Video: Spyker C8 Aileron op verkeerde weghelft

Auteur: , 111 Reacties

Hoe denkt het journaille in Engeland eigenlijk over de C8 Aileron van Spyker? Ze mochten op pad met een juweel van een wit exemplaar om tot een goed oordeel te komen. Het uiterlijk: lelijk! Prestaties: sloom! Huh, hebben we het hier wel over dezelfde Spyker?

Nee, het is niet de meest rappe sportwagen die men voor €316.146 kan kopen. Wel een van de mooiste, maar die mening varieert sterk per persoon. De Britse Wouter die in dit filmpje achter het stuur kruipt is vol lof over het interieur, maar het uiterlijk van de C8 Aileron is gewoonweg lelijk in zijn -waarschijnlijk niet goed functionerende- ogen. Check het filmpje voor een Britse kijk op wat Hollandse automotive glorie.

Met dank aan W0o0dy voor de tip!

111 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ahhh, heerlijk geluid!
een van de mooiste…volgens mij mankeer jij iets aan je ogen.
Lelijk hok….maar ja, wat wil je uit het land van de fietsenmakers.
Heel wat mensen hier vinden hem mooi, gewoon omdat het een Nederlands product is denk ik ;)
@ Britse Wouter

Smaakprobleem?
persoonlijk vind ik em ook niet ZO goed uitzien
Wat een lelijk ding is dat eigenlijk, bekijk eens al die ronde uitsteeksels aan de zijkant…
The Honda SPirit
Hij is gewoon mooi. En daarmee basta. Die kerel heeft er gewoon geen verstand van. Wij Nederlanders hebben er nu eenmaal verstand van en hij niet. Dutch Design Rules.
Wacht maar tot ze ‘m bij TopGear testen.
Kan me herinneren dat Jeremy Clarkson over het oude model ook goed te spreken was.
sportspotter13
spyker is geen Jaguar XF die bekroond is met het mooiste interieur meneer Wouter! ik ga dan toch voor de spyker XD
Het is nu ook eenmaal een afschuwelijk gedrocht op wielen, absoluut geen homogeniteit geen subtiliteit, kitsch op wielen… lang leven pininfarina denk ik dan…
Deze auto is voor mensen die in stijl willen rondrijden, iemand die geen zin heeft een Ferrari te kopen of Lamborghini; ik kan me daar prima in vinden al Nederlander
Overpriced, overroepen, … Maar over smaak valt (gelukkig maar) niet te twisten.
Vet geluidje.. Prachtige wagen, prachtig interieur ook.
Prachtige wagen, prachtig interieur, leuke details aan de wagen en een vet geluidje.
Ik vind deze Spyker teveel gaten hebben voor koeling of wat dan ook aan de zijkant. Het ziet er niet moi uit, eigenlijk is geen enkele Spyker mooi
Oh ja en die luchthapper op het dak, hahaha ziet er echt zo knullig en autostyle uit.
ik vond de vorige spyker c8 ook veel mooier eigenlijk. De verhoudingen van deze auto klopper veel minder. De achterkant is zo lang en groot.
Zo negatief was deze britse journalist nou ook weer niet hoor. Hij was best positief, maar het uiterlijk is niet zijn smaak. Daar is hij vrij in en eerlijk gezegd heb ik Spyker ook nooit helemaal geweldig gevonden. Sommige stukken van de auto zijn het net niet en dan met name de achterkant. En wat betreft de prestaties: ook daar heeft hij gelijk in. Voor zo’n gigantisch bedrag wil je gewoon meer power, dat vind ik niet meer dan logisch.

Al met al gewoon een eerlijke en terechte mening van deze man.
Eigen kind schoon kind …
Natuurlijk vinden de meeste Nederlanders de Spyker een vette en mooie bak. Eigenlijk zouden we allemaal een beetje meer chauvinistischer zijn! Hiervan kunnen nog veel Belgen iets leren … maar …. Ik vind de Spykers ook niet erg mooi al maken ze wel iets los bij mij als autoliefhebber.
Ik loop zelf ook niet warm van de Spykers (ps. ik ben Belg)
Graag met Sharon Stone afleveren… :-)
@ricardo
Dit is ook een lelijk hok. De makers van deze video zijn juist. Die achterkant hangt er maar alsof hij erop geplakt was. De achterlichten zijn alles behalve origineel idem voorkant. Lijkt wel op een mutatie van een mondeo, maseratie, jaguar. En om dan nog niet te spreken over al de luchthappers op elk paneel van dit ding. Nee hoor een zeer lelijke wagen en voor die prijs….. ik zou het wel weten wat op mijn oprit kwam staan.
of een auto mooi is, is eigenlijk geen mening. maar een feit…

alleen meestal wordt het gevoel over het automerk erdoor sterk beínvloed.
vind je lamborghini gaaf ? dan vindt je ze ook mooi.
vind je mercedes subliem ? dan vindt je ze ook mooi.
en spyker ? het is uit ons land, onze naam staat hierop. spyker vertegenwoordigt een stukje NL.
en daardoor kunnen we maar moeilijk zeggen of de auto écht mooi is…
er zijn naar mijn bescheiden mening maar weinig echt mooie auto. ik merk ook aan mezelf dat ik niet altijd even nuchter tegen een auto(merk) aan kan kijken voor wat ik ervoor voel.
Ik blijf spykers echt harstikke lelijke wagens vinden, nog net niet multipla-lelijk.
Als ik zoveel geld had gaf ik het niet uit aan gedrochten zoals spykers, maar liever aan een echte elegante bloedmooie auto :) de Aston Martin DBS.
nu ik het filmpje heb gekeken ben ik best trots dat zoiets uit de Nederlandse polder is ontsproten. Een auto die serieus wordt genomen door de kritische Britten!
Nee, deze vind ik ook niet prachtig, en voor de prijs al helemaal niet, mooi interieur, maar die ventilators zien er echt niet uit, Maserati Gran Cabrio dan maar :)
Kan hem ook niet mooi vinden, bijzonder eerder. Verder is het niet meer dan een aluminium badkuip, met een oude Audi motor en een in leer gestikt dashboard. Leuk, maar zeker niet goed genoeg.
Zo negatief is meneer nou ook weer niet: Hij prijst het interieur, de aandacht voor details zowel binnen als buiten, de handling en het geluid. Hij zegt alleen dat dit design zijn smaak niet is (kan, velen zullen het er niet mee eens zijn, maar het kan) en dat ie te weinig power heeft (gewoon waar)…

Algeheel een objectieve beoordeling moet ik zeggen.
Ze hebben wel gelijk. Het is helaas een veel te dure auto voor zijn prestaties. Als je goed nadenkt kom je tot een conclusie dat de Aileron géén concurrent kent.
De Fransen weten het mooi te verwoorden : Les goûts et les couleurs ne se discutent pas.

Vermogen is handig op te lossen met een bezoekje aan MTM. Compressor bovenop de V8 en klaar.
Ik heb spykers nooit écht mooi gevonden, het was het altijd net niet. Maar dit, wat een schitterende creatie vind ik. Blijft natuurlijk een persoonlijke mening, maar als ik het geld had wist ik het wel. Overigens beïnvloedt het merk mij nooit zo, om een voorbeeld te noemen: ik vind de Mercedes S en C klasse hele mooie auto’s, maar de E, wat een gedrocht vind ik dat!
Hij heeft volledig gelijk. De details zijn prachtig, maar het geheel ziet er wat smakeloos, overstyled en onsamenhangend uit. Dik 300 000 euro is ook voor voetballers veel geld.

Heeft Louis Vuitton al niet eens eerder tassen voor auto’s gemaakt? Bugatti als ik me niet vergis.
Luister 4.5 seconden naar de 100 is relatief niet erg snel… maar absoluut is dat nog steeds SLECHTS 4.5 seconden naar de honderd. Dat is belachelijk snel.

Who cares als het vergeleken met de Ferrari niet zó snel is. Onzin.

Mooi of lelijk vind ik in een review sowieso altijd belachelijk irrelevant. Als ik iets mooi vind kan een mening van een of andere reviewer daar niks aan afdoen of versterken.

Tja… en FuelMinded… Aileron heeft geen concurrentie zoals je zelf zegt.. dan is het ook logisch dat de prijs hoog is. Dat heb je met monopolisten ;)
Nu zijn alle Nederlanders wel bevooroordeeld he!!!
Denk even dat er een andere badge op zit, iets dat helemaal niets met Nederland te maken heeft! Vinden jullie hem dan nog steeds mooi? Hij is ieder geval apart en heeft zeker een bestaansrecht, maar er zo lyrisch over te doen en het gezichtsvermogen van kritikasters in vraag te stellen gaat toch wel een beetje ver.
Eens met Peter
Wij Nederlanders hebben tenminste het lef iets te maken wat origineel is. De rest van al die autobouwers nemen helemaal geen risico. Dit is iets om trots op te zijn!
@Vanquish: Meen je dat nou? Wat met Koenigsegg, Pagani en die uit je nick, om maar enkele te noemen? Een beetje nationaal eergevoel ik ok, maar je moet realistisch blijven.
@Peter: Tuurlijk zijn er meer merken die speciale auto’s maken. Al die auto’s die je noemt vind ik gaaf, zeker die van Pagani. Wat ik bedoelde is dat er veel te weinig merken risico’s nemen. En aangezien ons land een merk heeft die dat wél doet vind ik het iets om trots op te zijn. Dat het merk verlies draait heeft denk ik niet zo veel met de vraag te maken. Kan ik me iig slecht voorstellen. Ik zou het eerder bij Spyker zelf zoeken.
@Vanquish: Bij Spyker nemen ze hier inderdaad wel een risico. Dankzij dit draaien ze al jaren met zware verliezen. Dit is een klassieke clash tussen hart en verstand. Het verstand zegt altijd (terecht): vermijd excessieve risico’s. Dit terwijl het hart hier vaak vergiftigd is door overdreven Hollands chauvinisme. Of is dat extreme gedrag een zwanenzang voor het tanende Spyker?
Sorry, maar ik ben het eens met hem…ik vind het uiterlijk ook niet echt van de mooiste!!!
Hij mist iets!!!!!
@ the honda spirit , Dutch design rules ? lijkt mij eerder door Tata ontwikkeld in India …
Ik vind het een zeer mooie wagen omdat hij zo uniek is. En dat interieur is écht wel puur genieten!
Wees eerlijk, niet omdat het Nederlands is dat het er plots mooi uit gaat zien hé, deze wagen vind ik zelf ook maar niets! Mooier dan de vorige dat wel maar blijft toch een afknapper. Voor mij is hij veel te druk met overal gaten en spleten.
Deze wagen is niet alleen ‘mooi’, hij is fantastisch! Zoveel negatieve reacties (hierboven mij) had ik ook niet verwacht..
Maar die Engelse meneer rijdt toch aan de goede kant van de weg met de stuur aan de juiste kant?

Jammer dat ze nu al de neus (kijk goed naar de grille) in de prak hebben gereden of dat een poging tot restyling?

Maar als die GM LSA er komt dan wordt het geluid alleen maar beter en de prestaties ook.
En dan wordt de conclusie dat Spyker ver is gekomen sinds Birmingham motorshow in 2000.

Prima filmpje!
moet zijn: nationaal eergevoel is ok
wat een aap dat ie de styling niet mooi vind?? :O
Het is een love it hate it ontwerp.

Kan best begrijpen dat niet iedereen er fan van is.
Ik wel in ieder geval.

Sloom nuja, er zijn snellere dingen op de markt.
Met 560pk worden de specs:

330km/h en 0-100km/h circa 3,5 seconden.

Dat is wel genoeg om weer vooraan mee te doen.
Ach, Jeremy Clarkson prijst alles wat Brits is de hemel in, misschien doen wij wel hetzelfde met Spyker. Maar daar gaan we natuurlijk maar even niet vanuit, die Brit heeft gewoon ongelijk en wij hebben het goed! Puh!
Ding ziet er groot en zwaar uit, en dan een 4,2 liter atmosferische V8 er in? Te weinig trekkracht lijkt me.
En die acceleratie cijfers van Spyker zelf: zijn die al onafhankelijk getest, liefst door Duitse tijdschriften?
Dat is een mooie schade, daar linksvoor…

leuke auto, niet meer dan dat. Hij ziet er wel goed uit maar ik betwijfel of ik dat ook zou vinden als spyker niet nederlands zou zijn. De achterkant vind ik, net als bij de C8 gewoon prachtig, en het geluid is geweldig. Interieur is eigenlijk net wat to much.
Ik denk dat ik eerder een C8 zou kopen dan een Aileron, die oogt net wat klassieker en beter in verhouding, maar dan wel de lwb-versie graag.
Het lijkt wel een kitcar, do body heeft en profil geen welvingen en die aluminium fohndeksels lijken er wel opgeplakt. Misschien worden ze dat ook wel.
Best knap dat zo een ding nog voor 3 ton wordt verkocht, hoe krijgen ze het voor elkaar.
Snapt dan gewoon echt niemand hier dat deze auto en de eigenaar geen 500 pk nodig heeft om zichzelf te bewijzen???
Ongelooflijk!
Overigens, jammer dat een Nederlands product wat eens boven het maaiveld uitsteekt gelijk weer wordt afgemaakt door diezelfde Nederlanders. Waarom kunnen wij nou nooit eens trots zijn op iets van eigen bodem?
@Thomas: Ja, daar zat ik ook aan te denken. Waarom de prestaties. Een dergelijke auto, koop je om zijn uiterlijk en karakter.
En natuurlijk, smaak is voor een ieder anders. Maar Spyker is niet zo maar een auto, ik vind Spyker meer een beleving.
Daar kunnen we toch best een beetje trots op zijn. Eens een keer wat positiefs uit dit land, dat mag ook wel weer eens.
@Thomas: De meeste reacties hebben het dan ook niet over de prestaties maar over de looks van de auto die, op zijn zachts gezegd, niet direct de algemene norm van esthetiek volgen. Ik ben toch enigszins verheugd te merken dat Nederlanders de nodige nuchterheid tonen en niet in blind chauvinisme vervallen.
@Peter: Je bedoeld de instelling, doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg? (dat versta ik onder Hollandse nuchterheid, kwaliteit en soberheid wint van design en emotie) Zullen er daarom, zoveel 911’jes hier rond rijden? Omdat een dergelijke auto, toch een beetje de grijze muis is onder de sport auto’s. Afgezien van de prestaties?
Beetje chauvinisme mag best. Tot op een gezond niveau natuurlijk. Het design is op zijn zacht gezegd, apart.. En over smaak valt uiteraard niet te twisten. maar er is wel een bijzonder product neer gezet. Dat kan niemand ontkennen.
@Thomas: Ben anders wel trots op Donkervoort hoor. Toch ook een nederlands produkt.
Lelijk ? Dit is toch niet lelijk ? Een X6 die is lelijk :) Deze heeft gewoon een aantal mindere details, lucht inlaten zijn een beetje vreemd, de grill is ook een beetje vreemd en de achterkant eigenlijk ook wel een beetje.

http://www.autoblog.nl/gallery/Spyker/C8_Aileron_madeira/Spyker_C8_Aileron_Madeira_01.jpg


Verder toch gewoon een mooie sportwagen ? Mooie elegante lijnen, lekker lang en laag. Rood staat ook een stuk beter. En de Spyker geeft denk wel meer het gevoel dat je iets speciaals hebt, dat heb je me andere sportwagens toch een stuk minder denk ik.
volgens mij hebben ze een leuk botsinkje gemaakt met deze spyker, heel de voorkant is vervormd
Interieur is mooi, exterieur discutabel (ik vind ‘em lelijk). Voor het geld zijn de prestaties tekortkomend en is de bouw kwaliteit niet alles.

Je hebt wel iets heel aparts als je er 1 koopt.
Een standaard 911 doet niet 0-100 in 4.5 seconden. Was er misschien iets aan de hand met dit exemplaar, of voelt hij door de demping oid langzamer aan?

Wel heeft hij gelijk als je puur naar prijs/prestaties kijkt natuurlijk: deze auto is erg duur. Maar uniek is hij zeker, en in de 25.000 km die ik per jaar rij ben ik nog steeds nooit een Spyker op de openbare weg tegengekomen (itt Ferrari, Lamborghini, Aston-Martins en Maserati’s die je toch al iets vaker tegenkomt).
@ floryn…

de vorige Spyker was indd meer in proportie!! Deze auto is indd langer, maar dat komt omdat er een automatische versnillngsbak in ligt!!! Verhoudingsgewijs vind ik dit ook minder mooi dan de normale C8!
Ik moet wel zeggen dat deze Aileron er beter uitziet dan ale andere spykers. Volgens mij komt dat door de langere wielbasis.
Ik geef de Autocar-journalist 100% gelijk.
Rijgedrag kan ik natuurlijk niks van afweten, maar het uiterlijk van de wagen algemeen kan beter. Iets TE veel verwijzingen naar de oorsprong van het merk(vliegtuigen).
Alleen het dashboard en de versnellingspook zijn echt mooi.


Ik denk dat jullie Nederlanders een beetje verblind zijn doordat het een Nederlands product is.
Hier in België hebben we ook een paar eigen automerken, denk maar aan Imperia en Gillet. Bijna geen enkele Belg heeft ooit van deze merken gehoord, laat staan dat ze weten dat ze Belgisch zijn.
Spijker is overdesigned. het ziet er allemaal wat gekunseld uit.

Ik zou me er niet mee durven vertonen.
past absoluut niet bij mijn persoonlijkheid.

een iets spannender saab daarentegen kan ik wel waarderen.

uit het land van de understatements (Jaguar ziet er subtiel chique uit. maar is wel het leukst met een v12) kan ik begrijpen dat ze een auto die er uitziet als een wolf, maar presteerd als een lammetje (relatief dan) niet echt waarderen.
Ik vind het wel een mooie auto. Niet de aller mooiste ooit, ook niet van het moment, toch zou ik er wel eentje op mijn oprit willen als ik al ferrari’s en lambo’s had, wel met een compressor dan :P. Spyker mag zich wat details betreft zich samen met pagani de allerbeste noemen, Pagani is alleen wel sneller, waar je dan ook nog meer voor betaald.
Het kaasrasp idee was een originele variatie op mening belachelijke luchthappers, maar ’t nieuwe is er inmiddels al lang af en er komen precies maar bij.
Prachtig interieur, maar van buiten….. ziet er gewoon niet uit. Lijkt wel een speelgoedautootje met al die vreemde “fratsen” erop en eraan. Mooie auto’s kunnen ze nog steeds niet bouwen!
craftmanship is NEVER vulgair ..

leuk review van de Engelse Wouter ..
die WEL behebt is met vocabulaire (Frans) eigenschappen ..
Die man is gewoon jaloers dat Engeland toch niet zulke schoonheid maakt als Spyker.
Gezien de stevige prijs die Spyker vraagt zou een klant toch die 6 liter W12 van Audi mogen verwachten. Dan is het acceleratie probleem ook meteen opgelost.
Svenska Aeroplan AB
Tja, heeft een hele uitgesproken styling natuurlijk…
En wat krijg je dan: you love it or you hate it!

Niks mis mee toch?
traag en ontzettend lelijk, als ik zo’n vermogen aan een auto uit geef wil ik toch wel iets dat het geld waard is, en dat is dit duidelijk niet.
een zonda zal niet veel duurder zijn lijkt me, dus doe me dat maar.
Lelijk? Weet je welke sportwagen lelijk is!!!?! Die wannabe transformer / hotweels -bak van een Ferrari 458.
Marja, over smaak…… kun je eeuwig blijven twisten.
Lotus, TVR, Noble, Morgen, Bristol, Invicta, Marcos… sjonge die zien er goed uit zeg…
NOT!
Ik kan me wel een beetje vinden in het commentaar van deze Engelsman. Zelf vind ik het wel een heel mooie auto, maar dat is smaak. En eerlijk gezegd is die neus niet heel origineel.
Zoals in het filmpje ook gezegd wordt, is het een heel gave auto om erbij te hebben als je al een rijtje sportwagens op de oprijlaan hebt staan. Maar als ik één keer € 316.146 mocht besteden aan een auto, zou ik toch ook voor iets snellers gaan… Iets met een wat exclusiever motorblok… Iets waar je op het circuit ook nog een stuk sneller in bent.
echt een droomcar. moet je nou eens kijken hoe mooi elk stukje auto is!
200000pond is niks hiervoor
Die man weet het uitstekend te brengen. Eerst positief, de remmen zijn te abrupt, maar hij zegt al dat daar aan wordt gewerkt. Hij vind de auto wat te langzaam voor zijn prijs, en dat snap ik ook wel. Zoals hij het zegt: Nu wordt je er met je superdure poseursbak uitgereden door een Porsche die een kwart kost. Beetje jammer. En het uiterlijk: Hij zegt gewoon ronduit en duidelijk dat het zijn mening is en dat andere mensen er anders over (mogen) denken. Steve, excellent job mate!
Wel erg bitterig geluid in die tunnel, beetje jammer want het geluid is inderdaad top!
Nou snap ik alleen niet dat die vent hem niet mooi vind, het is de mooise Spyker wat mij betreft en helemaal historisch verantwoord. Dat moet je toch leuk vinden op z’n minst!
@KeesB
Aston Martin wel ;)
Wel potverdriedubbeltjes. De C8 Aileron is een prachtige auto. Begrijpen Britten dat dan echt niet?
Ik vind het net een van de mooiste Spykers die er zijn. Over de prestaties kan ik jammer genoeg nog niet zelf oordelen :(
Wat een geweldige auto!
Niet zo dat standaard sportwagen ontwerp.
Die voorkant TOP!
Een echte GT, volgens mij.
Is wat anders dan een italiaan of een duitse sportscar.
Als ik het geld ervoor had…. Dit is pas exclusief!
Nouja, afgezien van de koplampunits en het dak is het ook een lelijke auto, toch? Die ronde eindes van de luchtinlaatsleuven in de flanken, de te grote grille, de al 10 jaar identiek lelijke achterkant, de motorkap, de spiegels…. De lijn is mooi, maar alles wat een auto van buiten een auto maakt is lelijk. En tja, een 911 turbo is natuurlijk wel flink sneller voor flink wat euro’s minder.
Ik vind hem ook NET niet… Het interieur is prachtig, maar als je vluchtig naar het interieur kijkt dan valt meteen het goedkope stuk traanplaat op dat het dashboard is… Jammer! En aan de buitenkant hetzelfde, de achterkant oogt gewoon raar:S En dat ding bovenop? Dat is gewoon niet mooi, sorry! Met wat kleine aanpassingen, wat minder priegelwerk aan de buitenkant, en wat meer prestatie, dan is het echt een supercar!
@Cantago: Traanplaat? Gelukkig niet zeg. Geborsteld aluminium is toch van een heel andere klasse dan traanplaat. ;) Maar goed, dan hoef je het nog niet mooi te vinden natuurlijk. Ik vind het contrast van het metaal met het leer juist mooi.
@Citrofiel: snap ook wel dat het geen traanplaat is. Maar als je in één oogopslag kijkt dan oogt het wat simpel, en dat vind ik zonde aangezien er echt onwijs veel aandacht aan detail besteed is. De grote lijn wordt dan in mijn ogen over het hoofd gezien. Een wat donkerdere kleur doet mss al heel veel?
@Cantago:
heeft te maken met de doelgroep (denk ik) ..
USA/China/middle east .. daar zitten een hoop centjes ..

en zien de waarde van craftmanship anders dan west-europeanen ..
@lincoln: Ik heb het maar over één ding nu, en dat is dat het er globaal niet super luxe uit ziet! Kijk eens naar het interieur van een Pagani Zonda, zie je daar ergens iets wat je “zou kunnen omschrijven” al;s iets goedkoops? In mijn ogen niet! En ik denk dat de 3 doelgroepen die je nu noemt echt vreselijk van elkaar verschillen! Vooral het Midden-Oosten vind het veel belangrijker om te laten zien dat ze geld hebben ipv dat ze smaak hebben oid.
@Cantago:
laat ik het anders omschrijven ..
ik denk dat Spyker meer een “garage-toevoeging” is ..
want de auto ansich is nix meer dan een vulgaire display of money ..
en zo is het merk Spyker ook neergezet ..

en er zijn mensen die 250.000 dollar minder spannend vinden om uit te geven dan jij en ik 1.000 euro ..

ook kan dit model nog wel een jaartje of 6 mee ..

daarom denk ik dat Spyker een fraai product hebben neergezet ..
@lincoln: Mss is een “garage-toevoeging” wel het goede woord, en zijn tenslotte maar weinig mensen die een Spyker als 2e auto hebben. Maar dan nog, ik zou niet willen dat mensen de indruk hebben dat het een kit-car oid is, want een Spyker is toch behoorlijk duurder en exclusiever dan bijvoorbeeld een 911! Dus liever net iets donkerder, mss meer gestyled aluminium dan een strook licht gekleurd aluminium, want in één oogopslag nog wel eens op traanplaat wil lijken!
@Cantago: Grappig dat je de Zonda noemt als tegenhanger die het wel goed doet. De middenconsole daarvan vind ik juist vrij goedkoop ogen. Het zal wel gepolijst aluminium zijn, maar zonder structuur zoals in de Spyker zou het net zo goed plastic kunnen zijn. Ik vind het interieur van de Spyker met al dat metaal juíst goed ogen.

Iets donkerder noem je, dat zou misschien wat kunnen doen inderdaad, maar dat is sterk afhankelijk van de kleur leer. Met deze vrij lichte kleur bruin lijkt donkerder metaal me niet mooi combineren. Om echt van het ‘traanplaat-effect’ af te komen moet je denk ik toch de polijststructuur veranderen. Nu reflecteert er telkens één streepje van de cirkels, wat het inderdaad op traanplaat laat lijken als je snel kijkt of op wazige foto’s. Maar ja, wat dan…
@Citrofiel: Het verschil voor mij is dat de Zonda een stukje metaal heeft, waar de Spyker een hele reep van links naar rechts heeft. Als het wat meer gebogen zou zijn, van boven naar beneden, dan zou het niet dat effect geven van een plaatje traanplaat.
@Cantago:
en buiten dat .. liggen onze interpretaties van “smaak” en/of schoonheid toch mijlen ver uit elkaar ..

denk dat de enige kar die ons beider goedkeuring kan dragen de Z8 van BMW is ..
@lincoln: Er zijn er vast meer;) Maar beide een andere smaak hebben is niet verkeerd, dan is er voor iedere auto een markt;) (toevallig geen fan van de 458 Italia?)
@Cantago:
tijd zal het leren .. we houden het nauwlettend in de gaten vanaf nu ..
@lincoln: Ik moet zeggen, ik moest aan de 458 Italia echt flink wennen, toen ik hem de eerste keer zag vond ik hem echt vreselijk, maar hoe meer ik hem zie, hoe mooier ik hem vind! (behalve dat stukje waar de 3 uitlaten in zitten dan)
sander_bossen
Ik had niet verwacht dat de meningen over deze auto zo uiteen zouden lopen.
Als je het mij vraagt is dit ook absoluut een geslaagde auto! Dit ding heeft meer klasse dan een 458 met 3 ordinaire uitlaat pijpen, het is een auto voor heren en minder voor patsers (alhoewel dat in de praktijk op precies hetzelfde zal neerkomen). Oke, het is geen Aston Martin DB9.. Maar Aston heeft ook een veel schreeuwerige DBS en een V12 Vantage, die hebben pas luchthappers!
Ik vind het dan weer prachtige wagens die spykers.
Vind die airscoops ook niet mooi. beetje zon gezwel aan je balzak idee.
Hoe is het trouwens met de geleidehond van KeesB?
Ik sla net de Autocar open, pagina 51, en er staat geen woord in over dat hij lelijk is. Er staat wel in “beautifully made inside and out”???
Dennis the Menace
Dit is gewoon een lelijke Kitcar ….Nederlands of niet …Hij is niet mooi
prachtige bak toch! wie vind m lelijk?! die moet klappen en is niet goed snik
Het is gewoon een hele aparte verschijning en bijzonder exclusief niet in het minste omdat er zo weinig van worden verkocht, ik zie vrij regelmatig een Ferrari of Aston Martin, maar ben tot nu toe maar één Spyker tegengekomen en dat in Nederland…
Pff wat een gescroll naar onder toe zeg..
Inderdaad niet de mooiste auto.. Maar evengoed een lekker Nederlands product!
Leuk modelletje, alleen een beetje duur. :D

Maar in ieder geval stukken beter dan die SUV die ze gaan maken.
Alleen al vanwege het feit dat Spyker als fabrikant geschift is, Muller dit doet omdat het kan en met een beetje geluk leuk is bestaat er voor mij geen brilliantere auto als deze, wel graag met de dodelijke variant van het stuurwiel. Mooi? zegt u dat maar. Het stoerste product van Nederlandse bodem? Absoluut. Deze auto geeft aan dat Nederland meer is dan om zes uur aan tafel zitten, de akelige uitspraak “doe maar gewoon, dat is al gek genoeg” en het legio aan grijze, saaie, vaak simpele zielen die Nederland rijk is. Eindelijk wat flair in de tent, het word zo langzamerhand eens tijd. Azijnpissend Nederland mag even thuisblijven, dit is simpelweg top.
Dit zou zonder enige twijfel mijn eerste aanschaf zijn als ik de staatsloterij zou winnen.
Net als Wiesmann een moderne klassieker, looks en details van een klassieker en de kwaliteit en degelijkheid van een moderne auto.
En dan de details in deze auto, natuurlijk ook ik vind sommige dingen over de top maar de complete auto is echt een schitterend plaatje!!!
Ik vind het werkelijk een prachtige wagen. Er zullen genoeg auto’s zijn die sneller zijn, voor het geld. Maar dan koop je toch een plastic Corvette. Deze auto is juist pure stijl, voor degene die geen patserige ferrari of lambo kiest.
die gozer heeft gewoon vliegangst ofzo, hij is bang voor de grille en de luchthappers.

prachtig ding al zou 500 pk niet mistaan denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).