! Alleen in de VS (daar doen stations het sowieso niet goed)
Zonde, naast de 5serie, a6 en E is het de mooiste station.
Dus omdat de marktvraag naar V70s in de USA minder is, ze het model daar niet meer leveren raakt autoblog en haar slechtlezende lezers in paniek. Volvo zal echt niet de V70 uit productie halen, want die is heel heel heel erg belangrijk op de Europese markt. Ach en we wisten toch a lang dat die rare Amerikanen niet helemaal een lekkere smaak wat betreft auto’s hebben.
Dit zal ongetwijfeld gaan over de VS markt. Daar verkopen stations voor geen hol. Volvo die in Europa de V70 / V50 schrapt is pure complete zelfmoord.
Goh THys, ook wakker?

Staat geloof ik al een keer of 10 boven je dat het voor de VS geldt en niet voor europa, lol
Ja, soms weet men echt niet meer wat men moet doen. Maar als ze de V70 uit de productlijn halen dan is het gedaan met Volvo. Want die bakken blijven toch heerlijk rijden die D5’s van Volvo heerlijk zoeven op de snelweg.

Stomme Amerikanen, ik zal ze nooit begrijpen!!
@PVO: stations hebben daar een minder goed imago. Echt een familiebak ofzo. Ze gaan er liever voor een mooie crossover met nog meer ruimte en gemak voor het gezin. Volgens mij is de CTS de enige station daar. Afgezien van de Audi’s, BMW’s, Jetta’s e.d die we ook hier hebben. Ook krijgen ze daar binnenkort de Accord Wagon als Acura TSX Wagon. Maar veel concurrenten in het D-segment hebben ze er alleen als sedan. Ook bij Mazda hadden ze een hatchback en een station maar door gebrek aan belangstelling hebben ze er nu alleen een sedan. Waarom een V70 op de Amerikaanse markt houden als er geen vraag naar is..??
Belachelijk suggestief artikel. Was dat nu echt nodig?
V8 is al een hele tijd niet meer leverbaar met een V8 in nederland ;) en de v70 is 1 van de beste verkopende auto’s van volvo dus zou dom zijn :S
@SpeedfreakR: lezen is ook niet jouw sterkste kant he? Wat hebben mensen toch moeite met gewoon lezen. Whats wrong with you all?
De V8 was alleen nog op bestelling te krijgen, stond niet meer op de standaard prijslijst in NL. Jammer dat hij helemaal verdwijnt nu.

Dat de V70 gaat verdwijnen was al bekend: het wordt nu de V60 (en dus het station-broertje van de S60).

Dat verhaal over de T5-motor snap ik niet helemaal, want ik dacht dat die al 240 pk had in S40/V50, maargoed…

Dat de T6 sterker wordt was ook al bekend: hij krijgt 304 pk (420 Nm geloof ik) in de nieuwe S60 en ws dus ook in de andere modellen…
Boeie die amerikanen willen altijd alles dikker. laat ze die rotzooi maar krijgen, als hier de V70 maar blijft…

Is hier trouwens al een R van? :P
deze vinden ze daar wat stoerder…

http://www.seriouswheels.com/pics-2005/2005-Volvo-XC70-AT-Concept-SA-1280x960.jpg

Geef ze maar eens ongelijk :D
wedden dat Volvo NL vandaag met een update komt dat het hier een bericht betreft die niet bedoeld is voor de europese markt?
Ik hoop dat hij hier gewoon blijft. het is een van de mooiste stations van dit moment imo. plus dat hij volgens mij best goed loopt hier
@Alwood; ga me nou niet vertellen dat je ‘met plezier’ jezelf verdiept hebt in een ‘Volvo-story’….

Maagoe, geen nieuws is goed nieuws..
Inderdaad een vreemd verhaal… De S80 V8 is al een jaar niet meer leverbaar..
Edit: oh, hij was nog wel in andere landen te krijgen.
ja en volgens mij gaat bugatti de veyron schrappen
Hmmmm 1 april valt vroeg dit jaar….
Ik versta anders niet waar dit bericht vandaan komt… De v70 is echt een prachtige wagen en verkoopt vlotjes.. waarom dan schrappen uit het modellenaanbod…?
Maar als ik het goed begrijp zijn ze dit voor het moment enkel in Amerika van plan… Hopelijk volgen er geen andere landen ;)
zo’n broodje kan je bestellen in apenheul.
Van mij mag het hele merk Volvo van de aardbodem verdwijnen, wat een stomme auto’s maken die lui.
Ik kan niet geloven dat ze de V70 er echt uit gaan gooien. Dit is de ruggegraat van het merk. Misschien dat de verkoopaantallen in de US of A een beetje scheef liggen en dat ze m daarom laten vallen, maar niet in Europa.
@ mr. V8: ga maar lekker met je Golfje naar de BMWtjes kijken, als je Volvo’s stom vindt heb je geen verstand van auto’s, dat is het enige feit over autosmaak dat Volvo echt wel iets maakt of gemaakt heeft wat je mooi vindt.
@Sciurida: Waar slaat jou comment op? Ik heb echt geprobeerd je laatste zin te lezen maar ik snap er geen hout van. Staat er iets over feiten en mooi vinden? Hahaha lekker bezig sciurida (geef ook ff uitleg over die naam trouwens)
@Sciurida: ten eerste rijd ik geen Golf, ten tweede is het een kwestie van smaak en ten derde vind ik dat als je Volvo’s mooi vind je geen verstand van auto’s hebt. Maarja, dat is mijn bescheiden mening. En ohja, het is Scuderia… Ei.
Als je Volvo’s mooi vind je geen verstand van auto’s hebt….

Natuurlijk. Dus die mensen hebben geen verstand van smaak?!?!?! Of zoiets? Ik zou je maar wat gaan richten op je Nederlands ipv anderen te verbeteren en zaken als verstand en smaak door elkaar te halen…..

Natuurlijk gaat de V70 er niet uit. Dat is volgens mij het best verkochte model bij Volvo en de de best verkochte station wereldwijd. Ze zouden wel gek zijn…
@Rene: Is sowieso niet de best verkochte station wereldwijd.
@Mr. V8: als die vent echt Scuderia bedoelt vind ik Ei nog aardig uitgedrukt.
Volvo zonder grote station? :? Dat is als een BMW met voorwielaandrijving, dat kan toch niet! :O

Of wacht… hmm
@ Rene: nee, jij leest verkeerd, dus probeer mij niet te verbeteren, ik reageerde op scirudaureiaia, dat hij mij beschuldigd van het geen verstand hebben van auto’s omdat ik Volvo’s stom vind… Hij begint over smaak en verstand, ik reageer daar alleen maar even op. Ouwe schoolleraar.
@Mr. V8: nou doe je het weer. Nu verbeter je mij weer terwijl je zelf niet goe dhebt gelezen. Maar, zoals je wilt. Ik heb even jouw hele bericht ingesloten:

@Sciurida: ten eerste rijd ik geen Golf, ten tweede is het een kwestie van smaak en ten derde vind ik (KOMT IE!!!!)dat als je Volvo’s mooi vind je geen verstand van auto’s hebt. Maarja, dat is mijn bescheiden mening. En ohja, het is Scuderia… Ei.

Als je weet hoe je ijs maakt (dus feitelijk kennis van ingredienten, hoeveelheden, temperatuur etc.) betekent nog niet dat jij dan kunt zeggen dat alleen chocoladeijs lekker is want dat is dus smaak en heeft niets met feitelijke kennis te maken.

En het is allemaal niet zo erg maar als je andere gaat verbeteren dan moet je zelf wel verschrikkelijk goed Nederlands schrijven natuurlijk.
@ Rene: zn v mv mening ( -en) [‘menɪŋ] wat je vindt, je gedachten over iets;= opinie.
Heeft ook niets met feitelijke kennis te maken. Ik heb ook geschreven “ik vind” en “dat is mijn bescheiden mening” Heb het toch niet over feiten. En over verbeteren, het is andereN verbeteren, niet andere.
Tuurlijk, knul, er staat wat er staat en dat klopt simpelweg niet. Geef dat nou gewoon toe…. Als je Volvo’s mooi vindt heb je geen verstand van auto’s. Verstand hebben van is beschikken over feitelijke kennis en heeft niets met smaak te maken.

Ach, wat boeit het ook. Je bent eigenwijs en je vindt Volvo’s lelijk. Prima. Ik vind jou stom. Hahahaha….
Lijkt me een beetje vreemd als die voor de hele wereld eruit gaat, zeker als de XC70 wel gebouwd blijft…
Zou in ieder geval zonde zijn, een V70 met R pakket is het klassieke Volvo reseptuur van nu en gewoon uber mooi!
Prima, en nu terug voor de klas voor weer een nieuwe les Nederlands.
en er is ook al een eeuwigheid een XC70 FWD in nederland…..
@de afedeling marketing:
Lijkt me duidelijk de v70 gaat eruit en de xc70 blijft behouden.(als je niet begrijpt waarom ik hier zelf om moet lachen dan hoef je geen commentaar te geven het is maar dat je begrijpt dat wat de marketing afdeling vindt altijd ook MOET of het nou logisch is, dom is of niet).
Of is het alleen in de VS?
@BananaFlip: joh.. jij leest zeker ook geen reacties?
@Axela: Die moeite bespaar ik mezelf.
Jammer van de s80 v8; die had echt een lekker geluid!
Wel vreemd hoor van die v70, het was in mijn ogen toch echt volvo’s volumemodel.
Ik had nou net ergens gelezen dat de Volvo V70 in Nederland de bestverkopende stationwagon is? Ik dacht ergens in een bepaald autoblad dat wekelijks uitkomt (hint). Verkoopt beter dan de Audi A6, VW Passat, BMW 5, Ford Mondeo, enz…
Jammer! Zeker nu er nog geen opvolger is aangekondigd…
Ja de V60 en de V100… In 2000-veel, mocht Geely dat nog doorzetten.
BTW: wel een mooie foto
vreemd plan als je naar Nederland kijkt, ligt misschien aan mij, maar nieuw zie ik bijna alleen maar v70 en c30 rijden.

v70 niet meer in productie houden klinkt hetzelfde als Porsche die geen 911 meer gaat maken..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).