Lexus neemt afscheid: SC430 Platinum edition

Auteur: , 34 Reacties

Na 9 jaar trouwe dienst valt het doek deze zomer voor de SC430. Lexus neemt afscheid met een speciale Platinum Edition van dit volgens sommigen ondergewaardeerde model.

De Lexus SC430 is een relatief zeldzame verschijning op Nederlandse wegen. Zo nu en dan wordt er eens eentje gespot maar dat gebeurde niet vaak. Jammer? Voor Lexus wel maar daar staat tegenover dat Lexusrijders doorgaans aan een stukje exclusiviteit hechten en dat zij dus juist gediend zijn van wat exclusiviteit. Feit is dat het model na negen jaar verkocht te zijn verdwijnt.

Lexus eert dat afscheid met de speciale Platinum Edition. Deze wordt standaard uitgevoerd met xenon koplampen, een beschaafde spoiler en metallic lak. Tevens komt het geheel op 18 inch zesspaaks lichtmetaal te staan. In het interieur van de Platinum Edition vind je onder meer klimaatregeling, elektrisch verstelbare stoelen, een dikke audio-installatie met cd-wisselaar en negen speakers, alsmede een navigatiesysteem met kaarten voor heel Europa.

Een opvolger is er vooralsnog niet en zal er ook niet komen, dus als je voortaan cabrio wil rijden bij Lexus zul je voor een IS250C moeten gaan.34 reacties

Ik weet nog dat deze auto behoorlijk werd afgekraakt bij Top Gear. Zou deze wagen nooit kopen, ik vind hem nou niet bepaald spannend.
Hoera! De champagne kan ontkurkt worden! Wat een misbaksel was/is dat zeg!
Werd onderhand ook tijd ook.. Jammer dat ze dan pas op de allerlaatste modellenreeks die fijne opties doen, had dat vanaf het begin gedaan en die auto was als een malle verkocht!
-edit: check-
Oh, wat erg nou toch…
Doe mij dan maar de SuperGT versie..
Altijd moeten er weer van die pietjes zijn die de schrijver irritant lopen te verbeteren. Je weet toch duidelijk wat er bedoeld word. Het gaat om de inhoud!

OT: Lelijk verouderd model. Zal hem niet missen..
@Daveee: Het staat voor een website gewoon erg slordig als er in elk artikel spelfouten staan. Ja, het is duidelijk wat er bedoeld wordt maar voor eventuele adverteerders kan het een reden zijn om ergens anders te gaan adverteren. Het ziet er met al die spelfouten in de blogs gewoon veel te amateuristisch uit, de comments bevatten al genoeg zooi. En het is geen kritiek, het is gewoon een tip voor de schrijver.
Dit heb ik altijd een mooie auto gevonden. Elke getunede variant ervan zou ik genadeloos afkraken (vooral de originele velgen passen wonderwel). Het karige motorenaanbod (een niet zo zuinige en lichte 4.3l V8 met 286 paarden) heeft wel de verkopen gehypothekeerd denk ik…
Zou die Platinum Edition ook een cassette speler standaard hebben zoals 9 jaar geleden?
Inderdaad geen gemis deze minder mooie Lexus.
Misschien kunnen ze de achterlichten die ze nog in het magazijn hebben liggen naar Jaguar sturen…

Hopelijk komt er wel een mooie opvolger (met stoffen kap!). In de VS was het model volgens mij stuk succesvoller namelijk.
Mind you, dit ding kost dik over de ton. Geen goedkope cabrio voor erbij. In die prijsklasse is ieder alternatief een rariteit op de wegen.
Ik heb ‘m nooit kunnen waarderen. Het lijkt een beetje een schattig miniroadstertje, maar geen echte Lexus.
eindelijk!
Die auto was te veel op de VS gericht denk ik, totaal niet sportief. Gaat niemand missen waarschijnlijk.
niks ondergewaardeerd, gewoon een slechte wagen. te hard onderstel EN dan nog slecht sturen ook!
Echt een lelijke/overpriced auto.
De eerste keer dat ik er eentje zag dacht ik dat het gewoon een 2.0 dieseltje ofzo was. Toen dook ik even de TG in en toen zag ik een V8 met een prijskaartje van 120k.
Toch jammer.
Doe mij maar die LFA ^^
André Hazes had een zwarte..
qwa vorm lijkt het op een mercedes SLS( van zij aanzicht)
dat is ook een van de redenen dat ik de SLS een lelijk koekblik vindt
Blij toe dat ie verdwijnt, wat een spuuglelijk hok was t zeg, een slechte kopie qua vormgeving van de eerste SLK.

Hopeloos te duur en Toyota kwaliteit. Waarom zou je voor dergelijke rommel zo veel betalen…
Ben niet echt verdrietig dat ie weg gaat.. Heb het eigenlijk nooit echt een mooie auto gevonden….
Afscheid van ‘wat’ ??? Dat dingetje heb ik één keer zien rijden in Frankrijk en één keer zien staan in een vakantiepark in Spanje…vermoedelijk de enige 2 die ooit zijn verkocht ;-)
Tjah alleen de kont had wat, de neus was saai en de wielen één plaat metaal….
Kan er niet om rouwen, al waren er wel mooie exemplaren na een goede aftermarket aankleedbeurd!
Hoezo oud nieuws? Is al zeker 3 maanden bekend.
Svenska Aeroplan AB
Was die er nog dan?
;)

Is puur op de VS gericht, heeft het daarom in Europa nooit goed gedaan. Alleen 1 probleem: de IS-cabrio is zo mogelijk NOG lelijker!
Ik kan me niet herinneren er ooit een gezien te hebben.
Enne…die nieuwe cabrio van Lexus, die is wel fraai.

Maar dit, nee ik kan er niet rouwig om zijn.
Dit is geen mooie auto.Maar dat is lexus eigen.
Negen jaar. Heeft het nog lang uitgehouden dan, met dank aan de slechte smaak van de amerikanen.
al 9 jaar lang een gaaf ding .. al 9 jaar een buitenbeentje ..

daar durft de euro-trash zich niet in te vertonen ..

dezelfde euro-trash heeft sowieso geen flauw benul wat de Japanse fabrikanten “exclusief” voor de amerikaanse markt maakt ..
Gelukkig komen er nieuwe velgen onder :)
@ lincoln

Audi RS4, Mercedes C63 AMG,BMW M3 Porsche 911, echte Eurotrash wagen voor precies hetzelfde geld. Je hebt helemaal gelijk, blijf lekker in je Lincoln rijden
ik vond t altijd een mooie auto en dat vind ik nog. Bij ons in de buurt woont iemand die zo’n ding heeft, int donkerblauw. dus ik zie m vaak rijden en staan. chic ding.hij heeft ook een RX.beide mooie wagens
dus ik wil een opvolger..
volgens mij heeft ie beide auto’s trouwens nu niet meer.ik weet ook niet zeker of er inmiddels iemand anders woont in dat huis, anders zal k m eens spotten
kijk nou eens naar deze foto’s, is toch een prachtige wagen:
http://www.autotrack.nl/tweedehands/lexus/sc/6455722
Ha, Ha, Haaaaaaaaaaaaaaaaaa,
Hilarisch jullie bekrompen reacties.
Allen “members” van de grijze massa : die liever (kleurloos en veilig, want zo zijn wij europeanen)kiezen voor een Audi, Porsche, of Mercedes, waar er zovelen van rijden en waar je je moet trachten te onderscheiden met ‘speciallekes’ van de op dit gedrag-inspelende lange optielijsten…(niet bij deze Lexus : heeft alles erop en eraan )
Slimme ondernemers wel bij de Europese merken, ze hebben jullie allen bij jullie grijze spitsneusjes.
Als je nooit met deze Lexus gereden hebt, en dan bedoel ik echt gereden, hecht ik echt geen waarde aan jullie mening. (want hij doet op zijn sokken 280km/u( confortabel en sportief met dakje dicht of open, maak een reistrip van meer dan 1000 km en je komt op je bestemming en voelt je net zo fit als wanneer je instapte, hij neemt haarspeldbocht(zelfs lichtjes beregend) tegen 140 op zijn sokken, en breekt dan lekker sportief uit met de achterwielen zodat je in gecontroleerde slip de bocht volmaakt.
Maar ja, jullie weten het allen zo goed, (vanuit de boekjes en van jullie “goden” van Top Gear, Get a life and an own opinion ) Wat staat er in jullie garage trouwens??? ja, ja, de veilige europese wagen die goed herverkoopt. Wel als je daarom al een auto koopt, met wat ben je dan bezig..
Maar hier hou ik op, ik kijk uit naar jullie ‘interessante en verhelderende’ reacties.
P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).