Red Bull domineert in bloedheet Maleisie

Auteur: , 66 Reacties

Na een kletsnatte en chaotische kwalificatie, waarin Webber de pole pakte voor Red Bull en beide McLaren's en Ferrari's door een verkeerde strategie achteraan moesten starten, was het vandaag de beurt aan de race.

Tegen alle verwachtingen in bleef het droog op het bloedhete circuit van Sepang. Bij de start was het Vettel die Webber voorbij streefde in de eerste bocht en de leiding de rest van de wedstrijd niet meer afstond. Hamilton had vanuit startplek 20 een zeer goede start en nestelde zich al snel in het midden van het veld. Massa, Alonso en Button maakten ook wat plaatsen goed maar bleven vervolgens achter de verrassend snelle Toro Rosso’s hangen. Alonso reed echter de gehele race met versnellingsbak problemen en had moeite om in te halen.

Schumacher moest al vroeg in de race, na een goede start, z’n Mercedes GP bolide aan de kant van het circuit parkeren in verband met een loszittende wielmoer. Zijn teamgenoot Rosberg nestelde zich op plaats 3 en finishte voor het eerst voor Mercedes GP op het podium. Vettel en Webber waren in hun Red Bull bolide vandaag een klasse apart en finishten in een 1-2.

Verrassing van de dag kwam op naam van Sutil die in zijn Force India met enige moeite Hamilton achter zich kon houden en daarmee verrassend 5e werd. Ferrari heeft duidelijk hun koelingsproblemen nog niet verholpen aangezien beide Sauber coureurs die gebruik maken van Ferrari motoren uitvielen en Alonso met nog 3 ronden te gaan zijn motor opblies in een poging om Button in te halen.

Ook opmerkelijk was de snelheid van de Renault met Kubica achter het stuur. Na een tweede plaats in Australië laat hij zien dat Renault momenteel ‘best of the rest’ achter de vier topteams is. Het werd uiteindelijk ook zonder regen een spannende race met veel inhaalacties met name van Alguersuari die liet zien dat Toro Rosso goed kan meekomen met het middenveld.

Winnaar van de dag: Vettel die na twee moeilijke grand prix’s eindelijk krijgt wat hij verdiend namelijk de overwinning.

Loser van de dag: Niemand blonk negatief uit dus moet deze eer naar de Ferrari krachtbron gaan, waarvan er vandaag drie stuk gingen.

1. Vettel (RedBull)
2. Webber (RedBull)
3. Rosberg (MercedesGP)
4. Kubica (Renault)
5. Sutil (ForceIndia)
6. Hamilton (McLaren)
7. Massa (Ferrari)
8. Button (McLaren)
9. Alguersuari (Toro Rosso)
10. Hulkenberg (Williams)66 reacties

Oh, wat is Schumacher aan het falen.., heerlijk!
@autoblogger: Ah gatver een Schumacher basher.
@autoblogger: Idd, niet ideaal… :|
@autoblogger: hij kan er idd heel veel aan doen dat zijn wielophanging kapot gaat… NOT!
@robbie: tuurlijk, hij kan er nooit wat aan doen. Het is telkens wat anders, de regen, de banden, de ophanging, etc. Feit is dat ie slecht presteert.
@autoblogger: sorry hoor, maar als iemand (in een mechanische sport) uitvalt door een technisch probleem dat volledig buiten zijn macht plaatsvindt kan je in mijn ogen niet spreken van “falen”. Of het nou om Schumacher, Vettel, Alons of wie dan ook gaat.

Als je gezegd had: “Schumacher bakt er tot nu toe weinig van” had je een punt gehad dat wellicht nog enigszins grond had om op te staan. De opmerking:

“Oh, wat is Schumacher aan het falen.., heerlijk!”


Raakt (ook objectief gezien) kant noch wal…
@robbie: nogmaals “Feit is dat ie slecht presteert.” (AKA falen)
@autoblogger: En in deze race was dat omdat duidelijk achter in de auto iets niet goed zat. Jij bent zeker er ook zo een die zegt dat Alonso niet zo moet zeuren dat hij deze race is uitgevallen en dat het altijd iets anders is dan hemzelf, ook al hoorde de hele wereld dat die auto niet goed liep? Bashen is gewoon kinderachtig.
@autoblogger: sad just sad :(
yeah you autoblogger im talking to you …

schumacher stond tog maar voor hamilton , alonso , massa etc , da de wielbout afbreekt is niet zijn schuld .

OT : Bangelijke race !!! :)
@nokiaaaaa: ik zeg niet dat het zijn schuld is, ik zeg dat ie aan het falen is.

PS: “toch” schrijf je zo
@autoblogger: waarom dan ? hij is 3 jaar weggeweest en reed 6de ,, das ni slecht ze :)
@autoblogger: Schumacher aan het falen? Een van de beste coureurs ooit. Na een paar jaar niet aan het racen te zijn geweest, vindt ie het leuk om weer in competitie te racen. Seizoen is nog maar net begonnen!! Zoals eerder hierboven al aangegeven hoeft ie zich niet meer te bewijzen…. heeft immers alles al bereikt. Wat ben jij een kortzichtig mannetje zeg!
ik heb het al voorspeld: Schumacher kan gewoon onmogelijk voldoen aan de eisen die aan hem gesteld worden. Ergo hij faalt episch hard.
Goedzo, heerlijk he Gnermo die Schumi-bashers! Ik ben er namelijk ook 1! Die gast flopt heerlijk!!! Beter seizoen kan ik me niet voorstellen! Jammer van Alonso dat ie stuk ging!!! Verder een oer en oersaaie race!
Man van de wedstrijd is wat mij betreft Alonso, rijdt zonder koppeling en een falende versnellingsbak gewoon snellere rondetijden dan Massa, echt onvoorstelbaar wat een snelheid die had.

Tsjah wat kon Schumacher hier in godsnaam aan doen? Puur pech, hij komt er wel, Schumachers kracht ligt niet in het instappen en direct snel zijn maar in het aanpassen en ontwikkelen van de auto naar zijn likings.
@ Doekse

Oersaaie race?? Wat heb jij in godsnaam zitten kijken? Ik heb toch snel 20 inhaalmaneuvres gezien.
@JPM: …moet je n’s in Nederland met Pasen op de snelweg rijden…dán wordt je pas ingehaald of kan je inhalen ! Nope, F1 is ter ziele sinds ze een ‘wetboek’ hanteren die het huidige civiele recht voorbijstreefd in dikte. Sneue sport, coureurjochies die een rijke paps hebben, Schumi die (nog) niet voldoet aan onze norm; alleen die dikke commentator mag ik wel, veel verstand van auto’s en een goed gevoel voor humor. Dus F1 kijken doe je eigenlijk met koptelefoon op, op de WC :lol:
Ach ja Schumacher heeft bijna alle records gebroken, 5x wereldkampioen en tig races gewonnen, geld genoeg om zichzelf voor 1000 jaar te laten invriezen na zijn dood, die ligt echt niet wakker van een paar Schumi bashers meer of minder. :)
Hij rijd nu lekker op zijn gemak voor Mercedes in de hoogste raceklasse ter wereld, dat kan niemand hem hier nadoen.
@Specht: Hij heeft er wel 7 gewonnen……..
Lijstje met records van “Schumi” (thx to wikipedia ;) )
Meeste malen wereldkampioen: 7
Meeste aantal snelste ronden: 75
Meeste snelste ronden in één seizoen: 10
Meeste overwinningen: 91
Meeste overwinningen in één seizoen: 13
Meeste overwinningen met hetzelfde team: 72 (Scuderia Ferrari)
Meeste overwinningen op dezelfde Grand Prix: 8 (Frankrijk)
Meeste overwinningen op verschillende Grand Prix’: 22
Grootste voorsprong op nummer 2 in WK eindstand: 67 punten (op teamgenoot Barrichello)
Meeste seizoenen achtereenvolgend met minstens 1 overwinning: 15
Meeste podiumplaatsen: 154
Meeste podiumplaatsen in één seizoen: 17 (2002 : Dat jaar werden er 17 races verreden.)
Meeste podiumplaatsen achtereenvolgend: 19
Meeste finishes achtereenvolgend: 24
Meeste podiumplaatsen met hetzelfde team: 114 (Scuderia Ferrari)
Meeste races met hetzelfde team: 179 (Scuderia Ferrari)
Meeste aantal races tenminste 1 ronde geleid: 141
Meeste ronden aan de leiding: 5.108 (tot seizoen 2010)
Meeste kilometers aan de leiding: 24.127 (tot seizoen 2010)
Meeste aantal kilometers afgelegd: 66.164 (tot seizoen 2010)
Meeste polepositions: 68
Meeste polepositions met hetzelfde team: 58 (Scuderia Ferrari)
Meeste dubbels (poleposition en winst): 40
Meeste hattricks (poleposition, snelste ronde en winst): 22
Meeste starts van eerste startrij: 115
Meeste races gefinished in punten: 192
Hoogste aantal punten: 1.378
Hoogste aantal punten in één seizoen: 148
Hoogste aantal punten in één seizoen zonder wereldkampioen te worden: 121
Langste tijd bij hetzelfde team: 11 jaar (1996-2006)
Langste tijd tussen eerste en laatste overwinning: 5.145 dagen
Langste tijd regerend wereldkampioen Formule 1 (8 oktober 2000 – 25 september 2005): 1.813 dagen
@Dimglor: En hoeveel van die wedstrijden en kampioenschappen heeft hij eerlijk gewonnen? NUL is het antwoord. Of hij reed expres zijn concurenten van de baan of Ferrari had weer eens wat aan de auto gedaan wat eigenlijk niet mocht volgens de spelregels, maar omdat het Ferrari was werden ze nooit bestraft!

Webber was echt niet lekker toen hij de auto uitstapte. Hopelijk gaat het snel weer beter met hem. ;)
@Autogek: Ja inderdaad hij heeft inderdaad sommige races oneerlijk gewonnen, maar om nu te zeggen allemaal….
Hij heeft toch ook laten zien dat hij wel degelijk kan rijden….
@Dimglor: Natuurlijk, degelijk rijden kan hij wel. Maar ik wordt een beetje ziek van dat: “Michael Schoenmaker is de beste” gebla overal. Hij was het genie van de Formule1 en hij kon zelfs nog bij het slechtste team winnen (zijn woorden in een tekst ergens uit een interview). Als hij zo goed was had hij ook eerlijk jouw lijst kunnen winnen! Nou, laat dan maar eens zien wat je kan nu hij bij een ander team rijdt.

Het kan je natuurlijk tegen zitten net als Daimon Hill. Die was toen ook overgestapt naar een nieuw team en deed bijna niets meer. Maar doe dan niet of je GOD ben ;)
Schumacher heeft meer lol dan hij ooit had, heb hem nu al vaker zien lachen dan alle jaren daarvoor bij elkaar opgeteld. Zodra hij straks weer wint, komt z’n enorme kaak echt van pas; voor de grootste smile in de F1 ooit :D …heeft ie dat record ook!
Ik vond het een leuke race vanmorgen… Mooie start van Mclaren en Ferrari… Lang een treintje van de 4 (top)bolides…
Dan leuke actie ook van Petrov(Renault) die niet zomaar zijn plek ging afgeven aan Hamilton… Veel motorproblemen ook.. (Schumacher die redelijk vroeg al uitviel..) En dan op het einde die inhaalactie van Alonso op Button… Jammer voor Alonso dat hij zijn motor wat te zwaar belast had en daardoor op de voorlaatste ronde uitviel… En dan Vettel als terechte winnaar…
Al bij al een leuke race ;)
@ Dimglor

Haha wat een lijst hè, dat is het mooie van zijn terugkeer, hij hoeft niemand iets te bewijzen, hij rijdt puur en alleen voor z’n eigen plezier.
@ robbie

Neem het met een korreltje zout, we weten dat autoblogger tegen alles is wat in de publieke opinie als superieur beschouwd wordt.
Het uitvallen van Michael Schumacher lijkt het gevolg te zijn van een loszittende wielmoer die door de hevige vibraties de wielophanging heeft doen falen.
Jammer dat Sutil Hamilton kon ophouden anders had ik Hamilton nog wel richting plek 3 zien rijden. Denk zelfs als Hamilton vooraan had gestart had hij iedereen eraf gereden.

Maargoed na een sensatie race van vorige week was het deze week weer erg saai. Ja inhaalactie’s in het achterveld, joepie. En alleen de 1e paar rondes en de laatste paar rondes. Maar als er niet gestreden hoeft te worden om plek 1 t/m 4 en als blijkt dat een duidelijk snellere auto moeite heeft met inhalen zit er gewoon nog steeds iets niet goed met de aerodynamica van de auto’s.

Wie staat er op en gaat even Bernie Ecclestone vertellen hoe formule 1 hoort te zijn en ervoor zorgt dat die vervelende man eens ontslagen wordt.
Ik had Hamilton wel wat hoger verwacht. Wel balen dat Schumi er weer uit ligt, wil echt zien of hij nog wat kan!
@ Pordon

Ik denk dat Hamilton juist heel veel geluk heeft gehad om nog 6e te worden. Massa was aan het einde bijna een seconde per ronde sneller maar moest inhouden omdat z’n motor aan het overhitten was.

Daarnaast als je kijkt naar de tabel met snelste rondetijden dan staat uiteraard Red Bull bovenaan maar Alonso zat er met een kapotte versnellingsbak en zonder 2e versnelling maar 0.1 seconde achter, Hamilton zat daar 0.7 seconde achter. Ferrari dus duidelijk de nummer 2 achter RedBull, gevolgd door McLaren en Mercedes die gezien rondetijden ongeveer gelijk zijn.
@JPM: Ja gek he want Hamilton heeft tig rondes vast gezeten achter Sutil. Als Hamilton ook vrij baan had gehad weet ik zeker dat hij de snelste zou zijn geweest.
@ JPM,

ja ik vond het echt een OERsaaie race, ondanks de inhaalacties! Er gebeurde nauwelijks spectaculaire dingen!! Had liever zware regenval gehad, dan had het nog leuk geworden! Sepang is gewoon niet een spannende baan, behalve als het plenst! En Schumi mag van mij weer op z’n motor gaan zitten! Heeft nog niets laten zien!!! Beetje spijtig voor iemand die 7 x wereldkampioen geworden is ;)
@ Doekse

Dan moet je denk ik geen Formule 1 meer kijken. Als inhaalacties je al niet kunnen boeien dan zal niets je kunnen boeien. Daarnaast is Sepang juist een fantastische baan, met veel snelle bochten en lange rempunten, ideaal dus voor gevechten.
@JPM: “Als inhaalacties je al niet kunnen boeien dan zal niets je kunnen boeien.”

Jawel! Crashes! :mrgreen: ;)
Beide Force India’s doen het verrassend goed dit seizoen.
@ Citrofiel

Hahaha goed punt ;)
heerlijke race, lekker om 8:45 opstaan om formule 1 te kijken :D
@ JPM…

Ik mag toch gewoon mn mening hebben over het circuit Sepang en dat het voor MIJ een oersaaie race was….niet lullen dat ik dan geen F1 meer moet kijken wijsneus ;)

Jij vindt Sepang fantastisch, ik vind Sepang wat minder en zo zullen we onze verschillende dingen hebben en indd… Pass me verdomme es wat crashes!! Dat is in ieder geval spectaculairder dan dat iemand ingehaald wordt ;)

Kwali gister vond ik schitterend!! Dat was spectaculair…
@Autoblogger

U bent typisch iemand die staat voor een mentaliteit waar heel veel Nederlanders zich schuldig aan maken.

Mensen die vaak vele malen succesvoller zijn dan zij zelf, een sneer geven op het moment dat het deze mensen wat minder gaat. Jezelf beter willen voelen over het ‘leed’ van anderen doen alleen mensen die onzeker zijn en zelf niks toe te voegen hebben.

Je kan natuurlijk ook respect hebben voor de prestaties die iemand geleverd heeft en op het moment dat het wat minder gaat iets positiefs zeggen of in ieder geval de successen van zo iemand erkennen.

Dat je geen sympathie hebt voor Schumacher, kan ik gezien zijn verleden in het racen wel snappen. Maar kom dan met een opmerking dat je waardering hebt voor Vettel en Alonso omdat zij Schumacher op een sportieve wijze op zijn plek zetten.
@Susp1cious: ik heb waardering voor Vettel en Alonso.
Vind de reactie van Autoblogger ook maar vrij zielig. Ok, Schumacher doet het niet meer zo goed als vroeger…en hij heeft idd al wat pech gehad… maar om te zeggen dat ie faalt? Hij verdient met de GP van 2010 €25miljoen, wat hem dus de beste betaalde F1-coureur maakt op de moment. Als JIJ meer als €25m verdient op zo’n kort tijdstip dan heb je recht (en dan zou ik het nog kinderachtig vinden)om te zeggen dat hij faalt, maar ik neem aan dat dit NIET het geval is en dus moet je je mond houden.

@Susp1cious vind ik heel mooi omschreven
@ Doekse

Natuurlijk mag jij die mening hebben maar dan ben ik van mening dat jij niet in de F1 geinteresseerd bent maar een sensatie seeker. Crashes bij F1 zijn zeldzaam en gevaarlijk, als je daarvoor voor de buis gaat zitten is prima maar dat is niet waar de F1 over gaat…
@ Susp1cious mooi gesproken ;)
ben geen fan van schumacher, maar geef hem nog even de tijd om de auto naar zijn hand te zetten als dat gaat lukken draait ie gewoon weer aan de top mee hij is het echt nog niet verleerd
@iedereen die reageert op de reactie van ‘autoblogger’: nog nooit gehoord van het spreekwoord ‘een stok in het hoenderhok gooien’…
@ Pixed
bij ons gooien ze de knuppel in het hoenderhok
flauw he ik weet het ;)
@ Pordon

Nee hoor, als je naar de rondentijden kijkt van Massa en Hamilton voordat ze vastzaten achter Button respectievelijk Sutil is duidelijk te zien dat de Ferrari 0.4 per ronde sneller is. Alonso zelfs 0.5.
Hoe vaker Red Bull wint, hoe meer Trust International B.V. omzet maakt, zodat Michel Perridon zijn derde Bugatti (Galibier) in ontvangst neemt, en ons kikkerlandje opvrolijkt met nog een Bugatti.

Of is het te ver gezocht?! :D
Ik kijk geen F1 meer sinds Verstappen ermee is gestopt :( Zonder enige vorm van chauvinisme is het niets aan :S
@ Pordon

Je hebt trouwens wel gelijk als het om de Prime gaat. Maar dat verschil komt denk ik meer omdat Ferrari meer benzine aan boord moet hebben dus zwaarder zijn. Aan het einde op de Option zijn ze duidelijk sneller.
@JPM: Ach we’ll never know he. Ik baseerde mijn idee op wat m’n gevoel me ingaf aangezien Hamilton voordat hij vast kwam achter sutil net de snelste raceronde had neergezet geloof ik. We zullen over 2 weken zien wie er dan de snelste is. Hopelijk laat schumacher eens wat zien. Hoop dat we in de eerste 5, 4 Mercedessen kunnen zien;)
@autoblogger, “McLaren’s en Ferrari’s door een verkeerde strategie achteraan moesten starten” is niet direct een correcte omschrijving van het gebeuren. Het kwam gewoon door het weer hoor, iets waar geen enkel team invloed over heeft.
Het begon gewoon hard te regenen toen Ferrari en McLaren uit de pits kwamen voor een snelle ronde.
@ Peter

Als het regent tijdens een kwalificatiesessie is het gebruikelijk om aan het begin zo snel mogelijk naar buiten te gaan om een tijd neer te zetten. Als het dan harder gaat regenen heb je tenminste een relatief snelle tijd gezet. Daar valt niets mee te verliezen alleen te winnen. Ferrari en McLaren deden dit niet en wachtten tot het weer beter zou worden.
Eddy Jordan beschreef het op de BBC als een beginnersfout of een vorm van arrogantie.
@Raphael: The mensen verantwoordelijk voor de waarneming en voorspelling die tijdens de kwalificaties en race constant hierover rapporteren hadden verzekerd dat de regen zou stoppen en net als Ferrari buiten reed begon het ineens harder te regenen. Misschien zijn ze naïef geweest om te vertrouwen dat de meteo bekwaam genoeg was.
Leuke race weer, jammer dat Schumacher uitviel. Je kunt alleen maar respect hebben voor die man. In het verleden ging hij heel ver om te winnen en soms inderdaad over het randje. Ik kan dat juist wel waarderen. Kleurloze coureurs zijn er al genoeg. Ik rou er daarom ook niet om dat Kimi weg is en om in het Schumacher tijdperk te spreken, wie heb je ooit nog over Damon Hill gehoord?
Go Schumi!
@Dimglor’s lijstje van Schumacher-records:
Knapste record imo: ‘Meeste seizoenen achtereenvolgend met minstens 1 overwinning: 15’
Elk seizoen buiten het eerste (waar hij er maar 6 heeft van meegereden) een win kunnen pakken. Wauw, dat lukt niemand ooit meer. Hij heeft wel geluk gehad met zijn enigste overwinning in 2005: de zielige USA GP (6 man aan de start).
Wat ik trouwens vreemd blijf vinden is dat ondanks dat er de laatste paar seizoenen verscheidenne teams mee kunnen komen met de Ferrari’s en Mclarens wat dus meer spanning en inhaalacties zou moeten betekenen, de Formule 1 nog steeds niet in de buurt komt qua spanning van de IndyCar. Enige reden die ik hiervoor kan vinden zijn de regelementen en voorwaarden waar een Formule 1 auto aan moet voldoen.
@ Autogek

Juist dat vals spelen af en toe maakt Schumacher tot de grote kampioen die hij is. De drang om te winnen zit zo diep dat hij er bijna alles voor over heeft. Dat was niet anders bij Senna of Prost. In tegendeel, Senna was een stuk viezer en valser dan Schumacher, daar hoor je mensen echter bijna nooit over. Maar juist die drang maakt sommige coureurs tot goden binnen de sport. Hamilton heeft ook dat soort trekjes en ook hij zal in de toekomst het een en ander doen wat niet netjes is, maar zo zijn ze, en juist daarom zijn ze zo groot.
@JPM: Inderdaad… Zoals met dat weaven (de hele tijd van richting veranderen op het rechte stuk) toen petrov (nieuwe piloot bij Renault) achter hem zat was gewoon een straf waard… Maar omdat hij de race spannend hield hebben ze het bij een waarschuwing gelaten… Ik ben fan van Hamilton dus eigenlijk was ik blij dat ie geen straf kreeg, maar als je het eerlijk bekijkt had ie een straf moeten krijgen… want moest het Petrov geweest zijn met Hamilton die erachter reed dan ging die Petrov wel de straf hebben gekregen….
@Dimglor: Waarom? je strijd toch om een positie? Als je het de achterligger moeilijk maakt om te passeren dan is daar toch niks mee? zodra iemand ernaast zit mag je diegene niet van de baan rijden door de deur dicht te smijten maar proberen te vermijden dat iemand ernaast komt daar is toch niks mis mee? Dat is racen imo.
@beetec: Neen, weaving (dus de hele tijd van richting veranderen op het rechte stuk) is niet toegelaten in de F1. Je mag op het rechte stuk maar 1 maal van richting veranderen…. Staat in de regeltjes van de F1… (zal waarschijnlijk iets te maken hebben met slipstream behouden en om gevaarlijk rijden tegen te gaan… Ik weet ook niet waarom precies, maar ik weet wel dat het niet toegelaten is…)
@beetec: Nog een link waarin staat dat Renault niet geheel akkoord was met de beslissing van de FIA om enkel een waarschuwing aan Hamilton te geven:
http://f1.gpupdate.net/en/formula-1-news/231837/renault-complain-about-hamilton-weaving/
@JPM

Snelste race ronde zegt niks. Als ik 5 laps voor het eind ga pitsen en de zachte band pak, dan is de kans dat ik met die banden en een lichte tank de snelste ronde pak erg groot. Maar qua strategie is het waarschijnlijk waardeloos.
GO VETTEL!!!!
@autoblogger: Vettel die na twee moeilijke grand prix’s eindelijk krijgt wat hij verdiend <<– verdient.

Schumacher zal alleen nog maar beter gaan rijden, dus geef hem wat tijd en men zal wederom voor hem juichen.
@ beetec

In de regelementen staat dat je maar 1x van lijn mag veranderen tijdens een verdedigingsmaneuvre.

@ P8301

Beetje nutteloze opmerking, tijdens deze race wisselden ze toch ongeveer op hetzelfde moment van banden en er mag niet getankt worden dus dan is het toch juist heel goed te vergelijken.
Ok, dat wist ik niet. Dan zat Hamilton dus gewoon fout.
Vond het overigens wel mooie TV, pure strijd in de vorm van aanval / verdediging.
Misschien is dat wel het probleem van de F1, teveel regels.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).