Premium autoverkopen top-3 eerste kwartaal 2010

Auteur: , 65 Reacties

Het eerste kwartaal van 2010 hebben we er alweer achter de rug. Veel bedrijven hebben hun kwartaalcijfers reeds bekend gemaakt en ook de wereldwijde verkoopaantallen van de premium automerken zijn bekend. Niet geheel onverwacht wordt de top-3 in het premium segment weer gedomineerd door de merken BMW, Audi en Mercedes.

De nummer 1: BMW
In de eerste drie maanden van dit jaar verkocht BMW wereldwijd de meeste auto’s. 265.809 stuks om precies te zijn, een toename van 13,8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. Vooral de nieuwe BMW X1 en de vernieuwde 7-serie hebben flink bijgedragen aan de toename. Er werden 19.657 X1’s verkocht. De verkoop van de 7-serie steeg met 54,1 procent naar 14.245 exemplaren in de eerste drie maanden.

De nummer 2: Audi (met dikke stip)
Met een achterstand op de nummer 1 van slechts 1.709 exemplaren, volgt Audi met 264.100 verkochte auto’s. Dit is een toename van 25,9 procent ten opzichte van vorig jaar. Het is voor het eerst dat Audi een kwartaal afsluit waarin het wereldwijd meer auto’s verkocht dan Mercedes.

De nummer 3: Mercedes
Door Audi van de tweede plek verdrongen, staat Mercedes nu op de derde plaats. Mercedes verkocht 248.500 auto’s. Altijd nog goed voor een toename van 15 procent ten opzicht van het eerste kwartaal vorig jaar.

BMW mag zich nu dus nog het bestverkochte premiummerk noemen, maar het is de vraag of de autobouwer uit Beieren dit volhoudt met de hete adem van Audi in de nek. In 2009 verkocht Audi immers al de meeste vierwielaangedreven auto’s, terwijl het jaar daarvoor BMW met die eer mocht strijken. Zo’n nek aan nek race zal wel weer garant staan voor leuke bitch-slap-advertenties. (via: automotive-news)65 reacties

Niet heel verrassend of wel?
En welke merken vallen er dan allemaal in het premium segment? Of zijn dat enkel deze 3
@Ikke: om verder te gaan op SR : lexus,infinity,acura…..
Toyota? Maar die draaien op subsidie, niet zo premium idd :-)
met de komst van de nieuwe 5 Serie geen probleem.
auto,s verkopen is toch hun werk !!

dus zo raar is dit allemaal niet ..
Met de komst van de Audi A1, Audi A7 en Audi RS5 nog een beetje extra en we zijn er!
@AlexUS: Met de komst van de 5 serie zal het ook wel link worden voor audi dacht ik zo. Ik vind het geen mooie auto, doe mij maar een Alfa 159.
de nieuwe 5 zal veel goed maken…
volvo,jaguar,land rover,… nadenken is niet verboden ;)
ik snap het niet want op de r8 na vind ik audi niet zo bijzonder spannend qua modellen
@fiestafeest: Spanning verkoopt niet. Saaie merken als VW en Audi zijn toppers, merken die wat meer te bieden hebben verdwijnen snel naar de achtergrond van de verkopen. Veel mensen willen gewoon een middle-of-the-road auto, geen uitgesproken auto…

@Tommy2: Het eerste kwartaal heeft altijd een stuk meer verkopen dan het laatste. Mensen wachten liever even om een auto van een nieuw modeljaar te hebben. Goed voor de restwaarde. Aangezien deze merken nu maar zo krap over de kwart miljoen zitten, denk ik niet dat ze het miljoen gaan halen…
@Citrofiel:

Je hebt opzich gelijk, maar ik denk dat ze et toch wel halen. Zoals het er nu uitziet gaan ze meer verkopen dan vorig jaar en toen zat alleen Audi onder de miljoen. Ondanks dat M-B nu 3e staat hebben ze wel meer verkocht dan het eerste kwartaal van vorig jaar, dus dat moet wel goed komen ;)
@Mao: Euh? Meer dan vorig jaar, en toen gingen ze al over het miljoen? Da’s apart… Ergens moet er dan iets niet kloppen in mijn beredenering. Kopen ze in China graag auto’s aan het eind van het jaar ofzo? :|
@Citrofiel:

Krediet crisis ?

In jan en feb verkochten ze alle 3 niet zo veel als in maart. In maart verkochten ze al 110.000 auto’s, dan zit je in 2 maanden al bijna op een kwart miljoen. Jan en Feb waren dus nog slecht en in maart zitten ze weer ongeveer op normaal niveau, van voor de crisis.

In 2009 was Audi nog de kleinste met 950.000 auto.

http://www.audiblog.nl/?p=27243

BMW en Mercedes zaten toen boven de miljoen.
@Mao: O ja, juistem. De verkopen waren vorig jaar herstellende. Nog steeds natuurlijk. Dat schopt alles in de war. Bij nader inzien: Dat miljoen gaan ze zeker wel halen. ;)
Als de crisis maar niet weer erger wordt, shit happens ;)
Ze zitten alle 3 al aan de kwart miljoen, dus over heel 2010 zouden ze alle 3 wel eens meer dan 1 miljoen auto’s kunnen verkopen! Keep up the good work! :D
Hoe kan het dat de x1 goed verkocht wordt.WAt een lelijke auto.ALs er maar bmw op staat is het goed.Nou het oog wil ook wat.
Audi doet alleen leuk mee vanwege de ‘goedkope’ auto’s. opgeleukte golfs en polo’s dus.

Bij de weg haast 15000 7-series in een kwartaal, dat betekent bijkans 60000 over een jaar als dat zo door gaat. Kijk daar komt een A8 bij lange niet aan
@3-Serie: goedkoop? ze vragen er een premiumprijs voor ..
Als het zo verder gaat gaan ze bij bmw wss ook weer echte (slecht-voor-de-cijfers-) supercars maken… ze zijn in de crisis zeer goed gevolgd op de vraag van de markt, kleine en zuinige diesels, maar verlies aub die mooie hoogtoerige dingen niet jongens!
Zo, je ziet wel welke automerk het meest gewilt is :D
Er is helaas alleen 1 hele grote fout gemaakt bij dit onderzoek; Audi is namelijk niet premium en zal dit ook nooit worden zolang er bij het gros van de modellen zoveel inteelt wordt gepleegd met de budget merken binnen VAG.

De echte autoliefhebbers weten de weg naar de BMW en Mercedes dealers gelukkig nog steeds prima te vinden. De rest laat zich graag een oor aannaaien bij de lokale Skoda/VW/Audi boer.
En hoe meer ze gaan verkopen hoe minder premiun ze worden…
@3-serie

Volgens mij verkoopt audi meer dan de helft van zijn modellen in limosine uitvoering. dus dat zijn de niet zo goedkope…(correct me if i’m wrong), ik had het ergens gelezen en ken hetniet meer vinden:P


Maar wat zegt verkoopgetallen nu nog meer dan goed of slecht nieuws? Als bentley net zoveel verkoopt als audi.. ongeacht de prijs, dan is zo’n auto toch ook niet meer zo bijzonder?

en over premium gesproken.. wat kan mij het schelen of audi dat wel of niet is? ik voel me lekker en veilig in audi’s. ze rijden goed, en zien er goed uit.. kan mij het schelen als bmw rijders hem lelijk vinden…? waar toch.

Denk dat men gewoon moet doen wat hij zelf wil, en zelf verstandig vind,. maar wel met verstand en kennis keuzes maken.

en inderdaad, denk dat de verkopen nu iets lager zullen zijn dan eerste helft van het jaar. maar 1.709 exemplaren verschil is wel te doen
Dit zijn dus de minst exclusieve premium merken. De Opeltjes onder de premiums. De premium auto’s die op elke hoek van de straat staan. De grijze muizen. De premium merken voor mensen zonder fantasie. Voor als u dezelfde auto wilt als uw buurman (misschien kunnen jullie wel quantum korting bedingen).
leuk hoor, is een Audi A3 1.6 ook premium? Die maken samen met de A4 2.0 TDI het volume voor audi. En zo premium zijn die grijze auto’s heus niet.

Hup AB, zoek de cijfers per model en motorisering eens uit. Kijk eens waar Audi haar volume vandaan haalt. Mijn gok ligt in de grijze business editions van de tdi A4 en A3.


Bij BMW en mercedes is het een heel ander verhaal. De 1 ligt een stuk hoger op de premium ladder dan de A3. Tevens zie ik daar een veel betere spreiding van het aantal over de verschillende modellen. Ik zie even vaak en 3 serie, een 5 serie of een SUV model. Hoe vaak zie je Q serie rijden of een A8? Tevens heeft Mercedes naast de C en de E weinig volumemodellen. Ook al ben ik van mening dat dit beiden wel echte premium auto’s zijn. Juist knap dus dat ze zonder de goedkope modellen ( voor een C ben je al gauw 40 kwijt, voor een E minimaal 60) toch nog evenveel weten te verkopen dan Audi die voor hetzelfde geld 2 auto’s weg moet zetten ( gerekend op een Audi 4 van rond de 35 of een A3 benzine rond de 25).


Dus, leuk verhaaltje,maar verder niet echt diep erop ingegaan he. Meer een leuk VAG promostukje.
En wat is het antwoord van het milieu hierop ?
Met andere woorden, BMW is eraan voor de moeite. Audi moet gewoon die Q3 lanceren, en ze hebben ze zo ingehaald. Niet iedereen wil een X1 natuurlijk. Ook de A1 kan nog voor een ferme verrassing zorgen. En als de A1 niet Premium is, dan de mini ook niet. Die kost nochtans ook meer dan hij waard is – en dat is toch één van de kenmerken van Premium, niet?
Laat Audi maar eerst zijn;-)

Zo rijden de mensen in een BMW weer in een “zeldzamere” wagen.
Deze cijfers tonen dus gewoon aan dat we steeds saaiere mensen worden.
Ligt het aan mij of is het juist slim van Audi om technologie te delen binnen VAG? Het wordt vaak als punt van kritiek genoemd maar Mercedes doet dit ook, BMW ook, alleen zij moeten het buiten de fabriekshal zoeken bij Japanners en Amerikanen. Dan toch liever alles Duits.
@Mo:

Helemaal mee eens!
Als BMW nu geen voorwielaandrijving gaat doen, niet auto’s met een lelijke achterkant zoals de 5GT maakt en meer M3 modellen en wat betaalbaar spul, dan denk ik dat ze hun plek ook wel kunnen behouden;)
Oooh nu begrijp ik het premium staat voor saai, banaal, massaal en niets zeggend duits blik. Begrijp die hele onzin van zogenaamde premium merken niet.
Heel mooi dat verhaal over het volume van de a3 maar ik zie ook zat bmw’s met een x18d op de achterkant
@Benjamin1
En wat verkoopt BMW het meeste? 116? 316? Zaterdag reed ik achter de ‘geweldige’ 316 en wat had die knuppel op z’n kofferbak geplakt? Precies een M3 plakker terwijl het 316 plakkertje ook nog op dat vehikel zat.
.
Trouwens, zowel Audi, BMW als Mercedes zijn alles behalve premium. Premium dan praat je in de klasse Rolls Royce, Bentley, Maserati…. maar niet een van de eerder genoemde duitsers.
Wat boeit het nou dat iemand een 1 punt nog wat heeft? Ben je dan minder dan iemand met een 3.0 V6?
Inhoud staat niet gelijk aan de lengte van je penis, eerder andersom.
Waarom de 1 serie goed verkoopt snap ik niet, maar goed ik vind de 1 serie dan ook nogal lelijk.
Ik kies toch liever voor de DS3, zag em laatst staan en dat vond ik pas een mooie auto:)
[email protected] Omg wat en domme mentaliteit ,als benzine zo goedkoop was zoals in de v.s zag je hier ook ,mensen min met en 330i rijden..

Rolls Royce, Bentley, Maserati ,premium ? dreamcars bedoel je ? ik ben benieuwd ,in welke klasse volgens jou ,Kia,Hyundai,Dacia,Lada,Skoda staat ? zero-klasse ?
Mini = ook BMW.
En dan is het verschil met audi gewoon 50.000 eenheden.
Wat maakt een merk nu premium? Bijvoorbeeld Volvo valt hier niet binnen, maar vrijwel elke directie in Nederland heeft wel een volvo in hun wagenpark naast de bwm,audi of mercedes.
@bimmertimmer: volvo zit boven premium.
is een merk wat niet schreeuwerig overkomt.
de 3 (j’s) duitsers daarintegen…
@Mo,
VAG alles duits, weet jij soms waar de 1.6 TDI vandaan komt? Dacht niet dat die van VAG was, daar zit teveel technologie in.
Audi is helemaal geen premium merk. Het is eigenlijk gewoon een veel te dure Volkswagen.
@ Bart_V: Volvo is niet premium, alleen Nederlanders vinden dat. (onterecht in mijn ogen)
@Mr. V8: nee vind ik niet

de duitse garde vind ik een teveel look at me gehalte hebben wil je tegen woordeg een anonieme bak hebben met luxe ben je heel snel bij volvo en lexus/toyota
Hierbij de correcte cijfers!
BMW verkocht in het eerste kwartaal 2010: 315.614 auto’s.
Dit is inclusief MINI.
Het is niet omdat de Audi directeur zegt dat mini geen “premium” is, dat deze cijfers niet moeten worden meegenomen.
mooi verhaal weer van bmwblog
@ Bart_V: maar is anoniem dan premium?
Ik vind dat je de resultaten van Mini mag meerekenen in de verkoop aantallen. Qua technologie, afwerking, bouwkwaliteit (en prijs) staat die boven zijn directe concurrenten MiTo, DS3 en anderen. Daarbij is de Mini een zuiver BMW product in tegen stelling tot de A3 (een te dure Golf) en binnenkort de A1. Die Audi / BMW Primium discussie zoals die zelfs door de grote directeuren van beide bedrijven gevoerd word, vind ik trouwens een beetje kinderachtig…
Maar ach, je hebt premium merken die wat minder premium auto’s in hun assortiment hebben en je hebt merken die niet premium zijn maar toch een of 2 modellen op premium niveau hebben.
Honda is zo’n merk, niet premium als gevolg van z’n eigen historie en modellen als Jazz, Insight en Civic, maar waarvan auto’s als de Legend en de Accord absoluut van premium niveau zijn…
@Ramshoek: Mini een zuiver BMW product? Met die Toyota motor in de One-D? Denk eens na!
Waarom staat Audi eigenlijk in dit rijtje?
Hard schreeuwen dat je premium bent met kinderachtige filmpjes maakt het merk zeker niet premium….
Het lelijke eendje
Ik heb wel gene BMW gekocht, maar toch al ne Mini, das toch al van dezelfde familie.
De BMW volgt nog (Z4) :)
@ Grote smurf: Dat is bij mijn weten een PSA-motor die in de Mini diesel zit. ;-)
Het zou volgend jaar wel eens Audi kunnen zijn, nu ze dit jaar nog de A1 uitbrengen… Dat autootje zal wel goed verkopen en niet te vergeten het autootje is ook nog eens goed voor de Belgische auto-industrie ;)
@ CLK-GTR
De eerste versie van de One-D had een Toyota motor (staat op Autoblog dat ’t een Toyota is, dus ’t zal wel waar zijn: http://www.autoblog.nl/archive/2005/06/22/mini_diesel_de_one_d)
De kleine benzine in de Mini (en binnenkort misschien ook de 116i/316i) is die van PSA (http://www.autoblog.nl/archive/2008/05/07/brrr-bmw-gaat-peugeot-motoren-gebruiken).
@CLK-GTR:
De eerste versie van de One-D had een Toyota motor (tot in 2008).
De huidige Mini (en misschien ook de volgende 116i en 316i) hebben een PSA motor.
Audi is nog steeds niet premium, dus wat ze in dit lijstje doen is mij een raadsel.
amstel en warsteiner zijn ook premium:)
@Something
Ooit van sarcasme gehoord? Blijkbaar niet, maar er lopen hier genoeg kindertjes rond die BMW helemaal het toppunt vinden, vandaar ook mij verwijzing naar Benjamin1 met z’n opmerking dat Audi voornamelijk 1.6 motoren verkoopt. Iets met de pot verwijt de ketel dat die zwart ziet….
.
Premium valt voor mij zeker in de klasse dreamcars, maar niet alles was in de klasse dreamcars valt is premium.
.
De door jouw genoemde merken vallen net als de 3 duitsers in de klasse normale auto. Je bent pas premium als je exclusieve auto’s maakt die nog deels met de hand worden gemaakt en niet van die lopende band auto’s die Audi, BMW en Mercedes in elkaar schroeven.
@Kyanite: wat een gebazel! BMW is the vakking geil man!
-the

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).