Lewis Hamilton gepakt door politie

Auteur: , 54 Reacties

F1 coureur Lewis Hamilton was iets te fanatiek in de Australische straten van Melbourne. De politie haalde hem van de weg nadat ze Lewis een burnout zagen doen op Lakeside Drive. De coureur van McLaren werd aangehouden en zijn auto -waarschijnlijk een zilverkleurige Mercedes E500 modeljaar 2010- werd voor 48 uur in beslag genomen. De politie verklaarde dat de coureur direct stopte en zeer goed meewerkte.

Was de coureur alleen aan het spelen, indruk aan het maken op een nieuw meisje of was hij wat extra rubber aan het neerleggen in een bocht waar hij het moeilijk denkt te gaan krijgen tijdens de GP van Melbourne, later dit weekend? In een verklaring van McLaren laat Hamilton weten zeer onverantwoordelijk gereden te hebben en als gevolg daarvan is aangehouden. Hij bestempelde zijn daden als dom en bood zijn excuses aan. Het incident is in strijd met een initiatief van de FIA waarbinnen alle Formule 1 teams zich inzetten voor veilig weggedrag. Lewis Hamilton zou zich zorgen maken dat dit zijn imago schaadt. Tsja Lewis, berouw komt na de zonde.54 reacties

vermoedelijk niet op het circuit ? Of werken die BMW-diesels nu al zó goed ? ;-)
wat is het toch ook een watje….sta gewoon voor je daden en ga niet achteraf zielig doen. Bang voor zijn imago? Niet denkende eraan wat er fout had kunnen gaan met derden :-)
Wat mij betreft geen probleem. Wat zijn t toch een stelletje wijven, die F1 coureurs van de laatste 15 jaar.
Hamilton en Pussycat Doll Nicole Scherzinger zijn inmiddels alweer bij elkaar ;)
@robbie: en waarom heb je daar dan níet over geschreven meneer Hart van Autoblog Boulevard? ;)
Laat die jongen eens doen …. :)
(en normaal is Lewis al terug samen met Nicole…. ;) )
Who cares. Ik weet zeker dat hij wel weet hoe hij een auto onder controle moet houden. Laat die man lekker z’n burnouts doen.
1. Waarom dit F1 gerelateerde bericht als jullie toch niets over de races zelf melden? 2 weken geleden één van de belangrijkste races in jaren en het werd hier gewoon genegeerd. Nu opeens wel over Hamiltons rijgedrag. Óf je gaat als site voor ál het nieuws inclusief uitslagen van de grandprix zelf of je doet niets.

2. Extreem pijnlijk dit voor Hamilton. De FIA en McLaren geven miljoenen uit aan de campagne over verkeersveiligheid en wekelijks spreekt hij daarover bij verschillende evenementen en dan wordt je zelf betrapt. Erg dom.
@JPM: kun je niet verder tellen dan 2??
als de burnout dan maar goed was
@jasperd:
Zo duidelijker?:
1. Waarom dit F1 gerelateerde bericht als jullie toch niets over de races zelf melden? Twee weken geleden één van de belangrijkste races in jaren en het werd hier gewoon genegeerd. Nu opeens wel over Hamiltons rijgedrag. Óf je gaat als site voor ál het nieuws inclusief uitslagen van de grandprix zelf of je doet niets.
2. Extreem pijnlijk dit voor Hamilton. De FIA en McLaren geven miljoenen uit aan de campagne over verkeersveiligheid en wekelijks spreekt hij daarover bij verschillende evenementen en dan wordt je zelf betrapt. Erg dom.
@jasperd: HAHAHA, dude, ik lach hier ècht in een stuip !! :lol:

En dat die JPM een té serieuze gast is, dat is duidelijk..wat een ‘hommeles-om-niks-jochie’, buwa.

Hé, Jasperd, heb je die @Vincegail nog gelezen ? Het ventje heeft de hele tekst opnieuw geplakt, omdat hij jouw grapje niet begreep ! ;-)
@JPM: je moet inmiddels weten dat we slechts sporadisch iets melden over de F1, wellicht zal dat in de toekomst veranderen.
@autoblogger:

waarom schrijven jullie eigenlijk zo weinig over autosport, maar staat er wel dagelijks de frontpage vol met minderwaardige tuner meuk..?

ik zou best wat meer info over bijvoorbeeld het WTCC, DTM, WRC, F1, A1GP, LeMans series etc willen lezen..

is dat een bewuste keuze om (bijna) geen autosport te posten, en zoja, waarop is die keuze gebaseerd?
@bakkerst: we kunnen niet alles, het is dus gebaseerd op capaciteit ;)

Maar zoals ik al zei, misschien in de toekomst…
@jasperd: Begrijpend lezen was waarschijnlijk nooit je sterkste vak op school?
En reactie van de week gaat naar jasperd! Haha
OMG!! opsluiten die gast voor de rest van zijn leven.
Levensgevaarlijk zon burnout.
Stel je toch eens voor dat er iemand gewond zou raken omdat iemand met zijn auto niet eens vooruit komt??
Ach gossie heeft lewis spijt? Jezus christus zeg dan gewoon dat t harstikke leuk was… Ik mis kimi nu al. Met z’n ik ben er om te racen en verder kan je me de pot op instelling.
@ maferick74 nou wat kon er dan gebeuren idereen doet toch wel is zo iets als het kan

en bay the way op ABHD zie je ze ook wel is een burnout maken en ik denk dat hij wel zijn mercedes onder controle kan houden hoor
Wel stom van Hamilton, eerst om een Gl vragen omdat hij graag chill rijdt. Nu dit.

Voor mij geen probleem, alleen waarom een donut, dat is toch zo fout zeker op de openbare weg.
Boys will be boys zullen we maar zeggen. Waar zijn de helden? waar zijn de helden heen? enz enz. Je kan nog beter de politiek in gaan volgens mij, wat een wijven die coureurs.Snap best dat dat de commercie is maar, van mij mag er wel weer eentje komen die schijt aan alles heeft.
Grote schande!! Lewis Hamilton heeft een handtekening gezet! Op het asfalt dan… Met een Mercedes. Tja, dat doen we allemaal wel eens en ik weet zeker dat hij het heel goed kan. Maar in Oz zijn ze nogal kinderachtig en daar is alles gevaarlijk. En dus hield een agent Lewis aan en die moet boeten. En als je dan wereldkampioen bent en je hebt een voorbeeldfunctie dan moet je zeggen dat het je spijt, dat het dom was, dat het niet mag…. Terwijl je denkt, man loop niet te zeiken, ik haalde een geintje uit en ga iets doen wat wel zin heeft…

Nu wordt Lewis weer zwart gemaakt… Dat is niet zo’n handige zin… Nu lijkt het alsof hij een misdaad heeft begaan en maakt men van een mug een olifantje….
Opmerkelijk om te zien dat niet alleen de Engelse voetballers zichzelf voor lul kunnen zetten, maar ook de Engelse coureurs.

Het is wel weer de zoveelste blunder van meneer Hamilton. Deze knul onderschreef en speechte vorige week nog als ambassadeur van veilig autorijden dat jongeren verantwoordelijker moeten worden op de weg. Hij is lid van de ‘make roads safer’ campaign. Alle commentaren dat ‘boys will be boys’ gaan wel erg makkelijk voorbij aan dit feit. Zijn we Theo Jansen nog vergeten?

Maargoed, Hamilton rijdt nog steeds voor dat team dat in 2007 bijna voor 2 jaar uit F1 geknikkerd zou worden. En waarvan 5 teamleden bijna 1 miljoen euro boetes moesten betalen aan de Italiaanse justitie.

Wat een waardeloos moraal heeft die Hamilton toch.
@ autoblogger

Prima niks mis mee, maar vermeld dan tenminste dat Ferrari een dubbelzege boekte aan het begin van een belangrijk nieuw seizoen. Dat lijkt me dan wat belangrijker dan Hamiltons domme dingen. Anyhow we’ll see…
@JPM: Ik geef je volkomen gelijk inzake het gebrek aan F1-nieuws en het toch berichten over trivialiteiten maar kan er absoluut niet bij hoe je dit seizoen en de vorige race als belangrijk kan beschouwen. De openingswedstrijd was zo wat de saaiste sinds de GP van de USA in 2005
@ ralph

Allemaal leuk en aardig en opzich ook niet zo een ‘big deal’ ware het niet dat Hamilton elke week een preek loopt te houden bij verschillende instanties over ‘Make Roads Safe’. Daar benadrukt hij altijd het belang van normaal rijden en veroordeeld hij gevaarlijk weggedrag.

http://www.makeroadssafe.org/media/PressReleases/Pages/LewisHamiltonweneedaglobalDecadeofActionforroadsafety.aspx
Als je eerst al dat zegt en vervolgens de wegpiraat gaat uithangen dan ben je toch niet geloofwaardig meer.
“Hij bestempelde zijn daden als dom en bood zijn excuses aan.”

Alweer?
Die jongen kan veel te goed rijden en heeft een veel te plezante job om saai op de weg te rijden… ik geef em geen ongelijk… dat hij zich ook eens mag amuseren.. als wij dit doen dan is het no big deal.. maar als hamilton het doet, die overigens zijn wagen wss perfect kan controleren (itt de meesten onder ons die maar opklungelen in een twingo) dan is het ineens wat voor een slecht persoon hij wel niet is
@ralph vs. JPM: Wij hier in Belgique kennen ook een paar zulke. “Het gezin is de hoeksteen van de maatschappij!” en dan met een partijgenoot je respectievelijke partners bedriegen.
Allemaal kritiek op de beste man.
De regels zijn er natuurlijk voor iedereen.
Als je de regels overtreed krijg je straf.
Simpel, gaat ook op voor L.Hamilton.
Hij verdient dus straf.

Vraag is, voor je Lewis helemaal kapot reageerd hier.
Hoe gevaarlijk is een wereldkampioen die zijn banden laat spinnen op het asfalt?
Volgens mij is Lewis een prima chauffeur. En is daarom wat wielspin bij hem een veel kleiner gevaar, dan 2 seconden onoplettendheid van mij.
Kleiner gevaar of niet, het is een wetsovertreding, punt. Voor de wet is iedereen gelijk.

In Australie is er een groot probleem met jongeren die hetzelfde doen. Vandaar dat er rigoreus wordt opgetreden. Tween dagen geleden sprak Felipe Massa van Ferrari de hoop uit dat Australische jongeren zich aan de wet houden en verantwoordelijk rijden.

Als knuppel Hamilton het dan zelf ook gaat doen denken die jongeren waarschijnlijk van ok, als hij het doet, dan wij ook.

Major, major FAIL van Hamilton.
@ Peter

Nee erg interessant was hij niet, maar met Schumacher terug in het veld alsmede Mercedes, 4 wereldkampioenen en 3 nieuwe teams is het historisch gezien een van de belangrijkste seizoenen.

@ Esprit

Hear hear..
Ik zeg Bavaria City Racing: gewoon doen :)
you tube staat vol burnout’s. Iedereen houd ervan behalve de flikken. Maar met een burnout doe je toch niet gevaarlijk. Je staat ter plekke stil???
Als Alonso dit doet in Milaan met een Ferrari dan laten de flikken hem stoppen voor een handtekening op hun hemd of kijken de andere kant op.
Is Lewis gepakt door de politie? Hoop dat het op z’n minst dan lekker voor hem was…
@ Megakix

Misschien als je wat ouder wordt dan begrijp je wat verandwoordelijkheid en voorbeedlfunctie en hypocrisie betekend.
Ik geloof helemaal niet dat hij spijt heeft, maar dat hij van z’n management te horen heeft gekregen, dat hij dit moet zeggen! Als het zo’n watje was, was het geen F1-coureur!
Btw, ik ben niet direct een fan van F1.
Damn, waar zijn die nonchalante F1-coureurs van vroeger, die al eens durfden op de vuist gaan met elkaar, en die na iedere wedstrijd gingen gaan feesten tot ze ladderzat waren.

Vandaag, allemaal pussy’s, mogen geen geintje uithalen of ze hebben de FIA achter hun, maar het ergste van al, ze zijn er nog bang voor ook. Vroeger ging men zeggen: ‘schijt aan de FIA, buiten circuit doe ik wat ik wil’.
Trouwens, de politie heeft WEL gelijk dat ze hem aanhouden, zeker!
Maar zijn reactie achterna is wat zielig en overdreven, we doen allemaal wel eens gek op de weg, denk ik?
@ M-E30

Waarom vergelijkt iedereen de F1 toch altijd met 20 of 30 jaar geleden. Toen was het een spel, een spel waar relatief weinig geld in zat. Nu hebben sommige teams een begroting van een half miljard en kijken er wereldwijd honderden miljoenen mensen. De teams zijn afhankelijk van gigantische sponsoren. Daarnaast zijn er campagnes tegen roekeloos rijgedrag. En dat vroeger iedereen ging vechten en feesten is gewoon onzin. Zo nu en dan was er een feestje waar een biertje gedronken werd en wat sigaren gerookt maar absoluut niet meer. En op de incidentele vechtpartij na gebeurde er ook niets spannends hoor.
Dat zijn verhalen van de oude grijze midlife crisis generatie die beweren dat vroeger alles altijd beter was.
Wat is dat toch de laatste tijd hier op Autoblog, dat iedereen elkaar maar uitscheldt? Doe normaal!!
@JPM
Twintig jaar geleden was het ook een wereld waar veel geld in omging en waar vele miljoenen mensen naar keken. Het verschil is dat de coureurs toen vaak een jaar of 25 waren voor ze in F1 kwamen en genoeg karakter hadden ontwikkeld om zich niet zomaar alles te laten opleggen. Hamilton is al als kind door Mercedes naar PR trainingen gestuurd. Mensen met een sterker eigen karakter, zoals Raikkonen, doen ook nu nog hun eigen wil. Maar die worden steeds zeldzamer.
PS Ik ben nog veel te jong voor een midlifecrises of grijze haren.
@ Guust Flater

20-30 jaar geleden ging er relatief minder geld in om en was het vooral een Europese aangelegenheid. Daarnaast lijkt vroeger altijd alles beter en zijn de verhalen van de oude generatie altijd flink aangedikt.
Ow en leuk en aardig dat Hamilton naar de PR school is gestuurd maar volgens mij heeft hij onlangs toch pittige uitspraken gedaan over Webber waar niet iedereen blij mee was en dit toont toch ook aan dat het geen heilig boontje is.
Gewoon per direct een rijverbod in Australie geven van een week, zodat hij geen Formule 1 race kan rijden dit weekend. Kijken of hij het de volgende keer nog eens doet. De Tosser.
Boeiend, ik vind het wel wat hebben, zo’n burnoutje doen! Het is tenslotte je beroep;) Als hij nu gewoon het F1 kampioenschap wint dan is er niks aan de hand;)
Hooning is nu eenmaal een groot probleem in de weekends in Ozz. Als F1 coureur heb je je daarvan te distantiëren, dat heeft Hamilton heel goed in de gaten. No worries!
Als ik Lewis zie moet ik denken aan Tyger Woods. Allebei neger, succesvol in de sport en allebei een schandaaltje. Nou zijn de Aussies ook wel zeurpieten hoor. Groene aarde hier, Fosters bier daar.
Wat is dit voor nieuws, een burn-out zie ik dagelijks wel ergens, beetje boulevardpers hoor..
als ik me niet vergis was het een C63 waarin hij werd aangehouden. Dan maakt hij eens wat plezier en wordt hij ervoor beboedt :p
c63 ja toch hij kan wel een keertje stoom afblazen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).