Flitspalen uitschakelen is easypeasy in Vlaanderen

Auteur: , 103 Reacties

Goed nieuws voor onze Zuiderburen! Een flitspaal uitschakelen is daar namelijk kinderspel. Geen gedoe meer met explosieven of fikkende autobanden. Nee, gewoon in de weer gaan met een goedkoop sleuteltje is genoeg.

Vlaams Politicus en TV-presentator Jurgen Verstrepen laat ons zien dat de Belgische flitspalen in een handomdraai onklaar te maken zijn. Wie het typenummer van de sleutel weet kan in heel Vlaanderen de ‘kasten’ openen om daarna de schakelaar op ‘UIT’ te zetten. Amai, zelfs een Belgische fietsenschuur zit beter op slot.

In het programma Verstrepen&Hermans demonstreert hij dat werkelijk alle digi-flitsers te openen zijn met een goedkoop sleuteltje. Hij noemt de Vlaamse overheid hierdoor “nalatig en amateuristisch”. Of dat waar is, daar hebben onze Belgische bezoekers vast wel een antwoord op. Check de Vlaamse flitsfaal-repo hieronder.

Met dank aan iedereen voor de tip!103 reacties

Maar in Nederland heb ik die doosjes nooit zien staan. Is dat echt iets Belgisch ofzo?
En wat is het typenummer dan?
zo hoort het toch!
@Mafk33s; hier in Nederland denken ze beter na over dit soort dingen ;)
@Mafk33s
Nederland heeft blijkbaar wel kastjes erbij staan, maar die zijn een stuk kleiner. Zal waarschijnlijk ook wel een slot op zitten.
Zie: http://maps.google.nl/?ie=UTF8&ll=53.155563,6.490117&spn=0,359.996516&z=19&layer=c&cbll=53.155612,6.490359&panoid=xwj0uSq7sDvW20KYfm9o8w&cbp=12,117.98,,0,10.33
jammer genoeg welteverstaan!
Echt iets belgisch natuurlijk staat. 1 verstrepen 0 hahahaha
echt ongelofelijk dat het kan, in belgie zetten ze trouwens wel de mobiele flitswagen wel goed weg…

kan het in nederland ook binnekort of niet? blijven wij gewoon met fotorollen werken waardoor er niet zo’n kast bij hoeft…
Moet ik ook eens proberen, heb er al bij veel de lens afgeplakt met duct tape maar dit is toch wel geniaal :D

wat ik eigelijk nog grappiger vond was toen ik 17 jaar was begonnen de flitspalen op te komen dat eerste modeluit het begin van het filmje toen reed ik met mijn brommer (waar je geen nummerplaat op hebt) aan 100 km/uur waar je 70 mag om opzettelijk geflitst te worden en mijn vriendin zat er telkens op rug tegen rug en elke keer deed ze een andere poze. wat zou ik toch graag eens die agent zijn gezicht zien als hij die fotos bekeek
dit is wraakroepend! lol wat een idioot :)
België is een apenland, helaas woon ik er :(
@Volvo_440_turbo: je bent een aap.
@Volvo_440_turbo: ruilen?
Haha goed om te weten, ik wil bliksemsnel een kopie van die sleutel in mijn wagen!
De eerste die weet welk sleuteltje dat is trakteer ik er ene!
In belgie zit alle stroom e.d. boven de grond. Ook dit dus.. HAHA
Only in Belgium. :p
En hoe weet hij het typenummer van het sleuteltje…?
@ Ferdinand1: Ik herken de sleutels. Ze zijn van het merk BKS. Hoe het type heet, weet ik niet, maar dat maakt niets uit, want BKS heeft slechts een profiel (zeg maar de “pasvorm” van de sleutel) binnen die prijsklasse. Als je dat eenmaal weet, is het zo gedaan.
kheb daar geen sleutel voor nodig (;
Waar worden die palen gemaakt? Precies in Nederland bij Gatso in Haarlem…. http://www.gatso.nl/ dus om België nou direct een apenland te noemen?
@Kyanite: touché !!!!
haha waarom niet in nederland? zou het een stuk leuker maken straks als ik over anderhalf jaar 18 ben :D zal me een hoop geld besparen dan ook :P
DOMMER BELGEN!!
(en dat zeg ik dan als belg.)
Dit is toch niet meer normaal. De Belgische staat maakt zich al onsterfelijk belachelijk met ons staathood Leterme en nu gaan onze buurlanden nog eens met ons lachen om die flitspalen.
1 oplossing: alle flitspalen weghalen.
@Chris:
ik hou van jouw oplossing :D Chris 4 president!
@Chris: emigreer snel naar Nederland, hopelijk verdien je genoeg om de ziekteverzekering te betalen, in het door jouw zo gehate België kost het slechts 125 Euro per jaar, hoeveel in Nederland?
das toch grappig!!! In belgie moete gewoon een snelle wagen kopen,feest! In nederland is da veel slechter.
@ Tony Casa en Kyanite

Die werfkast waar die automatische zekeringen (wellicht met uitschakelkarakteristiek B of C) en de keuzeschakelaar (een nokkenschakelaar) instaan is een type dat in België veel gebruikt wordt. De kans is groot dat die niet door Gatso wordt meegeleverd.
Ik zit in het vak dus ik weet waarover ik praat.
Waarschijnlijk mocht het allemaal niet te veel kosten en heeft men gekozen voor een goedkoop cilinderslot.
Zo’n cilinderslot is trouwens zeer makkelijk te verwisselen door een eventueel andere type waarvan je de sleutel niet mag laten bijmaken.

@ Toyotaprius, graag ;)
@Volvo_440_turbo: Nou ik doe het zo, staat toch al op de planning om te verhuizen! Richting het zuiden! Welk gebied woon je dan? :P
@ Tony Casa

Ik ga je eventjes een voorbeeldje geven:
Met mijn job als lesgevende kan ik in Nederland véél meer verdienen en krijg ik in sommige scholen zelfs een leasewagen. Daar kan ik in België zelfs niet van dromen, het enige dat me totnutoe tegenhield zijn Nederlandse vrienden die me waarschuwen dat de de doorsnee student in Nederland een stuk arrogenter is dan de doorsnee Belgische student…
Als ik jou reacties lees geef jij ook blijk van enige ongezonde arrogantie…
@Volvo_440_turbo:
belgie – nederland
1-0
echt een goeie
”probeer dit niet thuis”

ja hehe gaat nog al lastig, ik heb geen flitspaal in mn achtertuin…
@Tony Casa

Je bedoelt het belgie met de politieke instabiliteit, telecommonopolie, de uberslechte wegen die je auto naar de kloten helpen?

Oh ja, wat wil ik daar graag wonen zeg.
@volvo

Nederlandse student arrogant? Daar ben ik het niet mee eens. Nederlanders zijn misschien direct en zakelijk, maar zeker niet arrogant.
@Relief: fout, Nederlanders zijn grof, arrogant en ongemanierd. Kortom, overal ter wereld ziet men Nederlanders liever gaan dan komen.
@Tony Casa: Oh? Sorry hoor, ik vind deze discussie nergens over gaan maar jij maakt het wel erg bont.
@Rian: klopt, de waarheid is behoorlijk bont, ik kan het ook niet helpen hoor.
@Tony Casa: dat geld dus NIET voor iedere nederlander….
@Arnold: klopt, dit geldt voor dementerende bejaarden.
Belgie is misschien een belastingparadijs, maar ik vind het niets meer dan een sfeerloze land met teveel politieke en sociale problemen
Nou ok, stel dat ik zo’n paal uitgeschakeld heb, dan ziet de daaropvolgende bestuurder toch niet dat ie niet werkt? Het afschrikeffect van zo’n paal blijft behouden. Dus is het alleen maar politieke sfeermakerij.

Indien je echter NA geflitst te zijn, via zo’n sleutel -weetikveel wat kan doen in zo’n kast- om onder een boete uit te komen, dan wordt het interessant.

Maar als de flitspaal de foto digitaal neemt en deze real-time wordt verstuurd naar een centrale, dan is het ook tijdsverlies.
integralechubasco
@bruno
hij zei ook thuis… niet in je achtertuin…
En wat bewijst dit nu precies? Dat je met een sleutel een slot openkrijgt? Bravo Verstrepen, goed punt. De volgende reportage wordt er wellicht een waarbij hij beweert dat alle deuren van alle huizen gewoon open te krijgen zijn als je het juiste type sleutel hebt…
Te zielig dat een Belgisch onderwerp weer uitloopt op allemaal nederland vs belgie reacties. :|
“Doe dat niet thuis”, nee natuurlijk niet! Wie heeft er thuis nou een flitspaal! HAHAHA! (licht dubbel!) Belgen blijven grappig he:P Alleen het is wel een slechte zaak (of misschien wel een hele goeie)dat dit zo makkelijk gaat. Doe er iets aan! (mag het niet zeggen, maar schakel die flitspalen allemaal uit! moehaha:P)
Ik vind het erger dat het een kunststof deur is volgens mij. Die trek je zonder veel moeite los volgens mij.
Maar goed de groene “niet te slopen” flitspaal komt dan ook op in Nederland. Maar niets waar een rolletje ducttape niet tegen opgewassen is gelukkig ;)
@ Toyotaprius, ik woon in Halle, het gebied waar veel politieke spanningen ivm het gekend probleem ivm de splitsing van BHV. De plaats waar Treinen crashen en een week later treinen door het rood rijden. De stad die de zwarte plek in Vlaanderen is qua jeugdcriminaliteit. Volgens een bevriend rechter is hier zelfs kinderprostitutie… Kom maar af hoor! Gezellig hier :p

Wat betreft Nederlanders, niks tegen Nederlanders, ik heb Nederlandse vrienden, maar ik kan wel vastaande feiten opnoemen waarbij sommige Nederlanders in eigen boezem moeten kijken ivm met hun houding naar de rest van de wereld.
Maar anderzijds hebben wij Belgen te weinig wat jullie misschien iets te veel hebben… Wij Belgen laten te veel zaken op hun beloop waardoor er in dit Belgenlandje gewoon TEVEEL zaken verkeerd lopen die niet hoeven…
@Volvo_440_turbo: Halle is ook niet echt representatief voor de rest van Vlaanderen. Dat er zoveel jeugdcriminaliteit en drugmisbruik is is voornamelijk te wijten aan het lokale bestuur dat alle uitgaansmogelijkheden en sociaal leven ten stelligste weert. Kinderprostitutie is er overal … studentes die wat geld willen bijverdienen etc, dat moet je niet noodzakelijk op Halle steken. Of het georganiseerd is betwijfel ik sterk. Oh ja, ik woon ook in Halle :)

On-topic: Of je de flitpaal nu onklaar maakt met een sleuteltje en de schakelaar om te flippen is niet echt relevant. Zoals reeds aangehaald is Duct-Tape even efficient en vereist zelfs niet het speciale sleuteltje. Verstappen heeft weer eens een hetze ontketend om niets.
@Volvo_440_turbo: Klinkt gezellig daar, ik kom uit Lelystad.. De saaiste provinciale hoofdstad van Nederland. Wat vroeger trouwens ook een van de zwarte plekken van NL was. Maar ik ben wel wat gewend hoor.. Alleen laat ik het openbaar vervoer er maar rechts liggen en doe ik alles per 4×4. ;)
Dus zeg het maar!

Ik ben het trouwens wel eens met je stelling, over nederlanders en hand in eigen boesem steken.
Mijn werkzaamheden zijn internationaal, ik heb eigenlijk alleen maar internationale contacten. Maar als je vraagt wat voor beeld deze mensen over Nederland en Nederlanders hebben. Het is niet echt positief, en dan druk ik het nog netjes uit. Nederlanders moeten weer eens wakker worden en om hun heen gaan kijken..
@ Maxx, dat klopt wel, ik kan daar niets aan toevoegen, maar die jongen wou gewoon weten waar ik woonde, maar anyway, het laatste carnaval was wel gezellig, niet? Buiten die ene vechtpartij natuurlijk :p
Verstrepen heeft jammer genoeg gelijk, de hele Belgische regering is een klucht en die amateuristisch noemen is zelfs nog een eufemisme…
Tony Casa, en we zijn trots op die arrogantie jongen!

Elk land heeft zijn voor en nadelen, Nederland verdien je misschien meer, maar alles (echt alles!) is hier duurder. Is het in België echt zo dat je 125 Euro aan zorg per jaar betaald? Dat betaal ik al bijna per maand! (los van mijn zorgtoeslag, student hè) Dan nog betaal ik zo’n 600 Euro op jaar basis! En ik heb er nog niet eens echt gebruik van gemaakt op de tandarts na.

Iemand zei ook dat ze in het buitenland ons liever zien komen dan gaan? Omdat we ongemanierd zijn? Sorry hoor, maar heb je weleens Russen meegemaakt op vakantie? Dat zijn pas verschrikkelijke mensen. Gaan ze eten, scheppen ze hun bord vol, laten ze de helft staan terwijl er amper wat voor de ander overblijft en moet wachten op hervulling.. Dat is niet arrogant?
@Erikkiee: de Russen zijn idd. nog een stukje erger dan de Nederlanders. Die mensen zijn 50 jaar opgesloten geweest in hun eigen land en hebben nu problemen met hun herwonnen vrijheid. Net zoals veel van dat andere Oostblokscum.

Wat België betreft, nét hetgeen de Belgen zo ergert siert het land, dat chaotische slecht georganiseerde boeltje waarbij iedereen de kantjes er af loopt, dat is de pracht van België. En zeg nu eerlijk, als je de keuze krijgt tussen een steriele Vinex wijk in Nederland of de chaotische “iedereen doet zijn zin” ruimtelijke (wan)ordening in België is de keuze snel gemaakt.
@Erikkiee

Nee de russen zijn gewoon asociaal (het type met nieuw geld dan voor de duidelijkheid)
Zet Alberto Stegeman stem op “DAT DIT ZOMAAR KAN IN NEDERLAND!”.. ik bedoel Belgie.

Grappig dat het kan, en jammer dat het zo in de openbaarheid is gebracht. Verder heeft slopen mijn voorkeur. Niet dat ik dat ooit gedaan heb overigens.
Ja ik heb dit gisteren ook gezien op het Vtm nieuws…(vraag mij niet waarom…. ;))
Daar toonden ze ook mooi hoe je dit kon doen… (net zoals op dit filmpje..)
Maar sowieso dit is niet echt nuttig…. Waarom zou je het doen?
Ok zolang je niets beschadigt kunnen ze jou niets doen, maar als je het aflegt gaat er een signaal naar het politiekantoor en zullen ze waarschijnlijk die flitspaal weer komen aanleggen…. Dus als je passeert weet je totaal niet of die flitspaal werkt of niet werkt… Dus waarom nog de moeite doen….?
Al degenen die de flitspalen wegwillen, zijn in mijn ogen hardrijders. Waaro wil je ze anders weg?
@Timmie:

Misschien zijn het wel mensen die zelf kunnen en willen nadenken hoe hard ze ergens rijden en niet overal mee betutteld willen worden ?
@La Strada: Ik heb nu eenmaal een bloedhekel an hardrijders. Uiteindelijk doen ze het maar o 2 mogelijke redenen: om zichzelf te plezieren, of om een ander te plezieren (door haantjesgedrag te vertonen).
Donderdag.. wat is ht dan ook alweer… euh… euh……
Fr€d€r!k_EE8
volgens mij is een spuitbus nog goedkoper
Een feit is wederom bewezen :

Hoe meer ambtenaren zich met een proces cq beslissing bemoeien, hoe meer fouten erin sluipen.
Een ‘plat’ georganiseerd ambtenaren bestand is vele malen efficiënter.
Nu denkt de ene dat de andere erover nadenkt = niemand dus !
Massale oproep aan alle belgen; Zet ze allemaal uit!
tsssk… Ik zou zeggen hou het geheim en doe er je voordeel mee, wordt het een spelletje wie is beter…
O nee, het wordt weer een B vs NL discussie. Belgen zijn dom, lui en rommelig, NL’ers zijn arrogant, luid en onbeleefd. Goed, dat is eruit, kunnen we dan nu overgaan tot iets anders?

Oh ja, wist je dat je met de juiste sleutel de brug van Temse kan openzetten?
@bmw: Waar haal je dat Belgen dom lui en rommelig zijn? En wat is dat met die sleutel (woon vlak bij Temse…)
@Timmie: ga maar eens kijken aan de brug, hij hangt aan een haakje, de sleutel met het gele hangertje, er staat iets op gekribbeld van “brug”.
Doen ze goed zeg!
Gewoon de sloten allemaal dus op “nul” laten staan….
lol, hier in NL moeten we er een busje voor zetten.

Ik kan het bericht zo 1-2-3 niet terugvinden, maar er was een jaartje terug iemand die 300 bekeuringen had gekregen: hij had zijn busje voor een mobiele flitser geparkeerd, waardoor zijn busje op iedere foto te zien was
wat zijn wel allemaal slim bezig, Belgie vs Nederland!!
kijk eens op de wereld kaart onze landen zijn samen amper een vliegen scheet groot ruzie maken absurd.
Nederland heeft een veel hoger misdaat cijfer, nederlanders worden geneukt met veel te hoge belastingen, je kan er in sommige buurten niet veilig over straat lopen snachts en het onderwijs niveau ligt ook lager
In belgie is er geen enkele 100m asfalt zonder gaten in, trekt de politiek op niets en is de politie zo corrupt dat je meer schik moet hebben om snachts een agent tegen te komen dan in een steegje 15 gewapende zwarten (niet rasistisch bedoeld)

2 landen met allebij problemen maarja er is geen uthopie
In Nederland zijn van die digitale flitspalen die vandalisme-proof zijn.
De paal wel, maar het kastje ernaast niet. Hint hint hint.
gewoon schandalig, er wordt nog niet snel genoeg gereden; hoeveel doden wil de heer Verstrepen op zijn geweten ?
Ik hoop dat hij überhaupt nog kan slapen
http://maps.google.com/maps?source=earth&layer=c&cbll=52.147469,6.158556&cbp=13,278.04,,0,13.24&ie=UTF8&ll=52.147454,6.158695&spn=0,359.986063&z=17&panoid=XL5FsRiTGwVaN0XOTmN37w

link ;)
Zo nu weer netjes gedragen en stoppen met opruiend gedrag..!!
ff uitproberen zo.. :P
Wat een zielige comments hier wel.

Misschien kunnen jullie je wel in bedwang houden qua snelheid maar niet iedereen, daarom zijn er flitspalen nodig. Niet om menig autorijder te pesten maar om de paar(?) idioten die ook op de weg rijden af te remmen.

Tuurlijk heb ik ook een hekel aan die dingen maar ze werken wel, mits ze werken en het er niet ééntje is op een stuk wegdek van 5km. Ik ken niemand die, ondanks dat er geen flitspaal staat, 70 gaat rijden waar je maar 50 mag.
@stihl: dat meen je niet, ik ben nu ook geen snel rijder maar 50 is toch traag? ik vind niet van mij zelf dat ik te snel rijd ik rij gewoon door
*ondanks dat er een flitspaal staat.. nog niet wakker :\
België en Nederland zijn twee totaal verschillende land, spijtig genoeg delen we dezelfde taal, maar daar houdt dan ook elke gelijkenis mee op.
@Tony Casa: ze nooit dat we de zelfde taal hebben. zedde van den pot gerukt en blijve botse op den allee of voor alle nederlanders vrij vertaalt ben je nou helemaal beduveld
@johan.be: een deel van de Belgen heeft bijna dezelfde taal als de Neanderlanders.

Iemand een jus d’orange van tomaten?
@johan.be: klopt, een deel van de Belgen spreekt een taal die sterk lijkt op het taaltje der Neanderlanders.

Iemand een glaasje jus d’orange van tomaten?
eens proberen
Beetje overdreven, dan rij je met 200 km/u langs en dan rem je, rij terug en zet de flitspaal uit. Dan kan je toch net zo goed 60 rijden?
@Adriaan: ja of er 60 naar toe rijden en dan dat ding uit zetten terug rijden en er wel met 200 langs ;)
uhm stel dat iemand hem uit zet dan…hoe moeten wij dat dan weten(andere weggebruikers)??

dan kan je beter een sleutel kopen van het slotje van de paal zelf dat je hem gewoon omklapt ;) ziet de rest teminste ook dan ie foto’s van ’t aarde maakt.
Ik ga volgende week voor het eerst op de openbare weg met de auto rijden. Ik hoop dat ik als toekomstige bestuurder niet te veel last zal krijgen van deze “kastjes”.
Anders naar de doe-het-zelf winkel, sleuteltje van een paar euro aanschaffen, en als je terugkomt van een fuif even een ommetje doen langs die vervloekte flitspalen en de schakelaar uit zetten.

Het is dus werkelijk zo simpel als het er uit zien!
@ Toyotaprius, anders houden we van de zomer eens een house exchange zoals de overeenkomstige site? :p
Zelf zit ik al in het couchsurfgebeuren, waarbij ik mensen ontvang die Brussel komen bezoeken…
Maar bon, nu heb ik tenminste nog een goeie belgenmop die ik aan die buitenlanders kan vertellen, de flitspalen…
@Volvo_440_turbo: Goed idee.. Maar is Lelystad niet te saai? :P Couchsurfen, komt mij erg bekend voor..
Tja en zo blijven die moppen bestaan he.. Net zoals mijn vriendin mij steeds grappen over blondjes verteld… ;)
Adolf Van Oostende
Wat een opgeklopte zever !

Als je al geflitst bent is het te laat om die kast open te doen , flitsfoto is dan al verstuurd .

En gehaaste chauffeur gaat z’n tijd toch niet verdoen door eerst op heel z’n route flitspalenkasten open te doen om flitspalen te deactiveren en dan fullspeed voorbij te vlammen .

En daarbij stel dat iemand schakelaar uitzet , hoelang gaat het duren eer ze op politiekantoor doorhebben dat die kassa niet meer rinkelt ? Stel dat ze anders bvb 5 a 10 geflitsten hebben per uur en opeens paar uur lang niemand ?

Jurgen Verstrepen probeert gewoon media-aandacht te krijgen om iets of wat kijkcijfers te kunnen halen met zijn tv-programma-tje waarin hijsamen met Margriet Hermans op een klein zendertje wil concurreren met VRT “De Zevende dag” .

http://www.sterrennieuws.be/nieuwsdetail.php?bericht=4147

http://www.demorgen.be/dm/nl/2909/tv/article/detail/1079934/2010/03/15/Jurgen-Verstrepen-en-Margriet-Hermans-gaan-concurrent-voor-Zevende-Dag-maken.dhtml


http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1080076/2010/03/15/Verstrepen-en-Hermans-blijf-bij-je-leest.dhtml
Jou vriendin gaat me in Lelystad toch wel rondleiden zeker ;)
Saai? Dat kan geen kwaad, kan ik wat met mijn koersfiets trainen :p
@Volvo_440_turbo: Mijn vriendin, wordt lastig. Ze woont hier 1800km vandaan. Maar anders mijn ex?
Als je wilt koersen zit je hier goed. Kan je de hele rechte weg nog herinneren, in het artikel beste wegen van Nederland?
Daar woon ik dicht in de buurt.. ;)
@ Toyota Prius, dat artikel kan ik me helaas niet meer herinneren… misschien kom ik van de zomer dan wel eens af ;) Je maakt me curieus.

Oh jah, je ex is ook goed :p
@Volvo_440_turbo: Dit is het artikel, en het zijn allemaal van dit soort wegen.
http://www.autoblog.nl/archive/2010/03/19/de-lekkerste-wegen-van-nederland

Ik kom ook vaak wielrenners tegen. En het is ideaal om kilometers te maken. Het landschap is te saai om er van te genieten. Dus als je echt wil koersen ipv touren, dan kan ik je deze omgeving aanraden. Dronten, Zeewolde, Lelystad, etc.

En ik sein ff mijn ex in. ;)
Bedankt, I let you know ;)
In Belgie denken ze niet zo moeilijk,

In Nederland wel,
Maar zo had Nederland weer andere acties
(www.watkanjedoenmeteenflitspaal.nl)
Al opgeheven door de klachten van de overheid.
(rond 2005)
..mag ik even.. een (voor mij) zeer prangende off-topic vraag stellen? Waarom staat de flitskast in NL zo vaak in een hoek van 90 graden achter de paal gemonteerd, en niet gewoon op de paal?? Iemand een antwoord? Dank
Fr€d€r!k_EE8
@volvo 440 turbo,get gelijk,een apenland is het hier!

@ToyotaPrius,Ik wil wel ruilen :) vraagske zijn er coffeshops in uw buurt ;) dan zeker haha
haakse slijper hell yeah!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).