Ford Focus RS via dealer te upgraden naar 350 pk

Auteur: , 45 Reacties

Ook zo'n moeite met het 'beperkte' vermogen van 305 pk in je Focus RS? Ford heeft nu samen met Mountune Performance een pakket onderdelen samengesteld om je Ford dicht in de buurt van de RS500 te laten komen.

Via de Britse tuner en enkele geselecteerde Ford-dealers kan de upgrade, genaamd MP350, geleverd worden. Wat dit tunen-met-behoud-van-fabrieksgarantie kost heeft Ford nog niet bekend gemaakt. Naast 45 extra pk’s stijgt het koppel tot 460 bandenvretende Newtonmeters (meer dan de RS500, die heeft 450 Nm).

Om dit te bereiken wordt er een grotere intercooler en luchtfilterbox gemonteerd. De standaard uitlaat maakt plaats voor een exemplaar met een grotere diameter en om de geblazen vijfcilinder te voorzien van voldoende brandstof wordt ook de pomp vervangen door een model met iets meer opbrengst. Uiteraard mag een upgrade van de software niet achterblijven. Nu alleen nog een matzwarte wrap er omheen en je RS500-achtige (maar met meer Nm!) is klaar.45 reacties

‘meer als de RS500, die heeft 450 Nm’, als in de zin van even groot dan?
-edit: check!-
Hmmm, via dealer?! het moet niet gekker worden…
koppel rules :) laffe rs500
350pk met een voorwielaangedreven auto?
Sprinttijden kun je al vergeten want die hangen af van de voorbanden en niet van het vermogen.
En als je midden in de bocht je gas vloert begeven de voorwielen het en ga je mooi rechtdoor.
Ik zie er weinig nut in om deze Focus RS nog op te drijven.


Als je zoals de echte mannen vooruit wil gaan, koop je dan een Honda S2000!
Vladimir Suckmeov
@ Vale46:
Deze auto is dan ook alleen gemaakt voor een echte baas.
integralechubasco
ben je in ieder geval van die matzwarte wrap af…
Ford dist dus min of meer hun eigen RS500 nu :S?!?!
Om dit te bereiken wordt er een grotere intercooler en luchtfilterbox gemonteerd. De standaard uitlaat maakt plaats voor een exemplaar met een grotere diameter en om de geblazen vijfcilinder te voorzien van voldoende brandstof wordt ook de pomp vervangen door een model met iets meer opbrengst. Uiteraard mag een upgrade van de software niet achterblijven. Hmmmm, een andere brandstofpomp!? de standaardversie zuipt al als een tempelier, moet je er vooral een op zetten met een grotere opbrengst. standaard versie heeft al moeite om 1 op 8 te halen. ford had wat dat betreft beter in de motor kunnen gaan zoeken naar pk’s en het rendement dus verbeteren. ik snap wel dat als je de turbo, intercooler en software aanpast dat je de brandstofvoorziening ook moet aanpakken, maar dit toch ook anders kunnen.
wel stoer, heb je voor waarschijnlijk minder geld een auto met meer koppel dan de rs500 en je kunt hem ook in wit, blauw, en groen bestellen. ipv matzwart. matzwart is volgens mij allang weer uit.
toch blijft dit een indrukwekkende auto. zo absurt veel vermogen op alleen de voorwielen. ik zou als eerste het onderstel iets aanpassen en andere banden monteren. dit is een echte mannen auto.
@rider:

Gek he? verbruik is rechstreeks afhankelijk van het aantal pk dat je produceerd als je het op een motorstand uitprobeerd. Hiermee haal je alle omgevingsfactoren weg, zoals wind, luchtweerstand, rolweerstand, wegdek, helling, enz. Beetje nutteloze comment. Meer vermogen betekend altijd meer brandstof, of het moet door middel van een electromotor gebeuren, en zelfs dan verbruik je nog ietsjes meer als je dat continu wilt gebuiken….
@Kevski-Style: Meer vermogen is niet altijd meer verbruik hoor, stel nu dat je een betere luchtfilter plaatst, dus minder weerstand bij het inademen van de motor, dus hoger rendement (maximaal wel maar 5 pk ofzo maar het is een voorbeeld).
@Philippe:

Dan voeg je alleen meer lucht toe. meer lucht doet simpel gezegd niets als het niet verbrand wordt. Je verhoogd alleen de ademhalingsefficientie door de weerstand te verlagen. vermogen gebeurt niets mee, zo lang je en auto er niet op afsteld….
@Kevski-Style:

Eens met laatste stelling.
Er zijn gelukkig genoeg auto’s waarbij de computers de boel corrigeren. ;)
Bij andere auto’s kunnen ze weer gaan tegenwerken. :?
@RenesisHP:

Kijk, uiteindelijk is overal een oplossing voor. Het valt wel op te lossen voor niet eens zo super veel geld, maar het is een extra investering. Voorafgaand aan die investering komt er een hoop knowhow bij kijken van een bedrijf die een prodcut moet maken, want we praten hier over telemetrie om dat goed voor elkaar te kunnen krijgen. Aan de andere kant kun je niet zeggen dat Ford iets aan de RS500 heeft aangepast kwa ophanging. Exacte specs zijn daar ook niet van bekend. Wat er moet geeuren is de beste bandenkwaliteit en een goede antisquat werking op de achterveren. FWD blijft nu eenmaal killing.
De comps van tegenwoordig stellen een luchtfiltertje marginaal bij idd. Een carb motor gaat er zonder afstellen direct slechter door lopen.
Eeven inhakend op je comment richting Fabian: Lichtgewicht is niks anders dan minder geveerde massa. Die geveerde massa vertaald zich naar snellere veer reacties. Naast minder inveren ook sneller weer op de neutrale positie. Daarom is de megane zo snel. De balans is beter. Zie een megane maar als een analoge dimmer, en een Focus als een aan/uit schakelaar….
Voor de meeste mensen zal dit een porsche killer zijn, omdat ze in een rechte lijn rijen en de sensatie voelen. 0-100 is toch langzamer en in de bochten kan FWD met hetzelfde vermogen een RWD auto niet bijhouden. Het scheelt seconden op een circuit….
Goed bezig bij Ford maar als RS500 koper zou ik me flink genaaid voelen denk ik. Diep in de buidel tasten voor een RS500 en dan gaat de dealer tuningpakketjes verkopen voor de ongetwijfeld stukken goedkopere RS en dan legt de dure RS500 het wellicht nog af tegen de RS ook.
@CasperH:

Vermogen en koppel alleen zeggen niks. Het gaat om het totale verloop. Daarnaast is de RS500 een limited edition, waar het bij de RS om een upgrade gaat van alleen het motorvermogen. Meer vermogen is meer krachtn op de ophanging, is per definitie al minder grip. Kortom, leuk voor op de snelweg als je al rijdt, maar met optrekken is het wielspin….
Is er ook bekend wat dit kost?
@ 911GT2
Ik was van het weekend bij Ford in Eindhoven en daar stond hij voor €56.000,-
@Marco: Wow dat is toch wel erg veel geld voor een Ford.
Ik had al verwacht dat er een belediging voor de RS500 zou aankomen in de vorm van een kook-a-like met iets meer power. Maar dat ie zo snel zou komen, dat had ik niet verwacht. Mja, ik heb de indruk dat ze bij Ford veel te veel uit de imago’s van hun zogezegde topmodellen willen persen (uiteraard om hun geldhonger te stillen)
@vale46
Helaas is de s2000 niet meer leverbaar (nieuw) Maar dat was echt wel een porsche killer.
@clijde:

Porsche killer? Valt wel mee toch. Zeer goede auto met vergelijkbare prestaties(in alle opzichten) als onze auto.
Maar porsche killer?.. Kwa bochtengedrag tot een bepaalde hoogte wel. In rechte lijn niet echt. ;)
Haha.. Nu zie ik al helemaal het nut niet meer in van die rs500….
Wat de heren met een ST konden, doen ze dunnetjes over met de RS, ik zeg 405 pk en 600 nm koppel;

http://www.pumaspeed.co.uk/showdetails.jsp?productID=853
En deze FAQ van de heren maakt het af;

What is the next step after the 400 kit ?
There is still more available from the Focus RS Mk2 , testing has determined the standard Ford turbocharger is running out of safe capacity.
We advise the Hybrid turbocharger as the next level to this kit,it will retain all the reliability of the standard vehicle and will require very little maintainance.The larger capacity GT specification kit we would advise for more motorsport usage although a power output of over 450 can be acheived very easily.
Voordeel van deze set is dat het 350 echte pk’s zijn.
De 305 pk van de “standaard” RS worden al niet gehaald dus die 350 van de RS500 zullen er ook wel niet inzitten.

Een vergelijkbare set wordt trouwens ook aangeboden door Pumaspeed
alfa mannetje
@FabianVTS16V: de 305 worden prima gehaald en zelfs meer , zoals elke turbo motor …..echoooooooooo
@ Alfa mannetje,

ga maar eens een aantal (engelse) testen lezen!
Focus RS komt bij meerdere auto’s maar tot 280pk!

Verklaard ook gelijk waarom de nieuwe Megane RS bijna even snel is ;)
alfa mannetje
@FabianVTS16V: enkele series had de verkeerde software , is allemaal opgelost . Als je nu alles blijft lezen hoeven we hier niet weer op terug te komen.
@FabianVTS16V:

“Verklaard ook gelijk waarom de nieuwe Megane RS bijna even snel is.”

Verklaard het half.
Renault RS modellen zijn vaak snelle lichtgewicht auto’s.
Vooral in het begin doet dat erg veel. Daarbij kan de Megane RS zijn vermogen beter plaatsen dan de Focus RS.

Als laatste toevoeging zijn beide auto’s te tunen. Uit ervaring kan ik vertellen dat simpele ingrepen op een Renault RS gigantische resultaten(in verhouding) op kan leveren. ;)
Ford is master op het moment van de hot hatches!!!
er is geen merk zo rauw als Ford!
Als ik dit zie, denk ik:

http://upnextinsports.com/wp-content/uploads/2010/04/129148273487342941.jpg

Nogmaals, jammer dat ik diesel ga rijden..
Heet dat niet zelfmoord?
Komt dat nog vooruit dan? OF zie je alleen heel veel rook?
Er zijn al tuners die aan >350 pk geraken, dus waarom bij Ford gaan. Voor de garantie. Bij deftige tuners krijg je die ook en voor jan met de pet is 305 PK ruim voldoende.
Of deze RWD focus een auto op circuits met marges van seconden een RWD niet kan bijhouden is te zwart / wit gesteld , want teveel gefucust op die aandrijfconfiguratie.
De rally focus , en dat is ie , heeft op tracks die zijn oorsprong benaderd menig RWD de achterkant blijvend laten zien.
Een nuance zeg maar ….
alfa mannetje
Of FDW in bochten een RWD niet kan bijhouden valt te bezien en is dus te zwart / wit gesteldt . De Rally Focus , want dat ie ie eigenlijk , heeft bewezen menig gerenomeerde RWD’s en zeker AWD’s de baas te zijn op bepaalde circuits.
Er wordt gewoonweg teveel betekenis aan een aandrijfconfiguratie toegekend …..
@alfa mannetje:

Soms zeer zeker. Maar neem van mij aan dat je met een FWD altijd in het nadeel bent. Met acceleren lever je een minstens een sec in, als de auto gelijk is qua gewicht grip vermogen en,. maar alleen verschilt op RWD en FWD. Tuurlijk zal het stock dichter bij elkaar liggen, maar stock is voor mietjes. Ga je met de ophanging aan de gang dan worden de verschillen steeds groter. Simpel gezegd wil alle grip naar de achterwielen als je gasgeeft. Zowel bij FWD als RWD of AWD. Kwestie van massatraagheid op een voorwerp. De voorkant van een auto wordt daardoor lichter als wanneer hij stil zou staan, dus verliest druk per cm2 op de banden. Hoe je het ook wend of keert, dat is niet 100% te compenseren. RWD en AWD hebben dat probleem niet, omdat de grip juist naar de wielen verplaatst worden die aangedreven worden….
alfa mannetje
@Kevski-Style: feit is dat je een nadeel naar voren haalt van FWD , feit is dat jij stelde dat een RWd een FWD inhaalt op een circuit en dat is maar hoe je het wil uitleggen en zien.
En zoals gezegd , een aandrijfconfiguratie is maar zo”n klein onderdeel van het geheel , hetgeen deze Ford keer op keer laat zien.
@alfa mannetje:

Ik geef er alleen mee aan dat als een auto op alle fornten gelijk is, een RWD een tijd op een circuit neer moet kunnen zetten van ongeveer 3sec sneller dan de FWD. Uiteindelijk draait het allemaal om balans in een auto, en die blijft bij een FWD gewoon minder. Jij zegt een porsche killer, dus een vergelijkbare porsche is dan de 3.4 Cayman in mijn ogen. +/- 300 pk en MR layout. Ik gok erop dat de focus de bredere powerband heeft, maar toch zet ik al mijn geld in op een Cayman. Puur op basis van de layout. Sterker nog, ik denk zelfs dat een Honda S2000, die qua power ondergeschikt is aan de focus, sneller op het circuit zal zijn vanwege de FR layout….
alfa mannetje
@Kevski-Style: ik heb het niet over een Porsche gehad . Jij wel ..Als je nu simpel autos gaat vergelijken en die is sneller want RWD lust ik er ook nog een.
Je begon je betoog dat een RWD sneller is als FWD is dat klopt niet als 1 op 1. DAT IS WAT IK BEDOEL.
1 voorbeeld :De Focus heeft een M3 op een bepaald circuit ruim de achterkant laten zien…….
@alfa mannetje:

Geef eens een voorbeeld dan? En dan met name op omstandigheden? want daar ben ik dan wel erg benieuwd naar.
Ehm nee idd, dat was jij niet. dat was een betoog inhakend op die van Clijde….
Overigens gaf ik wel aan dat het alleen met dezelfde layout het geval is. Ik kijk puur naar RWD en FWD met alle overige factoren gelijk. Ik ben het met je eens dat als je gaat kijken naar een pakket van elke auto op zich dat de focus een goede auto is, daar niet van. Ik denk alleen dat het jammer is van de fwd. Ik gok erop dat de Volvo C30 die eraan komt veel sneller zal zijn dan de focus door de awd. verder is die auto nagenoeg gelijk met dezelfde running gear….
@Kevski-Style: Mooi gezegd. Maar feit is dat een FWD veel makkelijker te besturen is. RWD is voor veel mensen veelste tricky. Als hij gaat aan de achterkant dan gaat hij bij de meeste mensen ook goed!

Op het forum van alfaowner staat een mooi verhaal van iemand die met zijn 147 GTA een e46 M3 zoek rijd op nat wegdek. Waar de 147 GTA zijn grip ietjes kwijt was aan het begin, zwabberde de M3 alle kanten op met zijn RWD.
@Jeffrey:

Helemaal mee eens. De meeste kunnen met RWD niet overweg. Eerste reactie bij een uitbrekende auto is gas los en remmen om vaart te minderen. Iets wat bij FWD goed gaat, maar bij RWD niet.
Je geeft nu ook precies het voordeel aan: Controle. Een FWD is voor de meeste mensen makkelijker controleerbaar. Zeker wanneer de omstandigheden moeilijker worden. De grens is immers veel voorspelbaarder. Kortom: de rijder speelt dan een veel grotere rol ten opzichte van het materiaal….
alfa mannetje
De RS geeft de M3 klop op , zeg schotse wegen en circuits en dus veel hoogte verschillen, daar waar de M3 door zijn RWD de grip compleet kwijt was.
De RS Kon de Fort GT ( 500) bijhouden op een geimproviseerd circuit , met enkele leuke uitdagingen.
Dus FWD …ken de vorige RS en en dan weet je wat Ford heeft gepresteerd , al dan niet met een QAIffe diff.

Ik denk zelf dat de C30 zker niet in de buurt van de rS zal komen, deze zal niet dezelfde specs krijgen vermoedt ik , concuurentie overwegingen , zeg maar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).