Chrysler en NASA gaan samenwerken aan technologie

Auteur: , 15 Reacties

Chrysler, de kleinste van de "Big Three" autobouwers in de VS, gaat samenwerken met ruimtevaartorganisatie NASA. De twee hebben een formeel partnership aangekondigd dat tenminste drie jaar duurt. Met gecombineerde krachten zal onder andere gewerkt worden aan de ontwikkeling van nieuwe materialen, robot- en radartechnologie, accusystemen en andere media om energie op te slaan.

Chrysler plukt ondertussen al de vruchten van de samenwerking. Samen met NASA werden de sensoren voor de navigatiesystemen verbeterend, maar je vraagt je dan meteen af wat de winst is voor NASA. Want wat kunnen de dames en heren die over de maan lopen en voertuigen naar Mars sturen, leren van een autobouwer als Chrysler?

Toch hebben de twee samen al een langere geschiedenis. In 1961 bouwde Chrysler de Redston rockets voor het Mercury project, waarmee de eerste Amerikaan in een baan om de aarde werd gebracht. Daarnaast heeft Chrysler de boosters gebouwd voor de eerste twee Apollo ruimteschepen, waarmee ook de eerste (voor de Apollo) bemande ruimtevlucht werd gemaakt.15 reacties

Dus binnen 3 jaar de Fiat Space Voyager 500 bij de nederlandse dealers :lol:
Nu is de vraag op zich nog steeds niet beantwoord.. Wat gaat Chrysler op korte termijn doen voor NASA?
Het zal wel een politiek interessant spelletje zijn aangezien ze Chrysler nu meer kunnen subsidieren dan dat ze toegeven. De US zal er alles aan doen hun automerken levend te houden, ook tenkoste van andere merken (lees: Toyota en Lexus)
@John: NASA staat op het moment enorm onder druk. Subsidies worden ingetrokken en er wordt flink gesneden in het ruimtevaart programma. Door nu samen te gaan werken met een autofabrikant stelt NASA min of meer zijn toekomst veilig.
moet mediums niet media zijn?? -edit: yep-

ontopic:

Goed dat ze dit soort dingen doen, kan tot nieuwe innovaties leiden.
alfa mannetje
Dennis , je ontwijkt bewust de term Fiat ? Geeft niet , valt alleen zo op , immers Chrysler heeft niets meer te vertellen zonden Marchionne…..vandaar.
@alfa mannetje: hahaha, maak je je daar echt zorgen over?
Zullen we het merk “Chrysler” anders gewoon opdoeken? Dan geven we alle auto’s de naam van Sergio Marchionne, zodat we Hem nooit meer vergeten… OMG…
Zo worden de subsidies aan NASA via de achterdeur naar Chrysler geloosd. Overigens staat NASA bekend als een zeer ambtelijke organisatie, dus of het werkelijk wat oplevert is de vraag. In ieder geval zal er een hoop worden vergaderd en zullen mooie rapporten worden geschreven.
alfa mannetje
Hee Audiblogger , je reageert toch !Leuk .. Geen zorgen van mij hoor op een ”liefhebbers blog” die enkel min. 400 pk lust…..
Dan de inhoud : De HEER Marchionne heeft er tot nu toe voor gezorgd een betere en voor jullie vooral belangrijk betrouwbaardere auto te maken dan die in de VAG groep .
Chrysler opdoeken is aan een amerikaan vragen DAF op te doeken , ergo waar gaat het over .
Zullen we derhalve de toekomst even afwachten wie wat opdoekt ? Min 6 miljoen autos is het credo……
De twee hebben een formeel partnership aangekondigd dat tenminste drie jaar duurt.

Verder niet zulk bijzonder nieuws
De samenwerking had beter kunnen inhouden dat de NASA zoveel mogelijk Chryslers de ruimte in stuurt… Zijn wij daar ook weer vanaf.
Chrysler en NASA samen? Dat wordt een knaller. Eerste vruchten: nieuwe Dodge Challenger?

http://a.abcnews.com/images/Technology/nasa_challenger_exp_ssh.jpg
Zolang NASA dan niks afkijkt van Chrysler en Chrysel eens eindelijk aandacht gaat besteden aan dingen als: kwaliteit, afwerking en details….is het alleen maar goed.
een Chrysler met een gloed-nieuwe moter, Warpsnelheid.
:)
beam me up scotty
Hmmm beetje een rare samenwerking als je het mij vraagt….
Ik denk dat Chrysler hier veel meer voordeel uit zal halen dan de Nasa..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).