JAC IV Concept: compacte Italiaans ontworpen hybride tweezitter uit China

Auteur: , 18 Reacties

Boeiend? Hmmnee, niet heel erg, maar toch is de kans niet gering dat wij straks in dit soort auto's rondrijden. China is momenteel al de grootste autobouwer ter wereld. Daarbij wil heel de wereld wil straks alleen nog maar hybride en elektrisch rijden en als het even kan tevens praktisch compact. Tel die gegevens bij elkaar op en het zou zomaar kunnen zijn dat we hier naar een voorbeeld kijken van één van onze toekomstige auto's.

De Chinese autobouwers produceren momenteel nog het grootste deel voor de lokale markt, maar de Chinezen doen heel erg hun best om in het buitenland meer voet aan de grond krijgen. De munt Yuan wordt kunstmatig laag gehouden, waardoor China een groot exportvoordeel heeft. Daarnaast zijn de lonen in China vergeleken met het westen verwaarloosbaar, dus China kan naar onze maatstaven heel goedkoop auto’s bouwen. Nu enkel nog even de kwaliteit en het design verbeteren en China is niet meer te houden.

Op de Beijing Motor Show die eind deze maand van start gaat, zal de Chinese autobouwer JAC deze hybride tweezitter presenteren. Het concept is ontworpen in de Italiaanse designstudio van JAC. Details ontbreken nog, maar de beelden doen als eerste denken aan een Toyota iQ, maar de auto heeft meer gemeen met een Smart Fortwo, aangezien er slechts twee zitplaatsen te verdelen zijn.

De Italiaanse designstudio heeft het concept een behoorlijk Japans uiterlijk gegeven en dat is voor een Chinees zeker een compliment.

JAC IV Concept

JAC IV Concept18 reacties

Tja, zie me er zelf niet zo snel in rijden.

Moet zeggen voor een auto in dat segment het qua design nog niet eens zo verkeerd uit ziet.
@girls_VS_cars: lol @ de startknop op de voorkant =p
Had hem al gezien op CCT een paar dagen geleden. Leuk ding. Moet qua looks zeker niet onderdoen voor een iQ. Vind het zelfs mooier.
en als iemand op een hellinkje bij het stoplicht de auto wat te ver laat terugrollen moet je uitstappen om hem weer aan te zetten?
ik bedoel Jurrian*
geen slecht model spijtig dat je naar buiten moet lopen om hem aan en uit te zetten.
mooie auto voor promotie activiteiten lijk mij zo
Haha,

jullie zijn weer scherp
Super gaaf!!!!
Dat is wel innovatie van de Chinezen, die aan/uit-knop op de voorkant!
wat zitten de NL-ers weer te schreeuwen hier? Zelf niks maken en de rest afzeiken…of een fiets maken natuurlijk.
Of heel klein, of heel groot?

OT: ik wil best electrisch rijden, als mijn buren het maar betalen…
Voor een Chinese auto ziet dit er goed uit! Behalve van de zijkant… Dan is het gewoon een te kort opgefrommeld mormel… Helaas!
100x beter dan een IQ/Smart.
Waarom die aan-uit knop aan de voorkant?!
Geef mij deze maar de Aston/toyota Cygnet en dan in deze kleuren: bloedmooi!
http://www.toyotaiq.nl/aston-martin-cygnet-in-alle-kleuren
Vooral van de zijkant en achterkant oogt het lekker! :)
Maar het blijft een te klein ding, net als de IQ oogt dat gewoon niet lekker.
Ziet er op zich nog redelijk goed uit… tot je hem van de zijkant bekijkt en toch eigenlijk ziet dat ie veel te klein is en er iets niet aan klopt..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).