Meerijden in een F1 bolide

Auteur: , 62 Reacties

Voor 5 ruggen weet je alles, als je tenminste fit genoeg bent.

Voor 4.950,00 exclusief de BTW mag je namelijk meerijden in een Minardi F1X2, maar wel alleen als je door de medische keuring komt. De Minardi F1X2 is speciaal aangepast en ontworpen om een passagier mee te nemen. Alles is conform F1 specificaties, maar het extra gewicht van de passagier betekent natuurlijk wel dat er iets aan snelheid ingeboet wordt.

Meerijden met de Minardi F1X2 kan tijdens de Superleague Formula Grand Prix Assen, van 14 – 16 mei 2010, waar tijdens de showprogramma de Minardi de baan op gaat. Kan je daarna meteen kijken of de SuperLeague Formula met onder andere Robert Doornbos een beetje de moeite waard is.62 reacties

Toch leuk dat ze mensen deze gelegenheid geven, al kost het wel een hoop.
Vind het nogal duur als ik heel eerlijk ben!!
Doe het dan voor E500,- ofzo!

Denk dat niet al te veel mensen hier op happen, aangezien de Nederlander vrij nuchter is…
Vind het nogal prijzig!
@ Wouter

‘de showprogramma’???, UGHUM..maak er maar ‘het’ van!!!

:)
Best prijzig voor een veredelde achtbaan rit, want meer is is het nauurlijk niet. Ik vraag me af wie er zo gek is om daar 5000 europese roepi voor neer te leggen.
En voor hoelang dan?
Best wel veel geld voor een ritje assen terwijl het enige wat je ziet de hoofdsteun van de coureur is.
En ik die dacht dat de ritjes op de Sinksenfoor (kermis van Antwerpen) duur waren.
de showprogramma??
Prijzig is het zeker, maar wat een ervaring. Als je F1 fan bent en je hebt aardig wat geld te besteden, dan is dit zeer aantrekkelijk. Als ze het goedkoper zouden maken dan zou de vraag het geringe aanbod overtreffen. Voor hen is dit gewoon een reële prijs. Het wordt gekocht en de tijd is gevuld, meer hebben ze niet nodig.
Geef mij dan maar een ritje met bv:Koenigsegg CCXR afgesteld op TT-assen, daar heb je in mijn ogen veel meer aan dan achter in een mislukte F1 bolide op een hoofdsteun te kijken en ondertussen willekeurig heen en weer geslingerd te worden.
Duur???? heeft iemand er al eens bij na gedacht hoeveel het wel niet kost om een formule 1 wagen op de baan te zetten en te houden. Het budget van het Toyota-f1 team (welke al jaren het meeste geld uitgeven) is meestal zo rond de 500 miljoen euro per jaar. Er vanuit gaande dat een team 2 wagens heeft en 19 races moet rijden, komt dat neer op een totaal bedrag van 13 miljoen per auto per raceweekend (van 3 dagen)

dus hoezo duur!!!!
ok, hier zullen niet zoveel technici om de wagen heen lopen dan bij een race, en deze wagen zal sowieso al wat goedkoper zijn… Maar 5.000 euro is toch niet duur als je weet dat een race voor 1 team 26 miljoen kost. ik kan het ook niet betalen, maar duur is het niet
Op een Kawasaki Jetscooter (of Bombardier) beleef je absoluut meer kick,vooral in de bochten:100,– E voor een uur op Ibiza, met uitzicht strakke bikini’s in plaats van (mannelijke) F1-nerds. Alternatief: Kawa ZZ-R 1400 cc, kan geen enkel F1 tegenop. Eigenlijk is autorijden primitief en quite boring: je zit maar eindeloos te zitten.
@f348koenig:

Wat doe jij dan op autoblog?

Zo’n F1 zit in 5-6 seconden op de 200… Hoe wil jij dat doen op je ZZ-R 14 lompe butmotor die niet de hoek omgaat?
Die 3-4 G wil ik je ook nog wel eens een keer zien trekken in een bocht of tijdens het remmen…
@f348koenig:

Ik snap je punt. Het is echter niet te vergelijken.
Zelf ooit met zo’n apparaat 130km/u op vlak water meegemaakt. Dat leek 10keer harder te gaan dan 290+(niet met eigen voertuig) op de autobahn.

Het heeft echter weinig met F1 van doen. Daar komt zo veel meer bij kijken. Vergelijkbare kicks moet je ergens anders zoeken. Een bobslee of straaljager kan zelfs hogere G krachten leveren. Die hebben echter niet zulke zieke remmen. ;)
Meerijden in een formule 1 auto is altijd 1 van mijn grootste dromen geweest, maar ik dacht dat dat net zo bereikbaar was als een retourtje maan, ik schrok er zelfs van dat het zo goedkoop was. We praten hier wel over de absolute wereldtop van de autoindustrie, er zijn geen mensen of auto’s te vinden die sneller over een circuit gaan den een foremule 1 auto
No way dat er een grotere kick bestaat, dan weet je niet waar je over praat en heb je er geen verstand van ik denk dat jij in de bochten met je mooie kawasaki jetscooter geen 10g kunt genereren of van 200 naar 0 in 20 meter stil staat. als een normaal ongetraind mens in een formule 1 auto gaat zitten en de coureur geeft flink gas zal deze normale mens zeer waarschijnlijk buiten bewustzijn raken
@Nico:

De cijfers die jij noemt geven aan dat jij er ook geen verstand van hebt… 10G in een F1 in de bochten :-S
@Nico: geen grotere kick?

Genoeg. Veel groter.
Wat een werkelijk belachelijke prijzen zeg… :?

Voor een fractie van dat bedrag kun je in Frankrijk zelf achter het stuur van een oud-F1 auto kruipen, inclusief een hele dag begeleiding en oefening in een F3 auto. Je hebt dan zelfs de keuze tussen een auto met semi-automaat (flippers) of voor de puristen een dog-clutch handbak. In beide gevallen is de motor een Cosworth 3.5L V8 met 650pk.

Meer info hier: http://www.drive-a-formula-1.com/drive-a-formula-1.html
Prijzen vind je hier: http://www.agsformule1.com/download/brochure-gb-indv.pdf
Je ziet niet eens iets achterin..
dan koop je toch een Bongo van 300euro en rij je zelf met een Formule 3, of zie ik dat verkeerd?
het is natuurlijk een pak minder heftig, maar je zit wel zelf achter het stuur…
Dit is gewoon gemarteld worden voor een prijs, in een F1-auto kan je enkel rijden, niet meerijden.
@vla:

Een beetje sjieke SM club op wielen dus..
Iets voor de rosse buurten. :lol:
@RenesisHP: Je bedoeld: http://www.boccaccio.nl/
een soort van wintersport ..

als je het van je baas MOEST doen zou je em voor het gerecht slepen ..
WTF! Wat een geld. Voor 500 ballen had ik me zeker ingeschreven! Chance of a lifetime..
@f348koenig: nee op een motor zit je niet… Verder ben ben ik het wel eens met het bikini’s vs nerd uitzicht.
@Nico,

500 miljoen? Ferrari was de grootste wat betreft uitgave, en die bleef in 2008 steken op 480 miljoen.
En dan je 10G verhaal.

Je complete reactie is gewoon lachwekkend
Ik pas niet eens in dat ding. Heb je wel eens een guard / centre/ DT in een race overal gehesen zien worden? Kan je vertellen, past niet. en dan nog in zo’n sardine blikkie.. Gaat ‘m niet worden. en ik vind het niet erg. Ga voor 5000 euro wel naar een tropisch eiland.
@HDM, op een kawa zzr hang je langszij, voor zitten is er geen tijd. In een auto zit je, met je armen vooruit: redelijk proleet dus. Echt, autorijden is supersaai, tenzij een Ferrari of QP met een heftig exhaust noise.
@Nico:
van 200 naar 0 in 20 meter??
Rare praat…

Maar een motor die sneller door bochten kan dan een F1-auto moet nog uitgevonden worden!
Sterker nog, kom maar met je ZZR, doen we effe een klaverblad, wedden dat je mijn Astra niet bijhoudt….?
@edzo:

Wij halen aardig belachelijke G krachten in bochten voor een betaalbare sportauto.
Toch zijn wij wel eens door een motor voorbij gestoken terwijl onze grens toch aardig in zicht was. :?
Dit is uitzonderlijk zeldzaam. Toch heb je motorrijders die met full slicks en raceonderstel de weg op gaan.
Die kunnen wel belachelijk hard door bochten.
Laat nou ff weten jongens, wanneer één of meerdere van jullie hebben meegereden!

Groetjes Quivis
Moet overigens wel aangeven dat het een relatief lichte buikschuiver was. Geen loeizware kruisraket die eigenlijk vooral rechtdoor wil.
@RenesisHP:
Geloof je op je woord, uitzondering bevestigt de regel.
Maar feit is dat bochtsnelheid vooral een kwestie van grip is en daarvan heb je nu eenmaal meer met 4 bandjes…
Is natuurlijk al talloze malen getest, zie youtube enz
In de bochten worden de motoren doodleuk buitenlangs ingehaald….
@edzo:

Volledig eens. Laten we dat voorop stellen.
Is geen speld tussenin te brengen.
Kwestie van materialen die je gebruikt. Dan vlieg je die motor weer voorbij.
Wij rijden met Bridgestone Potenza RE050A. Dat is een sportieve straatband. Met Toyo R888 gaat het al weer een stukje harder. ;)
@edzo: een nog veel groter verschil is het remmen…. in vergelijking met een F1 auto is elke motorfiets (ja zelfs een GP-fiets) compleet kansloos…. een F1 auto remt van 300 naar 0 in ongeveer 4seconden…. los van het feit dat je dan allang door je pak heen aan het slijten bent (liggend op het asfalt)… wordt je dus genadeloos voorbij gereden bij ieder rempunt EN ligt de bochtsnelheid VEEL hoger bij F1 auto’s dan bij welke motorfiets dan ook. Mensen die roepen dat een motor een kans maakt snappen NIETS van F1!

Thrills? JA je bent misschien schijtbang als je hard gaat op een motor, maar toch zal de F1 meer adrenaline opleveren.
@w0o0dy:

Motor vs F1 is geen partij. Vooral motorcoureurs die F1 mochten proeven waren zwaar onder de indruk van de remmen en downforce.
RenaultF2000 mogen proberen. Redelijk sensationeel. M’n F348koenig op autobahn 280 gedaan: niet leuk, je zit maar en alles vliegt langs je voorbij. Geluid is wel awesome. In Thailand Kawa 1400 gehuurd: pure addrenaline en dopamine. Conclusie: autorijden is een saaie inactiviteit van A naar B. Je zou eens een camera op je zelf moeten zetten tijdens de ritten: oervervelend beeldmateriaal.
Nu even een realistisch punt. Ik heb het nooit meegemaakt, dus weten doe ik het niet.
Het lijkt mij echter een verschrikkelijk dure manier om je maaginhoud te lozen. Je ziet geen flikker maar je maag vliegt wel door die wagen heen..
Niks voor mij. Ik ging na het katapulten al zwaar over mijn nek.
Als ik het kon missen, ging ik 2 keer :)
@edzo:

Ik weet niet meer waar het filmpje is. Internet is ook een beetje aan de trage kant vandaag..
Dat was een filmpje op een bochtig weggetje met een caterham en zo’n enduro achtige motor. Dat scheelde toch veel minder dan je zou verwachten.
Dan praten we over motoren die echt op krappe bochten worden gebouwd. Buell heeft ook van die fijne streetfighters met korte wielbasis en laag zwaartepunt.
Dan heb je een knappe auto nodig om zoiets bij te houden.
Zo’n caterham wil echt wel in bochten. :)

@toyotaprius:

Zoiets ja. :D
@RenesisHP:
Moet je effe zoeken op bike vs car.
Topgear en Fifth Gear hebben talloze tests gedaan.
Natuurlijk niet helemaal objectief, die autoprogramma’s ;)
@edzo:

Internet=>traag=>uitzonderlijk ongeduldig=>laat maar.. ;)

Het lijkt mij niet verstandig om contactlenzen te dragen in een F1 auto. :?
@Ferdinand1:

Dank u. ;)
@RenesisHP: Alstu! Alleen wordt je pc nu nog trager…
@Ferdinand1:

Ik ben maar gestopt met laden.. :(
Had ze gelukkig al eens gezien. ;)
@RenesisHP: LOL! :mrgreen: Ja zoiets ja.. :P
En hier een filmpje tegen nog een bochtenridder!
http://www.youtube.com/watch?v=Man0X0bf8vk&feature=fvw
Voor dit soort gelegenheden moet je nooit in Nederland zijn, aangezien de Nederlander alles als een melkkoe ziet, voorbeeld: een uurtje helikoptervliegen in Nederland 300 euro inc. BTW, een uurtje helikoptervliegen in Amerika 100 dollar inc. BTW. Voor iedereen die het leuk vindt om aan dit soort gelegenheden te participeren m.b.t. autorijden etc.. zou ik het proberen in Engeland (voor 50 euro heb je al een retour voor een dag).
Alleen jammer dat je geen kut ziet :P
Als ik zat geld had zou ik het doen… MAAR, hoe lang is het ritje? Want voor één rondje pas ik hoor;)
Zou het zeker doen als ik voorin mag zitten! Wel een droom die uitkomt hoor mannen!
Wel eens leuk dit, maar wel stevig aan de prijs…
Ik zou dat geld wel voor andere dingen kunnen gebruiken hoor…
Youtube staat vol met filmpjes van een F1-auto versus een motor en de F1-auto wint op een circuit altijd…..
Los daarvan: 5000 euro is een stevige prijs maar wel een unieke ervaring want hoeveel mensen kunnen sowieso op deze aarde zeggen dat ze in een F1 auto hebben gereden of meegereden? Als je het geld er voor over hebt: doen!
Als ik 5000,- had dan zou ik op zijn minst zelf willen kunnen rijden. Ik ben er van overtuigd dat je van dat bedrag elke willekeurige supercar (en als je maar goed genoeg zoekt ook vast wel een wat oudere F1 auto) moet kunnen huren voor een paar uur.
@f348koenig

Gozer, een F1 auto is wel even iets anders dan dat wat jij op noemt. Tijdens een race is de gemiddelde hartslag van een coureur 160-170. Op marathon lopen heeft geen enkele andere sport langdurig zo een hoge hartslag, ook de MotoGP niet. Hieruit kan je al zien dat racen in een F1 auto geen inactieve bezigheid is.
ee f1 wagen is dus sneller dan een moto ook rechtdoor einde dicusie
ook zo lekkere actuele website

http://www.minardif1x2.com/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).