Kies maar: Land Rover Freelander of Renault Espace?

Auteur: , 112 Reacties

Meer ruimte? Of meer terrein?

Beide auto’s zijn ruim 50K Euro, maar welke zou je kiezen? SUV of MPV? Instinctief zou je bijna direct de Land Rover Freelander aanwijzen, maar is dat terecht? De Freelander is in mijn ogen niet moeders mooiste, daarnaast beschikt de auto niet over hele bijzondere prestaties. De 3.2 zescilinder (gedeeld met Volvo) zorgt voor een acceleratie van 0-100 in 8,9 seconden, de topsnelheid is 200 km/u.

De Renault Espace is wat sneller. In 8,1 seconden zit het familiehok op 100 km/u, met een topsnelheid van 225. De auto heeft voorwielaandrijving, in tegenstelling tot de vierwielaandrijving van de Freelander.

Beide auto’s zijn vijfzitters. Maar er is ook een Renault Grand Espace met extra zitplaats(en). Tevens komt er in de toekomst een zevenzits Land Rover, handig als je een gezin hebt met +3 kinderen.

Nadeel van deze auto’s is dat ze allebei een beetje tegen het eind van hun bestaan lopen, maar dat maakt ze des te meer vergelijkbaar. Kies maar!
112 reacties

Freelander, gewoon omdat de Renault er niet uit ziet…
Sowieso de Land Rover!
Freelander, ik zou nooit van mn leven in die Franse meuk willen rijden.
Freelander,

En waar blijft m’n poll?
Freelander. Al hoewel de Espace het basisblok met de 350Z deelt.
Ik zou voor 50.000 een Ford Focus RS kopen.
Maar als ik echt moest kiezen toch de freelander.
Freelander. Ja kan nog zo hard zeuren over de ruimte, dat is nog steeds geen argument om in een lelijk, plastic, franse MPV te stappen.
De Espace, opmdat je dan met 7 man die freelander effe voorbij rijdt…
espace, want het blijkt een goed onderstel te hebben voor een cabrio XD, als het mijn geld was zou ik het lekker op sparen en dan iets anders kopen
Gewoon allebei niet!! Lelijke uit de tijdse hokken. En een Freelander vind ik echt zo’n Landrover van “Ik wil eigenlijk een Rangerover maar heb het geld niet”. En daarnaast alles wat Frans is (op autogebied) draai ik m’n hoofd al helemaal voor weg!
Freelander
Doe mij die Espace maar, die Freelander is zo achterhaald & zwaar, en stukken minder praktisch in dagelijks gebruik. Bovendien vind ik eigk de Espace nog mooier ook^^
Freelander
Heren…zoals ik zei: Geen van beiden!!! :P
voor looks de freelander, voor practisch comfort de espace graag
Ze zijn allebei net niet aantrekkelijk en hebben allebei net niet de juiste voordelen. Bovendien ook een beetje vreemde vergelijking.
Een slechte auto en een krankzinnig slechte auto.
Moeilijke keus zeg.
Tussen deze auto’s kiezen is hetzelfde als zeggen: nou Jan Modaal je bent te druk bezig geweest in de slaapkamer, dus die mooie BMW waar je ooit van droomde komt er niet, kies maar iets grondig inferieur aan ALLES waar het hart van een autoliefhebber sneller van gaat kloppen. Als ik echt moest kiezen de Espace, en dan even langs gaan bij het top gear technology center voor hun uitstekende cabrio technologie
@Sciurida: Wellicht eerst je huiswerk even doen?

Voor de 62k euro die de Espace kost met de 3.5ltr benzine motor, waarvan in het artikel de acceleratie- en topsnelheidwaarden worden gebruikt, koop je ook een nieuwe 530i touring. Daarin heb je ruimte genoeg voor een redelijk gezin en je bent niet sneller dan dan Espace, nee, je verplettert alle waarden die de Espace haalt….inclusief het verbruik. :-)

Overigens ben ik zelf geen BMW-man, maar kan voor dat bedrag ook een V70 T6 AWD voor de deur zetten. Dan neem ik het hogere verbruik tov de BMW (en de meerdere pk’s) wel voor lief. ;-)
wanneer lease de renault…
wanneer koop de freelander…
Ik zou voor de espace gaan ;)
Freelander, kwil geen MPV
Zowieso niks frans! Dus de LR
De Espace voor mij, ik heb de Freelander altijd het lelijke eendje van Landrover gevonden. En ondanks dat ik de Espace nooit zal kopen, vind ik het toch best een mooie auto.
ik ben een man doe maar een freelander
Easy, de Freelander. Die mislukte zeecontainer uit frankrijk moeten ze weer eens omsmelten tot wat nieuws.
natuurlijk de FREELANDER

niemand wil toch een ESPACE
Met enige tegenzin de Freelander. Maar dan zonder lichtmetalen velgen; 16″ staal en dikke terreinbanden, dan heb je nog wel een beetje zin om in te stappen.
Blijft zuur dat de eerste de beste tweedehands Defender nog altijd ruiger is.
Ik ga voor de Freelander, want de Espace is één groot drama. Mijn vader heeft voorheen een Espace als op de foto gehad. Tot 3 à 4 keer toe ging de motor kapot (de krukas), en deden lampjes in het interieur het vaak niet meer. Het enige voordeel is dat de Espace veel ruimte heeft maar daar is dan ook alles mee gezegd. Zelf ken ik ook mensen met een Land Rover Freelander en die hebben er nooit wat mee.
Wat een vergelijking..??!! Natuurlijk de Freelander
Qua ruimte enzo zou ik voor de Espace gaan, winterbanden eronder en dan lekker naar de alpen rijden met snowboards en ski’s in de auto.

Vanuit het stoerheid perspectief de landrover natuurlijk.
Duhhh, LOL De Freelander natuurlijk. Dat is gewoon een mini RangeRover.
Land rover!
De Renault, omdat dat gewoon een prachtige auto is. Zeker als je er een mooie kleur bij kiest en aftermarket velgen opzet.
Wel de duurste uitvoering.
Dit is een beetje als kiezen tussen sex met je moeder of sex met je vader….
@bartelicoise:
haha mooie vergelijking!
Liever niets, maar anders de Freelander. Van me langzalzeleven niet in een Renault.
Tja ik zou een espace nemen… kan niet zeggen waarom, onderbuik gevoel
Ten eerste wordt eerst amper vermeld dat we het over de topversies hebben, anders zitten ze ruim onder de 50k. Ten tweede loopt de Freelander helemaal niet op zijn laatste beentjes. Deze Espace is er al eeuwen maar de Freelander II toch nog slechts enkele jaren.
De Freelander is natuurlijk gewoon een oud gebouw maar ziet er nog wel ok uit. De Espace is van binnen een grote plastic tas en dat is drama. Denk echter wel dat de Espace beter is dan de Freelander. Maar ga toch maar voor de Freelander, en dan is de keuze vooral gebaseerd op het interieur.
Freelander @ is betrouwbaarder, net goede duurtest van AutoBild Allrad achter de rug, en een erg veelzijdige machine, goede garantie ook.
Gek genoeg heeft de Duitse importeur de prijzen met 5.000 euro verlaagd, bij gelijkgebleven goede uitrusting, terwijl de Nederlandse importeur helaas niet is gevolgd.
@ = 2 :)
Waarom zegt bijna niemand iets over offroaden!? Doe mij die 4×4 maar met mijn mountainbike achterin/op!
Mag het ook deze espace zijn?:) En anders nog steeds de espace. http://www.supercars.net/carpics/1672/1995_Renault_EspaceF1Concept1.jpg
Dan liever een 2e hands Range Rover.
Freelander, ik heb nl nog geen gezin die een Renault Espace nodig heeft.
Hmm, lastig. Ik denk dat ik ook voor de Freelander ga, omdat je dan tenminste nog op één manier fun kunt hebben met je auto: Lekker rondbanjeren door de bossen.

@MDA: De Freelander is ook een grote plastic bedoeling hoor, en rijdt ook nog eens als een rookworst op het asfalt.
Het lelijke eendje
De Land Rover, gewoon omdat ik renaults lelijk en slecht wind, en ik nooit een Renault wil hebben!
Ik had graag die vorige Espace, deze ziet er niet uit!
Freelander dus!
land
Freiländer bitte!
@ Autoblogger, het slaat nergens op dat de freelander aan het einde van zijn bestaan is! Hij is pas 3 jaar op de markt, een beetje onzin wat mij betreft!

Sowieso, de freelander, met sport pakket, zeker een hele dikke auto. Een mini Range Rover, en hij rijdt verdomd goed! En het is tenminste Land Rover, beter dat die BMW meuk! Hulde aan het Terrain Response!
@Reinout: ze zijn allebei aan een facelift toe!
waarschijnlijk geen van beide maar als ik gedwongen wordt dan maar de freelander
Moet er geen Disco 3 tegenover de Grande Espace staan? Ik wil namelijk die 7 zits Disco 3, die is netjes.
Espace duidelijk :) 3.5v6 is een lekker blokje!
Hmm, met de Frelander zeg je: Kijk ik heb iets te compenseren. en/of: Kijk ik heb niet genoeg geld om een echte landrover te betalen!

Met de renault zeg je: Mijn geslachtsdeel werkt prima, kijk maar naar alle ruimte die ik nodig heb voor mijn kinderen.

personlijk vind ik de Espace echt een mooie auto. Maar als ik kinderen neem worden dat er niet meer dan twee. dus mij zul je nooit in een MPV zien
freelander, kwalitiatief beter dan de renault die vaker bij de dealer staat dan rijd!
ik zou voor een Chrysler Grand Voyager gaan in dit geval, boordevol luxe, lekker ruim ( is wél een 7 zitter), is mooier dan de Freelander, maar iets minder origineel dan de Espace, maar is wel zeer handig; alles is automatisch, luxueus, alles zit er al op… dus ’t is de Grand Voyager geworden, hoewel die mischien iets duurder is, maar dat geld heb ik er dan toch wel voorover, maar in dit duel denk ik dat ik de Freelander zou kiezen, al was het maar om de prachtige AWD systeem.
ALTIJD de freelander, ik heb een hekel aan Franse auto’s, en deze wansmaak koelkasten slaan echt alles> (Renault Espace, Citroen Xsara etc.)
Maar ook omdat de Freelander gewoon wat meer uitstraalt, al zou ik dan wel doorgaan voor een range rover sports, maar dat is mijn mening (A)
Ben geen fan van Franse auto’s maar met deze keuze kies ik overtuigend voor de Espace. 1 keer de zijsprong gemaakt naar een Freelander. Wat een rampzalige auto was dat. Slechter heb ik nooit gereden. Echte probleemauto. Voor mij nooit meer een Freelander!
Ik dacht nochtans dat de Freelander 2 nog geen drie jaar op de markt is…
Ik heb een keer een Freelander leenauto meegehad, en ik vond het helemaal niks. Maar ik ben dan ook verwend met een Range Rover. Ik zou daarom voor de Espace kiezen. Best wel pittig (relatief dan) en je kunt met veel vrienden op pad.
Freelander toch maar..
Ik heb niets met Renault.
Ik moet helaas passen voor beiden.
Niet echt een hoogte punt wat design betreft voor beiden.
Ik zou voor 50k voor een Volvo XC60 gaan als ik dan toch een soort SUV zou moeten kiezen.
Duidelijk de Freelander!
1. Het is een Land Rover (dat zegt alles)
2. Hij ziet er goed uit
3. De rènoo is lelijk
4. De rènoo is frans
5. De rènoo doet het niet
Ja doe maar de Espace. In Freelanders zitten altijd van die mensen die denken dat ze rijk zijn. Bevalt me helemaal niet dat volk. Dus dan maar gewoon back to basic Pure Espace. Ookal valt daar genoeg negatiefs over te zeggen.
Meestal ben ik wel voor de “underdog”. Maar ik ga toch voor de LandRover. Alleen maar problemen met de Espace’s.
De Freelander, maar ben wel eerlijk; die Espace was de eerste ‘bus-voor-konijngezin-+-hond’, dus een beetje ‘eer’ zou hier op z’n plaats zijn…..toch ?
Land Rover please…
Ik vind het uberhaupt een mooie auto!
Rij er ook regelmatig in en is een fijne reis-auto.
Kwaliteit is erg goed.
Imago van LR is top, als je dan toch een SUV kiest, neem dan the original!
Wat is dit voor idiote poll?

Er is geen enkele reden om die lelijke, afschrijvende, waardeloze, slecht in elkaar geschroefde etc Espace te kiezen.

De LR dus.
sander16jr volvo freak
Renault! Die hebben tenminste nog een beetje creativiteit…
sander16jr volvo freak
Voor dat geld een Volvo.
Doe maar die race bus. Lekker met vrienden over de snelweg zoeven richting zuid-Europa.
Moeilijke keuze, ze zijn allebei wel mooi!

Maar ik denk dat je uiteindelijk toch meer aan een Espace hebt wat binnenruimte betreft.
En die Freelander is geen echte terreinauto, dus dat is ook al geen doorslaggevend argument.

Dus dan toch maar de Renault?
Ja!
Wat een vergelijking is dit…
Zijn 2 totaal andere auto’s….
Je kan toch niet kiezen tussen deze 2….
Wat ik wel wil weten is wanneer er een nieuwe Espace komt….. Word wel eens tijd dat ze deze gaan veranderen… Hij ziet er wel nog goed uit, maar rijdt toch al een tijdje rond…
Land Rover Freelander natuurlijk !

Tevens zijn Espace rijders de meest asociale weggebruikers die er zijn: rechts inhalen, zeer laat hun ‘auto’ bij de invoegstrook ervoor knallen en bumper kleven.

Let maar eens goed op in het verkeer en het zal je ook opvallen.
Dat dit een vraag is. Dat is toch duidelijk de Freelander.
Tsja, voor 50 mille zouden dit wel de laatste twee auto’s zijn waar ik aan zou denken, maar goed, als dit de enige twee opties zouden zijn is de keuze snel gemaakt: de Freelander. Een Espace mag dan nog altijd een hele fraaie MPV zijn, het is en blijft een busje. Leuk voor de vader van een groot gezin, maar aangezien kinderen nu eenmaal hinderen zijn zal ik nooit in die positie belanden. Dan liever een auto die zwaar terrein aan kan, met al die drempels tegenwoordig een niet te onderschatten pluspunt van een LR.
Er zijn hier heelveel reacties die renault onbetrouwbaar noemen (terwijl ze het zo goed doen in de pechstatistieken). Wat veel mensen echter vergeten is dat Landrover Engels is (dat zegt in mijn ogen meer dan genoeg).
Espace, no doubt. Wel Grand, 3.5 V6 Initiale met panodak en gaaaaaaaaaaaaaaaaaaan.
terrein??? met dien landrover laat mij niet lachen!!!
landcruiser de enige echte!!!
freelander: 4wd 8)
Leuk hoor zo een espace, maar ik wil ook wel eens op vakantie naar het strand kunnen rijden :)
@RobertJ: Naar het strand gaat ook met een Espace… :?
@BananaFlip: Ja, maar ik bedoel dus gewoon lekker op vakantie een bergpaadje nemen en daar relaxen, of je mtb pakken. Verder wil ik ook gewoon het strand op kunnen rijden. Zoals hier bijvoorbeeld: hier.
Geen noodzaak nee, maar wel makkelijk om te kunnen!
ik denk dat dit duidelijk is… land rover!!
Doe mij maar een 330i.. ohw wacht die heb ik al HAHA.

Dan maar de Espace om hem een ravijn in te rijden !
Franse zooi, ziet er niet uit, zogenaamde auto emocion, ja als je zo een ding langs ziet rijden begin je gelijk te janken van wat een gedrocht het is.

Freelander ROCKS
Dit is zoiets als “Gonnoroe of genitale wratten, wat wil je liever?”.
De Espace! die 3.5 V6 is echt een juweeltje, en erg betrouwbaar sinds het een Nissan motor is. Mijn ouders hebben zelf jaren Espace gereden en behalve de 2.0T motor nooit problemen gehad. En komop, hoe vaak rijdt je nu door de modder? Vast minder kilometers dan je op vakanties maakt. Echt een super bak zo’n espace.
freelander
dit is toch geen partij voor elkaar
en als je freelander hebt
dan heb je meer ruimte en terrein
freelander
nou ja als ik dan moet kiezen. de freelander
ik neem absoluut geen franse bende. dus geen renault
die espace is lelijk en net een stadsbus.

dat die freelander wat langzamer is, lossen we wel op ;-)
grappig de freelander natuurlijk
De Renault natuurlijk, ultimate hockey car !!! zowiezo. Je kan er super veel in kwijt en hij is nog luxe ook als je de tafeltjes, tvtjes en lederen bekleding aan tikt als je de optielijst aan het invullen bent!!! Niks Freelander, die bak is echt voor succesvolle kappers en huisvrouwen!!
@Jaguar1994: the ultimate hockey car is duidelijk geen espace, straalt alles behalve klasse uit, dan kun je beter een lr hebben. En als je het dan weer hebt over toernooien weet ik nog wel dat busjes het handigst zijn, vol met opgeblazen luchtbedden naar het toernooi crossen…!

de ultieme hockeywagen is eerder een a6 of e combi, maar een espace komt wel op de laatste plek alleen omdat t een renault is, zelfs de lancia phedra staat ver boven hem.
Geen domme vragen stellen! De Freelander natuurlijk! Geen franse brol op mijnen hof!
Geen franse troep op mijn stoep! Dus de Freelander dan maar!
Geef mij maar de Land Rover Freelander. De Renault Espace rijdt super slecht
De Freelander. Je weet, geen Renault voor mij.
Ik ben bijzonder verheugd dat niemand hier blijk geeft van een gebrek aan volwassenheid en intelligentie door allerhande domme vooroordelen over franse auto’s te debiteren.
On topic: de Freelander omdat hij er gewoon leuker uitziet. Kroostrijke gezinnen wil ik de Espace echter wel aanraden.
Freelander, vanzelfsprekend.
lol waar de f*ck slaat dit op?
my name is what?
freelander, al met gereden , meegereden, offroad meegedaan, net zoals de reneault espace, die zat niet zo comfortabel als d freelander, en ik zou de espace nog niet eens kopen moest ik een grote familie hebben, dan koop ik gewoon 2 freelanders :D
Appels en peren zijn tenslotte allebei fruit…
Zonder twijfel de Freelander! Veel mooier, beter in het terrein, kwalitatief beter en je staat er niet in voor lul.
Kan iemand mij de relevantie van dit artikel uitleggen?
Ik hoor van meerder Landrover-rijders, dat ze de Freelander geen echte Landrover vinden!!
een beetje een mietje-landrover…
Allebei kutauto’s.
@Jipp: Ik weet niet of jij ooit op een hockeyclub komt maar daar staan de espace’s in rijen naast elkaar!
de espace zeker wel
groter en mooier interieur
Een grote fan van Frans merken ben ik niet, maar de Freelander is erg lelijk en biedt relatief slechte prestaties. Espace!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).