Het ongewild versnellen van Toyota's blijft de gemoederen in de Verenigde Staten nog altijd bezighouden. Tot nu toe heeft niemand het probleem kunnen reproduceren. Bovendien zijn er in de VS met z'n claimcultuur genoeg mensen die er een slaatje uit willen slaan door te beweren hun Toyota op hol is geslagen. Verhalen dat de problemen worden veroorzaakt door kosmische straling of hoogspanningsmasten, we hebben het allemaal al gehoord.
De Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) had toegezegd tot het putje te gaan om helder te krijgen wat nu het probleem is. Dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan en men heeft nu de hulp ingeroepen ruimtevaartorganisatie NASA (National Aeronautics and Space Administration), zo heeft verkeersminister Ray LaHood bekendgemaakt.
Negen wetenschappers van NASA zullen zich over de kwestie gaan buigen. Hiervoor is door de overheid 3 miljoen dollar beschikbaar gesteld. De totale onderzoekskosten van de NHTSA zouden weleens kunnen oplopen tot 16,4 miljoen dollar.
De dames en heren bij NASA zijn gespecialiseerd in computergestuurde elektronica en elektromagnetische storingen en storingen van hard- en software. Toyota houdt nog altijd vol dat het elektronische gaspedaal, niet de oorzaak van het probleem kan zijn, maar desondanks lijkt het onderzoek van NASA in eerste instantie wel die richting uit te gaan.
Wordt ongetwijfeld vervolgd… (via: automotive news)
29 reacties
-edit: yep-
Conspiracy!
Geloof je nou echt zelf dat een stel ruimtevaarttechneuten zich met een onderzoek naar de Prius gaat bemoeien??? (9 wetenschappers voor 3 MILJOEN dollar, wat kosten die wel niet per uur?!) Nog even en de NASA doet onderzoek naar het optimaal functioneren van de Campina melkpakvulmachines! Nee, sorry, het gaat er bij mij niet in, zeker als je weet dat er bij de NASA aan alle kanten flink bezuinigd wordt en heel wat projecten geschrapt worden.
Heb jij enig idee hoe lang ze onderzoek doen voor die 3 mio dan?
Heb je ooit wel eens een nuttige bijdrage geleverd?
OT: Wat betreft de calculatie van BMW, zal hij aardig in de goeie hoek zitten. Bovendien lukt me dat Toyota zelf ook slimme koppen in dienst heeft, maar als die er niet meer uitkomen, moet je toch wàt om het probleem het hoofd te bieden. Dit zou dan, mochten de NASA mannen er wel uit komen, en mooie oplossing zijn voor de omzet van een slordige 100 Prius-en.
Geen gekke actie als je het mij vraagt!
Uiteraard niet, heb helaas nog nooit bij de NASA binnen mogen kijken. Met gezond verstand kom je alleen heel erg ver; 9 man is wel heel erg veel om de electronica van een gaspedaal te onderzoeken. 3 miljoen dollar is daarbij is ook heel erg veel; dat is ruim 3,3 ton per onderzoeker. Nu zullen die onderzoekers geen 3,3 ton per jaar kosten maar laten we uitgaan van 2 ton. Ze doen vast geen jaar over dat onderzoek maar stel een half jaar, dan houd je nog 2,1 miljoen over voor onderzoeksmaterialen (een aantal te ontleden Priusjes + wat PC’s en nog wat zooi).
Je hoeft geen professor te zijn om te begrijpen dat dit op mij niet heel realistisch overkomt.
Dusja, dan denk ik aan een 1 april grap, maar we zullen wel zien wat er van komt! Ben benieuwd!
Er zijn geen incidenten geweest volgens mij, ik kan er niks over vinden in elk geval. Bovendien kan er tegenwoordig bij een aantal maatschappijen gebeld worden vanuit een vliegtuig. Dit is wel een duur grapje omdat dit vaak niet via een normaal GSM netwerk kan.
Datakabels zijn ook beveiligd tegen storingen met metaalfolie.
http://www.pcwereld.be/zelf-een-utp-stp-ftp-kabel-maken
En als men kabels van glazvezel gebruikt om signalen te versturen, daar wordt gewoon een lichtsignaal doorgestuurd…
Hoewel dit hem wel had kunnen zijn..
Zo’n NASA-onderzoeker doet minimaal 200 dollar per uur. Kom je uit op 1666u per onderzoeker, maximaal. Da’s nog geen jaar werk.
Ben het met je eens dat het bedrag aan de hoge kant is, maar als je uitgaat van 400 dollar per uur (wat naar NLse normen best zou kunnen), dan kom je uit op zo’n 5,5 maand werk. En dan lijkt 3 miljoen ineens heel redelijk.
Alle huidige wagens dus richting NASA.