Ferraristi opgelet: 250 GT SWB te koop

Auteur: , 43 Reacties

Wie een knallende entree wil maken in de wereld van Ferrari-verzamelaars, bij Ferrari-clubs, op concoursen d’élégance en op het circuit én ook nog een slordige 4 miljoen euro te besteden heeft kan nu zijn slag slaan. Bij RM Auctions komt een Ferrari 250 GT SWB Berlinetta onder de hamer. Bekijken kan alvast op de Techno Classica.

Ai, wat een pareltje. Deze Ferrari 250 GT SWB Berlinetta uit 1962 verkeert in verregaande staat van originaliteit. Chassis- en motornummer (3401 GT) komen overeen en de originaliteit en restauratie zijn officieel gecertificeerd door Ferrari Classiche. De 250 GT wordt gezien als een van de fijnste GT’s die ooit in Maranello is gebouwd.

Deze witte 250 GT met blauwleren bekleding is van de Britse radiopresentator en Ferrari-verzamelaar Chris Evans. Tijdens het weekend van de zevende historische Grand Prix van Monaco op 1 mei wordt deze Ferrari geveild. De geschatte opbrengst is 3,5 tot 4 miljoen euro. Wie biedt?

Met dank aan Maarten en Robert voor de bijdrage!43 reacties

4,5 miljoen. Prachtige auto! :D
Emotie is een bijzonder iets: die Ferrari is oud, onveilig, vervuilt fors, erg kwetsbaar, en met slecht weer waarschijnlijk niet te rijden, of niet verantwoord om er mee te rijden.
En toch zijn er mensen die voor zoiets miljoenen willen betalen. Ligt nog een hoop werk voor psychiaters.
@DavidZ:
Je hebt wel een punt. Bon, langs de andere kant, kan je het zien als een investering en er NIET mee rijden. Gewoon mooi in je living plaatsen om het te laten aanschouwen. Het blijft opbrengen die wagens. Bezie het dus als een schilderij.
@DavidZ:
ik zou zeggen steek er wat Holley/Edelbrock preformance parts op een Hotchkis ophanging en servo en een setje brembo schijfremmen en je hebt een auto met een uitstraling/design die je de dag van vandaag nergens terug vind en de PKs en wegligging van een moderne auto
maar de mensen die dergelijke auto’s kopen gebruiken ze om stof te vangen in hun garage daarom heb ik het meer voor muscle car’s waar iedereen dit bij doet en die nog steeds dagelijks rijden (waarvoor ze gemaakt zijn)
@six-trey: en daarom zijn die muscle-cars over het algemeen geen ruk waard.
Dat zijn ook van die mensen die alle originele ornamenten uit een 17de eeuws huis halen of er een mooi schrootjesplafond tegen aan timmeren.
Nothing beats the original!
@DavidZ: Ja een auto is een vervoersmiddel en niets anders. Het is een gebruikselement dat vergaat en alleen thuis hoort op de weg, net zoals jij hier niet thuis hoort met zo’n onzinnige praat.
Een VW, Ford, Opel.. Allemaal wagens die enkel bedoeld zijn om te rijden. Een Ferrari is als een kunstwerk, zoals frarissimo al zei, waarmee je ook nog eens iets kan doen.
@DavidZ: Zou je zelf niet een afspraakje gaan maken? :lol:
@DavidZ: Ach man ga toch knikkeren joh cultuurbarbaar, je totaal geen verstand van kunst
Hebbe, hebbe, hebbe…
Chris Evans heeft wel meer witte Ferrari´s volgens mij, hij kon wel Jan des Bouvrie heten.
Mooie auto, maar die bizarre prijs die er tegenwoordig voor wordt betaald snap ik toch niet helemaal. Geef mij toch maar de Dino 246 GT (coupe dan, niet de Spider), dat blijft m.i. toch de mooiste Ferrari (ook al staat die naam er niet op).
@Spiderman: de gt is altijd coupe, de gts de targa.
3,5-4 miljoen, ooohh koopje!
@ Spiderman

Bekijk die prijzen dan ook meer eens, onder de 150.000 vind je er daarvan ook geen meer. Ook, rationeel gezien, flink wat teveel voor zo’n wagen.
ik zou er nog 7 miljoen voor neerleggen… mooiste Ferrari ooit!
In ieder geval, als je naar een exclusief feestje moet, en je komt met zoiets aangereden, ja dan zullen ze het wel geweten hebben. T’is een magneet hé. De roddels zullen al vlug gaan, wie is dit, welke mooie wagen is dit, hoeveel heeft dit gekost, etc. Goed voor business. Ik zou het dus wel weten ;-)
Bij elke Ferrari klassieker wordt wel gezegd dat ie ‘prachtig’, ‘wonderschoon’ en een ‘pareltje’ is, maar in dit geval kan ‘m echt niet mooi vinden. Mij te Austin-Healey-achtig. Wel een mooi stukje geschiedenis natuurlijk.
@RtB: Helemaal mee eens, totdat je over austin begon ;)
Dé ultieme Ferrari!

3.0L V12 wat wil je nog meer…
@DavidZ, deze auto is een rijdend kunstuk. Raakt de essentie van het autorijden en estetische schoonheid.
Jij vergelijkt dit kunststukje met een hedendaags massaproductie model, wat een cultuurbarbarij.
SCHITTERENDE WAGEN…. als ik nou eens een paar miljoen overhad…. helaas heb ik iedere keer aan het einde van mijn geld een stukje maand over… En dan rij ik niet ééns een Italiaanse auto.. :D
Chris Evans krijgt dus echt teveel betaald van de BBC..
Svenska Aeroplan AB
Simpel: nog steeds de mooiste auto ooit gemaakt…
Wow deze is echt mooi… ook dat interieur is echt mooi zeg..
Mooie restauratie… Wel fors aan de prijs, maar het is ook wel een prachtige wagen..
Klassiekerrally
Mooie auto inderdaad, ik liep er woensdag even voorbij, op weg naar Jan Lühn, die direct achter de RM Auctions stand een nog veel zeldzamere Ferrari heeft staan: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.coachbuild.com%2Findex.php%3Foption%3Dcom_gallery2%26Itemid%3D50%26g2_itemId%3D14037&h=a37d682ef48c7615295e893f3cecff14
Klassiekerrally
Overigens… De auto met nummer ’71’, die je op de achtergrond ziet, is de BMW Bügelfalte.
Wat een prachtige mobiel. De 250GTL blijft mijn favoriet van de serie, maar ze zijn eigenlijk allemaal, stuk voor stuk, pareltjes.
Een van mijn favoriete auto’s aller tijden. Ik bedoel: een F430 is gewoon lelijk als je hem naast deze zet. Maakten ze ze nog maar zo…
Volgens de veilingwebsite is de schatting 2.5 tot 2.95 miljoen euro. Lijkt me ook iets aannemelijker, maar goed op een veiling weet je het nooit. Ik zou denk voor de bordeauxrode TdF gaan. Ik vind de LWB eleganter.
Waarschijnlijk de mooiste auto die er is ja. Jammer dat zo een walgelijk figuur als Evans alles wit verft etc.
dit is het betere werk :D
@ Stijn: die Dino wordt inderdaad ook veel te duur, ging destijds (flink bereden exemplaren) soms voor 20.000 gulden weg, hadden we toen moeten kopen.
@ Marina: Duitse auto´s met afneembaar dak heten targa, een open Italiaan heet Spider, die S staat er niet voor niks. Maar de coupeversie van de Dino is veel mooier dan de GTS, want de lijn van de auto loopt veel beter door (is bij de Ferrari 308 GTB en GTS veel beter opgelost, daar is de Spider wel net zo mooi als de dichte versie).
Volgens de jongse editie van het blad Octane is het nu de tijd om een 308 (GTB/GTS/GT4) te kopen, de prijzen daarvan gaan straks ook weer flink omhoog. Jammer dat ik die centen even niet heb…
Gewoon kopen, lekker ergens tentoonstellen en dan over 15 jaar weer verkopen= Winst!
erg mooi ,maar wat een verschrikkelijke kleur
De mooiste Ferrari ooit en dit is ook een geweldige uitvoering zo! 8)
pff als ik het geld had zou je mij wekelijks bij RM Auctions zien.Wat een spul hebben die altijd staan zeg. Lijkt me echt heerlijk om daar te komen met een miljoen of 200 onder je reet (of meer..) en daar gewoon alles te kunnen kopen wat je maar wilt. The world’s not fair…
Geweldig mooie auto! Zag vanmiddag toevallig ook een F40 met groene platen op de N301 tussen Nijkerk en Barneveld rijden.
Wit? Dat is echt zonde… Staat hem namelijk voor geen meter…
Svenska Aeroplan AB
En dan zeuren wij om de salarissen bij onze publieke omroep…

Wat een lachwekkend volkje zijn we toch af en toe!
Prachtige bak!

Ik ben benieuwd voor hoeveel ie daadwerkelijk onder de hamer gaat.
Als fan van italiaanse auto’s kan ik alleen maar zeggen wat een geweldig mooie auto, een kunstwerk!!! Zal het er graag voor over hebben als ik het geld had maar ja hahaha!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).