Te koop: de auto van Stalin

Auteur: , 51 Reacties

Big-pimping als je met dit ding komt aanrijden bij de lokale kroeg. Een nadeel kan zijn dat je vervolgens de hele avond vodka moet drinken.

Juist, de limousine van Joseph Stalin staat te koop bij jameslist. Het gaat om een ZIS-110 uit 1949. Dit model was het resultaat van een Russisch staaltje reverse-engineering op basis van een Packard Super Eight. De producent is ZiL (Zavod imeni Likhachova), een soort Russisch equivalent van Maybach en Rolls Royce.

Kom binnen!

De prijs staat er niet bij, maar hoeveel zou zoiets kosten? En hoeveel heb jij ervoor over? En waarom staat dit ding niet in een Soviet museum?

Stalin en zijn auto...51 reacties

Ik denk dat het boven de miljoen zal uitkomen
De oude phantom ;D
Deze auto staat al JAAAAREN te koop. Erg bijzonder, maar er staat bij dit bedrijf nog veel meer lekker te koop!

Kijk even op http://www.mat.fi
het is maar wat de gek er voor geeft. 12.5 miljoen voor een oude ferrari, dus zal dit ook wel in de miljoenen lopen.
Eentje voor de echte fanatiekeling.
ik wil vooral ook zo’n tapijt in de auto hebben! ;)
Best toch in een museum zetten.

Wie wil er nu rondrijden in een symbool van het communisme, en dan ook net het symbool dat het niet werkt?
@Hupke: Ikke… wat een prachtig stukje historie. Ik ben geen aanhanger van het communisme, verre van zelfs, maar deze auto samen met de historie zou ik toch graag hebben.
Bovendien heeft het communisme jarenlang heel goed gewerkt voor de USSR, ik ben zelfs van mening dat het beter werkt daar dan democratie… maar dit is geen politiek blog. En puur op de auto zou ik zeggen ja graag!
@911GT2:

Nuja democratie is dan ook een rot systeem, dictators werken vaak beter zolang ze het volk kunnen bespelen.
Wow, extra vet, zal idd wel duur zijn!
mag toch hopen dat dit:
http://www.amo-zil.ru/zil_eng/67.html#view
niet net zo veel kost als een Rolls, oke het is een auto met een perfect blok wat waarschijnlijk 1 op 0,5 rijd maar toch.
ik vind dit echt wel dik, maja ik weet ckr dat ik niet gneoeg geld heb :P
Boven staat zis en daaronder staat zil
maar wel een mooie auto
Geniaal, gewoon een gezellige huiskamer aanwezig in die auto, mooie bank en een kleedje op een houten vloer.
dat tapijtje maakt het helemaal af, vind ik.
Dit behoort in een museum idd. Wie koopt dit nu. Dit is zoals Auschwitz kopen en er een hotel van maken. Mensen hebben tegenwoordig geen moraal meer, laat staan respect…


Een nadeel kan zijn dat je vervolgens de hele avond vodka moet drinken.
Nadeel = voordeel?
Whaha! Dat kleedje! 8)
De binnenkant van die auto ziet eruit als pa’s werkkamer, inclusief kleed…. Verder natuurlijk een prachtige bak met een prachtige historie, maar denk dat deze idd beter doorverwezen kan worden naar ’t museum!

@Robbie
Vodka is echt zoiets dat je alleen drinkt om de alcohol die erin zit, niet voor de smaak. Lijkt me dus een nadeel.
@ Gio: Je vergelijking met Auschwitz slaat werkelijk nergens op. De auto hoort misschien wel thuis in een museum, maar er zijn meerdere van deze wagens. Er zal er bijna zeker wel een andere in een museum staan. Het is belangrijk dat deze wagens bewaard blijven. Waarschijnlijk was het een wrak toen de Finnen in het bezit kwamen van deze wagen. Dan is het toch knap dat deze herstelt word niet dan?
@Philippe: kijk enerzijds naar de uitleg van Sciurida. Anderzijds, ik heb nooit beweerd dat deze wagens vernietigd moeten worden. En der vergelijking is effectief wel gegrond bedacht. Volgens mij ken je je geschiedenis niet of heb je totaal geen moraal.

@ Sciurida: respect.
@Gio: Je kan me niet verwijten dat dat ik mijn geschiedenis niet ken, ik heb mijn eindwerk voor school een paar jaar geleden over het oostfront tijdens WO2 gemaakt. En dat ik geen moraal heb? Dat is jou mening, maar misschien ben jij wel iets te gevoelig. Jij spreekt over een “scale of evil”, wel dan staat Auschwitz toch een pak hoger dan een auto waar een dictator in rond is gereden? Zou dan ook niemand nog in een kever mogen rijden?
@Philippe: jouw argument om jouw moraal te verdedigen: ik ben te gevoelig? Man man…

Het dictatoriale regime van Jozef Stalin kostte vele miljoenen mensen het leven. Massa’s mensen stierven tijdens hongersnoden ten gevolge van de collectivisatie van de landbouw begin jaren dertig, massa’s mensen werden gedeporteerd naar de Goelags en velen stierven daar onder erbarmelijke omstandigheden, politieke tegenstanders werden op grote schaal “weggezuiverd”. Daarenboven kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog ook nog eens miljoenen burgers en soldaten om. In totaal lopen schattingen van het aantal mensen dat tijdens het bewind van Stalin een onnatuurlijke dood stierf uiteen van 20 miljoen (zie Zwartboek van het Communisme van Stéphane Courtois[2]) tot 42,7 miljoen (schatting KGB).

20 miljoen doden onder zijn regime. Voor hetzelfde geld, een dik hoogstwaarschijnlijk heeft hij uit die grijze mooie “ooo zo ik wil die hebben” bak van jou de opdracht gegeven om ik weet nie hoeveel moorden te plegen! Ik gevoelig? Nee nee jongen, studeer nog maar wat verder en leer eens wat de fond is van het moraal in deze context.

@JPM: grow up.
@ Gio: hulde voor iemand die er net zo over denkt als ik, Stalin was waarschijnlijk nog slechter dan Hitler (als er al een scale of evil is), en het rijden in een auto van een ex-massamoordenaar, die overigens ook nog heel hypocriet was; de auto is HET voorbeeld dat communisme niet werkt: als de ‘goddelijke leider’ niet in een Lada wil rijden, in een land waar ‘iedereen gelijk is’, wat zegt dat dan? De mens is niet gelijk, en deze auto is daar een pijnlijk bewijs van.
Het communisme verplicht alles te delen met elkaar, vandaar dattie te koop staat ?

Een auto om af te raggen bij en auto-cross ofzo, dus ik geef ‘m 100 euro, en dan maggie blij zijn ! :lol:
@eeuwig quasi-verontwaardigde jankeballen ..

hallo .. tis maar een stukkie ijzer hoor ..
Philippe 1 – 0 Gio
Vuilzakken grijs en wij Lambo maar prijzen om die originele kleur :p
Haha geweldig met nog een tapijtje achteraan :)
Lijkt me leuk als hij €100,- kost!
Ik zal de auto kopen voor het kleedje.. Leuk dat hij van Stalin is geweest, maar als ik iets van Stalin zal willen. Dan koop ik wel een standbeeld van hem.
lol, op 1 april was in st Petersburg, de kont van het beeld van Stalin opgeblazen.. Het beeld staat tegenover het station waar hij tijdens zijn aankomst in 1917 zijn speech hield..
Totaal nutteloze info… Maar ik wilde het gewoon delen..
Damn, tof ding.

@ toyotaprius: Kameraad Stalin hield geen speeches in 1917, hoor. Misschien in de war met Lenin?

@ autoblogger: ZiL is niet bepaald een Maybach of Rolls Royce, hoor. Die lui bouwen van alles. Ook heel veel vrachtauto’s.
@bozewolf: Sorry….. wat stom van me… :P
Was Lenin….
En omdat-ie van Stalin was horen we ineens niets over losliggende vloerkleedjes? Bang voor de KGB autoblogger? ;)
Hmm, je maakt zo wel een statement natuurlijk.

Het is alleen de vraag of dat positief of negatief is.;)
@Autoliefhebber: ALTIJD positief hé :)
@Gio: Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk.

Maar ik vind niet dat je een auto af kan rekenen op basis van het gedrag van de bestuurder.
@Autoliefhebber: Dat is er dus volledig over! Damn! Hahaha, zalig, echt gene zever…
Weet je wat, als ik de wagen van Hitler zou vinden, dan zal ik hem persoonlijk aan je adres komen leveren. Zal een wereldwijde mailing versturen waar Hitler haters hun gading kunnen lossen aan de nieuwe eigenaar. We zullen dan eens zien of je tegen die mensen hetzelfde zou durven zeggen als tegen mij… Hahaha echt, SCHITTEREND. Bon, weekend starts for me. Als ik uitga drink ik nog ene op jouw gezondheid, whatever may be left of it! Cheers! :)
@Gio: Mij moet je echt niet uitleggen wat deze man allemaal geflikt heeft hoor…
Deze discussie is natuurlijk eindeloos, het is ook goed dat we op een gezonde manier kunnen discussiëren, al is het niet ideaal op internet.Ik vind wel dat je niet zo neerbuigend moet doen ten opzichte van mij of “Autoliefhebber” (ook al omdat ik vind dat hij gelijk heeft :p). Maar ik ga niet de janker uithangen en zeker niet op dit uur van de dag(nacht)
@Gio: Je slaat door jongen.
Ik bedoel, dan zou je net zo goed niet in een Kever kunnen rijden, dat is tenslotte ook een idee wat is opgepikt door Hitler.
@Gio: Als je die Mercedes van Hitler nog bij iemand wilt afleveren, je bent altijd welkom.
Als zou ik er geld op toe krijgen zou ik dat ding nog niet willen als je nagaat wat deze vent allemaal gedaan heeft!
Die auto is goed genoeg voor figuren als Marcel van Dam, Paul Rosenmoller of Jan Marijnissen, of andere fellow-travellers en salonsocialisten. Jammer dat Marcus Bakker en Joop Wolff al dood zijn, deze ZIS was de perfecte volgauto voor hun.

Overigens reden Oost-Duitse varkens niet in ZIL of ZIS wegens onbetrouwbaarheid, Honecker c.s. lieten zich in Volvo’s 240 en 740 en Citroens DS’sen en CX’en rijden.

ZIL en ZIS waren slechts voor de absolute top. De subtop moest zich behelpen met Volga (gemaakt door GAZ die ook zwaar vervuilende stinkdieselvrachtauto’s maakte) of Tatra (Tsjecho-Slowakije) of Dacia 2000 en die laatste dat was Roemeense kloon van de Renault 20
wat een schijnheilig gelul, hij was zeker geen heilige, maar hitler ook niet dus moet volkswagen ook opgedoekt worden
@bennyb: bon ik zeg het voor de laatste keer…. het gaat om deze specifieke wagen en niet om het merk jongen… bij sommigen moet je het er écht in stampen.. Bon case closed for me.
@Gio: Wat stel jij voor dan? Omdat ‘ie van ouwe Djugashvili is geweest moeten we dat ding ritueel in de pletter gooien ofzo? Kringetje nabestaanden eromheen, kaarsje branden en nog even erover heen pissen?


Haal je hoofd uit je reet, man. Het is maar een stuk blik.
Mileage: 1276 km, 793 mi
beetje weinig lijkt me…
@Remko: de kilometerstand is door Josif Stalin himself na 1.000.000 km met de hand op 0 gezet. Niemand die er toen iets van durfde te zeggen, mensen werden voor minder in de goelag gepropt.
massa-moordenaars zijn goed voor het milieu .. punt uit ..
Waren wel mooie wagens die oude communitische limo’s!
epic vloerkleedje

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).