Gumball-organisator rijdt dit jaar een Spyker LM85

Auteur: , 70 Reacties

Dit jaar komt 'ie weer naar Amsterdam: de Gumball 3000. Reden genoeg voor Maximillion Cooper om zijn Jaguar XJ220S na drie jaar trouwe Gumball-dienst in te ruilen voor een Hollands Spyker.

Het jaarlijkse rallyfeestje barst op 1 mei weer los. De start is in Londen, de finishlijn ligt in New York. Tussendoor doen ze nog een aantal verschillende landen aan (overzicht). Gisteren maakte Maximillion bekend dat hij een 405 pk sterke C8 Laviolette SWB LM85 gaat besturen tijdens de rally.

Ook dit jaar rijden er -net als andere jaren– weer genoeg bekende namen en andere puissant rijke figuren mee. Dat levert vaak leuke plaatjes op. Verwacht dus opnieuw weer het nodige beeldmateriaal als ze onze hoofdstad aandoen. (via Quote)

Foto: Willem Rodenburg70 reacties

waar start ie nu? In A’dam of Londen?
Inderdaad een beetje vaag eerst start hij in Amsterdam en daarna in Londen?
zo een mooien auto voor al de kleur :)
Ja, volgens ’t artikel start hij idd op 2 plekken, niet zo logisch:P Verder wel vet, altijd mooie spots!
Ik wil t ook wel eens weten, als ie in A’dam start ben ik zekers
Correctie: start is in Londen, daarna komt de Gumball-karavaan naar Amsterdam.
past goed bij de sfeer van het evenement. En goede marketing voor Spyker!
Ik hoop in Londen… die gasten zijn knettergek… rijkelui die denken dat ze alles kunnen maken omdat ze een dikke auto hebben.

Elk jaar weer ongelukken. Aan de andere kant… laat ze maar door Nederland rijden.. is het direct de laatste keer want de boetes zijn niet mals… zeker niet als je contact af moet tikken.
Zo ze rijden eindelijk in style!
mobility-design
Eerst maar eens zorgen dat al die auto’s en chauffeurs Londen bereiken.
@Twj: denk niet dat die mensen daar van wakker liggen, paar cadeaubonnetjes van de VVV zijn het voor hen…

Ik heb er ook niets mee. Grootste probleem is dat de gewone automobilist er uiteindelijk mee zit als zij omkomen zoals een paar jaar terug.
HDM:
Ja daarom ben ik ook voor de scandinavische manier van beboeten. Mensen naar inkomen boete laten betalen.

Voor iemand die €500 per week verdient is een boete van 200 euro heel erg veel. Maar iemand die €2000 per week verdient is €200 een schijntje.

Om boetes effect te laten hebben (mensen ertoe dwingen niet meer te hard te rijden of gewoon zich aan de regels te houden) moet iedereen evenredig gestraft worden.. en vaste boete bedragen straffen niet evenredig.. die straffen de kapitaalzwakke mensen harder dan de kapitaalkrachtige.
1 mei zijn ze dus in Amsterdam(of 2 mei denk ik, als ze 1 mei beginnen in Londen)? Eens kijken of ik kan regelen dat ik daarheen ga :) Sowieso wel weer eens leuk, een dagje A’dam. Die Spyker zou ik ook graag eens in het echt bezichtigen, ongelooflijk mooie auto.
en wederom zal NL laten zien een zwaar communistisch land te zijn ..
@lincoln:
Een communistisch land? Jonge jonge nu ga ik er eens wat van zeggen ook.. al maanden zie ik jou de meest domme opmerking ooit plaatsen en als iemand er dan wat van zegt ga je lopen miepen.

Leg mij eens uit wat, in jouw ogen, communisme met het handhaven van de regels te maken heeft? Of misschien, voor jou makkelijker, wat communisme met het niet goed vinden van een rally die berucht staat om zijn hardrijdende nietsonziende deelnemers? Nou?

———————————–
Je mag best vinden dat die rally er moet komen en dat de politie uitzonderingen voor dit volk moet maken en dat ze dus maar lekker rond mogen jagen… ok, dat is jouw mening.

Maar ga niet van die verschrikkelijke domme opmerkingen met verwijzingen naar het communisme maken die nergens op slaan.
@Twj:
tuurlijk .. gedogen doen we wel bij volk waar nix te halen valt ..
@lincoln:

Aan je gebrek aan respons maak ik op dat je ook weet dat je enorm domme dingen post. Iig de opmerking met betrekking tot het communisme.
@Twj:
en 200 euro is voor IEDEREEN 200 euro ..

onderbuikje-populisme vs exacte-wetenschap ..
@lincoln:
Ja, maar zoals Twj probeert te zeggen is 200 euro niet voor iedereen evenveel.

De één kan van 200 euro boete twee weken niet eten, de ander kan van 200 euro even geen fles Dom Perignon bestellen. Ofja… kan hij wel want hij heeft nog wel een paar keer 200 euro liggen… catch my drift?

Voor een rijk persoon zijn de huidige boetes lachertjes en dan werkt het bestraffende effect niet.. en dat is wat Twj bedoelt.
@TWJ:
noem het woord “boete” nu eens “belasting” en er gaat een wereld voor je open ..
@lincoln: :lol:
@lincoln: Jaja, “wegmisbruikers” zal vast en zeker de primeur hebben op TV.. :roll:
@ Twj.

Als je moeite hebt met rondkomen, maar wel op regelmatige basis een boete binnenkrijgt zou je jezelf eens afmoeten vragen wat belangrijker is: vaste lasten betalen of te hard rijden.

Als we even vergeten dat boetes uitgedeeld worden om de kas te vullen, maar ook om daadwerkelijk te boeten voor overtredingen zouden overtreding voor iedereen gelijk moeten zijn. Immers met 50 km.p.u. te hard iemand dood rijden is iemand doodrijden. Of je dat doet met je aftandse ford escort of met een ferrari.
@J.Meloen:

Haha je begrijpt me verkeerd Meloen :P
Ik ben juist iemand die nooit boetes krijgt.. ik post normaal dezelfde comments als jij. En ik heb ook geen moeite met rondkomen… studeer universitair…

Contribueer mij geen stereotypicale eigenschappen die ik juist niet bezit :P

Ik zeg alleen maar, als de overheid een boete uitdeelt dan is dat met het oogmerk om te straffen. Maar voor iemand met 500 in de week is 200 euro VEEL MEER STRAF dan voor iemand met 2000 in de week. Snap je?

Het gaat de overheid niet om het geld maar om het straffen en zo het voorkomen van verdere overtredingen. Daarom moet de straf van gelijke werking op iedereen zijn en juist daarom vind ik dat iedereen naar inkomen beboet moet worden.

Bijvoorbeeld… door rood licht is 5% van maandinkomen.
erm… 30km/h te hard binnen bebouwde kom is 25% maandinkomen.

Niet gaan zeiken over de percentages.. het gaat om het idee.
@Twj:
ik ben het totaal met je eens.

Btw ik zal proberen er bij te zijn.
dit gaat gewoon helemaal nergens meer over… dat gezeik van iedereen op elkaar. reageer gewoon op de post, en niet op elkaar ofzo…

on-topic: wanneer is ie nou pcies in A’dam?
ga proberen erbij te zijn dan!
@Twj: Ik kan al concluderen dat jij SP stemt..

Als iemand nauwelijks rond kan komen maar wel aan de lopende band boetes verzamelt denk ik dat men dan op een gegeven moment de afweging moet maken.

En waarom de rijken extra bestraffen? Alsof rijkdom je zomaar in de schoot komt geworpen. Die mensen hebben daar heel vaak keihard voor moeten werken/buffelen en krijgen dan uiteindelijk loon naar werken.

Raar gedachtegoed houd jij er op na! (Vleugje Afgunst..)
@Benz..:
elke communist is verontwaadigd als je em communist noemt ..
@Benz..:

Oh jongens alsjeblieft.. ik stem VVD (lokaal & landelijk)
Daarnaast heb ik zelf ook grote kans om bovenmodaal te gaan verdienen.. ik studeer universitair Nederlands Recht.

Ondanks dat ik er later waarschijnlijk zelf last van heb, vind ik alsnog dat men naar inkomen moet beboeten zodat iedereen gelijk gestraft wordt. Lees ff dat stukje dat ik naar Meloen heb getypt.
veel plezier met adidas reclame-borden kijken in Amsterdam ..

wel een fotootje maken he ..
wel mooi voor spyker natuurlijk.
misschien zitten er wel potentiele kopers tussen de deelnemers.
@lincoln: Ik noem niemand communist.

Ja, indirect misschien..
Hey iemand met dezelfde nickname!
Maargoed dat ik hem geregistreerd heb :P

Nouja ik snap wel wat je bedoelt denk ik. Kan me daarentegen ook wel weer voorstellen dat het een beetje links overkomt terwijl je het blijkbaar dus totaal niet zo bedoelt. Je vind deze manier van bestraffen gewoon onrechtvaardig maar daarmee wil je niet zeggen dat mensen die veel boetes krijgen zich niet een keer achter de oren moeten krabben.
ach .. gedoemd om ambtenaartje te blijven ..

en welke carnavalszot gaat er dan een boven-modaal inkomen genereren ..
als je iets verdient sta je eind van het jaar op 0 (nul)..

dus veel plezier nog met studeren .. je hebt nog een lange weg te gaan iig ..
wanneer komt ie in a’dam?
Als men boetes aan inkomen gaan koppelen, eis ik één belastingtarief van 10%.
Laat ik nu net 7 mei in New York zitten:D:D:D
Een bestickerde LM85….
Dat is dan weer jammer.
@ Twj

Misschien moeten de prijzen in de supermarkt dan ook maar procentueel, naargelang inkomen. En die van restaurant? En die van auto’s of vastgoed en ga zo maar door.
Moeite hebben om rond te komen is ALTIJD een straf. Dus neen, bovenstaande vergelijking is niet absurd.
Het zijn misschien grote woorden, maar zulk gedachtengoed is niet meer en niet minder dan extreem socialistisch tot communistisch.
@matt:
De prijzen van restaurants, auto’s, vastgoed etcetera komen tot stand dmv vraag en aanbod. Dat is compleet iets anders dan een boete die wordt uitgedeelt om te bestraffen.

Het gaat niet om het geld.. het geld is een middel om straf uit te delen. Dat geld toevallig ook in restaurants gebruikt wordt wil niet zeggen dat als boetes procentueel worden uitgedeeld de prijzen in restaurants ook procentueel gecorrigeerd moeten worden, dat slaat nergens op.

Het gaat alleen om boetes.
En @lincoln… inkomensbelasting wordt inderdaad nivellerend geheven, tot het extreme toe. De hoogste 52% schaal is gewoon schandalig. Maar dat heeft nogmaals niets te maken met boetes (die worden uitgedeeld omdat men zich misdraagt, waar IEDEREEN belasting moet betalen)
zat even op die website te kijken bij “terms and conditions” en helaas is hier ook de milieu-hype-gekte toegeslagen.

“03 Vehicles
Vehicles have to be approved by Gumball 3000. We are looking for the most luxurious, super and custom cars to create an impressive entry grid. However we are attempting to go completely Carbon Neutral this year. Therefore, the greener your car the better. If your vehicle doesn’t comply with this you will have to offset your carbon emissions with the appropriate authorities and provide us with evidence. Places are limited to just 120 cars, so we can’t guarantee availability, but the more environmentally friendly your vehicle is (bio diesel, fuel cells, hydrogen batteries and other sustainable technologies) the better the chance you will have of being selected.”
Belasting is dan ook gewoon ‘legale’ roof, georganiseerde criminaliteit! Belachelijk!

Wel handig trouwens, aangezien ik niets verdien kan ik lekker met pappie’s auto +200km/h rijden! Wat is 10% van 0?
@anuspraeternaturalis:
Belasting is de prijs de je betaalt om in dit verdomd goed onderhouden land te leven zeikerd. Als het je niet bevalt ga je lekker naar een oostblokland, daar betaal je nog steeds peanuts aan belasting en moet je daar de status van de wegen etc een bekijken. Het is bij sommige mensen ook nooit goed.

En bij een procentueel boetestelsel worden natuurlijk bodemwaardes gesteld. Dus 5% van je maandinkomen tenzij dat lager is dan bijvoorbeeld bij rood beeld dan 150 euro ofzo. Dat is allemaal erg simpel te verhelpen.
@TWJ: Een kenmerkende reactie voor een dief. Voor een persoon die voorstander is van het initiëren van geweld.

En waarom moet ik per se naar een oostblokland? Er zijn genoeg landen mét welvaart alwaar weinig belasting betaald moet worden. Als de overheid nu eens competent met zijn gestolen inkomen omgaat, zou het land er velen malen beter uitzien. Helaas bestaat het grootste gedeelte uit dieven die enkel hun eigen hobby’s willen financieren. Het tarief kan makkelijk naar 10% voor iedereen, maar dat zou natuurlijk een minimale overheid betekenen en te veel welvaart voor den burgers. Dat wilt men ten slotte niet.

Daarbij ben je ook niet echt consequent hè? Het is het één of het ander en niet allebei. Anders is het niet conform het communisme en dat kan natuurlijk niet!
btw, zeker wel dat ik na Koninginnedag nog een dagje in de hoofdstad blijf om wat van dit spektakel mee te pakken! Als iemand het hotel weet waar de auto’s verblijven of de club waar de afterparty gehouden wordt, hou ik me aanbevolen!
Ik kan m geen ongelijk geven…..schitterend auto en dat ie van Nederlandse bodem is maakt m nog veel mooier :D!!!
Volgende week lekker naar Londen !
Wordt weer lachen.. zoals vorige keer.
In de avond zullen ze aankomen in Amsterdam ! Ik denk vanaf een uurtje of 9 a 10 dat je de eerste kunt gaan verwachten…
zijn ze nu in a’dam op 1 mei of 2 mei? :S :S
@Jeroen, ze starten zaterdag 1 mei in Londen en rijden dan meteen naar Amsterdam… dus dat wordt de 1ste !
@anuspraeternaturalis: TWJ doelt op de verzorgingsstaat en niet op welvaart……. Als in Nederland de inkomstenbelasting voor iedereen naar 10% gaat dan denk ik dat het eigen risico voor je ziektekostenverzekering 5000 euro per jaar zal worden en het collegegeld 15000 euro per jaar. Bij wijze van spreken dan toch.
Mijn punt: de belastingen zorgen in dit land dat zaken als bijvoorbeeld zorg en onderwijs nog enigszins betaalbaar blijven. Heb jij jezelf ooit al eens afgevraagd wat een dagje ziekenhuisopname in werkelijkheid kost of bepaalde ingrepen? Even een nieuwe knie plaatsen: 11.000 euro en dat is dus alleen de operatie. Alleen maar de kijkoperatie bij een liesbreuk kost al 2000 euro. Amandelen knippen? 800 euro. Wat blijft er van jouw welvaart over als je dergelijke rekeningen zelf mag betalen in je land met 10% inkomstenbelasting? Nederland is alleen al aan ziektekosten ruim 28 miljard euro kwijt per jaar… Dat geld moet ergens vandaan komen.

On topic: in Calais ben ik er bij :-)
@Woestijnridder:
28 miljard zou in een vrije markt economie hooguit 10 miljard betekenen ..

communisme heeft zijn prijs .. 3X de prijs ongeveer ..

want als er ergens wel gerooft en gestolen wordt dan is de gezondheidzorg the place to be ..
@Woestijnridder: onzin! In Thailand of Maleisië bijvoorbeeld – waar de zorg een privaat sector heeft – is de zorg vele malen goedkoper dan hier en van hetzelfde niveau of zelfs beter [Amerikaanse opleiding]. Jij hebt dus geen idee hoeveel goedkoper het kan, want dat kan!

Overigens enig idee hoeveel meer salaris en hoeveel meer goedkoper producten worden? Zonder belasting? Zeker 40% meer salaris, 19% goedkopere producten, 6% goedkoper voedsel, 45% goedkopere auto’s, ga zo voort.

Meer welvaart, meer inkomen, meer bedrijven [gunstig belastingklimaat], meer uitgaven, et cetera.
De Gumball :D
Gotta love it… Vroeger volgde ik dit nog een beetje, maar het is zo’n mediacircus geworden dat ik het eigenlijk niet meer volg…
Vroeger met Kimble was het fantastisch, die man trok zich nu eens echt van niets wat aan ;
Alles waar een vorm van subsidie achter zit, is bij voorbaat overbodig duur. Zie het als een korting waarvan iedereen weet dat het een korting is en dus de prijs omhoog gaat om de korting te compenseren. Overbodig en uiterst dom dus. En dat geldt jammer genoeg voor een hoop zaken in Nederland.
@lincoln, helemaal mee eens ze zullen aleen undercover opzetten zodat ze niet opvallen en dan er achter hangen in de hoop dat ze nog meer fouten maken voor nog meer boetes, ik vind de politie in nl ook joden en/of communisten met hun idee van: als ik lang gneoeg blijf volgen zien we nog meer dingne en nog meer geld voor de schatkist (waar het wel allemaal op neerkomt)

OT: wel supergoeie reclame voor spyker dat zo’n man in hun auto rijd :) waneer zijn ze in adam zal er zeker bij zijn :)
@TWJ en jij wilt zeggen dat je geen communist bent met : boetens op inkomen, dan kom je uiteindelijk wel op comunisme uit want dan uiteindelijk gaat iedereen het zelfde moeten betalen dus dan heb je geen profeit aan hoger in komen, als ze echt zover gaan ga ik niet meer door studeren naar mbo want dan worden me boetes hoger dikke lul naar de overheid ze kunnen me wat :)
Max heeft een goeie smaak! En hij maakt lekker reclame voor Spyker;) Good Job! Wanneer komen ze in Amsterdam langs? Want dan ga ik wel even kijken!
Andrew Brimecome doet weer mee met zijn Viper SRT-10. Dit jaar in matzwarte wrap en volledig ACR geprepareerd met een twin turbo 1300 pk. Sick!

http://www.gumball3000.com/news/detail/342
@T16: Heel groen :D
ik wil meerijden waar kan je je aanmelden?
Zijn XJ220 staat te koop op jameslist, is inmiddels wit
Spykerboy: De Nederlandse politie zijn Joden? Waar slaat dat nou op? Enige argumentatie voor deze vage en domme aanname? Zeker een Feyenoord-fan..

Sowieso ben je echt super naïef als je denkt dat alleen de Nederlandse politie Gumball-rijders probeert te naaien. In _ELK_ land worden er auto’s in beslag genomen, boetes uitgedeeld en gaan ze undercover achter je aan. Logisch ook. Tot op zekere hoogte is de Gumball leuk, maar het moet niet gevaarlijk worden (wat het vaak genoeg wordt).

Ben er in ieder geval bij in Amsterdam!
Ik vind het geweldig mensen die veel te hard in supercars rijden, ook op de openbare weg. Maar als je het veilig wil doen sluit dan gewoon eventjes de op en afritten af van de snelwegen en laat die mannen even flink planken.

En voor de show, laat Koos Spee nou eens even duidelijk maken waarom de wetgever besloten heeft deze mannen/vrouwen hard aan te pakken en ze een boete geven.

Die gasten trakteren ons altijd weer op fantastisch mooie plaatjes/filmpjes, dus laat die mannen nou eens hun gang gaan en zorg dat je er over 5 of 10 jaar ook naast kan staan.

Ik zeg dit als een autoliefhebber, niet als universitair opgeleide…
Geweldig, de Gumball. Alleen jammer dat er regelmatig bij de Gumball blijkt dat verantwoord hard rijden niet vanzelfsprekend is bij eigenaren van supercars.

Soms kún je nou eenmaal op een stuk niet verantwoord hard rijden, en als je dat dan wel doet, krijg je ongelukken + een Koos Spee plus bijbehorende André van der Toorn die zeggen dat alle mensen die 121+ km/h rijden zware criminelen zijn…

Soms even blazen in een supercar moet kunnen (wel ook boetes netjes overmaken dan hè), maar als blijkt dat je niet in staat bent cq. bereid bent om verantwoord te rijden, dan vind ik het prima dat je een rijontzegging krijgt. Het gaat wel om mensenlevens, en in de afgelopen jaren zijn er bij de Gumball en soortgelijke ‘toertochten’ onschuldige mensen omgekomen…

Lijkt me niet de bedoeling. Preventief optreden is dus terecht, want een ongeluk veroorzaak je nooit expres.
@ TWJ –> Ik denk er helemaal hetzelfde over. @ Lincoln –> u maakt een denkfout. Verhouding is belangerijk en zou moeten toegepast worden voor een eerlijker rechtsysteem te creeren. De hele GUMBALL-cirque is een decadente, vulgaire manier voor de rijken om te tonen dat ze geld hebben, en daarmee ver willen gaan tot zelfs het bedreigen van mensenlevens. Als we maar gezien worden hé. En zeg niet dat het gaat om het rijden en de auto’s. Dit is een showparade voor te tonen wie het meeste geld en lef heeft.
Uiteindelijk een zielige vertoning voor mensen die maar met zulke criteria door het leven gaan. Gewoon immoreel.
Leuke spyker wel!
willemrodenburg
Echt te vet!
@ls: zo kun je er ook naar kijken ja, en dan heb je nog gelijk ook.
Weet iemand hoelaat de start is in Londen. Ik wil er graag naartoe, was de vorige keer in Amsterdam en dat was niet veel aan vergeleken met Londen
hij gaat niet meer met de spyker


“I had planned to drive the Spyker LM85, but when Charles Morgan, the MD of Morgan Motor Company called me up yesterday and offered me the Aeromax…my loyalty for Morgan cars kicked in, having grown up in Malvern, (a mere stones throw from the factory) I jumped at the offer – sorry Spyker fans!”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).