Ford Focus RS500 helemaal uitverkocht [updated]

Auteur: , 42 Reacties

Crisis Schmisis! Want alle 500 exemplaren van de heetste Focus ooit zijn stuk voor stuk al vergeven. Had je zin om de 350 pk sterke Focus hier in Nederland te bestellen? Jammer, ook de tien RS500'tjes voor ons land zijn al lang en breed uitverkocht.

Nog voordat de meeste Ford-dealers überhaupt van het bestaan van dit bakkie afwisten werden ze al overspoeld door aanvragen vanuit de hele wereld. De Ford verscheen dankzij een instabiele promo-site namelijk veel te vroeg op het internets. Voordat de prijs bekend was had Ford alle gepeperde Focusjes binnen 12 (!) uur weten te slijten. Hulde voor de interwebs, maar helaas pindakaas voor de potentiële klant die enkel autobladen leest om autonieuws te volgen.

Een korte resumé: de Focus RS500 spurt naar de honderd km/h in 5,6 tellen. De turbogeblazen 5-cilinder levert 350 pk en 450 Nm. Al het vermogen wordt afgeleverd op de voorwielen, die 19 inch groot zijn. De topsnelheid is vergeleken met een Focus RS niet gewijzigd: 263 km/h. Enige leverbare kleur: matzwart. Mocht je écht staan te springen om een bloedsnelle hatchback? Tuners bieden uitkomst! (via Carros)

UPDATE: er blijkt inderdaad enorm veel interesse in de auto, maar het is nog niet duidelijk wat de prijs is en wie de auto krijgt. Officieel is de RS500 dus nog niet uitverkocht, Nederlanders kunnen er nog steeds eentje bemachtigen…42 reacties

sorry jongens dat ik zo inhalig ben………
lol
Dat is snel! waarschijnlijk omdat hij een strakke prijs heeft, voor deze pk/snelheid enzo verhouding!
Ik snap eigenlijk niet wat er nou zo fantastisch is aan deze auto. Meer dan 60000 euro betalen voor een fwd-auto lijkt me wat veel…
En echt mooi vind ik hem ook niet.
Ik heb vorige week idd met de Ford-dealer gebeld voor een prijs, ze wisten daar ook niet eens van het bestaan van de auto… zou deze week weer bellen, maar hoeft dus niet meer :(
Mag ik hopen dat iemand ze alle 10 heeft gekocht en ze nu op marktplaats staan?
Nu spotten die 10 die naar nederland komt :D
wat was de prijs dan…50.000euro ofzo? :P
@Dennis21: ik denk wel meer, dat kost een normale RS namelijk ;)
Damn, das snel, maar wat een heet bakkie. Ik vind 50 tot 60 k een koopje!
Tsja, dat zijn natuurlijk al die kopers van een gewone RS. Die dachten de snelste Focus met het meeste vermogen te hebben, komt Ford ineens met een nog snellere! Nou, ze laten zich niet kennen. Gewoon die maar kopen dan!

Dus mocht je op zoek zijn naar een snelle Focus: Zogauw de levering van de RS500 begint komen er opeens heel wat RS’en vrij. Zekers en vast.
Mooie auto, maar als je genoeg geld hebt om een RS500 te betalen, kun je ook gewoon effe wat doorsparen, een normale RS kopen en dan matzwart spuiten met een chippie er in. Home-made RS500.
aparte c stijl
@kwartje: Ik snap hem niet wat is er mis mee?
neeeeee ik wouw er ook een :cry:
@fiestafeest: hallo, ik heb een ford rs 500 limited edition kunnen bemachtigen. Ken je geïnteresseerden, want ik heb deze enkel gekocht als eye catcher voor een beurs van mijn bedrijf? heeft 17 km op de teller staan …
@ Citrofiel: “Dus mocht je op zoek zijn naar een snelle Focus: Zogauw de levering van de RS500 begint komen er opeens heel wat RS’en vrij. Zekers en vast.” => Maximum 10 in Nederland, zo’n hoop is dat nu ook weer niet he.
@Daeruin: Procentueel dan. ;)
@911gt. lijkt net een volvo
@kwartje: Dat snap ik nog steeds niet… welke volvo heeft zo’n C-stijl dan? En waarom valt je dat bij deze pas op. En hoe is het een negatief iets als je stijlelementen van een veel duurdere auto in een betaalbare auto plaatst?
italian design
jaa met zon auto kun je heel veel lol beleven haha :D
@911GT2 Hij bedoelt vast de C30… (wat ik enigzins vergezocht vind, maargoed.)
da,s knap ..

dat geintje lukte met de Ford GT niet ..
en die was verhoudingsgewijs echt spotgoedkoop ..
@lincoln: Da’s knap (apostrof, dat ding links naast enter) ;p
OT: Sow, dut lukt niet bij alle auto’s…
goed zaken doen voor ford dan, als ze slim zijn geven ze nu meerdere speciale edities uit. RS550 bijvoorbeeld met 550pk ofzo.
Ai zo snel, dan zal Ford zich wel achter de oren krabben. Daar kon nog meer aan verdient worden en dus komt Ford nog met een Focus RS500 S, dan een Focus RS500 RS, en dan als ultieme afzwaaier nog een Focus RS500 R. Allen uiteraard in een beperkte oplage van 500 stuks.:D
Als het er goed uit ziet, dan verkoopt het he! Wat zei ik;) Haha:P
10 voor heel Nederland, is het dan zo vreemd dat ‘ie al is uitverkocht? Lijkt me niet, een paar miljonairs die weer wat bijzonders willen en de rest kan ernaar fluiten.
Misschien een rare vraag maar waarom is de topsnelhed niet gewijzigd? De R500 is toch lichter, meer peeeeeeeekaaaaaaaa’s en meer NM’SS?!
@MrJones: en als de top gelimiteerd word door door de rev limiter, dan helpt het niet al zou die 1000 pk hebben. dan moet er eerst een andere versnellingsbak in.
@MrJones, De Focus RS is gebaseerd op een Rallyauto.
Topsnelheid is dan ondergeschrikt aan acceleratie, snel remmen en bochtenwerk.
tja en dat is het gevolg dus dat er een lek is, voordat dealers wat weten is het al gedaan…. naja kan gebeuren :P wel mooie bak verder maar buiten de badge en de verf zie ik geen verschil :( had wel wat lager of andere bumpers op gemogen om het verschil te laten merken…..
Ik zie de meerwaarde nog altijd niet van deze en de gewone rs…. Die matte lak kan je achteraf ook doen met een wrap…. Een ander velgje opsteken is ook niet zo moeilijk.. En voor die extra power…. Ja die voel je volgens mij toch niet echt…. Als je een rondje rond een circuit rijdt dan zal deze niet zoveel rapper zijn dan de gewone….
de rs500 zou toch gemaakt worden in combinatie met een of andere tuner? (cosworth ofzo??) en hij zou toch 4×4 zijn?

ach, misschien was het maar een (natte) droom.

al met al, mooie bak!
Zal wel een snelle waggie zijn
Zo maakt Ford wel potentiële klassiekers. Over een jaar over 15 is die RS500 superzeldzaam en daarmee een auto die zijn waarde wel eens heel goed zou kunnen vasthouden. Ik vraag me af hoe je die versie kon bestellen. Inschrijving ergens? Beetje zoals Ferrari dat doet: als je een goede klant bent dan krijg je voorrang of zou het echt wie het eerst komt die het eest maalt zijn?
Los daarvan: hele mooie auto hoor met een perfect kleurtje.

En de liefhebbers zouden nog kunnen gaan voor de Subaru Impreza STI CS400 en daar worden er waarschijnlijk 75 van gemaakt: heb je meer kans dan met 10 ;-) Bovendien gaat deze Impreza van 0 naar 100km/u in 3,7 seconden maar dat mag ook wel met 400pk :-) Leuk detail: deze Subaru is in samenwerking met Cosworth tot stand gekomen….. Toch nog even de link met Ford.
Zal wel wachten tot BMW met een 1-serie M-versie komt!!!Of de Subaru of Mitsu…
Een Megane RS is minder snel maar goedkoper en evenveel rijplezier!!!!!
http://autotelegraaf.nl/autonieuws/6474143/ford-focus-rs500-nog-niet-uitverkocht/
@Bastism: we hebben zelf ook even navraag gedaan en het ligt inderdaad iets genuanceerder, in Nederland is de auto in principe uitverkocht vanwege de enorme vraag. Maar omdat ze de auto’s zelf gaan toewijzen hebben klanten nog steeds kans om er eentje te bemachtigen. In enkele andere landen zouden er nog auto’s beschikbaar zijn.
Ik ben echt benieuwd welke BN’er hierin rondrijdt.:)
ik heb er al éém gespot:D
ik weet een plek waar er nog 1 tekoop staat

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).