Geen VrijMiBo meer voor chauffeurs van Carlsberg

Auteur: , 56 Reacties

De Deense brouwer zit er behoorlijk mee in z'n maag. Honderden medewerkers hebben namelijk het werk neergelegd omdat ze buiten lunchpauzes om geen biertjes meer mogen wegtikken. Gratis bier drinken on the job was nooit een probleem, zolang je maar niet dronken tussen het graan en hop in slaap viel. Ook de truckers worden nu gekort op hun dagelijkse bier-voorziening.

Sinds het nieuwe alcoholbeleid bij Carlsberg zijn de werknemers laaiend van woede. Voorheen mocht er in het bedrijf gewoon gedronken worden, zolang men de werkzaamheden netjes en zonder al te veel gehik bleef uitvoeren. Nu niet meer. De afdeling Distributie&Transport besloot gisteren om als eerst te het werk neer te leggen. Sympathiserende chauffeurs voelden zich geroepen om hetzelfde te doen.

Voor diezelfde truckers was overigens een uitzondering gemaakt. In plaats van zo’n schandalige geheelonthouding tijdens werkuren mogen zij nog wel drie biertjes meenemen om in de cabine te kunnen bijtanken. Altijd lekker, een paar BVO’tjes. Let wel, er zit een alcohol-slot op de vrachtwagens. Dus écht dronken de weg op is uitgesloten. Desondanks zijn ze het er niet mee eens en wordt er volop gestaakt. (bron: NRC)

Nu kunnen wij wel weer grappen gaan verzinnen over bepaalde truckers en bijbehorend rijgedrag, maar dat doen jullie deze keer maar.56 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
En ze vinden het ook nog abnormaal dat ze niet mogen drinken op ’t werk, sorry hoor, maar je mag werken waar je wilt, maar er hoort geen bier in fabriek. punt andere lijn!
Ook managers die ’s middags een flesje wijn uitdrinken tijdens een werklunch vind ik zwaar over de rode aan ’t gaan, nee een colaatje of een watertje volstaat als je aan het werk bent, althans dat vind ik!
@sven2: Sommige landen is het een gemeengoed om tijdens de lunch, wat overigens wat anders is dan een broodje kaas. Een biertje of wijntje te nuttigen..
Maakt niet uit, of je medewerker, manager of directeur bent..
Maar hier is men te nuchter en te weinig een levensgenieter, om in dit soort dingen mee te gaan.
@toyotaprius: sorry hoor, maar je gaat me niet vertellen dat je met fatsoen kan functioneren binnen een bedrijf als je een fles wijn, een krat bier of een paar whisky’s verorbert hebt & daar blijf ik bij!
@sven2: ja in sommige landen heb ze andere opvattingen. Maar nogmaals, men is hier te structureel en te nuchter.. Cultuurverschil denk ik, Hier is het gewoon not done.
Maar bij de lunch worden daar echt niet overal flessen whiskey of wijn naar binnen gekegeld, dat is wat overdreven.. ;)
@toyotaprius:
ik heb ’t als het over de whisky of wijn gaat vooral over bedrijfsleiders tijdens “werklunches”, hier drinken ze toch ook deganse tijd van die dingen, dan gaan de landen daar dat zeker doen,ook al is het daar mischien geen wijn, maar eerder bier, net hetzelfde dus. En geloof mij, ik ben niet tegen alcohol, ik drink graag genoeg een glas whisky, martini, wijn… maar ik vind gewoon niet dat het op de werkvloer thuis hoort.
@sven2: Om eerlijk te zijn, zal een dergelijk fenomeen denk ik ook steeds meer gaan afnemen. ook in landen, waar dit soort zaken normaal zijn, zullen dit soort zaken, langzamerhand gaan afschaffen. onder het mom, het moet allemaal meer professioneler. Want uiteindelijk wint, efficieny en professionaliteit, het van de lokale gebruiken.
Alleen ik ben het met je eens, samen uit, samen thuis. personeel drinkt niet, dus bedrijfsleiders ook niet!
@toyotaprius:
Inderdaad, that’s the spirit: iedereen gelijk voor de wet! & dan bedoel ik niet: personeel drinkt, bazen dus ook, voor de duidelijkheid!
@sven2: Maar dat is mijn insteek, ik heb een bedrijf. Ok dan geen personeel. En ik kom veel in landen, waar men vrijelijk alcohol gebruikt. Ook op werkvloer. Maar, dat is en blijft mijn gedachte. Samen uit, samen thuis. Zij niet, ik niet..
Maar dus ook omgedraaid.. :D :D Dus na 17:00 ben ik ook laveloos!
@toyotaprius: wat voor bedrijf heb je dan?
Mep de Nepper
Zuipen tijdens het werk… ik ken het maar het ziet er, wanneer je het van de andere kant bekijkt, toch gek uit.
Drie biertjes voor onderweg? Doe maar gewoon helemaal niet, waar zeuren ze nou over.
Zegt al genoeg, dik vet verslaafd aan drank.

Zouden ze bij het maken van cocaïne ook gaan schreeuwen als ze niet meer als zoveel gram mogen gebruiken?

Het gaat helemaal nergens over :)
Nah! ik wou net soliciteren!
@ Hier boven.

”Gratis bier drinken on the job was nooit een probleem, zolang je maar niet dronken tussen het graan en hop in slaap viel.”

Stelletje jankerds, als het bedrijf goed fuctioneert met die paar pilsjes in de pauze wat is dan het probleem.
Volgens mij lagen ze zich niet lam te zuipen in tegenstelling de meeste hier zeggen.
Even offtopic; lezen jullie wel eens jullie artikelen door voordat jullie ze posten? Ik zie altijd zoveel fouten erin staan…

Maar las het bericht ook al elders idd, wel grappig. Echt de mooiste baan ooit. :)
@RBH: Ik dacht net ook een fout te zien, maar toen ik twee keer las zag ik wel dat het toch klopte.

Vaak staan er wel fouten in idd, maar goed, het is een weblog, geen nieuwssite.
Ik drink wel na het werk!(ah)
“Let wel, er zit een alcohol-slot op de vrachtwagens. Dus écht dronken de weg op is uitgesloten.”

De chauffeurs kunnen ook rijdend drinken, zo’n alcohol-slot is immers slechts een momentopname.
Heb me bescheurd toen ik het las. LOL, zuipen tijdens het werk en dan klagen omdat het alleen nog maar tijdens de lunchpauze mag. En dan zelfs gaan staken. Ik denk dat maar weinig mensen daar iets van snappen, laat staan sympathie voor je standpunt opbrengen. Maar wel mooie randvoorwaarde, en zo op vrijdagmiddag bijna weekend, kan ik me er wel iets bij voorstellen.
@ Ricardo,

je zou zo militair kunnen zijn met je afkortingen,

VrijMiBo haha

dan maar een BroRoWo op vrijdag middag( Broodje Rook Worst)
“De afdeling Distributie&Transport besloot gisteren om als eerst te het werk neer te leggen. Sympathiserende chauffeurs voelden zich geroepen om hetzelfde te doen.” zijn er andere afdelingen met chauffeurs dan? (behalve vorkheftrucks etc.)
Haha…
Bij Carlsberg dachten ze natuurlijk dat het net zo was als met dropjes en koekjes….m.a.w.: daar krijgen ze snel genoeg van.
Tja…dat is dus niet zo als je alcoholist bent.
Ik was ook tegen het drinken op de werkplek….tot ik 1 jaar in Bulgarije mooest werken. Ik ging toen nooit met tegenzin naar het werk :)
@MrSneak: Wil maar net zeggen!! ;) :P
Bier en wijn is toch gewoon alcoholvrij.
@MrSneak: O ja… je hebt gelijk.. alcohol vrije lunch, dus….
Sven2 gast doe niet zo bekrompen, er zit een verschil tussen een krat bier, en biertje of wijntje bij de lunch.

Feit blijft dat het in NL qua lunch gewoon bagger is geregeld. Van Engeland, Frankrijk tot Duitsland is het doodnormaal om goed te eten en te drinken tijdens de lunch. Dit in tegenstelling tot het vaak beschamende broodje kaas en kartonnetje melk in NL.

Om het nog enigzins autogerelateerd te houden. Bij BMW in Munchen of Porsche in Stuttgart is het niet vreemd dat er 1 of 2 halve liters, worden gepakt tijdens de lunch.

Inderdaad niet geschikt voor calvanistische jongetjes.
@MTM: ik ben niet calvanistisch, da’s punt 1, maar ik vind dat dat bier niet nodig is op de werkvloer & daar heb ik een goede rede voor:
vroeger dronk iedereen bier, omdart er , buiten water, niets anders was om te drinken, denk daar ook nog bij dat dat water vaak niet drinkbaar was om medische of andere redenenen & dus was iedereen van het gewone volk gedoemd om bier te drinken, ook tijdens het werk. Nu wordt dat veel minder gedaan, met dank aan de frisdranken industrie, & je ziet dat er hierdoor veel positieve veranderingen zijn, zo kan er meer geproduceerd worden, wat de welvaard in een land doet stijgen, zijn er meer technische vooruitgangen etc…
drank op de werkvloer is dus nergens voor nodig
Totaal geen probleem mits het geen gevaarlijk werk is.
Ik werk zelf ook op een brouwerij en ik ga niet beweren dat ik niet anders kan (je hebt altijd de keuze), maar soms is het toch moeilijk om niets mee te drinken als je potentiële klanten op bezoek krijgt en je ze moet overtuigen van je bieren. Het hoort er deels bij, maar dat is natuurlijk eigen aan de sector.
@Shaarel: Maar jij verkoopt bier, da’s anders, iemand die wijnen verkoopt, moet ook weten welke wijnen hij verkoopt, maar iemand die in de brouwerij aan de band wertkt om de flesjes te vullen, bijvoorbeeld, hoeft echt niet tijdens het werk bier te drinken, een watertje of colaatje volstaat dan ook, niet?
Euhm in België staat dit in elk werkcontract denk ik… geen alcoholische dranken op het werk.. En volgens mij is dat zeer logisch…
Als je dan van een sommelier ofzoiets praat dan is dat natuurlijk een andere zaak ;)
@Dimglor: Leve België! ( en nu krijgen we alle Hollanders achter ons aan :P)
@ sven2

Wat is volgens jou nou precies het probleem als iemand een biertje drinkt tijdens het werk?
@GOD:
Dat er van eentje, 2 komen, en van 2, komen er 3, en vervolgens zitten er overal fouten op & aan, waar jij als consument enkel maar problemen mee hebt!
Ik importeer uit de Balkan regio en daarnaast doe ik wel eens wat advies werk.. mbt die hoek.
@sven2: Dat klopt. Vroeger was dat wel het geval, maar naarmate de brouwerij groeide was dat echt een risico geworden. Jaren geleden is het arbeidsreglement hier dan ook in die zin aangepast.
wie appelen vaart .. die appelen eet ..

easy peasy ..
Yeeeey het is 17:00 geweest, zuipen!!!!!
@toyotaprius:
de fles whisky staat al langs mijn laptop!
@sven2: Hoest met de whiskey? Ik ga ff naar de supermarkt om cola te kopen..
@toyotaprius: de fles is just leeg :P kga aan de martini beginnen :P
@sven2: :lol: Ik ben aan de cognac… Gaat goed hier… :D Samen uit, samen thuis. :D
Ik werk in een geldfabriek en ik mag ook zo nu en dan briefjes van 500 meenemen zolang je maar niet gaat strooien :)

Wat een verwende ukkels
@ sven2

Misschien dat jij daar last van hebt maar dat is niet zo bij iedereen.
De gemiddelde auto rijd ook 200km/h
Zie jij iedereen 200km/h rijden?
Nee toch.. dus mensen blijken gek genoeg instaat te zijn om zichzelf te kunnen controleren. Heel raar maar waar.
En 1 of 2 biertjes is zelfs gezonder dan 1 of 2 glazen cola dus dat is het probleem ook niet.
@GOD: maar van die biertjes kan je verslaafd geraken, iets wat dan weer niet goed is & dat is dan van de cola weer niet, maar goed, laten we er maar mee ophouden!!!!
@sven2:

Er schijnen mensen verslaafd te zijn aan cola. ;)
@RenesisHP:
Maar dat effect zal toch minder groot zijn dan een alcoholverslaving, denk ik!
@ 6er Reihe

Hebben ze bij jou op het bedrijf toevallig nog vacatures open staan? :lol:
Als je dit beleid niet wilt en je dus elke dag zoveel zuipt en dan nog niet eens bij het eten maar kennelijk al s’ochtends wilt beginnen, dan gaat het niet goed met je!

Geestelijk en lichamelijk gaat het dan echt bergafwaards met je!
Schijnde in Australie ook te gebeuren bij een bierbedrijf.
Een oom van mij vertelde dat ooit eens.
Kort uitgelegd kwam het hier op neer.
Laden en zuipen=>rijden=>lossen en zuipen=>rijden=>etc. :lol:
Ik vind, met mijn Franse achtergrond en opvoeding, dat je best een wijntje kan drinken tijdens de lunch op ’t werk, maar dan moet je ’t niet bij een Nederlandse lunch gaan doen, dan kan je ’t net zo goed op je nuchtere maag drinken, dan moet je ook goed lunchen;) En denk dat dat uiteindelijk bevoordelijk is voor de werkprestaties, mensen nemen er dan even de tijd voor, gaan er echt voor zitten, en genieten even, even een moment geen stres en werk, gewoon lekker eten;)
Ik ben zeer bekent binnen de transportbranche en 98% van de chauffeurs hebben een hoog verantwoordelijkheid`s gevoel en gaan dus echt niet drinken onderweg. De overige 2% is oost eurpees. En nou niet gaan zeggen dat er veel meer Oost europees is dan 2% want ze zuipen namelijk niet allemaal!
Wacht even, je mag alcohol drinken in de vrachtwagens? Dat lijkt me hoe dan ook NIET verantwoord!
Zou dit niet gewoon een briljante reclamestunt zijn? Of dat het nu opzet is of niet, het levert Carlsberg een hoop gratis publiciteit op. :)
@Vinny_93:

“om als eerst te het werk neer”

Dat is in mijn ogen gewoon fout. ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).