Rijtest & video: Jaguar XJ Supersport V8 Supercharged

Auteur: , 136 Reacties

De nieuwe Jaguar XJ is een welkome en originele verschijning in het landschap van saaie directie auto's en über-sedans. Maar rijdt het ook een beetje?

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video hier! ]

De XJ concurreert natuurlijk met de Duitse ‘usual suspects’, maar ik zou ‘m gevoelsmatig toch eerder positioneren tegenover de Quattroporte of de Panamera. De Rapide zouden we er ook bij kunnen halen, maar dat is toch net weer een klasse hoger.

Jaguar XJ Supersport

De Panamera zou voor mij meteen afvallen vanwege het twijfelachtige uiterlijk, dus dan blijft er nog maar een zeer select en karakteristiek gezelschap over. Hoewel onmiskenbaar Brits, zie ik toch ook een paar Italiaanse accentjes in het ontwerp van de XJ, en dan met name aan de achterkant. Ik vind het erg gedurfd en, gezien de klassieke lijn die Jaguar al een hele tijd volgt, erg dapper van Jaguar om het roer zo abrupt in een andere richting om te gooien.

Het is voor mij nog erg wennen aan dit nieuwe design-DNA van Jaguar wat we na de XF nu in de XJ terug zien. Maar wel wennen op een goeie manier, net zoals Hans zou moeten wennen aan het uiterlijk van Conny als zij na haar laatste cosmetische ingreep er opeens uit zou zien als Doutzen Kroes. Dat soort wennen.

Jaguar XJ Supersport

Bij de XF heb ik nog wel wat kritiekpuntjes (die koplampen!), maar de XJ vind ik een zeer geslaagde verschijning. Zeer uitgesproken, maar toch zeer chic. Een beetje als een mooi getailleerd Paul Smith pak. Ik moet ook zeggen dat ik onderweg tijdens de testrit nog nooit zoveel mensen heb zien omkijken als bij deze auto.

Jaguar XJ Supersport

De XJ is er in lange wielbasis, om gereden te worden, en in korte wielbasis, om zelf te rijden. Voor de lange wielbasis is de dieselvariant de meest logische keuze, omdat dat prima rijdt met 275pk en 600Nm. Bovendien hoef je je chauffeur niet te veel secondaire arbeidsvoorwaarden cadeau te doen. Maar in korte wielbasis is de V8 supercharged toch wel de uitvoering die je wilt hebben.

De V8 supercharged is er in twee varianten, de “Supercharged” met 470pk en 575Nm uitvoering, of de “Supersport” met 510pk en 625Nm koppel. En aangezien meer altijd beter is raden wij natuurlijk ongezien de “Supersport” aan. Na een kort ritje in de V6 diesel zijn we dan ook maar snel overgestapt in de “Supersport” V8 supercharged.

Jaguar XJ Supersport

De v6 diesel, for the record, rijdt zeer soepel. En hoewel buiten de auto het dieselgeratel nog goed hoorbaar is is er in de cabine weinig tot niks van te merken. Tezamen met de automatische 6-traps versnellingsbak die erg soepeltjes omlaag schakelt als je tijdens de cruise het gas indrukt, is daar objectief gezien niks op aan te merken. Maar diesel en ik zijn, ondanks zijn goeie argumenten, helaas nog niet tot overeenstemming gekomen.

Jaguar XJ Supersport

De V8 “Supersport” is een heel ander verhaal. Veel vermogen en koppel in een relatief(!) lichte auto doen de sportieve heritage van Jaguar eer aan. Een kompressor op je V8 schroeven is vermogenstechnisch weliswaar vals spelen, maar er kleeft geen nadeel aan zoals het welbekende turbo-gat. Het enige nadeel, indien de druklader meedraait op de V-snaar, is dat het verbruik zeer ongunstig wordt. Meestal is de supercharger gewoon ontkoppeld, en dan valt het allemaal wel mee. Maar geloof mij, als je €190K neertelt voor deze XJ dan is het verbruik een afrondingsfoutje op het hele financiële plaatje, dus dat kan nooit het argument zijn.

Jaguar XJ Supersport

Naast de motor ben ik zeer te spreken over de automatische transmissie. Die twijfelt geen moment om terug te schakelen als je het gas indrukt. Er zit nog een “S” stand op de bak die de toeren hoger hoger, en de versnelling lager houdt, maar dat maakt de auto mijns inziens eerder nerveuzer dan sportiever. En in de reguliere “D” stand draait de motor weliswaar heel rustig en bedeest, je hoeft maar naar het gas te kijken of hij schakelt al terug, waardoor er niks aan sportiviteit wordt ingeboet. Ik zeg dit niet snel, maar dit is één van de best schakelende automaten die ik tot nu toe ben tegengekomen.

Op het interieur hebben ze ook erg hun best gedaan. Mooie kwalitatieve materialen en een mooi uitgesproken vormgeving. Doordat er relatief weinig bedieningsknopjes op de middenconsole zitten komt het interieur heel rustig en chic over. De chromen accenten contrasteren mooi met het leer en de hout-delen.

Jaguar XJ kleurenpalet

Deze auto wint het op uitstraling en karakter van vele concurrenten. In de Duitse en Japanse concurrent(en) zit doorgaans wat meer verfijning en wat meer logica. Maar het ontbreekt daar al snel aan enige spanning of sensatie. Voor ieder wat wils natuurlijk, maar voor nu is de nieuwe XJ misschien wel de mooiste in zijn klasse.

De XJ is verkrijgbaar vanaf iets boven de 100.000 EURO in de dieselvariant. De “Supersport” waar wij in reden is er vanaf een dikke 180.000 EURO. Voor de lange varianten tel je in de regel zo’n vijf a zesduizend euro meer neer. Een volledig overzicht staat op de site van Jaguar.

De video van deze rijtest is te vinden op ABHD.nl!

Jaguar XJ video
136 reacties

Erg mooi!
leuuuuuuuuuuuk!!!!
alleen jammer van die audi a3 stuur!
-edit: fijn, maar zullen we het nu wat meer inhoudelijk proberen-
amerikaanse maserati…..geen gezicht……
Wat een auto zeg… super..
achterkant wordt wel een klein beetje wennen ;) maar sowieso mooier dan concurrentie!
Goede rijtest en leuk om sacha weer eens te zien.
Mmmmm mijn keuze boven een A8 of 750..:) Pracht auto!!!
Ik vind ‘m gaaf, ben benieuwd naar de rijtest. Ga ‘m nu kijken!
Uhmm…voorkant is prachtig, achterkant daarintegen is geen gezicht. Voor mij nog steeds de S-klasse A.U.B
Mooi! Jaguar is goed bezig!
Erg gedurfd na talloze jaren XJ. Zie ik Porsche nog niet doen met de 911..

PS,
Een turbogat met een compressor?
Een voordeel van een riemaangedreven compressor is dat er juist geen ‘turbogat’ is.
Wat een prachtige verschijning! Dit is pure Britse klasse. Geen van de concurrenten kan tippen aan deze vorm van chique maar toch strak design. Overigens lijkt de diesel mij zeker het overwegen waard. Het schijnt toch wel een verschrikkelijk soepel blok te zijn.
De test is goed, maar het muziekje is irritant.
Jammer dat de uitlaten er zowat onder vandaan kachelen als je vol weg schiet…
Wat een fantastische auto. Heb hem een tijdje geleden gezien bij een soort introductie in de P.C. en je mond valt er serieus van open! :-)

P.S. Nog bedankt voor de autoblog dvd!
is het een passat cc? het is in iedergevaal geen jag kan er niet aan winnen vind het maar 3x niks
Supertest!! Supermooie auto…
Deze verkies ik toch wel boven een A8 en een 7-serie.
Svenska Aeroplan AB
Goed verhaal Sasha!
En een schit-te-ren-de auto…
Goed metafoor met het Paul Smith pak!
Qua interieurs vind ik Jag met de XF en deze XJ weer als vanouds: onverslaanbaar…
Veel liever een Duitse uber sedan! Voor mij persoonlijk is de keuze gevallen op een BMW 7-Serie. Heb de XJ ook uitgebreid gezien en gereden (niet zelf, mijn zaken partner), we zijn er namelijk mee naar Berlijn geweest. Hij viel mij helaas kwa bouwkwaliteiten erg tegen en zoals Sacha in het filmpje al zegt helaas ook het rijden. Niet strak en direct genoeg, van binnen voor mij te ”nep/fake” incl. de tellers! Verder vond ik de achter kant niet mooi in het echt. Had er veel van verwacht maar maakt voor mij die verwachting niet waar!
@Sneaky Paul: Ik geloof er echt helemaal geen ruk van wat je hier schrijft.
Ik koop geen auto voor de buurman, dus als er nu al zaken zijn die minder goed zijn tov de “Duitsers” in deze niet misselijke prijsklasse, dan wil ik voor mijn geld toch echt wel het beste. Dus een BMW 760i graag.
Tegen de Italiaanse Quattroporte maakt deze Jaguar met zijn uiterlijk geen kans. :P
Goede rijtest verder, alle belangrijke punten zijn genoemd en besproken.
En o ja: dat interieur, dat getuigt van pure klasse!
Prachtige wagen! Denk niet dat ik ‘m mooier vind dat de “klassieke” XJ, maar het is een pracht van een bak en veel mooier dan z’n Duitse concurrenten!
Mijn smaak is vast helemaal “off” want dit is echt lelijk, en mijn hard bloed (hyperbolisch) voor de klassieke Jaguar lijn die verloren is gegaan. Ze zijn eindelijk weer op spoor wat de techniek betreft, dan verpakken ze het in dit soort opzichtige designer crap. Ik wil dat mijn doos op een doos lijkt, en niet een genetisch experiment tussen een miereneter en een komkommer.
Wat een gedrocht. Er geeneens een elektromotor in. Echt hoor, mensen die zoiets kopen moeten worden aangeklaagd voor milieudelicten en opgehangen.
Kan hem niet mooi vinden. Botte grill van voren, Chinees van achteren. Geen evenwichting ontwerp in mijn ogen. En dan het interrieur. Zo oogverblindend vind ik hem niet. Dan liever een Maserati.
porsche911turbo2
oow zo lekker veel mooier dan bijvoorbeeld een 7 serie of een S
Veel liever dit dan al die standaard duitse auto’s :) ondanks dat me favo de s-klasse is zou ik toch liever voor dit kiezen :)
Wat een onwijs mooi auto!! ik heb een klein beetje twijfels over de achterlichtunits die vind ik wat chinees achtig ogen..
Een s klasse, maar ik verkies hem wel boven de audi en de BMW, een quatropporte?? nee die is echt een maatje te groot, bovendien KAN die niet mooier:P
Mooie auto, leuk filmpje.

Alleen die Patrick moet wel wat minder snelle overgangen doen van vage beelden, het is dan meer vaag als scherp en de horizon gewoon recht houden want dat scheve kijkt echt vervelend.
Wat een botergeile montage en fijn camerawerk.
Mag wel eens gezegd worden.

Prima test ook!
Zeker wel mooi,
en het uiterlijk verschilt niet zoveel met een standaard XJ.
Wat mij betreft, zeg maar dag dag met je duitse limo’s deze is zeker vetter.
Het ouwe-lullen imago is gelijk ook weer een beetje weg.
Ben het met SneakyPaul 1 op 1 eens.
Alleen komen bij mij de koplampen er ook nog bij.
Vind ze een beetje misvormd en kan ze niet mooi vinden ook al probeer ik het wel.
Zeker een mooie auto, alleen de daklijn naar achteren is een beetje rommelig op de foto.
Moet er met 600+Nm eigenlijk nog geschakeld worden?
Ik vind er niks meer aan, geef mij maar het (‘hét’) oude model. Slaat op niks natuurlijk, maar die lijken me veel degelijker gebouwd.
Wat een lelijk geluid zeg. Leuke test maar ik ga toch veel liever voor de porsch panamera.
Ik vind het interieur erg mooi. Wat een gave combi zo met dat leer en die zwarte pianolak. Smaakvol!
Alleen al vanwege het feit dat Jaguar weer eens een gedurfd design naar voren brengt verdienen ze mijn respect! Verder vind ik het ook een erg mooie auto, al zou ik die achterkant nog eens in het echt moeten zien voor ik me daarover uit laat.

@ Sacha:
Kan ik uit jouw rij-impressies opmaken dat je IWC-liefhebber bent?
Aan die kont hadden ze toch best wat meer aandacht besteed…
SACHAAAAA!!!!!!!!! Eindelijk weer een filmpje met Sas. Nogal een contrast tov Wouters gooi en smijtwerk dollemansritjes :P . Nice work guys. Ook erg mooi filmpje gemaakt. Alleen miste ik inhoudelijk nog het een en ander. Ruimte achterin, prestaties en wat van de snelheid laten zien. Maar dat ben ik die altijd wat te zeiken heb. :)
Op zich prachtige auto maar die D-stijl blijft belachelijk. Snap niet wat ze er mee wilden bereiken. Ook beetje Audi achter die raamlijnen. Kont vind ik echt niks en interieur iets teveel bling lijkt wel erg op de MX-5 NB
Mooi auto.. i (L) the dash!
En ook de klokkenbak is erg gaaf gedaan.. dat gaan we vast vaker terugzien..!!
Ik ben wel van mening dat Sascha het beestje wel iets vaker en harder op de staart had mogen jagen hoor..
Ow wat een heerlijke auto!! Zo`n verschrikkelijk mooi interieur!! echt perfect. Alleen die donkere velgen vindt ik niets. Af en toe zie ik ook andere velgen in t filmpje voorbij komen die zijn veel mooier!
Eindelijk weer een degelijke, enthousiaste autotest met Sasha. Veel beter dan die zelfingenomen Wouter met z’n semi-humoristische en puberale trekjes.
@ardonjr

Je hebt een staarttrap-fetisj

@AudiQuatro

Klopt, de auto over het stukje van de diesel zijn de beelden van de XJ L diesel, die hadden we eergisteren (kortstondig…) en gisteren de XJ Supersport.
@Patrick_Createmedia: ik was deze keer niet helemaal blij met het camerawerk. Zo’n fade-out naar vaag beeld trek ik slecht en ik vond het wat onrustig af en toe. Oké genoeg gezeurd, keep up the good work, want bottom-line maak je fraaie filmpjes! Thanx.

@Sacha: heb je ook op wat grotere wegen met strakker asfalt gereden? Dit leek allemaal nogal klein, krap en hobbelig. Hoe doet de XJ het op de lange baan? Relaxte cruiser of net niet strak genoeg of een tikkie vermoeiend?

De Xj in deze uitvoering/kleur met deze wielen raakte me visueel veel meer dan op alle foto’s tot nu toe. Zeker een leuk alternatief in de klasse. Of de auto het zou winnen van een Quattroporte Sport GT-S voor mij? Ik heb m’n twijfels, de v8 van de Maser klinkt beter (vind ik) en ik denk dat die auto net wat meer sfeer en passie weet op te wekken dan deze Jaguar, maar verrassend gave bak eigenlijk. Ik gun Jaguar flinke verkopen met deze wagen.
het is wel weer een echte jag geworden zeg, tikje teveel glimmertjes hier en daar, links en rechts wat schoonheidsfoutjes, maar het totaalplaatje is geweldig.

wat een verschijning.
Een prachtige film over een prachtige auto! ik zou niet twijfellen als ik in dit segment een auto moest kopen, hij mag dan wat duurder zijn, maar de looks zeggen ALLES hier!
OMG dat sleutelgat achterop! JAMMER!
Wat een prachtauto. Die lijnen,die uitstraling, wat mij betreft klopt gewoon alles aan deze auto. Ook de fraaie binnenkant. Moest trouwens bij de achterlichten direct denken aan de springende jaguar (het logo) die heeft dezelfde ‘vorm’ zo ongeveer.

Wat mij betreft stijgt deze jag ver uit boven zijn concurenten qua uitstraling!
@ De fiets
Als je niks zinnigs kunt zeggen hou dan lekker je mond en ga een lekker eindje fietsen.

OT:
Ik weet nog niet helemaal wat ik er van moet denken, ik vind het een erg mooie auto alleen een paar details had ik liever anders gezien..
Ahhh, Heerlijk, wat een wagen!
Prachtig!
Deze gaat voor mij ver boven een BMW 760 uit!
Deze koplampen op een XF aub! Achterkant moet ik aan wennen hoor! Maar wat een gave auto! Nice job Sacha..
Mooie auto maar is er ook een optie dat je nog gewone klokken kan krijgen. Die displays zijn zo lelijk.
mijn god wat is die achterkant lelijk!
Vorige week zondag 1’tje zien rijden.
Ziet er de eerste keer beetje raar uit.. maar valt al bij al wel mee eigenlijk:) De koplampen lijken vooral klein aan te doen. Maar misschien worden die van andere gwn te groot tegenwoordig..
Eén woord.. WOUW! Voor mij nog steeds de S-klasse maar deze “Jag” komt qua looks al op de 2de plaats. De voorkant oogt lekker stoer (niet overdreven) terwijl de achterkant deftig oogt (Vleugje Bentley, vleugje Lancia)

Sascha, goed om je weer een rijtest te zien doen!
oke filmpje nu gezien,
ik vind nepklokken vreselijk.ik houd niet van nep! alles wordt nep lijkt t wel.ik wil echt. romantik pur!
maar lekker filmpje maar ik houd steeds minder van jaguar volgens mij. t merk lijkt wel bijna op het niveau van ford te zitten, zo ziet t eruit..
Liever deze bloedmooie auto dan al die standaard duitse auto’s op de wegen.
De S-klasse is mijn favoriet maar ik zou toch liever deze Jaguar kiezen wat een auto.
Wat een afschuwelijke wagen, zelfs het geluid kan me niet bekoren… Enkel de voorkant kan er nog door. Maar die achterkant, bah!
Jammer dat dat gezellige en gemoedelijke eraf is in die Britse interieurs, zoals de oude XJ6’en en de Rover P5B’s Het lijkt mij dat deze wagen te veel Duits probeert te zijn.
Mooie Hyundai! O wacht, tis een Jag?!??? Tsja, dit is in naam een XJ, maar heeft niets van de originele spirit. Commerciele troep zogezegd, al zal de kwaliteit niet slecht zijn.

Voor een Jag afschuwelijk. Maar voor een moderne auto best aardig.
@ beetec ”Erg gedurfd na talloze jaren XJ. Zie ik Porsche nog niet doen met de 911..”

Laten we hopen dat dat ook niet gebeurt ;)
Toch is het, ondanks mijn eerste (mindere) indruk, een schitterende auto, sjiek en onderscheidend, beetje Mazer 4-porte acherlicht opzet, goede velgen…maar wel in deze donkere kleur !

Het is dat de restwaarde ‘Jack Shit’ is, anders zouden méér mensen ermee rijden.
Leuke wagen, leuke rijtest…
Wel nog een dik geluidje…
Check die foto van het dash. staat op het scherm:
Jaguar i-pod f*** you.
(neem aan dat je naar die lekkere lilly aan het luisteren was)
Jaguar is is wel heel cool dus dat is ook een grootte reden om hen te kopen.
Hij is zo verschrikkelijk mooi dat hij het eigenlijk altijd van de duitsers zou moeten winnen. Hoop ze nog een stuk vaker te mogen spottten!
heel mooi jammer dat sacha=spraakgebrek weer eens een filpje doet
eindelijk een rij-test die ik niet na 15 seconden wegklik ..

goed verhaal @Sacha ..
Vind de auto zelf niet mooi, maar het commentaar op de auto was gewoon mooi!
Gewoon goed onderbouwde kritiek hoor ik graag.
idd, beter als elke keer maar dat brave gelul om de volgende keer weer een auto mee te kunnen krijgen.
S-Klasse graag!!
Leuke video, waar ik ’t opgenomen?
Aparte auto, ik zou in dat segment een Panamera kiezen, maar deze Jag oogt exclusief. Jammer dan dat Jaguar symbool op de achterklep, maar dat zal er wel makkelijk van af kunnen hoop ik. Staat zo kitscherig.
S63! Die gromt pas! En anders een Quattroporte! Net zo een als mijn buurman (ook als die andere trouwens)
Die velgen op dat testmodel, kotslelijk!Overigens een nogal matige review van een langverwachte, veelbelovende, auto.
Ik had ietsje meer van de review verwacht maar de fenomenaal vette jag maakt veel goed, alsook het goede camerawerk
@ Sascha: de Britse pers was helemaal niet zo te spreken over de automatische versnellingsbak (Tom Ford).

En verder is Jaguar zelf dat kennelijk ook niet.

Ze hebben al toegegeven dat hij vervangen gaat worden voor een 8-traps automaat, echter wanneer is nog niet duidelijk.
Ik vind de voorkant echt prachtig. Zeer sportief, met een agressieve blik.
De achterkant echter, vind ik minder geslaagd. Ik weet niet waarom, maar hij klopt gewoon niet. Wel spijtig want het had een prachtige auto kunnen zijn.
Ik zie nou pas dat de daklijn op die van de A5 Sportback lijkt. En dat is best positief. Ik zie ook nú pas de schoonheid van deze XJ. Toch liever een Panamera Turbo!
Mooie auto. Maar die Audi-ledjes in de koplamp die je in menig golfje ook al vind ik er niet uitzien.
Vrijmetselaar
Ben de V8 benzine serieus aan het overwegen, hoef geen teutoons geweld meer. Liever sophisticated, staat ook mooi naast de Range R.
even vloeken in de kerk… leuk om de video van Autoweek er even naast te zetten…
http://www.autoweek.nl/video/1796/Rij-impressie-Jaguar-XJ

Mijn oordeel over de vergelijking hou ik nog even voor me.
@w0o0dy: oops, had jou reactie gemist, plug je onze video daar ook even aub.
@autoblogger: is dat nog nodig dan??
@w0o0dy: blijkbaar.
@autoblogger: no skin off my back… done!
Kijk en zo hoort een rijtest eruit te zien. Niet alleen gummen en beelden van een langsscheurende auto. Maar echt een evaluatie van de auto met ook een stuk rijeigenschappen.

Thumbs up Sacha!!
Waarmee vergelijk je hem:
Zijn voorganger natuurlijk, de oude XJ.

Het interieur is echt er op achteruit gegaan.
Ik denk dat weinig mensen in de huidige doelgroep het interieur zullen waarderen.

Zoals omschreven, AUDI achtig, glimmertjes, high tech low res. LCD display ipv klokken. niet zulke mooie stoelen als in de vorige.
Het uiterlijk, is niet meer klassiek. maar wel prachtig. Het is mijn inziens wel de mooiste in zijn klasse.
Wat een heerlijke auto. Schitterend,mijn keuze in dit segment.
En een goede rijtest,veel info.
Dit moet wel de meest niet-informatieve rijtest ooit zijn. Dit is de sterkste motor dus de beste blaaablaa, we wonen niet in Amerika Sasha, wordt eens wakker! En dan hebben we het nog nieteens gehad over dat hij doorzeurt over dat de Duitse merken strakker rijden, juist terwijl de XJ een veel strakker rijdende auto is dan zijn voorgangers.

NEXT!
Komop Sacha, had je kramp in je kuit ofzo? Geef een keer goed gas! Laten brullen die V8. Ik vind hem wel mooi, maar een beetje onsamenhangend. En ook ik koop geen auto voor de buurman, lekker boeie wat de buurman vindt:S. Wel mooi hoor die aflopende daklijn, maar ik zou voor dit geld toch graag achterin kunnen zitten zonder met mn hoofd tegen het dak te zitten. Beetje ala BMW 5GT en X6. Leuk zo’n daklijn, maar volkomen onpraktisch!
@ De Baron, zo hoort een rijtest er juist niet uit te zien! Voor saaie filmpjes gaan we wel naar autoweek.nl
Een test met een V8 is alleen leuk als je hem goed hoort.
Voor mij zijn Michael Pilarczyk en Allard Kalff zonder twijfel de beste in Nederland, toen ik de video bekeek van autoweek viel ik half in slaap
@GLTSRY: waarom zou je die video bekijken (in hemelsnaam)?
bij 1:00, hadden ze de uitlaat wel ff wat strakker mogen zetten!!
@Sacha,zucht waarom erger ik me zo aan jou? Waarom geef je van die slappe argumenten als “maar ja je buurman ziet natuurlijk alleen die auto staan…” Het is niet grappig, jij brengt het niet grappig dus zeg dan niets… (slechts mijn mening) maar dit filmpje is toch van de afgelopen 6 jaar wel het absolute dieptepunt!

Als je niets zinnigs kan vertellen, je kan niet rijden en je weet niet echt een toegevoegde waarde te geven, hoe is het dan in vredesnaam mogelijk dat jij dit filmpje doet voor de grootste autosite van Nederland???

ben ik de enige die gewoon rokende banden wil zien, van te voren wel kan bedenken dat zo;n jag niet zo strak rijdt als een BMW, MB of Audi maar dat ook helemaal niet als doel heeft!

Eigelijk probeer ik gewoon te achterhalen waarom dit filmpje op autoblog staat? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat er meer dan 100 mensen zijn die dit echt een leuk filmpje vonden en durven te zeggen dat ze blij zijn dat ze het op autoblog hebben gevonden!

uiteraard blijft dit niet lang staan op de site maar ik zeg je wel, ik kwam hier al langgg voor de hele hype onder verschillende namen ben ik actief geweest hier maar dit is toch wel gewoon echt heel jammer…

Vind trouwen ook dat Wouter nog steeds slecht materiaal afleverd maar goed niet de eerste keer dat ik het zeg en waarom zouden jullie je druk maken om mijn commentaar..

Als je maar beseft dat ik niet voor niets de moeite neem om dit te schrijven en me heus wel besef dat niet iedereen hetzelfde is maar ik ga er vanuit dat mensen hier komen voor (nieuwe) informatie, leuke informatie, verassende informatie en/of een stuk entertainment ik heb het allen niet gehad…
@Artijn er zijn in Nederland maar een paar hele goede presentatoren en de rest is middelmatig. Je somt een hele rij punten op, maar wie vind jij goed? Als ik kijk naar auto programma’s in binnen-en buitenland schieten mij twee programma’s te binnen namelijk; RTL Autowereld en Top Gear.

Kijkend naar Michael Pilarczyk en Allard Kalff, beiden kunnen de informatie heel leuk overbrengen, hebben duidelijk kennis en verstand van zaken en er zit humor in het programma.

Artijm
Geef mij maar een 4 deurs porsche, en een wat minder saaie review!

ik kijk de reviews vaak omdat ik ze vermakelijk vind.. anders kijk ik wel rtl autowereld etc..

meer actie!!!! hoop dat jullie hier wat mee doen :)
@ GLTSRY rtl autowereld en humor? het alles is goed aan de nieuwe kia gesponsorde programma?
Goh, er staat weer eens iemand een paar weken (maanden, jaren?!) droog. Niet zo zeiken joh, waarom kom je überhaupt hier filmpjes bekijken als je alles slecht vind? Je neemt niet voor niets de moeite? *Zucht*.

On-topic:
Gewaagde move van Jaguar, had mijn twijfels erover, maar nu ik bewegend beeld heb gezien vind ik het toch wel erg mooi. Alleen de achterkant is nog even wennen, vind het wat Amerikaans aandoen.
@BMWHerman: Geloof me nou maar dit was volgas, ding maakte niet meer geluid. (alleen bij het revven) En dan nog klonk het alsof ie aan de diarree was…
Prachtige auto! Vooral de voorkant is drop-dead-gorgeous. Achterkant blijft wennen. Hoewel het wel een originele achterkant is, waar de achterkant van de XF wel heel veel ford-genen vertoont.
En ik vind de motor wat lomp/Amerikaans klinken. En die klokken in het dashboard: jammer!
Hoewel ik de oude Jag-styling best mis, vind ik dit verder wel een schitterende auto. Misstaat zeker niet tussen de behoudende Duitse ontwerpen…
achterkant is echt lelijk, maar misschien valt het in het echt mee. ze hadden ze van de xf moeten gebruiken. voor de rest is hij gaaf, behalve dat stukje zwart, waarvoor?

geluid is wel topie, alleen daar zou ik het al willen overwegen. gaaf ding, behalve die paar kleine minpuntjes
Volgens mij heeft ie maar 1 concurrent. De quattroporte
Deze auto komt na de Rapide op mijn verlanglijstje van topklasse business saloons.. eigenlijk gelijk met de maser..De Merc/BMW/Audi/Porsche..tja het zijn misschien wel betere auto’s maar ik mis toch echt het exclusieve vleugje flair en exclusiviteit.. Dat beheersen Britten en Italianen toch beter dan die Duitsers; bentley, aston, jag, rolls… ze hebben het allemaal.
@Artijn,

Als je Sacha en wouter niet goed vind…. wat doe je dan in godsnaam op autoblog? hahah

ontopic:
Ik vond het wel een goed filmpje en een geweldige auto
Ik reageer dikwijls niet… Maar omdat die Artijn jullie afkraakt, reageer ik, en ik moet zeggen, het filmpje boeide mij wel.
Zowel Wouter als Sacha kunnen elk een deftige rijtest presenteren, elk met de nodige charmes en flair.

Tim
de achterlampen zijn even wennen.
En ik moet zeggen dat ik de koplampen juist mooi vind.

al met al een prachtige wagen. Ik denk alleen niet dat hij binnen het budget valt :-(
ze hebben wel heel erg naar de maserati gekeken ( achterkant, koplampen) wat natuurlijk geen slecht ding is, maar doe het dan wel beter voor zo ver dat nog kan.
Wat vreemd dat sacha de auto niet zo strak vindt rijden…
Alle andere automagazines op de hele wereld vinden het namelijk de best rijdende 4-deurs auto allertijden.
beetje apart… ook vindt ik het merkwaardig dat je niks verteld over het feit dat het verreweg de lichtste auto is in dit segment.
@tibor: je weet toch, we proberen altijd afwijkend te zijn in onze berichtgeving.
Vage rijtest met veel oeverloos gelul.

Ik zou trouwens liever een Quattroporte rijden dan dit.
De achterkant is niet mijn ding, maar verder is dit echt een schitterende auto! Vooral die Aston Martin lijn en die brute voorkant staan me wel aan. En als ik dan die heerlijke diepe roffel hoor dan ben ik verkocht;)
YES SASCHA IS BACK!!!
Hierboven staan een 100-tal reacties. In geen enkele komt het woord “comfort” voor. Nog straffer: in het verslag van de rijtest staat niets over hoe comfortabel deze concurrent van de S, de 7 en A8 dan wel is.

Nou, ik heb hem (proef)gereden en misschien is het maar best dat er niet te veel gepraat wordt over zijn comfort. Ik kan kort zijn: hij rijdt als een stijfbenig hobbelpaard en laat de buiken van de passagiers vrolijk schudden en zorgt voor geklappertand op slechte wegen (zoals een BMW? Inderdaad, zoals de 118i).

Wie koopt zo’n wagen om wat te doen, vraag ik mij dan af? De jonge, dynamische bedrijfsleider die met een paar passagiers achterin dagelijks 100 km over een bochtig, biljartglad parcours scheurt?

Tja, dan heeft Jaguar het gat in de markt gevonden…
Maar ik vrees dat de onbegrijpelijke teloorgang van het geroemde Jaguarcomfort een strategische misser van formaat is. Spijtig van zijn mooie snoet, zijn heerlijke motor en automaat en de prima geluiddemping.

Lang leve het comfort.
Goed punt guy
Guy, ik vind dat je enigzins overdrijft. Zo dramatisch vond ik het niet, en toen we gereden werden op franse wegen is me van wat je beschrijft weinig opgevallen. Ik ben met je eens dat ie ietwat stevig geveerd is.
zalig
Rijtest bevestigt m’n vermoeden, knap design maar mist wat (duitse) verfijning. Zonder twijfel een waardig alternatief maar in mijn ogen toch een ‘net niet’-geval. Dat “exclusieve vleugje flair” die Britse auto’s hebben zegt me persoonlijk weinig. Het design is meestal een voltreffer maar de onderliggende techniek is meestal toch een tikkeltje minder.
Heel leuk filmpje maar dan moet je natuurlijk niet je middelvinger op steken bij 4:05…
Jaguar met Volvo-gril. Walgelijk. Jammer van de verder geslaagde wagen !
Mag ik even jullie aandacht om het filmwerk wat bij te sturen? Ik ben zelf geen pro, maar ik denk te weten waar het hapert. Sleutelwoorden: kwaliteit, stijl en subtiliteit (als dat al een woord is ;) ).

Allereerst kwaliteit: ik bedoel hiermee niet beeldkwaliteit, maar wel de kwaliteit van de cameraman en de stabiliteit van het beeld. Er worden zeer progressieve stappen gemaakt die er wellicht zeer mooi uitzien in het hoofd van de cameraman, maar voor de uitvoering volstaat het materiaal dat bij AB ter beschikking is, niet. Dus beter niet riskeren, anders krijg je schokkerige beelden zoals nu (de handheld shots waarmee een apart pad gemaakt wordt met de camera – bijvoorbeeld linskover de auto). Liever kwaliteitsvolle shots waarvan je zeker kan zijn dat ze goed uitkomen. :)

Stijl: ik vind dat de stijl (wat uiteraard volkomen subjectief is) van muziek niet samengaat met de stijl van de auto in het algemeen. Dit viel me al eerder op bij andere rijtests (niet alleen die van de hand van Patrick, maar ook die andere kerel van de rijtest van de BMW (denk ik) ). Ik wil hier niet zeggen dat Ruben beter was, maar hij kon wel goed beeld met muziek koppelen, opdat het geheel heel erg smakelijk uitkwam. :) Het is slechts een kwestie van ietsje rustigere muziek en het zou er al veel op verbeteren in mijn ogen! :)

Subtiliteit: dit hangt ietwat samen met dat hierboven: het geheel van beeld en geluid leidt een beetje af van de eigenlijke rijtest (voor mij althans). Je kan hiermee doen wat je wil natuurlijk, maar ik vind het best dat de beelden en geluiden gewoon samenhangen met de rijtest, en geen apart verhaal proberen te vertellen. Beetje cryptische verwoording voor; het beeld probeert te vertellen wat al verteld wordt door de journalist. Dus gewoon minder actief zijn met de camera en wat rustigere muziek uitkiezen als je het mij vraagt. ;)

Maar then again, dit is slechts mijn mening hé. :) Jullie doen het alvast zeer goed! Ik heb helaas geen tijd om te vertellen welke facetten me heel erg aanstaan (zoals de bulletcams, de prachtige kleuren (andere filters of andere effecten in de bewerking?), de montage, de locaties… Zeer goed allemaal, jolly good work! :P ), ik vind ze zeker het bekijken waard, anders zou ik de moeite niet nemen om ze even te bekritiseren om ze te helpen perfectioneren hé! ;)
Over het filmpje: toch mooi dat je met het maken van wat filmpjes en wat scheuren in de nieuwste leipe bakken je geld kan verdienen. Het is niet echt (auto)journalistiek verantwoord maar ja het kost ook niks he.
on topic: ben dus benieuwd hoe de jag op de weg eruit ziet en hoe die nou echt rijdt want dat kun je ook niet echt opmaken uit het droge commentaar.
Euhm, nee.. Zie toch liever Wouter..
Zwart is toch eigenlijk de enige kleur waarin deze auto kan. Waarom? Anders zie je dat stomme zwarte plakje op de C-stijl… Het zal vast heel verantwoord zijn, maar ik vind het er niet uit zien. Een Jag hoogt eigenlijk juist niet zwart te zijn, dus ik zit nu met een dilemma. Gelukkig is dat simpel op te lossen: Jaguar, haal dat zwarte stukje nou eens weg!
In het zwart is de auto heel erg mooi. DE achterkant is beetje raar maar de 95% van de auto is gewoon mooi.
Zal nooit mijn keuze worden. Maar voor de 50+er zal wel leuk zijn.
@ citrofiel..

Dit ‘zwarte plakje’ is gewoon te demonteren en mogelijk om in kleur te laten spuiten.

Voor de rest.. geweldige auto. Rijd perfect, snel, mooi, stijlvol en luxe.

100% verbetering!
@crew: Natuurlijk, dat zou ik dan ook zeker doen. Puur theoretisch dan. Ik lees namelijk dat deze XJ vrij sportief rijdt, dus laat maar zitten! :P
@Citrofiel: Hij rijdt sportief, dus is niks voor mij, dus ik zal er nooit een hebben, dus er hoeft niets meegespoten. Behalve dan voor mijn uitzicht, maar dat moeten de eigenaren maar bepalen. ;)
@ citrofiel..

Niet meespuiten omdat ie sportief zou rijden? hoezo dat?

Wat mij betreft: alles meespuiten!
@crew: dat was dus voor jou ;)
@ citrofiel:

Geen eigenaar.. wel liefhebber en monteur.;)
mooie bak, alleen jammer van die achterkant. als die achterkant hetzelfde was als bij de XF, zou het echt helemaal perfect zijn!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).