Video: Alpina Roadster S Supercharged

Auteur: , 51 Reacties

Als een gewone Alpina Roadster S je niet spannend genoeg is dan zijn daar oplossingen voor. Je kan het ding bijvoorbeeld uitrusten met een supercharger voor een beetje extra pit. En dat is precies wat Femme -de eigenaar van dit exemplaar- heeft gedaan.

De Roadster S van Alpina werd door Femme naar Noorwegen gebracht om aldaar bij ESS Tuning een kuurtje te ondergaan. Daarmee ging het vermogen van 300 naar 445 pk! Tevens moesten tientallen kilo’s het onderspit delven om deze liefhebber tevreden te stellen. De Nederlandse fabrikant Reiger Suspension leverde een nieuwe setje schokdempers en er werden aangepaste remmen gemonteerd. Een Drexler sperdifferentieel, Recaro kuipstoelen, vierpuntsgordels en een aantal andere modificaties verder leverden een eindproduct op om de hoed voor af te nemen. Hiermee kan je heel wat bandjes oproken waarschijnlijk.

Maar hoe geef je zo’n liefhebbersproject de aandacht die het verdient? Femme maakte er een schitterend filmpje van en zette dat op internet. Bekijk deze schitterend gemonteerde ode aan de Alpina Roadster S Supercharged op autojunk.nl.

Alpina Roadster S Supercharged op Autojunk.nl51 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Heerlijk filmwerk..!
Femme was de eigenaar van Tweakers..
deze had ik al lang gelede gezien…
maar het blijft een mooi filmpje
Das weer wat anders dan een computer tweaken. Er mooi geluidje, rustg show filmpje maar had graag wat meer actie gezien.
Prachtig filmpje! ik ben niet zo BMW Z4 achtig, maar deze wil ik, zonder twijfel!!! ps.: met welk programma is dit gemaakt of welke programma’s raad je zo’n beginneling als mij aan om zo’n filmpje in elkaar te zetten?
Mooi filmpje alleen begrijp ik niet waarom er altijd van die rot muziek onder moet. Ik wil het motor geluid horen. Als ik muziek wil horen luister ik wel naar me mp3.
@peter, voor een deel heb je groot gelijk, anderzijds kan een leuk ACHTERGRONDmuziekje wel mooi zijn…
Als ik ooit in zulke prijsklasses mag shoppen, dan krijgt Alpina zeker een bezoekje.
OT: Mooie, strakke auto. Geluid klinkt ook heerlijk!
-edit: doe maar gewoon naar onze tipbox sturen aub-
Prachtig filmpje!
Pffffff Jullie lopen wel achter hoor jongens, dit bericht staat al DAAAAAAGEN op driving-fun.com: http://www.driving-fun.com/258/the-knowledge/news/Mooiste-Coolste-Lekkerste-Z4-ooit/Zo-had-de-BMW-Z4-moeten-zijn.aspx
@Maarten88: ja en? De tip van Femme lag ook al dagen in onze mailbox en het filmpje stond ook al dagen op autojunk. Maar het is geen actueel “nieuws” oid, gewoon een super leuk project!
Leuke wagen, ondanks het feit dat ik de Z3 en Z4 niet de meest geslaagde auto’s vind van de afgelopen jaren.
.
Bij het zien van het filmpje krijg ik spontaan weer zin om naar Noorwegen te gaan. De westzijde van Noorwegen is ook ten zeerste aan te bevelen.
mooi fillum ome willum
Godgloeiende…! :shock: Wat een prachtige beelden! Autoblog, ga eens snel contact opnemen met ene Femme als een nieuw cameraslaafje (of leraar voor de huidige cameraslaaf)! Prijzen doen er niet toe, dit is onbetaalbaar…

@Femme: Gefeliciteerd. Ik heb weinig mooiere beelden van auto’s gezien, ondanks dat er een BMW in voorkwam. :P
Femm Taken, (mede)oprichter van Tweakers.net inderdaad. Mooi filmpje!
Ik had ook graag wel beter geluid willen hebben bij het filmpje maar gezien de beperkte middelen ben ik wel tevreden met het resultaat. We hebben het filmpje met z’n tweeën gemaakt gedurende één avond en een dag in Noorwegen na het ophalen van de auto bij ESS Tuning. Met z’n tweeën kun je niet zo heel veel bereiken als er al één persoon nodig is om de auto te besturen. De meeste shots zijn gemaakt met de camera gemonteerd op zuignappen aan de volgauto (door mij bestuurd met een monitor in de auto) omdat de meest efficiënte manier was om actieshots te krijgen. Een probleem daarmee is wel dat je niet makkelijk goed geluid krijgt. In november wordt het al rond half vier donker in Noorwegen en veel tijd was er daardoor overdag niet.

De montage is gedaan in Sony Vegas Pro met colour grading in Magic Bullet Looks en ProDAD Mercalli om de beelden te stabiliseren. Vegas Pro 8.0 bleek ranzig instabiel wat het editen niet makkelijker maakte. Ik heb de uiteindelijk film in kleine fragmenten van een halve minuut moeten renderen omdat Vegas gewoon keihard op zijn plaat ging bij langere stuken. Het was leuk om te doen maar het kostte wel erg veel tijd.
had hem al gezien maar wel mooi filmpje :)
Mooi filmpje, mooie wagen, mooi geluid ;)
stopwearingpants
saai man
FEMME IS EEN BAAS!

Mooie z4 idd. Als trouw lezer op Tweakers.Net heb ik deze auto vanaf het begin af aan gevolgd in het BMW-topic aldaar.

-x- Catch22
450pk/450nm en 1280kg? Beterere verhouding dan alle porsches.
Dit is een monster. Met langere bak verhouding en een (carbonnen) hardtop zal de 320km/h een makkie zijn….
Beste auto-beelden die ik ooit heb gezien. Waanzinnig! Daar zullen de nodige uurtjes in zitten…
Sidenote:
Femme is 1 van de oprichters van Tweakers.net
Spuitelf ben ik trouwens, zie dat dat al een aantal maal gemeld is.
Prachtig mooi filmpje! Alleen ik mis wel hel volle geluid van de auto? En wat acceleratie filmpjes… Maar dit is wel hoe je een auto moet tunen! Complimenten!
Prachtig filmpje. De Z4 kan me wat minder bekoren (afgezien van het technische vlak, dikke blazer helemaal prima), zitten wel fraaie velgjes onder.

@ CSL: Ik zie even niet wat Porsche hier mee te maken heeft, maar een verstokt BMW fanboy als jij kon ’t weer niet laten om te verkondigen dat ze de beste zijn, zeker?

320 echte kilomters betwijfel ik hevig. Heb je meer vermogen of meer aero voor nodig. 300 zal ie wel halen, though, maar zoals de eigenaar zelf ook zegt, wat boeit het? Die 300 rij je bijna nooit, in het dagelijks gebruik heb je veel meer plezier van je kortere ratios.
Restecp! Kunstig gedaan!
Mooi filmpje, leuk in elkaar gezet, komt professioneler over dan de gemiddelde fimpjes hier.

Btw. waarom die muziek er weer zo hard onder snap dat toch echt nooit. Vond dat filmpje van die oranje RWD lambo zo mooi, korte inleiding en vervolgens alleen maar het motor geluid, heerlijk.
Akelig professioneel filmpje. Ik had wel de coupé als basis genomen, want…
In een woord: WAUW :shock: Dit is toch wel héél erg professioneel. Misschien dat de heren van Autoblog eens contact met Femme moeten opnemen voor een rijtest en Femme als cameraslaaf.
super dikke auto echt heel erg mooi
wowww wát een filmpje, echt prachtig werk! Iets voor AB :-D
Wat vreselijk mooi gedaan zeg!
Waarom zoveel geld uitgeven voor een dergelijke auto? Hoe duur je hem ook maakt, het blijft een BMW, dus niet erg exclusief, en je ontkomt nooit aan het wat nichterige imago van deze categorie auto’s. Ze worden nooit stoer zeg maar.

Gezien de kosten lijken er genoeg alternatieven te zijn?
@DavidZ: Zoals wat dan? Kan zo even snel geen alternatief verzinnen als je kijkt naar wegligging, pure snelheid, betrouwbaarheid en prijsklasse. En het moet een roadster zijn natuurlijk. Cayman oid is leuk, maar haalt het niet bij het rijden op een mooie zonnige lentedag in een roadster met de kap omlaag. En vergeet ook niet dat voor veel autoliefhebbers het personaliseren/upgraden al ‘half the fun’ is, dat is ook wat waard.

Verder prachtig filmpje Femme! Diep respect dat je zoiets weet te produceren zonder al te veel achtergrond in deze onwijs complexe wereld. Als je nog inspiratie zoekt voor een volgend project, zeker een keertje Wagenwerks (zie bijv Vimeo) checken, mocht je het nog niet kennen.
Top film (ik gebruik uit restepc de toevoeging ‘pje’ niet).
Ik heb gezien waar Femme mee filmt. Geen lullig handycammetje! En dan is alles ook nog eens bijzonder fijn gemonteerd. Ja, ben ik wel jaloers op :)
integralechubasco
waarom een andere sperdifferentieel… hij heeft standaard er toch wel een?
integralechubasco
@RtB
aah.. :) het is helder…
Respect voor het mooie werk!
Echt een profesioneel filmpje maar dat niet alleen vooral erg gaaf!

Ook respect voor de ombouw! Jammer dat je het nu pas openbaar hebt gemaakt eigenlijk :D
De light mods passen ook wel en met name de laatste met de angel eyes. Toch vind ik de originele look ook uitermate mooie en bewaard wat meer het klassieke in de auto. Hopelijk heb je de originele lampen dus ook nog en kan je eens wisselen. Dan heb je helemaal een nietsvermoedende ultrasnelle snelogende klassiekgelijnde moderne roadster 8)
Owh en overigens ook heel goed dat de Alpine hebben kunnen blijven. Die zijn schitterend en toch echt onderdeel van de looks van een auto als deze!
Qoute: “De light mods passen ook wel en met name de laatste met de angel eyes. Toch vind ik de originele look ook uitermate mooie en bewaard wat meer het klassieke in de auto. Hopelijk heb je de originele lampen dus ook nog en kan je eens wisselen. Dan heb je helemaal een nietsvermoedende ultrasnelle snelogende klassiekgelijnde moderne roadster”

Okea en dan lees ik net dat dit zeker achter niet zomaar zal gaan hm 8-)
@Femme Respect voor prachtig filmwerk, zeker als het in zo´n beperkte tijd en met maar twee mensen moest worden gedaan. Topniveau, mooi gemonteerd. Verdient een (nog!) beter podium dan Autoblog, hier kunnen veel autoprogramma´s op tv van leren (goed, TopGear uitgezonderd, maar dat kost kapitalen om te filmen).
@DavidZ: Ik heb deze auto inmiddels vier jaar. Destijds met 6000km op de teller gekocht voor 30K minder dan een Z4M die toen niet nieuw uit was. De Alpina Roadster S was toen een goede deal. Het enige alternatief is mijn inziens de Boxster maar die vind ik niet mooi. De 350Z is veel zwaarder en de SLK is een ander type auto (vergelijbkaar met de huidige Z4). Ik had me wel veel duurdere auto’s kunnen veroorloven maar dat vond ik het geld niet waard. Bovendien heb je in een hogere prijsklasse ook niet echt veel keuze uit hardcore open auto’s die niet aan overgewicht lijden. Tevens hou ik van een beetje tweaken. Het hele proces vind ik een rijkere ervaring dan even naar de dealer lopen om 200K af te tikken voor een GT3 RS waar af-fabriek bijna alles aan klopt behalve het vaste dak.

Het uiterlijk vertoon is ook niet echt waar ik het voor doe. Waar ik het wel voor doe zijn tours zoals deze: http://modgarage.net/femme/videos/ . Dat is het laten uitkomen van jongensdromen.
Gatver, wat een heerlijk wagentje is dat toch ! Die spitse achterkant, die overtrokken lange neus die zich steeds met anderen wil bemoeien ! Topproduct voor de rich people…
Als basis voor een lekker sturende roadster kan je ook aan een AM V8 Roadster denken. Deze heeft bv. Tim Schrick helemaal omgebouwd tot Nürburgring 24H-racer (zie Youtube)
Die achtergrondmuziek van Fluke verpest het hele filmpje. Maar ja, iedereen zet een achtergrondmuziekje op een filmpje, zo ook deze snuiterd. Trouwens, hier is het motorgeluid belangrijker. Volg uw verstand, en niet de trend!
@ Timmie: eerst de reacties lezen, dan reageren. Maar ja, iedereen reageert eerst voor ze lezen, dus ook jij. Volg uw verstand, en niet de trend!

PS: Lees deze reactie met een hele dikke vette ;) want volgens mij overkomt het iedereen wel eens (of vaker).
een 450pk z4 en mensen komen nog aan met nichterig, niet tof, ‘gewoontjes’…
Junior (BMW Liefhebber)
Speechles! Geweldig mooi filmpje, dit soort materiaal zou mij overtuigen om zoiets moois aan te schaffen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).