Leuke gezinsracer: Aston Martin Rapide Nürburgring

Auteur: , 38 Reacties

Jazeker, verrassend genoeg schrijft Aston Martin een Rapide in voor de 24 uursrace op de Nürburgring op 15 en 16 mei.

Juist ja, een Rapide. Waarom zou je in hemelsnaam voor die vierdeurs Aston kiezen als je ook prima tweezitters in je modellenreeks hebt zitten? Tweezitters die lichter, sneller en wendbaarder zijn dan deze gezinswagen. Het antwoord: Marketinggezeik en gebakken PR. De Rapide wordt binnenkort leverbaar en dus moet er een een beetje buzz rond het nieuwe model gegenereerd worden. Grote baas Ulrich Bez is van mening dat deze race de ultieme betrouwbaarheidstest is voor elke sportwagen, dus ook voor de Rapide. Daarom heeft hij besloten dat de Rapide mee moet doen met de endurance race in De Groene Hel. Overigens wordt er ook een V12 Vantage ingezet in dezelfde race.

De Ring-Rapide wordt vrijwel ongewijzigd het circuit op gestuurd. Alleen wat wilde stickers, een gestript interieur, een aangepast onderstel en slicks. Uiteraard worden er een aantal verplichte veiligheidsaanpassingen gedaan, maar verder is de Rapide hetzelfde als de straatversie.38 reacties

Mits betaling kunnen er 3 passagiers mee tijdens de 24H. Kotszakje inbegrepen….
opzich wel een stoere actie om hem vrijwel ongewijzigd het circuit op te sturen.

moet het gevaarte zich wel tot het einde op de been houden en een beetje hard gereden worden natuurlijk.
het onderstel een beetje aanpassen zou nochtans geen kwaad kunnen, de wegversies staan altijd veel te confortabel.

Voor de rest, best wel tof.
oeps, niet goed gelezen, blijkbaar is het onderstel dus wel aangepast, mijn excuses
Ik mis een taartschep !!
Hij ziet er echt wel goed uit!
Zelfs mét stickers is die niet mooi!
@Mr. V8: vind jij, maar menig zal dit zonder stickers of met een prachtige auto vinden.

OT: mag hij nog lichter, 600+ pk en een dikke spoiler achterop
ik wil MEER foto’s van die versie!! Lekkerrrrrr!
Ze willen even laten zien dat de Rapide een echte sportwagen is, en niet zomaar een snelle sedan. Zoiets… Maar goed, het zorgt voor een geile nieuwe versie van de Rapide. Leuk toch! :mrgreen:
Dan moet hij het natuurlijk wel 24 uur volhouden… anders houdt je marketingverhaal ook niet echt stand. Sterker nog daarmee zou je kunnen concluderen dat de rapide na 24 uur (of minder) klaar is… ben benieuwd hoe je dat als ‘Unique selling point’ vertaalt.
@911GT2:

ik denk wel dattie het 24 uur uit houdt, of hij dan ook op de limiet gereden wordt is nog maar de vraag. daar zullen ze toch ergens een afweging moeten maken.. vol hard gaan met het risico op uitval, en dan achteraf geen gezeur over of er nou ook echt geracet is of niet. of gewoon lafjes 24 uur rondjes draaien, en gespeculeer over het race gedrag voor lief nemen.

tenzij ze absoluut zeker weten dat de Rapide het gaat halen op race niveau, een uiterst gedurfde keuze voor promotie. dus eigenlijk automatisch pluskuddo’s voor de ballen die ze tonen.

Porsche met al zijn race heritage schrijft geen Panamera in voor endurance races..
@bakkerst: dat heeft er toch niets mee te maken… een cayenne racen ze ook niet mee evenals de boxster en de cayman. Maar waar ze mee racen gaan ze wel 100% voor. Ik hoop gewoon dat AM dat hier ook gaat doen en niet gewoon een PR stunt aan het uithalen is…
@Mr. V8: Lul niet man, als je dat ding op straat tegenkomt piep je wel anders!
Wedden dat je dan foto’s gaat maken en die op Autojunk neer gaat zetten!!
@ ardonjr: wedden van niet…
Geeft maar weer eens aan en bevestigd mijn vermoedens dat Aston Martin met heel andere dingen bezig is dan waar ze mee bezig moeten zijn en dat het nu echt de accountants en marketinglui zijn die het bedrijf runnen en niet de liefhebbers.
@ ardonjr

Ik weet niet of je hem al eens in het echt hebt gezien maar dit ding is een langerekte DB9 die wat houteriger oogt. De verhoudingen zijn zoek, ook ik vind hem niet mooi.
Ziet er best goed uit!!
Ben eens benieuwd wat ze ermee doen tijdens de race.

Helaas hebben ze bij voorbaat al verloren in dit segment, geen enkele sportlimo kan op tegen de Quattroporte qua looks en qua rijplezier/ervaring zal het niet zo ontzettend veel verschillen uiteindelijk. Maar goed ook voor de Rapide zal er een afzetmarkt zijn.
@Euphoric77: dat wil ik nog wel eens in twijfel trekken, ik heb 100x liever dit design, deze performance en dit rijplezier dan de italiaan die jij opnoemt
Bakpao..lover
dan wil ik die horloge er niet op hoor
@911GT2

Met een Cayenne heeft Porsche wel degelijk mee geraced.

De Transsiberiërally ;)
@porsche_fan: True je hebt gelijk…
Mep de Nepper
Het is en blijft een LELIJKE auto.
Het is en blijft een LELIJKE auto.
Het is en blijft een LELIJKE auto.
Prachtige auto, al is het niks meer in race-trim. Wel leuk dat ze ‘m gewoon het circuit op gooien.
Svenska Aeroplan AB
Tja, is toch iets comfortabeler op zo’n lange rit…
;)
Svenska Aeroplan AB
Of misschien kon de coureur geen oppas regelen voor die dag…

Ow wacht, het is nog geen donderdagavond!
:D
die stickers zijn wel mooi
Leuk om te zien dat ie die wagen eens grondig wil testen, maar kan dat ook niet zonder mee te doen in een endurance race? Zeker wanneer er een v12 vantage meedoet versta ik niet goed hoe het komt dat ze met deze Rapide meedoen..
Maar wel leuk initiatief anders….
Ze hadden beter een 0-77 ingeschreven.
Beetje kansloos om een 4-deurs luxe-sedan als racebak in te zetten, maar dat zal dan wel aan mij liggen…
Simpele vraag, waarom niet? Moet er een reden zijn om met de Rapide deel te nemen? Ik ben tenminste blij dat er nog eens iets anders mee rijdt!

In de 24u van Francorchamps reed ergens in de jaren ’90 een Peugeot 806 mee. Die wagen was bij voorbaat misschien kansloos, maar het wel wél leuk!
Velen kunnen zich misschien niet de Volvo 850 estate herinneren die heel succesvol was in de BTCC ;)
@ killioq: inderdaad, maar ik mag toch vinden wat ik vind?! Probeer mijn mening toch niet op te leggen aan anderen?
Aston Martin heeft een traditie bij de 24h op de Ring om met hun auto’s daar niet alleen te racen en te finishen maar hebben in het verleden ook de auto gewoon over de weg daar naartoe gereden!
Echt stoere mannen daar hoor zeker de baas Ulrich Bez die zelf ook altijd meeracet.

In de Italiaanse Superstar serie doet een Porsche Panamera mee die door Ntechnology bekend van de 156 WTCC racers gebouwd is.
Misschien dat Aston Martin de Rapide een eerste race test laat ondergaan om later in dat kampioenschap mee te gaan draaien.
Is echt leuk kampioenschap met dikke V8 bakken van vele merken.
Hahahaha Tom,

Wilde het zelfde neerzetten als jij ja hoop die Rapide daar ook terug te zien in het V8 Superstar zou gaaf zijn.

Ciao

Squadra
@911GT2

Tja aan je naam te zien heb je ook 100x liever het Porsche design dan bijvoorbeeld Ferrari. Smaken verschillen nu eenmaal en vandaar dat ik ook zeg dat er zeker een afzetmarkt is net zoals voor de Panamera.

De Rapide is ook wel een stukje duurder dan de Maserati en natuurlijk moderner, hetgeen echter de concurrenten van de QP niet voor elkaar krijgen naar mijn mening is de bolide nog slank te laten uitzien. Met de Maser is erg sportief te rijden en de wegligging is zeker niet onaardig, over de Rapide kan ik niet oordelen, daar heb ik geen ervaring mee.

Feit is wel dat veel mensen (zie reacties) het een uitgerekte Aston vinden en daar kan ik heel goed inkomen. Ik bestempel de auto ook zeker niet als lelijk want dat is hij niet, maar de schoonheid van een QP (zeker van de pre-facelift) haalt deze toch niet. En denk je nu echt dat de prestaties van de Rapide nou zo extreem verschillen van een QP? Het blijven natuurlijk wel limo’s die met gewicht en comfort in het achterhoofd gebouwd zijn en er dus compromissen gesloten zijn.

Maar goed ieder zijn eigen visie hierop, voor mij in ieder geval een QP + een extra scheurijzer ipv een Rapide.
Dat de Rapide een uitgerekte Aston is vind ik juist niet erg want smaken verschillen en voor mij is de Rapide zelfse de mooiste Aston Martin. Ik hoop dat deze auto het erg goed gaat doen en dat we veel over deze auto gaan horen en zien.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).