Te koop: Alfa 159 SW zonder achterbank

Auteur: , 72 Reacties

Weinig gebruikte gezinsbak voor de moderne vader. Slechts 4.711 Km op de teller en voorzien van leuke lichtmetaaltjes. O ja, de achterbank heeft plaats moeten maken voor een shitload aan speakergeweld.

Wij tellen er tot nu toe 8. En dan niet van laffe 16×9 hoedenplankspeakertjes. Nee, het gaat hier om flinke woofers die flinke schade aan trommelvliezen kunnen toebrengen. Het enige wat bekend is over de muziekinstallatie in deze lifestyle combi is het merk: Pioneer. Er kan nog vijf dagen geboden worden op deze muzikale Alfa. Tot nu toe staat de geldteller op €8.400 (ex BPM). Advertentie staat HIERRR.

Met dank aan Jasper voor de tip!72 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Heel handig
@Lennrt: Hier is niets handig aan. de bedoeling van het wagentype is hier compleet teniet gedaan…
ha, dat zie je ook niet elke dag!:D
Ziet er net uit als een bestelwagen voor futuristische wc-potten…
Volledig kansloos.
Holy shit, daar schrik je wel ff van. Hoeveel watt zouden die dingen zijn?
@AlfaGTV: reken maar op +- 500 watt per stuk:P
@AlfaGTV:
“Hoeveel wat die dingen zijn” suggereert dat luidsprekers vermogen hebben. Dat is niet zo. Het wattage dat aan luidsprekers gekoppeld wordt, is de belastbaarheid. En die belastbaarheid moet je ook nog eens met een korreltje zout nemen.
Daarbij is het ook een misverstand dat “heel-veel-Watt-luidsprekers” dus heel hard kunnen. Vaak begint de boel te vervormen als relatief zware luidsprekers op een relatief lichte versterker hebt. Dan trekt die versterker het niet. Bovendien is mooi hifi-geluid in een auto simpelweg niet mogelijk, omdat de akoestiek daar gewoon niet naar is. Dan kun je het in je auto beter een beetje normaal houden en voor thuis een mooie geluidsinstallatie aanschaffen.
@AlfaGTV:

1000Wat RMS per stuk en 2000Watt max per stuk….
Zonde geld
Dit alles om ervoor te zorgen dat bestuurders van prioritaire voertuigen je zeker horen aankomen.
-edit: nutteloze bijdrage-
Jammer van dat deukje…
Dat ziet er absurd uit damn alsof er kernkoppen achterin liggen O_O
Was leuk geweest, kan alleen de kinderstoel nergens kwijt.. En om nu naar K3 te moeten luisteren met open ramen… nou nee… Ik zoek wel ff verder…
Bijna meer KW aan speakers dan aan motorvermogen…. :D
Alhoewel ik hiermee, mijn duffe ingeslapen vinex wijk wel ff lekker mee kan wakker schudden om 6:30.. :lol:
Met parkeersensoren in naplaatsing!

Bod doen!
die heb ik dus net niet nodig jammer :P ik wil wel 1 of 2 vna die dingen en die in de kofferbak weg werken ofzo maar niet inplaats van bank das gay…
nou die speakers moet je dan maar erbij nemen, maar je koopt wel een van de mooiste stations de er zijn gemaakt! alleen jammer dat ie af en toe rookt…
Gaat deze auto vooruit op een verbrandingsmotor of op geluidsgolven?? :S

Ik heb er mijn twijfels bij of de generator wel genoeg stroom kan opwekken om deze installatie op hun piek te laten werken. Als je 500W/stuk rekent heb je 4kW!
Als je dit boeltje laat voeden door een 12V generator moet deze 333 Ampère (!!) opwekken.
Waarden van een startmotor bij koude start.
auwtj!!!
Wat héb je er aan?!?!? Weg met die meuk!
bmw-330i-touring
Ik moet het toch een keer vragen in mijn leven (met het risico op een shitload aan comments onder de jeugd):

Wat is er mis met een standaard of optionele speakerset in je auto? Dat je met duurdere (op de optielijst vergrijgbare en normale) installaties betere kwaliteit kan bereiken wil ik best geloven maar extra speakers in je koffer bouwen wat is het nut hier toch van?

Kan iemand mij dit eens uitleggen alsjeblieft want ik heb dit nooit fatsoenlijk begrepen? Is het aantal watt dat je kan produceren een interne maatstaaf in de community? Gebruik je ooit de volle capaciteit van je 30 speakers / 4 subwoofers / … en onder welke omstandigheden?
@bmw-330i-touring:

Dit soort auto’s worden gebruikt voor db drag wedstrijden. Zie het maar als een wedstrijd wie de meeste geluidsdruk kan produceren. Normaal word dat met hele lage tonen (tegen het onhoorbare aan) gemeten. Het zal ongetwijfeld een wedstrijdauto zijn geweest. Als voorbeeld weegt 1 woofer ongeveer 25kg per stuk, met een kostenplaatje van +/-300 tot 500 euro per stuk.
Waarom andere boxen? Omdat de geluidskwaliteit daar veel hoger van is. Tenminste, dat was mijn reden. Tegenwoordig heb ik er niet eens een radio meer in, maar bouw het af en toe nog in voor anderen. Bovenstaande zal voor de geluidservaring niets extra’s meer doen. Dan is 1 woofer meer dan genoeg….
@Kevski-Style:

Ik kende ooit iemand met een MTX Jackhammer in een Astra.
http://www.autojunk.nl/2008/06/mtx-jackhammer
160kg Bass geeft lage tonen. Van dichtbij leek het niet zo indrukwekkend. Van veraf daarentegen.. Dat geeft klappen. :twisted:
Een andere kennis had zijn Fiat stevig verbouwd.. Ik stapte snel weer uit. 156dB is zelfs met vingers in je oren te veel van het goede.
http://www.autojunk.nl/2008/03/9000-watt-in-een-fiat-cinquecento-is-dat-versta
@RenesisHP:

Dat is ook niet zo gek dat je die in de auto niet hoort. Het is een PA Woofer (voor openluchtconcerten en dergelijke). De hele auto wordt qua volume de klankkast. Bij di Pioneers is dat niet zo. Die hebben genoeg aan een behuizing van 30 liter of meer. De jackhammer zal minstens 200 liter of zelfs nog veel meer nodig hebben….
ja en wat weegt dat? erg zinloos maar je kan van de plaatselijke McDrive wel een hele goeie discotheek maken natuurlijk!
suïcide voor je trommelvliesjes.

als je er toch maar met z’n 2tjes in kan zitten, dan doe mij maar een leuke roadster zonder al dat loze gewicht
Zal wel voor wedstrijden gebouwd zijn en niet om de kinderen naar school te brengen. De SPL serie van Pioneer is speciaal gemaakt om veel lucht te verplaatsen.
oefff op de site, die laatste foto pakt zo mooi de blik van de auto. en dan nog het TI pakket met die velgen ( die overigens schandalig duur zijn als je ze los wilt kopen ).
@mikkiej: Ik ben het helemaal met je eens, wat een prachtige auto is dit! Niet aan vervanging toe voorlopig volgens mij, want hoe kun je dit nou mooier maken? En het zijn echt net kernkoppen achterin zeg. Vreselijk!
Ik zou m wel willen. haal ik de speakers druit (verkoop ik) en ik heb een lichtere alfa
@bmw-330i-touring:
De set in dit artikel is voornamelijk voor de show gebouwd. Er zijn mensen die dat leuk vinden, net zo goed als er mensen zijn die 20″ lichtmetaal onder hun Golfje willen hebben.

Afgezien daarvan: er is wel degelijk een reden om ander geluid te willen dan de fabrikant aanbiedt. De afgelopen jaren is het wat beter aan het worden, zeker bij de premium merken, maar in de gemiddelde middenklasser is het geluid bedroevend. Een aftermarket installatie, met (vooral) luidsprekers die je zelf hebt uitgezocht en die bij je smaak passen, klinkt echt stukken beter. Daarbij heb je geen rijen speakers nodig; sterker nog, je bereikt het beste resultaat met niet meer dan 3 (links, rechts, subwoofer).

@Raptor: ik denk niet dat dit een wedstrijdopstelling is. Bij dB-drag zie je doorgaans rechthoekige kisten van onafgewerkt MDF (omdat je altijd bezig bent met het verbouwen van de kist). Dit soort werk is meer voor de show.

@vale46:
Die 4 kW trek je niet continu. Voor muziek op (semi)normaal niveau heb je een fractie daarvan nodig, en kan je normale dynamo het wel bijhouden. Voor een demo op vol vermogen is het handig om een extra accu achterin te bouwen.
Geweldig :D dat wil ik wel.
Ex Kroywmans demo! Uit nederlands, toen zonder kenteken, auto was ingezet voor demo’s met radio Veronica!

Toen ze op de veiling stond was hij ook nog bestickerd.
@MArtin: Klopt, ik zag deze al eerder bij BVA staan.
waarom een te zware auto nog zwaarder maken …

verlagen op de Kroymans manier? :)
Kleur lijkt mij ook niet helemaal standaard. Wel über-hip natuurlijk: mat-chroom. :D
Deze man is ontslagen als verkoper bij Dyson stofzuigers :D
Alleen die veerpootbruggen van pvcpijp??????
dikke boemboem in waggie, wétog man! :P
wat vreselijk lelijk , 1 subwoofer in de koffer is al meer dan voldoenden , heeft geen nut om nog zwaardere boenk boenk tehoren
“En dan niet van laffe 16×9 hoedenplankspeakertjes.”
Is dat een nieuw formaat speaker? 6×9″ ken ik wel, maar 16×9″ (ca. 40x23cm)….
alfa mannetje
mooie auto.
@vale46:
Ja zo werkt een versterker dus niet he. Het uitgangsvermogen kan wel 500watt zijn, maar een versterker zou een versterker niet zijn als hij van een kleine waarde 500watt zou maken, wat hij dus doet. Hij versterkt een klein signaal dmv condensators tot een sterk signaal, en het uitgangsvermogen betekent niet het verbruik(elektriciteit) Ga er maar wel van uit dat deze kerel 2 of meer accu’s nodig heeft, dat dan weer wel. Maar 500watt is piekvermogen en dat tip je bijna nooit aan.

Kyanite:
Azijnzeiker! 16×9 in centimeters dus-,-“
prachtige wagen, ma wa bej drmee met al die speakers. Druit gvd
het is wel een mooie 2.2 TI uitvoering. als je de tijd hebt en je scoort een vers interieur bouw je gewoon alles weer terug..
heb je er een prima deal aan.
Met op-zn-kop-gezette dyson stofzuigers in de achterbak?! Wat moet je ermee?
Het oogt niet fraai, maar het geluid zal zeker wel fraai zijn.
@Reinier
Heerlijk hoor azijnzeiken. Maar 16 x 9 cm klopt nog steeds niet :)
1″ = 2,54 cm dus 6×9″ = 15.24 x 22,86 cm
Een mooie auto met alleen maar bas is best zinloos!:

-1. De auto wordt er lelijker door en minder bruikbaar
-2. Alleen bas heb je niks aan, waar zijn de andere freqeunties verwerkt?!
mooi zo, woofters van 1000W het stuk (3500W piek per stuk).
http://www.pioneer.eu/nl/products/25/131/201/TS-W3002D4/specs.html
@Deefeketje:

Specs kloppen niet helemaal. 3500 wat halen ze alleen aan een generator verwacht ik. Metingen die ik ermee gedaan hebben hielde op bij 2122 Watt….
ik tel er 10

– 4 achterin, deze hellen allemaal naar achter.
– 3 in het linker zijaanzicht die alle NIET naar achter hellen
– 3 in het rechter aanzicht ervan uitgaande dat rechts symmetrisch loopt met links
Mooie wagen als je hem van buitenaf bekijkt.. Leuke velgjes, mooi kleur..
Maar wat is het nut van al die luidsprekers?
Steek dan gewoon een deftig setje waar de huidige luidsprekers zitten en zet niet heel je koffer vol….
das 3000 watt each !
dus als ik nog goed kan reken 3000 x 8 = 24000 watt
pijnlijk !!!!
@jonahim: Dus, na 3 seconden muziek luistern is je accu leeg… :?
@Jokkebrok: Dan moet je wel heel snel genieten…
Ligt t nou aan mij of is ie verlaagt?
Prachtige Alfa! Maar zonde dat het interieur zo verneukt is… Een beetje bas is nooit verkeerd, maar dit? Zwaar overdreven lijkt me;) En geeneens mooi om te zien! Hopen dus dat het goed klinkt;)
@jonahim

Houd het maar op 10x 3000 watt ;)
@jack_abarth:
als je goed leest zegt de eigenaar dat er 8 in zitten dus heeft @jonahim gelijk
Zoals F355GTB al zei, de belastbaarheid van de luidsprekers zegt helemaal niets. Zo te zien liggen er 3 versterkers in, no way dat die 8 kW continu kunnen produceren.
@hobbes:

Beste SPL versterkers leveren ongeveer 2000watt piek per kanaal. Woofers spelen doorgaans en op een lage inpendantie (1ohm ongeveer). Daar wordt het geluid zeer niet zuiverder van (lage weerstand is onstabielr, vandaar dat veel huis systemen 4 of 8 ohm zijn) maar daardoor zijn pieken makkelijker haalbaar. Kort gezegd is met 1 versterker tegenwoordig al 4kw moglijk. Met 3 moet dat zeker lukken….
mooi kleurtje trouwens! die speakers mag hij er wel weer uithalen, dat slaat echt nergens meer op.
@reinier

een versterking door alleen condensatoren? dat wil ik wel eens zien. een normale versterker gebruikt alleen condensatoren voor ontkoppeling, stabilisatie en eventueel toonregeling. Voor de versterking ben je toch echt afhankelijk van opamps, (darlington) transistors en FET’s.

Die 3000 watt kun je ook vergeten, dat zijn piekvermogens. Dat spreekt voor niks. De constante vermogens zijn al een stuk lager en je moet inzien dat het rendement van dit soort speakers enorm laag ligt.

Wattages zeggen namelijk niks over volume. Goede speakers (hifi etc) hebben meestal ook lage vermogens die ze verdragen, maar je krijgt ze niet voluit zonder je oren te laten knappen. dat zijn speakers met een hoog rendement. Die basdingen in die auto zijn vooral goed in veel vermogen verstoken in de spreekspoelen.
Mooi kleurtje trouwens
@Kevski-Style: Heb je gelijk in. Maar als ik zo kijk, ligt in deze auto een maatje kleiner (PRS-D1200?)
was een mooiere auto geweest als die speakers er niet in zaten wat een pracht auto das pas lekker. daar wordt je blij van.
Ik heb 6 speakers standaard in m’n 156.Perfect geluid hoor.Als je met zoiets als dit hier aankomt is het eerste wat iedereen denkt;”komt weer zo’n golfje of Astraatje aan”.Petjesvolk
bmw-330i-touring
bedankt voor de opklaringen maar ik blijf het toch nutteloos vinden (mag he, persoonlijke mening :) )

Ik ben er eens wat meer op gaan letten en moet wel toegeven dat ik een verschil hoor tussen mijn auto’s. In mijn vectra is de kwaliteit toch wat minder maar ik merk dit enkel als ik het geluid vrij hard open draai. Ik heb muziek in mijn auto eigelijk altijd vrij zacht staan als die al op staat. Ik vind dit toch van ondergeschikt belang in mijn auto. Als ik muziek wil luisteren doe ik dat thuis op de bank met een goede headset.

In de auto luister ik wel naar mijn motor, het nieuws af en toe een plaatje en het verkeer :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).