Bezuinigen: één nationaal politiekorps en hogere boetes

Auteur: , 45 Reacties

Je zult ongetwijfeld wel iets opgevangen hebben over de crisis en bezuinigingen en zo. Er moeten tientallen miljarden worden bespaard op de overheidsuitgaven. Wil de overheid kunnen blijven functioneren en bepaalde zaken waarborgen, dan moet er ook geld uitgegeven worden. Het vergt creativiteit om ervoor te zorgen dat er aan de ene kant geld bespaard wordt en tegelijkertijd nog wel het nodige kan worden uitgegeven. Je kunt dan bijvoorbeeld roepen dat we in Nederland ook maar eens de boetes aan het inkomen moeten koppelen. Maar er zijn meer ideeën

Verschillende ambtelijke werkgroepen hebben zich gebogen over de vraag op wat voor manieren er enigszins verantwoord kan worden bezuinigd. Volgens de werkgroep die de mogelijke bezuinigingen heeft onderzocht op het terrein van veiligheid en terrorisme, kan in 2015 2 miljard euro worden bespaard. Dan moeten wel de 26 aparte politiekorpsen worden samengevoegd tot één nationaal korps.

Daarnaast moeten de boetes worden verhoogd. Da’s een leuke, want autorijden wordt op zich al een steeds duurdere bezigheid en mocht je een keer de fout in gaan -dit hoeft immers niet altijd opzettelijk te zijn- dan ben je steeds zwaarder de lul, maar dan kun je jezelf troosten met de gedachte dat je een maatschappelijke bijdrage levert. Het woordje melkkoe ligt weer op het puntje van mijn tong.

Verder zouden delen van de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Justitie moeten worden samengevoegd en de kosten voor politie-inzet bij evenementen worden doorberekend aan de organisatoren hiervan. Dat zullen bijvoorbeeld voetbalclubs leuk vinden om te horen. Productie van en de handel in softdrugs moeten worden gelegaliseerd, gevangenisstraffen moeten vaker worden vervangen door elektronische detentie en tbs mag niet langer dan acht jaar duren. (via: telegraaf)45 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
politie afschaffen is veel goedkoper en ver weg de veiligste oplossing ..
@lincoln: daar ben ik het niet mee eens.. je moet je nog wel veilig kunnen voelen op straat en zonder politie gaat dat nooit lukken
@LJ: ouwe sarcast ..
@lincoln: als dat veilig is dan ben ik de paus!

Maar als ik het goed begrijp dan doet de overheid kleine moeite om ECHT te besparen, en willen ze vooral de burger naaien?
@Cantago:
ach .. het bedrijfsleven is allang en breed overgestapt op particuliere beveiliging ..
aangiftes doen ze ook niet meer aan ..

daar leeft dat veiligheidsGEVOEL niet zo sterk meer hoor ..
@lincoln: En als er een gevaarlijke crimineel los loopt dan is er niks aan de hand, laat maar lopen? Ik denk toch dat afschaffen van de politie voor meer problemen gaat zorgen dan jij denkt;)
@lincoln: ik denk dat je meer problemen krijgt als je de politie afschaft dan jij denkt;) Om het maar niet te hebben over ontsnapte criminelen ed.
@Cantago:
hoe meer van die stelende veiligheidsgevoelgevende instansies ..
des te meer babelonische spraakverwaringen ..
des te meer vormfouten er gemaakt worden ..
nederland is toch al geen hoogspringer wat interne communicatie betreft ..

criminelen krijgen het steeds makkelijker op deze manier ..

die ambtenaartjes zullen het best goed bedoelen maar zullen wederom goed verkloten ..

da,s geen voorspelling ..
louter een kleine terugblik ..
Ik heb dubbel gepost zie ik, dacht dat hij niet werkte… MAAR

@lincoln: Ik denk dat je geen enkel idee hebt hoe het hier binnen een week in een totale chaos zou veranderen! Vind het dan ook niet de moeite waard er nog verder op in te gaan.
@ Dennis: Je kan wel stellen dat autorijden steeds duurder wordt. Maar daar mag je verkeersboetes niet bij betrekken. Het woord melkkoe kan je hier dus niet rechtvaarden. Boetes krijgen doe je zelf en kun je dus niet bij de lasten van het autorijden rekenen.

OT: Helemaal mee eens. 1 politiekorps en hogere boetes. Nu als je problemen heb met de laksheid van 1 politiekorps kom je nergens met je klacht. “Zoek het maar met dat politiekorps uit krijg je dan te horen. Wij zijn een ander politiekorps en hebben niets met hun te maken.”

En hoe hoger de boetes, des te meer mensen zullen dan gaan nadenken om normaal te gaan rijden.
@LJ je ruikt het sarcasme in zijn opmerking toch ook wel? Ik ben wel voor een nationaal politiekorps. Dit bevorderd in ieder geval de efficiëntie. De overige plannen die nu naar buiten zijn gekomen doen mij echter zachtjes huilen in mn stoel
@Autogek: Mensen maken nu eenmaal fouten bij alles wat ze doen, dus ook tijdens het autorijden. Je kunt bijvoorbeeld een keer afgeleid zijn en te hard rijden zonder dat je daar erg in hebt. Het is zuur wanneer je net op dat moment geflitst wordt.

Als je er vanuit gaat dat iedereen tijdens het autorijden onbedoeld weleens een fout kan maken, dan kun je mijn inziens dus ook stellen dat autorijden duurder wordt wanneer je de boetes fors verhoogd.
@Dennis: Een keer een fout maken kan altijd. Hier in 13 jaar 30.000km per jaar rijden heb ik ook 1 bekeuring voor 9 km te hard rijden op een 80 weg ( dacht dat het 100 was). Maar ik vind niet dat je kan stellen dat auto rijden zo duurder wordt omdat de bekeuringen duurder zijn geworden. Die kostenpost ligt toch aan jezelf. Door zoals jezelf schrijft: De bestuurder zelf niet oplet. ;)
@Dennis: je mag tijdens het rijden eigenlijk niet afgeleid zijn.
Rijden ze je kinderen dood (nu of later) en dan zeg je ook niet “ach je mag wel eens afgeleid zijn”

Te hard rijden is fout en mag bestraft worden. Boetes mogen best wat hoger hoor.

(ik ben geen geitenwollensokken figuur die nooit hard rijd maar ik betaal als en man me bekeuringen)
@Donstil: Dus als je je netjes aan de wetgeving houdt ben je ineens een geitenwollensokken figuur? Zeilige opmerking.
@Autogek: Dat staat er niet volgensmij. Beetje een zielige opmerking van je idd.
@Donstil: Dat staat er wel degelijk. Dus als je het niet zo bedoelde, had je iets anders moeten schrijven.
@Autogek: Haha nee er staat dat IK geen geitenwollensokken figuur ben en altijd me bekeurigen gewoon betaal, dat jij je daardoor (kendelijk) zo aangesproken voelt kan ik ook niet helpen.

Of rij je een bordeaux rode prius toevallig?
@Donstil: Nee hoor, ik heb smaak. Ik rij een groene. LOL
Hogere boetes is geen vorm van bezuinigen, maar meer inkomen genereren zodat niet bezuinigt hoeft te worden.
Altijd raar dat de burger meer moet gaan betalen als ze het over ‘bezuinigingen’ hebben.

Als ik moet bezuinigen, gaat mn werkgever mij toch ook niet meer betalen?? xD
Wat dw zegt. Bezuinigen betekent dat je iets aan je uitgaven doet. En niet meer inkomsten genereert.
ontwikkelingshulp. Koningshuis. Bijstand. hypotheekrenteaftrek. huursubsidie. WW inkorten. Drastisch snijden in de bureaucratie.

Problem Solved.
@Benjamin1: Je vergeet kinderopvang. 80% van de kinderopvangkosten worden door onze belasting betaald! Werd door Den Haag zelf vertelt.
1 april!
Wegenbelasting voor gebruik van (of nog beter: enkel de aanlsuiting op) de digitale snelweg met extra km-heffing als je leuke sites bezoekt (zoals Autoblog.nl).
@sacha: We weten nu wel dat ’t 1 april is hoor.
jahoor, met het naar huis sturen van een paar agenten is het land gered.

Nog even en ze houden op Haiti een benefietavond voor nederland. SMS 12093810293801938174918274 naar 0900-rednl om Jan-Peter in het zadel te houden
Eén nationale politiekorps zie ik wel zitten, maar hogere boetes? Belachelijk natuurlijk, het het helpt al helemaal niet om de veiligheid ermee te bevorderen. Maar goed, alles dat de veiligheid wel bevorderd, maar geen inkomen genereert is natuurlijk geen route die de overheid wil volgen.
Noem het de Rijkspolitie! Dat waren nog eens tijden.
Ze kunnen ook besparen op flitspalen en controles…
@ dennis als je dan geen melk koe wil zijn..
Ga dan lekker 5 km onder de max rijden mocht je je dan een keer niet in kunnen houden heb je er ook geen last van.

Niet zo BOEHOE. iemand zou maar net tijdens dat ie even niet op let en te hard rijd een geliefde van je raak rijden. En ernstig letsel veroorzaak.

Kijken of je dan nog zegt, ach kan gebeuren maat we rijden allemaal wel eens te hard of letten niet op. schud m de hand en gaat weer verder met je leven.

Get Real..
@klaas: Dus jij bent degene die continu met 45 km voor me gaat hangen. :evil:
Die ambtelijke werkgroepen zijn juist het hele probleem! Hogere boetes? *reaguurder-mode* GA ES DEAUD */reaguurder mode*
GEEEN boeten aan inkomens koppelen! dan hebben rijken helemaal geen voordeel meer van ‘het meer geld hebben’ mensen worden dan ook minder geprikkeld om hard te werken en aant e top te komen, omdat ze er toch geen voordeel van hebben.
Goed idee!
De boetes in Nederland zijn belachelijk laag, net als de pakkans. Als ze van die hogere boetes meer politie gaan inzetten en de pakkans vergroten, prima. Let wel, ik heb het niet over ‘zeur-boetes’ van een paar tientjes, maar ik ken zat ‘stoere lui’ die stelselmatig belachelijk hard en onveilig rijden. Aanpakken die lui!
Doe niet zo dom met je melkkoe. De enige manier om de staatsbegroting effectief te compenseren is om de burger harder te laten bloeden. Zo werkt een verzorgingsstaat. En nou geen GeenStijl-achtige bedoelingen hier, daar heb je GS voor.
je kan ook als je in 2020 verwacht dat er 1000000 nieuwe nederlanders zijn met een mogenlijk aow gat ,deze mensen nu gaan laten bijverzekeren of anders laat je de oude nederlanders er voor op draaien.rijden op alleen een accu is ook weer zo iets leuk laat de mensen eerst er zoveel mogenlijk aanschaffen en dan na een jaar of 15 ga je ze zeer zwaar belasten omdat je accijns van benzine misloopt.is alleen te doen door rekening rijden door te voeren.en klagen dat doe je maar tegen de muur heeft net zo veel zin.
VERSCHILLENDE AMBTELIJKE WERKGROEPEN hebben zich gebogen over de vraag op wat voor manieren er enigszins verantwoord kan worden bezuinigd:>>> Zo daar zit dus al één van de problemen! Bovendien is het misschien verstandig om in dit geval eerst eens te stoppen met ontwikkelingshulp en eerst eigen zaken op orde te stellen. Ook het koningshuis hoeft niet gesponsord te worden aangezien ze zelf al een mega kapitaal hebben dat nooit gebruikt wordt omdat alles voor hen betaald wordt door de staat. Er is één ding wat je nu in ieder geval niet moet doen in deze tijd en dat is de ondernemers nog meer gaan pesten.
De overheid moet eens afleren om accijnzen en boetes te zien als inkomen. Het beleid is dat we minder moeten roken, drinken en te hard rijden. Maar als iedereen morgen braaf wordt dan zit er ineens een gat in de begroting.

Dat is toch geen beleid voeren? Er vanuit gaan dat mensen zich misdragen zodat je daar aan kan verdienen.
Bespaar op flits palen die dingen kosten de Belasting betaler jaarlijks tien duizenden euro´s.
Één groot landelijk politiekorps is een bijzonder slecht idee. Iedereen weet toch wel wat er gebeurt wanneer er een grote logge organisatie ontstaat? Dit is juist helemaal niet efficiënt! Kleinere organisaties kunnen veel sneller dingen gedaan krijgen en ook beter en sneller reageren op ontwikkelingen van buitenaf. Bovendien kosten fusies juist handenvol geld omdat alles intern weer afgestemd moet worden, waardoor het normale werk ook langzamer wordt afgehandeld. Gevolg: een enorme bureaucratisch moloch wordt gecreëerd. Dus: niet doen!! het lijkt misschien heel efficiënt, 1 organisatie. Maar dat is het dus absoluut niet!
Als heel Nederland zich eens een maand zou gedragen op de weg, dan zou de politie op de knieën gaan met de vraag of we a.u.b. weer asociaal weggedrag kunnen vertonen.
Er zouden zoveel lui op straat komen te staan als we geen weg misbruikers hadden. Zelfs die kabouter van SBS6 kon dan een andere baan zoeken.
joh .. weer een nieuw soortje corruptelingen aanboren ..

hoeveel soorten “veiligheids-gevoelgevers” hebben we inmiddels in dit kleine klote-landje ??
Hogere boete’s?
Iedereen maakt wel is een foutje, als jij een keer verkeerd invoegt, waardoor je achterligger moet afremmen is dat een boete Terwijl het meestal niet de bedoeling was, krijg je hier toch een boete van? €150? je mag dus als mens geen fouten meer maken? nou veel succes.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).