Dieselen met de Peugeot RCZ 24h Nürburgring-editie

Auteur: , 34 Reacties

Hee. Een RCZ met stickers! Klopt, maar ook met een getweaked dieselmotortje in het vooronder waarmee Peugeot de strijd aangaat in de 24 uren van de Nürburgring.

Op 15 en 16 mei wordt de “Nordschleife” weer bevolkt door het nodige autogeweld als de jaarlijkse ADAC 24h Rennen Nürburgring weer van start gaat. Niet alleen V12’s zullen aan de startlijn verschijnen, ook racebakken met iets minder cilinderinhoud doen mee.

De RCZ 24h heeft een 2.0L HDI dieseltor aan boord, goed voor bijna 200 pk (147 Kw). Twee modellen van deze race-editie zullen binnenkort meedoen in Duitsland. Eén exemplaar gaat naar een Frans team en de andere zal gereden worden door Duitsers. In aanloop naar de race zal er meer info naar buiten gebracht worden door Peugeot. Foto’s van de RCZ 24h hier beneden.34 reacties

Zal wel vooruitgaan zo’n 200 dieselpk’s uit een 2l-blok :-o
@Laurent:
zeer zeker, maar vergleken met een R15 TDI weer njet.
hatsikidee, weer een snelle Peug
Peug R(adio)C(ontrol)??? ;)
@Robbet: lol
nu nog een rally versie
200pk uit een 2l dieseltje voor op circuit… dan loop je toch ferm achter naar mijn mening. gaat nix worden!
Hoop eigenlijk vooral dat dit een voorbode is van een 2.0 hdi met 100pk/liter in straatpeugeots, dat zou best leuk zijn!
@M-lover

Ze rijden meer om de auto te promoten dan voor de prijzen
… komop! hebben ze niks beters te doen dan mensen in de weg zitten op de nurburgring?
Een klasseoverwinning zou kunnen, lijkt me. MG reed in de 60’er jaren ook altijd mee op LeMans met redelijk standaard auto’s, op betrouwbaarheid werd nog vaak gewonnen ook!
1 april??
Een 123d heeft standaard al meer PK’s ter beschikking, zij het met 2 turbo’s.
@John: en toch zal die het hiervan waarschijnlijk verliezen, zij het in een dragrace, of op een circuit, je hebt ook nog zoiets als gewicht.
Damn, en wéér stoor ik me aan die dubbele uitlaat links. Ze hadden beter één pijpje links en één pijpje rechts kunnen doen, dat had een stuk beter uitgezien.
Wat veel meer van belang is, is het koppel. Dat en het feit dat het een oliestoker is, dus weinig naar de Zapfsäule moet, kan maken dat het resultaat in zijn klasse wel eens dik meevalt.
Als peugeot die 508 hetzelfde maakt als de 5 bah peugeot, dan krijg ik nachtmerries elke dag als ik er naar kijk. Deze is dus denk ik de laatste mooie peugeot…
@super458:

Volgens de meeste mensen hier is het anders net andersom hoor ;-) Alles wat na de 406 Coupe kwam is _yuk_ (op de 407 na wat mij persoonlijk betreft, overigens…)
Freude_am_Fahren
Vraagje voor de aerodynamica experten onder jullie:
Een dikke spoiler met voorwielaandrijving, is dat wel nuttig?
(Hij drukt toch de achterkant naar beneden en dat dient bie FWD toch voor niets, niet?)
@Freude_am_Fahren:

Ook bij fwd is het erg prettig als de achterkant de voorkant gewoon volgt in de bochten hoor, en het zorgt ook voor stabiliteit op hogesnelheden;)
@Freude_am_Fahren:
jazeker, de achterbanden hebben immers ook grip nodig, tractie is iets anders. Stel dat je met 200 de bocht om wilt gaan, dan is tractie geen probleem omdat je niet versnelt, grip des te meer om in de bocht te blijven.
Ja leuk… Maar ik vind 200 pk nu niet zo heel veel om met zo’n race mee te doen… Maarja die wagen zal waarschijnlijk wel niet zo veel wegen, dus hij zal nog redelijk meekunnen…
Freude_am_Fahren
@EJS & kutkip:
Ik dacht al zoiets, maar ik wis het niet zeker. In ieder geval, thx.
Verbruik is net zo belangrijk tijdens zo een 24h. 200pk is wel niet veel, een BMW 120d Cup heeft er >240pk… (alsook menig straat 123d)
200pk ….. Kom eens een keer met een krachtige motor, Peugeot! Peugeot heeft nauwelijks modellen die 0-100 in minder dan 10 seconden doen. Idem geldt trouwens voor alle Franse merken. Iets meer pit mag best. Leen desnoods nog eens een motortje van BMW ofzo…
Sportief karretje voor de dames… dom ding.
Een RCZ die mee doet? Das eigenlijk best gaaf… Wel jammer dat het een diesel is, maar wel gaaf!
mogen ze er wel andere velgen onder zetten:P
Freude_am_Fahren
Vind hem persoonlijk maar lelijk.
Ben benieuwd hoe hij het gaat doen, maar volgens mij wordt het niets…
En ook nog, een raceauto met FWD (ik weet dat het kan (bv, Focus RS) maar voor op circuit zou ik toch voor iets anders gaan.
@Freude_am_Fahren: Jij en ik, en vele anderen, zouden uiteraard voor RWD gaan, maar daar heeft Peugeot natuurlijk weinig keuze in hé… En dan nog, er rijden wel meer FWD op circuit rond, en die gaan niet allemaal heel erg slecht ;)
Ik vind hem sexy…
Ik blijf het een schitterende auto vinden
net zo,n ding in het echt gezien ..
een zwarte in Noordwijk ..

ongelooflijk bizar gaaf/stoer apparaat ..
prachtige wagen ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).