Handige Lego-spelert bouwt Bugatti 7-tronic-bak na

Auteur: , 50 Reacties

Vader: "Ach jochie, ben je weer lekker met Lego aan het spelen? Wat heb je gemaakt, een autootje?" Klein knulletje met brilletje en scheiding: "Ja, papa, een Bugatti Veyron inclusief elektrisch bedienbaar klapdak, een uitschuifbare spoiler en een werkende 7-tronic versnellingsbak!"

Zo hee. Dan weet je dat de Lego-fetish van je kleine jongen uit de hand is gelopen:

De maker is, zo te zien op 2:37, iets te lang door gegaan is met het kinderspeelgoed, maar het resultaat is verbluffend: een Lego-auto die eruit ziet als een Bugatti Veyron en allerlei elektrisch bedienbare snufjes heeft. Dat de auto technisch gezien nogal intelligent in elkaar zit, kun je zien aan de versnellingsbak: gewoon zeven werkende versnelling in een klein Lego-model. Impressive! Welke autofabrikant haalt deze übertechnicus binnen?

Met dank aan Paul voor de tip!50 reacties

WOW!!! Dat bouw ik hem niet na, hoor!
Heel cool echt heel gaaf en knap gemaakt, maar stond van de week al op dumpert….
wat een held
waar kan ik hem kopen :d
Nu nog passende velgen laten maken :p
Sperretje??
Haha wat een jongetjesdromen die hier uitkomen zeg :P
Ik ben nogal kinderachtig dus heb deze staan.
http://farm3.static.flickr.com/2276/2164834388_840ba48c62.jpg?v=0
Fantastisch wat mooi, echt ongekend knap. Waar haalt iemand de tijd alleen vandaan, ik zou het dolgraag proberen maar dit kost toch maanden?

Het doet me denken aan het volgende, overigens ook machtige, staaltje miniatuurtechniek:Weet niet of hij al op autoblog heeft gestaan maar ook een must-see. ;)
Oops hij pakte de embed niet, dan maar zo: http://www.youtube.com/watch?v=SeUMDY01uUA
Mooi staaltje techniek en doorzettingsvermogen.

Maar autoblog, kappen met dat geenstijl-taaltje. Het is nogal zielig…
@Relief: wat taaltje dan?
ik kan van mezelf wel zeggen dat ik aardig mooie dingen kan bouwen met lego maar dit zou mij ook niet lukken, respect
@gullwing: Dat dacht ik ook, maar dit ?? :? :?:
Mooi werk, in mijn tijd was er de testcar! 3 versnellingen. Ook mooi.
8448 is een mooie zet. Heb em zelf ook, alleen ben ik niet zó ver gegaan met nieuwe auto’s erop bouwen. Ik hoop dat Lego een derde generatie Supercar uitbrengt, tis er iig wel weer tijd voor na bijna 10 jaar, hebbe we weer es wat anders dan die Ferrari’s elke keer.
jeremy clarkson is die mens aan het intervieuwen. toch een doorzettingsvermogen als je zo lang er aan werkt
hier heb ik maar 1 woord voor: INSANE
handig, bij schade ff naar de Bart Smit of Intertoys…

erg knap gedaan. Verder dan een trekker ben ik niet gekomen op dit gebied, maar als ik een kadootje voor een neefje mag kopen sta ik ook altijd wel ff net te lang stil bij de Lego.
Beste speelgoed ooit, dat Lego. Je kan ’t zo makkelijk of zo moeilijk maken als je zelf wilt.
@bozewolf:

Lego is een briljant bedrijf. Zeker bij de complexere bouwsels zijn de bouwtekeningen indrukwekkend.
Daar zitten echt slimme jongens achter. ;)
100cc Flat 12 :| OMG die man is god!
Grof!
Wow Het lijkt me echt heel erg voor de eigenaar als zijn Ferrari schaalmodel valt en kapot gaat.
Poef Daar gaat 15 jaar vrije tijd :shock:
@mclarenf1lm: Ongekend he, ik heb hem net ook weer met verbazing zitten bekijken. Was weer even geleden. Alles is met zoveel detail nagemaakt, het klopt gewoon allemaal. En zoals Mardec al zei; een 100 cc flat 12 die gewoon werkt. Echt ongekend. Dat is toch eigenlijk wel het ultieme model; een die daadwerkelijk bereden zou kunnen worden. (al is dat natuurlijk niet realistisch, ik ken niemand op de schaal 1:3 ;) )
@

Mtyn

En net als ik denk dat ik alle gekte wel weer gezien heb laat je me dit zien. Wow wat een idioot moet dat zijn die dat maakt. Erg bijzonder, eigenlijk veel moeilijker dan die met lego.

Hoe embed je die video’s nou? Het lukt mij nooit om een filmpje van youtube te plaatsen…? bij voorbaat dank
@floryn: Hij is gaaf hé, echt fantastisch hoe iemand dat kan maken. Ik kwam erachter dat hij video’s automatisch embed als je gewoon de url in je adresbalk kopieert en plakt vanuit youtube! Zo gepiept dus. ;)

@jack_abarth: Hahaha van Velzen, komt hij in de buurt van 1:3 ja? ;)
UUm jongens het kan natuurlijk aan mij liggen maar dit is toch geen lego? Knex heet dit dacht ik zo.
ik mis mijn kindertijd ^^ Lego en speelgoedautootjes zullen me altijd bijblijven :p
En dat is precies wat er tegenwoordig mis is met de jeugd. Ik zie alleen maar kinderen met mobiele telefoon en games achter de computer spelen. Vroeger wist je met 9 jaar oud al hoe een differentieel werkt door mechano of lego. Tegenwoordig weet een 16 jarige niet eens waar het diff zit. Dat de meneer in kwestie wat oud is maakt niets uit, hij weet meer dan de hele huidige generatie.

Wanneer kunnen we een double-clutch variant verwachten? ;)
Jawel, mini me die was bij Jensen haha die past wel in die Ferrari
mini me.. ja die ken ik wel ja. die zit in me broek.
ook een lul alleen wat kleiner.
@Mtyn,

Schaal 1:3, van Velzen maybe?
@timo: Dit is Lego Technic :lol:

OT: Wat een ding, alleen spijtig dat ie zo traag gaat :)
En die man met zijn Ferrari-replica, dat is pas iets! Wat een toewijding en preciesie!
Helaas, de auto die ik vroeger van Lego gebouwd had had maar 5 versnellingen… Maar wel vleugeldeuren, een werkende koppeling, elektrische besturing en een V8, haha:P Prachtig speelgoed dat LEGO, zou het bijna weer tevoorschijn halen;)
@Cantago,

Bedoel jij die zwarte wagen? Die heb ik ook nog gehad :D
Zo respect voor de bouwer hoor!
Alleen maar één wiel aangedreven, dat is dan weer wat jammer…
Het uiterlijk heeft hij in elk geval niet zelf bedacht.


http://www.mocpages.com/user_images/17522/1229421776m_SPLASH.jpg
de rooie auto die erlangs staat staat ook nog steeds ergens in de kast hier, weliswaar ook de GT2-uitvoering ;)
frontspoiler, verstelbare ophanging, ook een automatische achterspoiler, sideskirts, gemakkelijk verwisselbare motor, zijuitlaten …
Ach, die lego technic is het leukste educatieve speelgoed wat mij betreft, vroeger ook hele dagen mee gespeeld!
(stiekem heb ik ook al eens een sequentiele bak en sperdif willen maken voor mijn model, maarja, in’t echt met die dingen spelen is natuurlijk veelleuker en nuttiger…)
Mooi gemaakt van die man ;)
Ik vind hem wel niet zo goed op de Veyron trekken, maar het is wel mooi gemaakt ;)
die spoiler is echt gaaf. :o
@Jack Abarth: Moest ie m wel zelf bedacht hebben dan zou de Veyron dus gebaseerd zijn op zijn speeltje…
@esprit,

Ik bedoel ermee dat hij de koets uit een bouwpakket heeft, en de rest wel zelf bedacht.
Die kan goed geld verdienen later. :P
ik maak dit soort auto’s ook, ik ben er goed in, in de herfst vak. ( duurt nog ff ) ga ik naar lego world in zwolle, ‘k heb er zin in!
Ik heb ooit een vrachtwagen gemaakt met een v12, 8×6 aandrijving, werkende laadklep op lucht, luchtvering en een aanhanger met luchtvering en laapklep. Ik heb alleen nooit luchtremmen erop kunnen krijgen :P
Ik ben 17 en speel met me vader nog regelmatig met lego technic als we bij me opa zijn. Maar wat die kerol heeft gemaakt is echt knap!
he moet et maar kunnenen e

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).