Rijtest & video: Ford Mustang Shelby GT500

Auteur: , 132 Reacties

Voor deze auto lijkt de term “American Muscle” te zijn uitgevonden. Want sterk dat is ie.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk dan de video hier! ]

Plaats het even in perspectief. Die GT500 staan namelijk niet voor het aantal pk’s, het zijn er meer. In het vooronder ligt een 5,4 liter grote V8. Dat klinkt indrukwekkend, maar het is eigenlijk een kindermaatje naar Amerikaanse begrippen. Gelukkig staat het spreekwoord “There’s no substitute for cubic inches” niet meer op de onderarmen van de Ford engineers getatoeëerd, er is dus naar moderne technologie gegrepen om de V8 Shelby waardige kracht mee te geven. Een supercharger en intercooler zorgen er voor dat de GT500 maar liefst 540 pk bij 6200 tpm levert. Het maximumkoppel is een indrukwekkende 690 nm bij 4500 tpm.

Ford Mustang Shelby GT500

Laat die cijfers nog even bezinken. Dat is ruim meer dan een M3, M6 en ook meer dan de meeste AMG’s. Zelfs Porsche heeft niets in het standaard productgamma wat de Shelby GT500 overtreft. Met recht een powerhouse dus, en dat heb ik geweten. Het verzoek was om een beetje voorzichtig met de banden te doen, want de Mustang was maar een paar dagen in het land en moest nog een toertje maken langs de diverse kwaliteitsmedia *proest* die ons land rijk is. Mocht je daar lezen dat de Mustang op nat wegdek niet de beste rijeigenschappen heeft, dan is dat mijn schuld. Het bleek namelijk het allerleukste om continu overal strepen te trekken met de Mustang. Iets te vaak werden het letterlijk vette zwarte strepen en soms ook een waar rookgordijn. De Shelby GT500 is namelijk echt een beest. Echt. Ik ben wat gewend, maar dit was weer oldskool lachen.

Ford Mustang Shelby GT500

Ford Mustang Shelby GT500

Ik had ‘s-avonds zelfs trouwens ook last van mijn hooligan activiteiten van eerder die dag. Dankzij een beetje regen was het iets gladder en dan is 540 pk echt heel veel om via alleen de achterwielen kwijt te moeten. Wielspin in de gloria dus, maar gelukkig voor Ford (en de kwaliteitsmedia die na mij de Mustang gingen proberen) slijten banden op nat wegdek een stuk minder. Anders hadden we (weer) een auto moeten inleveren onder begeleiding van het ritmisch tikken van de stukken canvas in de achterspatborden.

Ford Mustang Shelby GT500

Natuurlijk vragen jullie je nu af of de Shelby GT500 nog wel van zijn plek afkomt, of dat je alleen in een orgie van bandenrook en vliegende stukken rubber scheef de weg over kan schaatsen. Dat laatste is altijd een optie, maar het kan weldegelijk anders. Weet je de hoeveelheid gas precies goed te doseren, dan doet de Shelby GT500 de 0-60 mph (96 km/u) in 4,3 seconden. De topsnelheid zou op 286 km/u moeten liggen, maar een teller die “maar” maximale waarden van 160 mph en 260 km/u laat zien deed vermoeden dat we geen 286 km/u zouden halen. Heel rampzalig is dat ook weer niet, want de acceleratie op hoge snelheden is bijzonder indrukwekkend.

Ford Mustang Shelby GT500

Dat kan niet direct worden gezegd over het interieur. Met de komst van de Mustang 2011 (Amerikanen plannen graag ver vooruit) is het innerlijk enorm verbeterd, maar Audi hoeft zich nog geen zorgen te maken. Materiaalgebruik en ergonomie zijn OK, maar zeker niet meer dan dat. Alleen de biljartbal AKA pookknop verdient een pluim, want die is simpelweg tof. Dat navigatie en radio volgens Amerikaanse standaarden werken en dus hier in Europa geen sjoege geven, nemen we de Mustang niet kwalijk. De Mustang is immers niet via officiële kanalen leverbaar aan deze kant van de Atlantische Oceaan.

Ford Mustang Shelby GT500

Ford Mustang Shelby GT500

Eigenlijk is dat heel tragisch. De tranen springen me in de ogen als ik het specificatie-document erbij pak: MSRP (vanafprijs) $ 46.725,-. Dat is omgerekend 33.000,- euro. Zelfs als je voor een tweedehandsje gaat shoppen, zal je moeite hebben om voor dat geld met zoveel pk’s thuis te komen. Allemaal aan de Mustang dus! Helaas is er ook een “maar”. De Mustang wordt officieel niet geleverd hier en dus stijgen de kosten exorbitant mocht je een Mustang op kenteken willen hebben. En daarmee komen vele andere lekkere sportauto’s weer in beeld. Die hebben dan weliswaar veel minder vermogen, maar wel een mooier interieur, vaak betere handling en een stuk meer verfijning.

Ford Mustang Shelby GT500

Toch blijft het knagen, want de laatste generatie Ford Mustang ziet er fantastisch uit. Heel subtiel is het niet, maar ook dat heeft zijn charme. Getuige de vele reacties van medeweggebruikers zijn ook hier vele Mustang fans te vinden. Doe die een plezier en haal zo’n beest naar Europa. Hoef niet eens de Shelby te zijn, want zelfs de 3,7 V6 heeft al 305 pk en de 5.0 liter V8 maar liefst 412 pk. Dat zijn bijna on-Amerikaanse waarden, maar gelukkig blijven de goede eigenschappen van auto’s uit de VS wel staan.

Ford Mustang Shelby GT500 video132 reacties

Wat een gruwelijke bak. Respect Wouter.
leuk maar “bad guys drove chargers” :)
Super dik :D!! Ben dan wel een BMW fan, maar als ik deze wagen zou hebben, zou ik de rest van mijn leven zoet zijn met die Shelby

En kijk die prijs dan, niet normaal hoeveel we aan belasting en nog meer troep betalen in dit land!!
Wouter houdt wijselijk zijn mond over de bochten want dan is de vergelijking SLR en Mustang niet eens te maken
46.000 dollar….ongelofelijk. Wat worden wij hier dan toch afgezet.
Jammer dat er geen hele lange brug naar Amerika is.. Dit ding is ware porno maar wat Laue zegt, die Charger is misschien nog wel bruter..
Vanavond het filmpje maar eens bekijken, lukte rook maken met die natte wegen een beetje?
vette wagen, ik wil hem :)
tis wel bruut.
Goede review, als ik in de USA zou wonen zou ik het wel weten. Hier in Nederland zou ik er wel eerder over nadenken, want voor hetzelfde geld koop je een nissan gtr.
wat zou het kosten om zo’n ding in te voeren? er komt natuurlijk een bak BPM en belasting overheen maar meer dan €60.000 zal het niet worden toch? Of zit ik helemaal verkeerd te schatten?
Wat. Een. Vette. Bak.
Wat een beest. Lekker lomp blijft een aantrekkingskracht hebben. Ik denk dat sacha hier zodadelijk zijn afkeer van deze auto duidelijk gaat maken, maar vervolgens snel naar een proefrit in een GT500 gaat solliciteren. ‘Voor de zekerheid’. ;)
Mooi filmpje heren! Ga zo door:)
iets zegt me dat normaliter de kwaliteit van het filmpje wel hoger is..:(
*___*

Gimme gimme gimme…

Minder kwalitatieve interieur, mindere handeling, stuk verfijning wat ontbreekt… Denk dat ik dat al wel vergeten ben als ik erin zit.. Kom hier met dat (IKEA) ding!!

Voor dat prijsje geef ik wel wat kwaliteiten op… maar dan heb je toch wel wat power ;)
Brute bak, maar zou zelf wel langs Reiger gaan voor wat aanpassingen aan ’t onderstel, gewoon nog net even wat scherper;) Al met al echter super veel waar voor je geld en hartstikke tof!
Hoe duur is zoiets eigenlijk om hier op kenteken te hebben? dat lijkt me een best wel essentieel gegeven!
Dit is toch wel een dikke bak hoor….
Ik vind hem wel stoer en ik zou hem wel graag willen hebben…
Ik zou wel de taksen en de benzinekosten niet willen betalen ;)
De beeldkwaliteit van het filmpje is echt om te huilen. Dat is wel eens beter geweest!
Heb net even eentje gezocht op RDW en over een Shelby GT500 is €16000 bpm betaald in 2008. Nu is de BPM lager maar je moet wel meer CO2 heffing betalen. Dus dan moet je dus 33K+16K+10K btw betalen. Zit je op €50000. Komt nog transport/keuring etc bij dus ik denk iets van €55000-€60000. Dus je kun of 3serie, C klasse of A4 kopen met minder vermogen, of dit.. Dan wist ik het wel!
het spreekwoord luidt eerder

‘There is no replacement for displacement’….
@Koeninsegg
Tuurlijk heeft een SLR veel betere wegligging, maar ja, hier kun je weer veel beter mee driften en burnouts maken, dat zegt ook wat vind ik.

OT: Wat een beest! 540pk met handbak, beter word het toch niet? Alleen de begrenzer moeten er echt af! Misschien dat ik het gemist heb in de text en het filmpje, maar ik ben benieuwd naar het koppel, weet iemand dat?
Zeer mooie video, en wat is die wagen mooi (stukken beter dan de vorige). $46000 voor 540 pk vind ik echt netjes.
Deze auto toevallig gister in Soest zien staan! Erg dikke wagen.
Echt een coole bak, zo’n Hooligan GT500! Ook mooi dat geluid van de supercharger! Wel een wagen voor mij eigenlijk. Net zoals de SLR dat ook is :D
Hoe heet de eerste song in de video?
+ Wel een goeie rijtest :d
Super vet filmpje! Ik denk dat je qua kosten niet ver onder de 70.000 moet kijken want bpm, keuring, slurp(ahum)tax, en ga zo maar door. Maar wat wordt het: een M3, een C63 of een Shelby GT 500? m3/c63=standaard, Shelby=Bizar vet! En ligt het aan mij of is het een beetje een doffe camera? Zeker in de auto.. Welk leuke muziek trouwens!
Dit is echt wel te mooi om waar te zijn, zo veel power voor relatief weinig geld, een kleine 50.000€ in belgië.
http://www.handiricars.be/index.php?p=5&id=241&name=FORD%202010%20SHELBY%20GT500%20NIEUW%202010!!!!!
jezus ik word nu wel helemaal gek van die reclames

-edit: no such thing as a free ride-
Mooi filmpje! Vraag me wel af waar Ruben is? Zie hem vrijwel nooit meer in de aftiteling staan.
Vet filmpje! Weet iemand hoe de eerste song heet in de video?
@ Remon:

Dan zijn ze ‘m nu dus bij Autovisie aan het testen…
ik heb een tijdje in de vs gewoond en toen reed ik daar een mustang cabrio. wat een lekkere bak. hier thuis heb ik wel iets beters maar in de vs komt hij tot zijn recht. hij is niet gemaakt om een 458 italia te verslaan op het circuit maar hij wint het wel van hem op de highway door lekker te kunnen cruisen. dit is nou het grote verschil tussen de vs en europa en waarom de amrikaanse autos niet thuis horen in europa, wij zijn gehaast en moeten overal snel zijn. in amerika is alles veel rustiger zeker op de weg, daar zijn geen bumperkleef idioten iedereen rijd lekker relaxed.

hier in nederland rijd ik een focus st en in de states een mustang. ben en blijf een ford man
Rijdt zo’n ding met standaard compressie en ontstekingscurve? Oftewel, motor hoeft niet open en ontsteking blijft ook hetzelfde?
@ mc
33k + 16k + 10k is bij mij nog steeds 59k, afgerond 60, plus jouw transportkosten, dus tel nog maar eens 10 k bij die schatting op;) kom je op zo’n 65.000-70.000
Dikke bak!

PS die reclames gaan weg als je de pagina een paar keer ververst!
Dit is dan wel weer een erg vette bak. Mijn complimenten voor het goede camerawerk trouwens!
Leuk einde, maar @Wouter: als je dat voor elkaar krijgt, dan dans ik de horlepiep :)
@morty:
Dat er in de vs ook meer highway gereden wordt en de mensen een paar km rijden meer gewend zijn dan hier is wel duidelijk… in belgie zeggen ze al pff, das ver, 80km. :P
+1 voor het filmpje, leuke rijtest weer!:)
Gave burn-out machine en net als bij de SLR een heerlijk geluid die V8 met compressor.
Een TV waardig filmpje, netjes!
Echt een vet filmpje.
Zoals het hoort gewoon een dikke V8
beste kun je gewoon deze in de VS kopen en dan na 4 jr ofzo naar nederland halen. Scheelt aanzienlijk aangezien het na een aantal jaar als je `eigen` auto gezien wordt.
@m-lover

neemt niet weg dat wij hier wel een gehaaste rijstijl hebben. toen ik daar kwam was ik ook aan het jakkeren door het verker maar je leert het al snel af.
Dodenmans auto voor Europeanen met een zware rechter voet.
Ben je geen Europeaan met een zware rechter voet koop hem dan gelijk want veel beter krijg je niet voor dat geld.

Eindelijk weer eens een fatsoenlijk inhoudelijke review.
Mag nog een stuk langer duren en nog meer inhoudelijke zijn. Heb niks gehoord over handeling of comfort.
Ook bijna niks over specs en dergelijke.
Ooit word het nog eens wat met die reviews van jullie.
Leuk ding zeg, echt een wagen die over 20 jaar nog cool is.

p.s. goed filmwerk en ook de presentatie was top!
Met je mobieltje gefilmt?
Heerlijk filmpje eindelijk weer eens en dan ook nog met een echte auto. Respect!
Zet dus alles (Wouter zijn woorden) in de schaduw tot de SLR die 10x duurder is.
Bochtenwerk is idd niet verfijnd maar wel goed (zie filmpjes youtube).
Achterkant blijft nog wel steeds wennen.
@Mensen die de prijs proberen te berekenen:Doe er maar nog een beetje extra CO2 tax bij (helaas). Ik denk tussen de 75.000-80.000 euri.Maar dan altijd nog heeel veel voordeliger/ leuker/aparter/sneller/stoerder als de duitse eenheidsmeuk!

Waar blijven alle anti USA boys nou?
@Rob USA: Here I am buddy!
Over de auto: leuk al die pk’s (rookgordijnen), maar daar houdt het jammer genoeg bij op voor mij.

Over het filmpje: Ik zou denken dat deze auto je meer aan de Corvette Z06 moest laten denken… Lekker filmpje verder. Andere filmtechnieken gebruikt?
@Rob USA: Ik ben trouwens wel mild nu hè?
Ga het filmpje nog een keer kijken en nof wel een paar keer. :)

Only FROM the USA ! :)
Wow, ZEKER in mijn top 5 deze auto!!
Oh yeah baby :D!!!
Leuke review…maar wat is er aan de hand met de beeldkwaliteit?
ABHD = AutoBlog High Definition?
@SimonMc: er heeft nog nooit HD materiaal op ABHD gestaan ;)

Misschien kunnen ze het beter ABSD noemen want alle filmpjes zijn tenslotte in SD formaat.

Aan de andere kant, dat klinkt niet funky en 720p zal toch aanzienlijk wat data extra zijn…
Ik durf het bijna niet te vragen maar hoeveel CO2 stoot die uit? Of heeft die ook een elektro motor
Ja de beeldkwaliteit.. vroeg ik me ook al af wat daar mee was? Verder leuk in elkaar gezet hoor.

Waar is Ruben trouwens?
@Yuri: Het kan zijn dat mijn ogen me bedriegen, maar het lijkt wel alsof hij ook in de auto gereden heeft. Jammer dat hij niet meer filmt. De beeldkwaliteit was inderdaad ondermaats.
Wat jullie over de beeldkwaliteit lopen te jammeren. Oké, in de is het niet al te best, maar buiten de auto vind ik dit betere beelden van de afgelopen tijd!
Mooie rijtest, enkel de beeldkwaliteit laat serieus de wensen over. Pixels pixels pixels …
Man man man wat een porno bak.
Buiten was wel netjes gefilm imo. Volgende keer die Vlasblom meenemen want wouter kan er geen zak van!
wat een gaaf filmpje weer, dit soort auto’s kan ik erg waarderen
Erg vette bak! Alleen vraag ik me nog wel een aantal dingen af!

1: Is de achteras nog steeds opgehangen aan bladveren?
2: Moderne Technologie?? Dit blok stamt origineel uit de Ford GT, en die is toch echt al een aantal jaren oud ;)
@Ferdinand1:Jammer dat het daar bij blijft, kijk nog maar eens goed naar die looks. Die neus/motorkap, het cobra logo/schakelpook ook zo heerlijk.Het interieurontwerp (nee niet het materiaal ervan). Het geluid en die van het gehuil van de super charger (hoor je iets te weinig in het filmpje). En het onderscheidende totale ontwerp ivm de Euro/jap concurrenten en dat allemaal voor dat geld.
Wat inhoud dat zo’n auto (met 540pktjes) voor heel wat meer mensen bereikbaar is.
En bekijk hem in een andere kleur aub deze is iets te braaf.

P.S.Ik was ook erg mild over de duitse eenheidsmeuk. :)
@FabianVTS16v: Ja, nog steeds een starre achteras met bladveren MAAR volgens filmpjes/tests op div USA sites
beter of iig net zo goed als onafhankelijke wielophanging.
@Rob USA: Alfa wist 35 jaar geleden starre assen goed te localiseren. Verder beweerde Volvo dat een starre as voordelen had bij rijden in de sneeuw. Conclusie lijkt me duidelijk.

En ik heb een starre as met bladveren :-)
@Wouter: Als je met deze GT500 al zo’n heerlijke beleving had wat zou er dan gebeuren als je in het echte TOPmodel de Super Snake met 750pktjes zou rijden ??
Het gevoel wat je zou krijgen van een 2 SLR’s ? :)
Jazeker biedt Porsche een auto met meer dan 540 pk, en wel de Cayenne Turbo S met 550 stuks ;)

Wat een lekkere auto zeg! Echt pure Amerikaanse power. Zo hebben we ze lang al niet meer gezien. Dat ding produceert overigens belachelijk veel rook vanuit de tweede versnelling :P

Goede video, maar jammer van de beeldkwaliteit bij de bumpercams. Ook zijn de in-car beelden altijd erg donker.
Verder mooie beelden en mooie kleureffecten, ook leuk gedaan wanneer de auto over de camera rijdt.
Prachtbak, en ik blijf het zeggen: Met elk filmpje wordt de uitstraling beter en professioneler. Goed bezig Autoblog!

Wat ik graag nog wat meer zou zien in de beelden: Je zegt dat het interieur leuke kanten heeft maar ook grote minpunten. Het zou leuk zijn om er wat voorbeelden van te geven en die ook in beeld te zien :).

Wat een sexy prijs heeft die bak trouwens aan de andere kant van de grote plas, ik zou ‘m zo kopen. Zonde eigenlijk dat Ford in Europa zo’n saai k*tmerk is en in de USA van dit soort monsters de markt in zet.
@BananaFlip:

Klopt, de bumpercam schiet niet zo heel erg HD maar wordt t.z.t. geupgrade. Er komt ook lampje om incar goed te belichten. Dus, stay tuned… ;)
@Patrick_Createmedia: Ik stay altijd tuned ;) Wel mooi als die bumpercamera’s een hogere kwaliteit leveren want het ziet er wel heel erg vet uit.
vette bak het enige wat mij heel erg tegen stond in het filmpje is de muziek. WHY we zijn toch autoliefhebbers??? where is the sound of the engine??? muziek weg meer autogeluid en het filmpje is klaar e voila.
Kwaliteit van de filmpjes gaat vooruit! ga zo door mannen!
Grappig hoe de meningen over het filmpje erg verschillend overkomen. Ik denk dat het zo zit: Het filmwerk en de creativiteit zitten absoluut goed, alleen de beeldkwaliteit laat af en toe behoorlijk te wensen over. Positieve mensen letten op het eerste, negatieve mensen op het tweede. Hè bah, volgens mijn eigen redenatie ben ik negatief ingesteld… :?
@Citrofiel:

denk dat je ’t daarmee bij ’t juiste eind heb;) Alhoewel ik zelf geen uitspraak zou willen doen over negatief of positief ingesteld.. Patrick heeft echter aangegeven te gaan werken aan de beeldkwaliteit, als hij verder blijft vernieuwen zie ik ’t helemaal goedkomen:)

@Patrick
Keep up the good work!
He Wouter, er zit een wuppie op je jas!
Prachtige bak! Zou hem zeker willen!!
lekker filmpje jongens! ga zo door en is die andere die die Phaeton toen getest heeft pleite of komt ie nog een voor de camera of achter de camera terug?
maar goed filmpje dus. ik kan je af en toe niet heel erg goed zien,wouter, wat opzich niet erg is maar vroeger was het toch iets scherper beeld.
Moet ik het dan maar zeggen?

Wat een lelijk lomp ding. Kijk mij ik heb strepen om mn raceheid te bevestigen, maar tegelijkertijd heb ik gewoon bladveren, weeg ik 1800 kg en ben bijna 5 meter lang. Kijk mij ik heet Shelby daar waar dat vroeger nog een naam was om rekening mee te houden is het nu een marketing item waarbij zelfs de logo’s van plastic zijn. En daarnaast hoe sterk moet je compensatiedrang wel niet zijn om hierin te rijden.

Maar he waar maken we ons druk om, hij is hier toch niet te koop.

OT: Goed filmpje.
@JPM:
noem mij een andere sportwagen met meer dan 500 PK voor 50.000euro niet dat ik er mij ooit een zou kopen maar het is wel the best deal
en de 2010 Mustang heeft echt geen bladveren, zelfs mijn 69er heeft dit niet (bij goedkopere Musang modellen in de 60s was dit wel het geval I know)
@six-trey: voor zover ik weet is de vorige generatie SVT Cobra de enige Mustang ooit met onafhankelijke ophanging achter.

De constructie die Ford gebruikt heeft is archaisch, maar het is wel goedkoper en lichter. Goed afgesteld is het niet slechter dan modernere technieken, maar het is een tikkie ongerafineerd.

Maar met het geld dat je gezien de pk-concurrentie-klasse bespaart kun je je ‘Stang rustig langs een onderstel specialist sturen en daarna naar de interieurboer. Dan ben je waarschijnlijk nog steeds goedkoper uit en heb je de slechte punten weggewerkt.
@JPM: Jij vindt zeker ook dat een Chevy Corvette inferieur is vanwege het bladveersysteem, terwijl je geen snars van de techniek snapt?
^ Met als fijne bijkomstigheid dat je de auto helemaal naar wens kunt aanpassen.
@ Thomaz, Klopt denk ik wel. Hij stond in ieder geval bij Ton Roks voor de deur ;)
@JPM en mijzelf: De mustang heeft geeen bladveren alleen een starre achteras (ik zat zelfs fout door alle mensen die het steeds over bladveren hebben).
@JPM:Gelukkig dat jou smaak anders is, want ik vond jou toch al een vreemde vogel en anti USA met een vreemde denkwijze.
Maakt voor mij alleen maar duidelijk dat wij gelukkig niet op één lijn zitten. Hater.

Hou jij het dan maar gewoon bij een golf ed met 4 uitlaten en 5 hoofdsteunen een tribal op de achterruit, 190 pk ,3 meter lang waar je ik net in zou passen (194cm)maar wel met onafhankelijke wielophanging,die met wat opties duurder is dan deze Shelby ! idd moeilijke keus Shelby vs golf.
Compensatiedrang: Ja TER compensatie van al die grijze eenheidsworstmeuk hier op de weg.Gelukkig ?? is het embleem van golf ed wel van massief platina ??
Hij is hier toch niet te koop: Duss?? Ja, mensen die geen lef hebben (zoals jij)en bang zijn om hun garantie niet te kunnen krijgen kunnen altijd langs bij hun eigen vertrouwde vw dealer om de hoek en hun jetta daar ophalen met alle veilige garanties erbij. pffff dumbass.

Veel plezier met je nieuwe golf en let op de nieuwste Jantje Smit spijkerbroeken zijn nu in de aanbieding !
@Rob USA: Ja joh, ga even lekker persoonlijk in op JPM…
Verder: de looks doen me echt niet veel. Maar vanwege zijn prijs kan ik hem moeilijk met iets anders van hier vergelijken. Maar neem even een tweedehands 911. Die is een miljoen keer mooier, maar heeft wel iets minder vermogen. Als deze Shelby Mustang hier echt tegen de € 80.000 komt, zou ik echt tweedehands iets leuks gaan halen!
@Ferdinand1: Mooier? Die uitgemolken wagentjes met-de-motor-op-de-verkeerde-plek? Mooier? RLY?

Op looks: Stang > 911 any day.
@ JST987
weet je nog zulke sites waar ze geimporteerde autos redelijk goedkoop verkopen. Want als ik die camaro ss daar zie staan voor 40k, dan begin ik te kwijlen

OT: vette bak, maar toch vind ik het uiterlijk van de camaro mooier
Tja, ik vind het een beetje ver gaan om te zeggen veel value for money – wel veel pk’s for your money, dat klopt.

Maar het is een echte USA car. Geen subtiliteit qua design, wegligging en power(handling). Je moet er van houden natuurlijk.

Persoonlijke mening – Bolide voor “fout” volk zoals pooiers e.d. althans hier in Europa. Wel al een stuk beter dan veel andere USA cars uit het verleden.
Just my opinion people, take it easy ;)
hij ziet er ook wel super mooi uit! en die 540pk maakt het helemaal af!
Er rijdt er ook een in Groningen
Indrukwekkende auto
Vet geluid, dikke spoilers, witte strepen, the works
Best vet, eigenlijk, zeker voor een Amerikaan
Leuk gedaan Patrick !! Nice work..
@Euporhic77:Moet de eerste pooier nog tegen komen in een Shelby. Ze rijden deze tijd meer in bmw en mb (welcome to the new world), in de jaren 70 reden ze nog wel Amerikaans
Lincoln ed.

@Ferdinand1: Een miljoen is echt veel hoor. Niet echt te vergelijken met een 911 trouwens. Je moet hem meer vergelijken met m3/rs4/c63. En dan springt hij er voor mij echt qua design/historie ver bovenuit.
Jullie zijn veels te snel tevreden met de kwaliteit filmpjes.
Ik zelf vind het nog steeds zwaar onder de maat.
HD? maak je mij niet wijs. Het was al eens beter maar het word steeds minder.
Het lijkt wel of het opgenomen is met een camera met 30fps max. aangezien het niet vloeiend. Ook is het beeld heel blurry alsof de focus niet werkt of het niet kan bijhouden.
Dit is geen onzin maar ik heb ongeveer de zelfde kwaliteit met mijn 12mp fototoestel/camera van 220euro
Ik denk dat het tijd word voor een nieuwe camera.
Weet niet of jullie budget groot genoeg is of dat alles opgaat aan koffie, bier en benzine. anders is een donate button misschien wel een goed idee :lol:
Absolute droomauto, voor als je in de VS woont. :P
Hier is ie dat nog steeds, maar door alle belastingen komt er zo veel bij kijken dat er ook andere auto’s in beeld komen. :)
Wat nog bruter is, is een mustang eleanor. Er staat er nog 1 op autotrader.. Die is pas helemaal bruut!
http://www.autotrader.nl/auto/kopen/Ford+Usa/Mustang/2A5M4/algemeen.htm?sortering=DEFAULT&merken=Ford+USA&modellen=Mustang&paginaNummer=2&total=63&pos=27
@mc, bruut.. tot je die rolbeugel ziet. Oef.
@Rob USA – Je kan gelijk hebben hoor, ik denk dat de succesvolle pooiers idd. Europeans rijden, maar je hebt nog altijd de wannabe pimps he ;)

Maar goed zoals al gezegd veel pk’s voor je geld, maar mij zou je deze wagen niet kunnen aansmeren, ik rij zoals velen zullen zeggen liever de saaie Duitse meuk en nog liever Italiaans. Ieder zijn of haar ding.
LOL @ wil je een SLR met een handbak, koop een GT500
Leuk filmpje verder, maar als ik een musclecar zou mogen kiezen zou ik voor de Challeger SRT-8 gaan.
gewoon een gaaf ding ..

en het allerbelangerijkste .. onleasebaar ..
maar wel unleashable ..
@ lincoln

Wat voel je nou als je Shelby ziet staan op dat ding?
Daar waar Shelby vroeger nek aan nek ging met Ferrari’s beste en een gevreesde tegenstander was, is het tegenwoordig een marketing truc in de vorm van een plastic badge.
@JPM:
plastic met een badge verkopen !!
dan heb je het over Ferrari waarschijnlijk ..
of teminste .. over elke auto fabrikant behalve Lada ..

maar dat Shelby heb ik geen feeling mee ..
zelfs met de Mustang heb ik weinig gevoel ..

tis gewoon knap dat die dingen voor pakweg 30.000 dollar de fabriek uit kunnen rollen ..
@JPM:
o,ja .. FoMoCo doet me dan weer wel iets ..
da,s gewoon een gaaf bedrijf met producten die mij aanstaan ..
dus daar “voel” ik me een soort van verbonden mee ..

voor de rest ben ik minder amerikanofiel als mijn nick-name doet vermoeden ..
Hmm mij doet het wel iets namelijk, ik vind het zonde.
Ik vraag me dan af waar het fout ging, het ene merk wordt het meest iconische automerk dat er is en het andere wordt, tja eigenlijk niets.
Als er iemand is waar ik respect voor had was het wel mr Shelby.
En over Ford ben ik het ook met je eens, veruit het ‘beste’ van de grote drie en zelfs daarbuiten doen ze wat mij betreft goed mee.
Alleen dus jammer van deze schreeuwerige patserige klomp plastic. Maar dat is persoonlijk ;)
@JPM:
ach .. Shelby sells ..
ding is idd weinig elegant .. en nogal hufterig ..
een echte Shelby dus ..
is de cirkel weer rond ..

10X liever de Raptor .. (de uberhufter) ..
@JPM:Patserig ?? Om te patsen moet iets toch duur zijn ??
Deze Shelby is dus niet duur (in Amerika waarvoor hij gemaakt is ) en Ford kan er niets aan doen dat de auto(CO2tax) hier zo hoog zijn. De topmodellen van bmw/mb/ferrari enz zijn idd patserig.
En de klomp plastic volgens jou valt heel erg mee omdat ijzer meer weegt als plastic, en deze Shelby weegt veel dusss. Dat ik nou allemaal moet uitleggen aan jou ??
En wat is er mis met de gedachtte van Shelby dat power in de handen van de wat minder bedeelde mensen een veel mooier iets is dan dat van wat Ferrari doet en power alleen voor de aller rijksten voorbehouden is.
@Rob USA:
da,s dan weer knap van Ferrari ..
productie kosten hooguit 50.000 dollar per unit ..

en dan nog wachtlijsten creeeren ..
@lincoln: Ferrari die 50.000 kosten per unit heeft? Dat lijkt me sterk… Alleen die keramische remschijven kosten al een godsvermogen.

Ze zullen er wel een flinke duit winst op maken, dat zeker (ze moeten het F1 team toch ergens van betalen) maar ik geloof niet dat ze voor 50.000 dollar een auto kunnen bouwen.

Beetje jammer van de negatieve reacties richting JPM overigens, iedereen mag toch z’n eigen mening geven? Persoonlijk vind ik het een mooie bak maar zet deze auto naast een Aston Martin en dan is het wel duidelijk welke auto schreeuwerig is. De Mustang heeft gewoon z’n prijs gigantisch mee en dat maakt het een leuk apparaat!
@Jer:
heeft een ZR1 die ook niet en kost die ook nog niet de helft van een ferrari?
@Jer:
welnee man .. @JPM geeft gewoon een beetje tegen-gas ..
en dat maakt autoblog.nl “gezellig” ..
en interpreteert de auto ansich anders dan de fabrikant voor ogen heeft ..
Moet zijn…auto(CO2tax) belastingen…
gaaf
gave film! leuke wagen, mooi gefilm en ge-edit!
@Jer:Negatieve reacties kan je verwachten als je (o.a. zoals JPM) steeds met verkeerde feiten en bepaalde auto’s constant afkeurt alleen al omdat er net als in alle andere auto plastic zit (maar in dit geval niet door een krokodillenleerprintmachine is gehaalt en met wat meer weekmakers is behandelt).
Dus de bekende uitspraken van:
-Hij kan niet door een bocht.
-Het is een klomp plastic.
-Hij heeft bladveren. (wat dus niet waar is)
-Oh wat weinig pk’s uit een 5.4L V8 dat hebben de duitse auto’s veeel beter (die ik nooit en te nimmer zou kunnen betalen)
-Shelby als naam stelt niks meer voor. (al zou deze man een mini tunen zou het nog een legende blijven)
Daar word ik o.a. nogal een beetje ziek van en het getuigd van weinig autokennis/liefde van die reaguurders (zeker hun kennis van alles wat buiten duitsland gebeurt)
Kijk ik zou ook geen GTR kopen maar om hem nou gelijk te degraderen als lelijk en playstation auto hoeft echt niet toch ?

Laaste pluspuntje van deze Shelby : Hij is niet zoals 99 van de 100 auto’s in de windtunnel ontworpen en daarom alleen al uniek door zijn ontwerp. AMEN.

[email protected] Lincoln:Thunderbird al gevonden ?
Goedemorgen,

Ik heb deze auto zien botsen, ik kwam hem in de file tegen en ging naast hem rijden. Nadat ik mijn duim opgestoken had en hij mij een goedkeurend knikje had gegeven bleek het verkeer voor hem ondertussen stil te staan. Gevolg: De mustang kuste sierlijk de kont van zijn voorganger. Ik moest helaas doorrijden dus heb de schade niet in kunnen schatten. Dat leek mij mee te vallen maar weerhield mij er niet van een kleine lach op mijn gezicht te toveren. Vond het wel ietwat lullig aangezien ik de indirecte aanleiding was!
Was dit toevallig op de Posbank in Arnhem?
@Mozes

o.a.
@Stefan 14-4-2010 10.36

Hij reed net weer op de amsteldijk, helemaal in orde dus denk dat je een andere gezien hebt…
Ik heb in deze auto gereden.
Há! Beat that.
@Rob USA: @JPM verwijten anti-USA te zijn terwijl jij net zo (of niet erger) Anti-Duits bent..

Beetje goedkoop..

OT: Leuke auto om mee te spelen met nu eindelijk een frisse look.. Maar meer ook niet. Qua verfijning, materiaalkeuze en afwerking kan deze simpelweg niet op tegen z’n Duitse tegenhangers. By far!

Desalniettemin is een coole muscle!
@Rob USA: Oh, and by the way: Leer er mee leven dat lang niet iedereen zoiets leuk, interessant of gaaf vindt..

En om @JPM als zijnde een “petje” weg te zetten getuigt ook een beetje van onvolwassenheid.. En een Golf met 4 uilaten, 5 hoofdsteunen en weet ik veel wat zal ongetwijfeld beter een bocht om gaan dan een vergelijkbare Dodge of Daewoo.. Of moet ik Chevrolet zeggen? :lol:

Ik vind je bijzonder arrogant overkomen.

(Het zal wel niks te maken hebben vanwege het feit dat je nu in the States woont?)
Entwicklung88
De nieuwe generatie ziet er goed uit moet ik zeggen! Filmpje is ook weer heerlijk om naar te kijken, goed werk heren.
Voor de Amerikaanse prijs is het ontzettend goeie deal, maar die auto past hier gewoon niet. Alleen met het verbruik van zo’n ding. Vind ik dan.

Wat is nou de invloed van Shelby op deze auto? Ze gebruiken naar mijn mening de naam die Shelby heeft opgebouwd, daar heeft JPM zeker gelijk in.
@Entwicklung88:
tja .. dat verbruik he ..

hoeveel minder zou die trouwens verbruiken dan een gemiddelde porsche ??
@Benz:Om te beginnen is het iets tussen JPM en mij.
Ik vind hem gewoon irritant door vorige comments en vind ook dat hij geen echte autoliefhebber is door o.a.de gebruikte woorden en ideeen van hem om steeds USA cars af te zeiken.
Ik ben idd geen fan van duitse meuk maar waarder zeker de techniek (als die het wel blijft doen,ik zal geen vben noemen.Wat heb je nl. aan al die hoogstaande techniek als deze niet werkt of vaak kapot gaat) en afwerking en ik kan zelfs een hoop (top)modellen waarderen. Bijna alles met een V8/V12 bv. Maar ik haat al die simpele/massa uitvoeringen van de de 1/3/5/X3,5/A/B/C/E/CLK/SLK/R/G en dan vooral die met een 1.6/1.8/2.0 liter motor en diesels (nog steeds met rookpluimen en tractorgeluid dus)waar hier dus 99% mee rondrijden. Meeste Audi’s vind ik wel OK by the way,maar dat zal ook vaak met zijn berijders te maken hebben ivm de andere 2.

En hoe kan je deze Shelby “haten” met zijn dikke en snelle V8 met die sound/historie en de gegarandeerde exclusiviteit (in NL)en dat voor dat geld en met een ontwerp die is niet in de windtunnel is ontworpen??Je kan hierdoor alleen maar RESPECT hebben voor deze bolide,klaar! De looks/afwerking/verfijning die zullen idd altijd persoonlijk smaak blijven,maar dat begrijp ik . Dan ben je voor mij geen auto liefhebber en zal je het nooit begrijpen !
@Etwicklung88: Hallo auto’s aan de man brengen is marketing.
MAAR deze man/legende zal nog honderd jaar na zijn dood geliefd/geprezen worden door wat hij allemaal bereikt/gemaakt heeft.
En al heeft hij bij het ontwerpen van deze auto maar alleen de koffie gebracht zelfs dan was dat al genoeg,zijn aanwezigheid doet al mensen hoger presteren.
ik vind de oude eleanor toch mooier en die klinkt ook beter
@Rob USA: Ergens heb je punt.. Over het algemeen kan ik klassieke muscles wel waarderen (Challenger, Cuda and so on) Echter: Auto’s als de Avenger, Viper, PT Cruiser, Caliber, Nitro en dergelijken blijven in mijn ogen het toppunt van wansmaak en slechte afwerking. Probeer maar eens op een fatsoenlijke wijze een snelle bocht te nemen met bijv. de Nitro. Qua verschijning en uitstraling een dikke +, qua rijcomfort, afwerking en directheid een dikke -..

Maargoed, ook auto’s van het merk BMW of Merc kennen zo haar zwaktes en tekortkomingen.

Ohja, het ging hier over de Shelby.. Bruut bakbeest en zeker weten value for money. Echter: Ik zou de klassieke versie prefereren maar met dit ding is ook veel lol te beleven denk ik.
@Benz: Fijn dat we het na een beetje uitleg toch weer eens zijn. :)
Dus hou in de gaten dat ik niet anti duits ben, hoe zou je een CL/CLS/SL/SLR kunnen haten ? :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).