Rijtest & video: Volkswagen Golf R

Auteur: , 129 Reacties

Keihard het lekkerst. En dat behoeft enige uitleg.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk dan de video hier! ]

Golf R rijtest video

De eerste confrontatie met de Golf R vindt eigenlijk niet plaats. De auto bleek door een communicatiefoutje namelijk nog niet klaar te staan. Geen ramp verder, maar ik meld het toch maar even. Jullie zouden eens kunnen denken dat ik een luizenleven leid waarin teleurstelling en hard werken niet voorkomen. Vanwege mijn eigen agenda werd het ophalen meteen verplaatst naar de volgende dag, waarbij ik me dus nog een hele nacht kon verheugen om de sleutels van de snelste productie Golf aller tijden in ontvangst nemen.

Volkswagen Golf R

Toen het moment daar dan eindelijk was, was het niet het moment om eens alle 270 turbo paarden van de Golf R compleet de vrije teugel te geven. Inmiddels vragen jullie je af waarom deze lange introductie op zijn plaats is, maar daar kom ik nu op. De bewuste dag had ik de Golf R vooral als vervoermiddel nodig, geen fun ritjes, maar tripjes van A naar B met passagier(s) aan boord. Niet volle pollen losgaan, maar relatief rustig (op mijn geheel eigen wijze, dus niet als een bijziende bejaarde) wat kilometers maken. En toen viel de Golf R simpelweg tegen. Was dit de nieuwe uber Golf die ons de R32 moest doen vergeten? Voor een viercilinder valt de sound niet tegen, maar echt heel spectaculair was het ook weer niet. Hetzelfde geldt voor het interieur, de mooie optionele kuipjes zijn een hoogtepunt, maar verder doet het geheel erg aan de Golf GTI denken.

Volkswagen Golf R

De DSG bak was inmiddels ook heel veel roet in het eten aan het gooien. Emissie-technisch is het briljant dat de bak het zesde verzet kiest bij 70 km/u, maar voor enige rijbeleving is het funest. Vloer het gaspedaal bij 70 en er gebeurt niets. En dan schakelt de bak terug en na een klein turbogaatje breekt de hel los. Ondertussen is de Alto 1.0 die je zoek had willen rijden, al aan de horizon verdwenen. Die Alto haalt dan weer niet de begrensde 250 km/u die de Golf R haalt, maar daar koop je in Nederland (of België) niet heel veel voor.

Volkswagen Golf R

Toen kwam het moment waar je het als Golf R rijder (m/v) het allemaal voor doet. Naast me voor het stoplicht stond een Golf V GTI met twee man, die slechts semi geïnteresseerd probeerden te doen. Maar natuurlijk hadden ze al gezien dat de nieuwe uber-Golf naast hen stond. Dit was het moment van de waarheid, eindelijk kon ik mijn dominantie op de weg eens goed duidelijk maken. Niets kon me nog stoppen, althans dat dacht ik. GROEN! Vol op het gas dus en toen gebeurde er…. weer niets. De DSG-bak, koppeling en motormanagement besluiten gezamenlijk dat een clutchdump met 5000 toeren niet tot het repertoire van de aandrijflijn hoort. Eerst rustig rollen dus en pas daarna geeft de elektronica de vrije teugels. Gelukkig deed de GTI piloot naast me ook niet echt zijn best, anders was het nog onbedoeld spannend geworden.

Volkswagen Golf R

Tja en daar zit je dan, teleurgesteld eigenlijk. En dat terwijl een rasechte feelgood auto zou moeten zijn. De Golf R is geen vervoermiddel namelijk, daar hebben ze in Wolfsburg hele zuinige (en veel voordeligere) TDI’s en kleinere TSI’s voor. De Golf R en ik koersten heel hard af op een vernietigend negatief stuk dat dan je alhier had kunt lezen. Toch putten jullie hoop uit de eerste drie woorden van dit stuk. Terecht overigens, want de Golf R heeft weldegelijk onvermoede kwaliteiten. Ze kwamen aan het licht toen ik eindelijk ‘s-avonds alleen in de auto zat. Dit was zo’n klassiek momentje: een snelle auto, lege wegen, een warme motor en goede zin om even te hoeken. Dit moest het moment worden waarop de Golf R zou excelleren.

Volkswagen Golf R

En aldus geschiedde. Dat de Golf R gevoelsmatig niet in de beloofde 5,5 seconden naar de 100 sprint, doet niets af aan het feit dat het wel een snelle rakker is. Met de DSG bak in de manuele stand kun je er zelf voor zorgen dat de 2.0 TSI genoeg toeren draait en dus wel voor je klaarstaat als een ultiem getrainde butler. Het maximum koppel van 350 nm is beschikbaar bij 2500 toeren per minuut. Houdt de naald van de toerenteller dus boven die waarde en het echte genieten kan beginnen. Accelererend door de versnellingen is de DSG bak op zijn best, dan heb je die vlijmsnelle overgangen tussen de versnellingen. Je zou bijna vergeten dat er handbakken en zescilinders bestaan.

Volkswagen Golf R

Alleen een dik blok met genoeg pk’s maakt natuurlijk nog geen “R”. Over het uiterlijk kunnen we heel kort zijn: mega dik. De reacties op straat zijn ook heel duidelijk: VW en Golf fans vinden het fantastisch en dat is het ook. De dikkere voorbumper met drie grote luchtgaten, glimmend zwarte spijlen en spiegelkappen, zwart gespoten remklauwen achter forse velgen en twee centraal geplaatste uitlaten laten geen twijfel mogelijk: dit is de snelste Golf van dit moment. En dan worden de LED-jes aan de voorzijde ook nog eens aangevuld met volledig LED achterlichten.

Natuurlijk zijn een dik blok èn een dik uiterlijk ook nog niet voldoende. Een inspirerend weggedrag is verreweg het belangrijkste. Volkswagen ging dan ook niet over één nacht ijs om het onderstel van de Golf R te verbeteren. Belangrijkste toevoeging is de 4Motion vierwielaandrijving. Vergeleken met de vorige generatie 4Motion is er een belangrijk verschil, niet langer is er een verschil in snelheid tussen voor- en achterwielen nodig om het middendifferentieel te activeren en kracht naar de achterwielen te sturen. Elektronica rekent uit hoe de krachtsverdeling zou moeten zijn, voordat er wielspin optreedt wordt er al koppel naar de achterwielen gestuurd. In theorie kan 100% van het vermogen naar de achteras, maar dat zal je in de praktijk nooit meemaken. Samen met de onderstel aanpassingen is de Golf R zowaar een spannende auto geworden. Geheel tegen mijn verwachting in is de achterzijde beweeglijk. Bij gas lossen op een rotonde, zet de achterkant vrolijk een forse stap opzij. Makkelijk op te lossen door weer op gas te gaan en/ of tegen te sturen zodat je nog eens wat kunt spelen in bochten.

Volkswagen Golf R

Het echte karakter van de Golf R komt pas naar boven als je ‘m bij zijn nekvel pakt. Dat is een groot verschil in karakter met de R32 die ook op een langzamer tempo je trakteerde op de heerlijke zescilinder roffel. Mijn oordeel over de Golf R is dan ook gemengd. Woon je toevallig in de buurt van een leuk stukje asfalt dan lijkt de Golf R de extra euro’s ten opzichte van de Golf GTI waard. Hoewel met een vanafprijs van 43.990,00 is de R toch dik 13 mille duurder dan een GTI. En ook dan een Megane RS die met 250 pk toch aardig in de buurt van de R, maar wel louter met voorwielaandrijving leverbaar is. In eigen huis is de Audi S3 zes mille duurder, maar wel “premium”. Of heb je liever een Focus RS voor nog meer geld met meer spanning. Moeilijk hoor, kiezen.129 reacties

ik hoef maar 1 ding te zeggen

WAUW Lekker!!!

hebben ;)
zeker vet :D
leuk, hebben? neu.
@1:25 wtf dat ding schakelt echt te snel op… :S
alfa mannetje
Een auto die barst van het onderstuur , geen 4 WD had moeten hebben , en de bocht niet om wil.

Aldus : De testers van Autovisie alsmede Jos verstappen
@alfa mannetje: en bij EVO zijn ze weer enthousiast: http://www.evo.co.uk/carreviews/evocarreviews/247864/volkswagen_golf_r_road_test.html

2-1 dan toch. :)
W0W dit is pas een dikke sjonnie golf:)
Niet helemaal sync? Praten en drinken tegelijk? :P
Ik dacht dat deze auto helemaal afgekraakt werd, maar toch kwam er aan het eind nog wat positiefs.
leuk, maar niet meer dan dat. Liever een Megane RS, die is vele malen mooier, stuurt scherper en is ook nog eens een stuk goedkoper!
Ding is en lelijk en klinkt voor geen meter. Doe mij de oude R32 maar alsi kdan toch een golfje moest kiezen.
Die foto met de Mac op de achtergrond zegt genoeg over deze Golf hahahahahahaha
DSG in manuele stand…
haha Gore milkshake XD maare die auto is wel super stoer!
wouter je bent je petje vergeten!


Golf R, is die er ook in het muisgrijs met wieldoppen, anders wil de gemiddelde golfrijder hem niet. Dat blauw valt toch teveel op hoor!
Als ‘k ’t goed begrijp moet je bij deze auto dus eigenlijk niet alleen de motor chiptunen maar zou je ook de bak van nieuwe software moeten voorzien, en dan wordt ’t misschien een keer wat.. Lijkt me niet handig. Hij ziet er overigens wel strak uit!
Niet verkeerd hoor ;)
In dit segment is dit gewoon niet voldoende, ik zou veel liever een gele Megane RS rijden of een Focus RS. Voor een vanafprijs van €44.000,- zou ik het wel weten in ieder geval. S3 valt ook af aangezien die te verouderd eruit ziet. Meer voor op de golfbaan..
Heel erg veel kritiek op een VAG product vanuit de redactie … dat is pas nieuws !
Maar wel terecht als je het zo leest. Eigenlijk is deze Golf-R zijn geld niet waard als je al die technologie aan boord hebt maar er zoweinig mee kan doen. Zeker als je naar al zijn concurrenten kijkt.
@Waxweazel: U is in de war met het door PON gesponserde Autoweek?
@Waxweazel: kritiek op VAG producten is er altijd al geweest. Je zult Autoweek bedoelen…. Hier wordt (helaas)alleen BMW de hemel in geprezen…
@Rossi: en dat heeft een reden.

Die eerste R32 vond ik erg vet, maar deze spreekt me echt totaal niet aan. Wel typisch volkswagen, zo’n saai ding, niks voor mij, maar er zijn er vast genoeg die hem kopen. Mensen die vaak bij de mac komen inderdaad.
Doe mij maar een 135i, stuk leuker dan dit saaie apparaat. Ik kwam er toevallig zaterdag eentje tegen en dat geluid vond ik nog best dik, de looks ook wel.. Mja het is het gewoon net niet!
Lekker kleurtje ook, mooie stoelen. Zeer mooie auto!!

Trouwens een goede beredenering joh:P. ‘Iets spannender, maar ook weer niet heeel veel, iets mooier, maar ook weer niet heeeel veel’:P
Nou sorry hoor, maar zo’n Golf R is zeker weten niet zo leuk om te rijden als een Megane RS Cup chassis.

Als je een snelle Golf wilt hebben, importeer dan gewoon een R32 met weinig kilometers uit Duitsland.
De gaafste golf 6. jammer van het verschrikkelijke onderstuur en dat hij geen 6 cylinder heeft :( .
Maar dat is dan maar zo hij ziet er wel DIK uit. zo
dit soort wagens moet je met een handbak kopen, niet met een automaat, dan is de fun eraf
geef mij maar een ford focus rs :)
Hopelijk in de toekomst kunnen er Infiniti’s, LaRo disco 4, vernieuwde RR Sport, of een Donkervoort getest worden: weer het zoveelste saaie opgevoerde kille petjes-VAG product wordt erg vervelend.
Even de turbodruk wat opvoeren en voila: we hebben zogenaamd weer een nieuw model. Ik vind sowieso deze hele hot-hatch categorie geen auto voor een volwassene.
hmm, nu heb ik zi in een milkshake. Meer dan dat ik zin heb om die golf te gaan proberen. Golfen blijven lelijke dingen als je het mij vraagt. Liever een Focus RS.
Ik vind dit model Golf lelijker dan het vorige model de Golf V..
Hoe presteren ze het, knap hoor!
aardig filmpje maar ik wil toch even een opmerking plaatsen over de verschrikkelijk goedkope kutmuziek halverwege het filmpje, met die verschrikkelijk cheasy fading brrr.. dat kan beter, sinds jullie opzoek zijn gegaan naar een nieuwe camera man is het er niet beter op geworden.
Doe maar ‘gewoon’ een GTI…
nou ik vind dit model juist wel een stukje mooier weer dan het vorige model maar alleen jammer van die 4 cilinders en Wouter is eigenlijk helemaal niet enthousiast dus ik weet t niet hoor..
alfa mannetje: LOL…. Onderstuur… terwijl deze tester juist redelijk makkelijk overstuur constateert…. (met technische onderbouwing)
OT: Ik vind het een vette golf, de test is zoals je mag verwachten, de R doet niets fenominaal, maar alles zoals je verwacht maar iets sneller. Een echte circuit wagen is het dus niet, maar wel prima voor op de normale straat.
Ik ben nog steeds in rouw dat ze geen 6-pitter meer in deze R gehangen hebben. Of op z’n minst die 5-pitter turbo uit de Audi TT-RS, dat had toch ook door kunnen gaan voor downsizen ? Daar tegenover staat wel weer dat het kreng zowat 44mile kost, da’s heel wat. Ook weer héél Volkswagen.
Toch maar liever een IV R32 of heel misschien een V R32.
alfa mannetje
@TSI-tje en wouter: Wie is de tester hierboven dan ? Iedereen mag zich tester noemen …….

Jongens die er verstand van hebben als Autovisie en Jos verstappen die het een auto vond om te huilen ,onderstuur en niet de bocht om willen.
Dat heet een circuit test en daar hoort zo”n auto ook te scoren . De Golf GTI 6 heeft al laten zien ook al geen circuit auto meer te zijn.
Marketing zegt dat dat ook niet hoeft : stoplichtsprintjes , daar gaat het om , toch ?

Voor de liefhbbers van niet alleen pk”s : De Megane RS , de allerbeste in z”n (prijs) segment .
heel knap, al mis ik toch de mistlichten voor het johnny gehalte
dus theoretisch kun je electronische deze auto tot RWD omtoveren?
@Laue:

denk ’t wel dan.. En je zou de dsgbak een stuk alerter kunnen maken, en uit ’t motorblok moet met andere software minstens 300 pk te halen vallen;)
*halen
Vrijdag bij de fabriek in WOB geweest, stoer ding om in het echt te zien, alleen de kuipstoeltjes vond ik wel vrij krap. Maar dat zal wel aan mij liggen.
Kom op man als je dit een sjonny auto noemt dan weet je niet eens wat sjonny inhoud en lul je maar dom.

OT:
Leuk gebakje maar meer ook niet.
Niet echt moeite gedaan om hem speciaal te maken.
Ik ga liever voor de Mégane RS.. Mooier, meer fun en je houdt nog over.
waardeloos ding

deze “snelle” auto bij het stoplicht eruit gereden met een civic esi v-tec

HONDA POWERR
Golf IV R32 dan als ik toch mag kiezen!
@laue
Koop dat een 1 serie. Als je toch een compacte auto wil met RWD en wat meer pk’s dan gemiddeld kom je uiteindelijk bij een 1 serie uit. Wil je goedkoper ga dan voor een mx5, maar dan lever je wel weer wat vermogen in.
Ik heb heel veel plezier gehad in mijn originele type III Golfjes. Eentje was een TDI Gt nog wat, met 110 pk. Diesel, want ik rij veel. Maar goed, na mijn type III Golfjes kwam een reeks type V Golfjes. Ik kan er prima in zitten, lang ritte, doet ie met 2 vingers in de neus, alleen, ik vind ze geen sjeu meer hebben. Eerlijk, Golf type I GTI en een type III VR6 zijn mijn favorieten. En deze auto, ik vind hem duur en doet mij niet zo veel.
Schitterende wagen. Ik ga nu ff de video kijken
Gore, gore milkshake! :D LOL
44 mille voor een golf… ik zal wel niet tot de doelgroep behoren.

voor dat geld breid ik mijn huis uit en haal ik iets op twee wielen. Lekker golfjes R pesten :-)
Ik zou voor 16 mille een Bluemotion kopen, die leuke achterlichtjes zijn als optie te bestellen? Misschien dan nog iets andere velgjes, tenslotte betaal ik geen wegenbelasting bij een uitstoot van 99 gram ;-)
Ik weet wel dat ik de Golf V R32 qua uiterlijk een stuk mooie vind. Het onbtreekt deze toch aan een paar zilvere accenten om meer op te vallen!
Verder had dit gewoon de GTI moeten zijn en had er nog steeds een 6-cilinder R32 moeten komen, al moeten ze dan maar eens hun best gaan doen, wanrt hij moet natuurlijk wel meer horses hebben dan deze 2 liter.
Haha, laatst was er toch een artikel over de beste wegen in nederland? Toch leuk dat ik deze weg noemde en dat een paar weken daarna een rijtest verschijnt op die weg;)

Zag er laatst ook een in het wit, die vond ik mooier..
toch liever een subaru impreza wrx sti bijna het zelfde maar toch een beter geluid
daar mee bedoel ik 4wd,blauw,turbo,hatchback in een normale uitvoering super lelijk
Mooi, maar nee dit is hem niet, zou hem wel graag willen hebben, maar voor dat bedrag zou ik een 330 kopen
Software pakketje laten schrijven waarmee je de aandrijflijn handmatig kan kiezen; alles naar achteren!
integralechubasco
De stoeltjes zijn leuk.
Het design is ontzettend saai en niet helemaal in proportie… het is alsof je naar een verlaagde volkswagen MPV van 10 jaar geleden kijkt. een beetje waterhoofd gevoel, zeg maar. Hij zal wel practisch zijn in het dagelijks gebruik maar je wilt ook wel iets speciaals als je 44000+ uitgeeft aan een sportieve auto.
doelggroep? Mensen die water bij de wijn willen, mooi doorzon woninkje in lelystad, zekerheid van de 13e maand… gaaap…
allemaal erg leuk maarja het blijft een Golf, en dat voor 44k…liever een tweedehands AMG dan.
Audi A6 1995 306.000 km
Ik had het leuk gevonden als jullie ook de R32 hadden getest, dus een vergelijking hadden gedaan. Die R32 klinkt inderdaad echt lekker.
valt me tegen Wouter dat je niet waar ik werk door de drive bent komen filmen.
Je was bij ons paar weken terug door de drive komen rijden in Capelle (rhijnspoor)
Niet alleen bij Evo waren ze enthousiast maar bij Topgear werd zelfs gesproken over ‘1 van de weinige auto’s’ waar je een lening voor over zou hebben. Auto motor und Sport was ook zeer te spreken en over Autovisie.. ach die gaan deze auto vergelijken op een circuit met een megane RS met optioneel cup onderstel.. goh de Megane is sportiever hoe is het mogelijk. Daarbij heb ik de Autovisie er eens bij gegepakt maar ik weet niet wat Alfa mannetje heeft gelezen maar dat is wat anders dan in het artikel staat. Maar goed als je eenmaal besmet bent met het anti-vw gevoel verlies je vanzelf objectiviteit. Weet je wat trouwens echt saai is.. elke dag op een forum vermelden dat Vw’s saai zijn want dan heb je echt geen leven.
Moeilijk kiezen Wouter? Bekijk je filmpje met de RS nog eens… Eitje toch? :)
Focus RS heeft toch wat meer dan deze golf, helaas
alfa mannetje
Dezelfde tester ziet 4 wd als een pre. Dan begrijp je eea echt niet . Dit soort autos hoort geen 4 wd te hebben , onderstuur gegarandeert.
Renault en Ford met de Rs laat zien hoe het ook kan .
Hier zat ik op te wachten!
Tof dat jullie hem eens hebben getest.

Nu enkel nog de lotus exige en m3 csl en ik ben tevreden.
alfa mannetje
@Jo: getest ? Een losse achterkant heeft mijn auto ook op een rotonde . Verder heb ik geen technische details gehoord om het predicaat goed te krijgen ( zal ik niet lukkn…)
Vette BAK!!!
Maar mocht ik kiezen voor dat geld…dan komt er wel een Focus RS voor de deur.
270 pk uit een 4-cilinder turboblok… brrr… Doe mij toch maar mijn 300 pk geblazen 5-cilinder met handbak :)

De R32 was toch een heel stuk bijzonderder… En een 5-cilinderbeest zoals de TT-RS hoeven we toch niet te verwachten.
golf ja wat moet je er van zeggen? niet veel want anders is het alweer teveel.(vind ik) nee vind het niks. doe mij maar een subje sti 2004 geeft veel meer voldoening.
kijk dit vond ik wel een mooie. kan je goed vergelijken welke mooier is,
http://static.autojunk.nl/pictures/2010/0323/234448/image_02.jpg
http://www.autojunk.nl/2010/03/vijf-en-zes
Leuke test weer!
Ook best een gave bak, maar ik mis qua geluid wel echt die twee cilinders. Maar dat is het tijdperk waarin we leven.
Ik weet niet precies hoe veel het scheelt in prijs, maar ik denk dat ik toch voor de Focus RS zou doorsparen.
wow ledlichten!:s hehe
De test heeft wel een beetje erg negatief tintje zeg…

Dat een DSG bak niet goed is afgestemd is vervelend, maar daar staat tegenover dat hij in handbak te krijgen is. Voor die 0.2 seconden betere acceleratietijd hoef je het in ieder geval niet de DSG te kiezen, want je voelt er tijdens het accelereren niets van.

Jammer dat VW met een pk beest hippies aan wil trekken met zijn ‘groene’ imago. De echte hippies zullen toch blijven fietsen.
Wat een heerlijk weggetje waar deze auto getest is he heren! haha bordje met 40km/h moet je helaas wel negeren om het leuk te maken;) mooiste weg in de omg van apeldoorn!
Dan de Golf… neeeeh ik zeg BMW met 6 cil en handbak, dan maar kaal!
Ik vind hem wel stoer.. Vooral die achterkant met die uitlaatpijpjes en met die achterlichten.. Daar ziet ie er echt dik uit!
Waarom geen gewone GTI kopen, chippen naar 260pk en >5000€ uitsparen? Alsof die 4WD zoveel uitmaakt..

Een échte GTI-R zou er pas komen als ze de 3.0 TFSI (333pk)in de Golf lepelen :-)
Tja, daar gaan we weer.. Test een Impreza, Evo of zelfs een Focus RS en deze auto staat plots in een hoekje.. Ik hoor ook niks over het slechte onderstel, waar ze het in de Belgische vakbladen wel over hebben. Ze maken best goede auto’s bij VW, maar hou het normaal en zuinig.
Net filmpje Wouter vooral dat momentje van de domme vrouwengrap :D ben ik het helemaal mee eens! (ongeveer 2 euro terug krijgen haha)

Maarrr wat betreft de Golf 6 R na de Golf 5 R32… Ik heb er maar 1 ding op te zeggen… Wat een grote MISLUKKIG!!! Completely FAIL!!! “Ja maar hij heeft toch meer vermogen?” Nou EN! Het ging om het geluid van die V6 dat was gewoon een super adrenaline gevend geluid! En nu… :cry:
Sorry dit wordt geen geweldig positie stukje tekst, waarvoor vooraf al mijn excuses. Het moet me even van het hart.

De muziek is echt TE erg voor woorden, ik kreeg iedere keer de neiging het geluid uit te zetten, maar Wouter ZIEN praten en hem niet horen is toch nog minder, dus met maagkramp wachten tot die takkeherrie weer ophield of zachter ging.

Over de Golf R een paar dingen: te zwaar, teveel ouderwetse turbo-karateristiek (lag!), teveel bezorgde oma/moeder versnellingsbakprogrammering (3x woordwaarde minimaal lijkt me), teveel onderstuur en teveel grip en waarschijnlijk (Wouter?) te weinig feedback door de voortrein en stuurt het ding scherp? Goed te plaatsen?

Goed nieuws dat VW WEL een auto heeft neergezet die de kont laat swingen als je gas lift. Jammer dat de voorwielaangedreven Scirocco vrijwel zeker leuker is en bovendien korte metten maakt in alles behalve een rechte lijn met deze auto.

No way dat ik deze zou kiezen als ik een sportieve hatchback wil kopen. Doe dan maar een Giulietta QV en dan lach ik me helemaal suf iedere keer als ik zo’n übergolfje zie… meer dan 10 mille goedkoper en dankzijn slechts 1325kg zal die niet veel langzamer zijn, wel veel spannender om te zien, meer stijl, exclusiever dan de zoveelste Golf en voor die 10mille kun je vast wel wat meer pk’s regelen dan de 235.

Nog iets positiefs? Ehm, lekkere kleur, maar dat is het wel. Sorry voor de fans, dit is het helemaal niet.
13 mille is vrij veel inderdaad. Wat nog erger is, is dat er waarschijnlijk veel R-lookalikes komen. Kwestie van de valse te onderscheiden en de bestuurder dat duidelijk laten merken. Net zoals ik eerder bij iemand had gedaan die zijn E90 3-serie touring had volgehangen met M-logo’s (een touring is er natuurlijk niet als M: busted!!!)
2 vids in 2 dagen, ga zo door!
@M: Klopt, ik ben zelf ook meerdere malen op en neer gereden. Geweldig weggetje.
@hefmen: Helaas, de locatie -of een deel daarvan- is al eerder gebruikt in een ander AB filmpje ;) rara…
Op die plek waar die auto start heb ik nog ‘gedrift’ met een Micra…
@Sebazzz: Een subtiele hint die niet door iedereen wordt gevat ;)
wat een kritiek allemaal, het enige kritiekpunt die er misschien kan zijn is dat tie zo duur is, maar 90% hier heeft het geld er niet voor dus moet er ook niet over gaan huilen,
hij is sneller dan een ford focus rs en sneller dan de s3
rijdt miss niet evengoed maar daar betaal je ook minder voor, met het geluid is niks mis alleen verschilt het wel veel met de oude r32
ganz geil!
Ik zie op ABHD trouwens dit filmpje staan:
http://www.abhd.nl/video/audi-r8-v10-vs-porsche-911-gt3/
Maar dat is toch gewoon min of meer het einde van dit filmpje:
http://www.abhd.nl/video/audi-r8-v10/
Niet dat het vervelend is om naar te kijken…
is het maar een gedacht of is de beeldkwaliteit van de filmpjes de laatste tijd wat teruggeschroefd? om bandbreedte te sparen ofzo?
ps: niet dat het echt storend slecht is, maar topkwaliteit is natuurlijk gewoon nog leuker
Lelijk hok ;D
Wauw een leasebak die nog steeds langzamer als heel veel andere auto’s maar wel sneller als sommigen.
Die achterlichten kan je voor paar honderd eurie extra ook op je GTI’tje bestellen..
Leuk filmpje trouwens, oogt zeer professioneel!
wat je onder die motorkap ziet is trouwens wel erg triest
@HyperTeHK: Wat voor liezbak heb jij die sneller is dan deze? Niet dat het iets uitmaakt maar ik moet de eerste leaserijder nog tegenkomen op de snelweg die het me echt moeilijk maakt :S (Ik zeg hiermee dus niet dat er niet veel snellere auto’s zijn, deze kom je echter zo sporadisch tegen dat het niet noemenswaardig is).

In tegenstelling tot de Leon (2006) die ik hiervoor had is deze Golf een genot. Het is een auto waar je normaal 120/130 mee kunt rijden, zachter uiteraard ook ;) Hij leent zich echter ook om eens flink uitgelaten te worden. De Seat leende zich enkel om uitgelaten te worden :P Een ideale leaseauto als je het mij vraagt. Comfort + snelheid :)
@alfa mannetje
Hoe het ook kan? Zonder 4WD? Ford Focus RS? Zettum er maar naast :) Check… ;) Ok, ik ben bevooroordeeld.

http://www.youtube.com/watch?v=W9YhRJkucIo
Als je een beetje WRC rally begrijpt dan is er eigenlijk niets anders wat je wilt hebben:
Twee liter turbo, tikkie ondersteur, supersnelle dsg-bak om lekker op koppel shortshifting door de versnellingen te knallen. Heerlijk gewoon.

En wat een flauwekul over dat zescylinder gebrul. Overigens veel te zwaar in het vooronder en met een afschuwelijk lelijke chromen gril.

Wouter, jammer dat je zelf niet ff kon rijden in die Ford Focus WRC want dan was je rijtest met name in de video wel positiever geweest.
Ik rij zelf in een Golf V R32 met DSG.
Heerlijke auto en een geluid om nooit genoeg van te krijgen, ja de DSG bak schakelt snel als je hem in de de D zet, maar je kan ook in de S zetten of zelf schakelen dan is hij heerlijk scherp en daar je kun nooit tegen schakelen met een handbak.
Hij zal vast minder sportief zijn als een Megane of een RS, maar kijk eens naar het interieur van deze beide auto’s! allemaal goedkoop en hard, de golf 5 en 6 R hebben kwaliteit en waar voor je geld.
VW Golf R 1:17.0
Mercedes SLK 55 AMG 1:17.1
Bentley Continental GT Speed 1:17.1
BMW X6 M 1:17.1
BMW Z3 M Coupe 1:17.2
Aston Martin V8 Vantage Roadster 1:17.3
Audi RS4 Avant 1:17.3
BMW Z8 1:17.4
BMW 135i Coupe (E82) 1:17.4
Audi S3 (8P) 1:17.5
BMW 335i Coupe 1:17.8
Audi S4 (B6) 1:18.1

Ik kan nog even blijven doorgaan…
http://www.fastestlaps.com/track7.html (Golf R plaats 155)
@Alfa mannetje, nog steeds beoordeel je een auto op zijn gedrag op het circuit. Ga lekker met een Mégane RS (lekkere auto overigens) voor woon-werk verkeer gebruiken. Dan denk ik dat je na een week -graag- in een Golf VI 1.6TDI Bluemotion stapt. Deze auto is bedoeld voor de ‘normale’ weg en ‘normaal’ gebruik. Maar zoals één van de mensen hier boven al postte, als je éénmaal met een anti-VAG gevoel bezwaard ben, kán je zelfs niet meer objectief denken. Ook ik zou géén dik 40 mile overhebben voor deze Golf R, maar maakt dat deze auto slecht ? ik denk het niet. En zo te zien was dus alleen -Grindbak-Jos en Autovisie niet tesrpeken over het circuit-gedrag van deze R… Dus… wat zegt ons dát? In vergelijk met een Focus RS… ja, die zal vast beter zijn, maar voor de resterende 16mile (wat de Focus RS duurder is) koop je er wel een leuk tweedehands cabriootje bij voor de vrouw. en zo heb je alletwee lol. Maar, ook ik, hoef deze Golf niet voor deze prijs.
alfa mannetje
@TSI-tje: Met jouw ”praten ” is een zekere heilloze weg , als het maar VW betreft .
Jij zal VW zien als prestige , ik beoordeel , en zeker autos van dit kaliber OOK op circuit prestaties . Immers, enige circuit competenties MOET dit soort autos ook kunnen hebben.
Alleen als het minder is , en dat kun je dus wel stellen, vinden ”we ” het niet zo belangrijk . Amahoela !
alfa mannetje
ps. De Focus RS heeft geen concurrenten , enig vergelijk met welk merk dat ook is derhalve niet zinvol.
Waar is de tijd gebleven van de luidruchtige en speelse zes cillinders, vindt die 4 cillinder turbo motoren zo karakter loos
alfa mannetje
en dan nog meer onderstuur ?
Zoals reeds door meerderen naar voren is gebracht, vind ik de Megane RS mooier ogen; veel aggressiever en stoerder dan deze Golf.
@Alfa mannetje, heilloze weg met betrekking tot VW/VAG, nee hoor! Maar als jij,voor de verandering, nou eens met argumenten aankomt die je kan onderbouwen met een -redelijke- uitleg ben ik bereid te luisteren. Maar het enige wat jij kan doen met betrekking to VW/VAG is vertellen hoe slecht jij de auto wel vind. Nee, dat is lekker heilvol. Maar succes op je circuit. Blijf ik wel op de openbare weg en hoeven wij elkaar niet tegen te komen.
Heeft trouwens ook niets met prestige te maken. VW heeft niets met prestige, daar heeft VAG Audi/Porsche/Bugatti voor. Maar ga vooral lekker door met VAG-bashen, je komt erg geloofwaardig over. ga zo door..
alfa mannetje
@TSI-tje: niet zo boos zijn. Ik denk dat ik hier meer uitleg dan wie dan ook. Je wil het niet horen , dat is een ander punt en kan ik niets aan doen.
Te duur, niet apart genoeg, weinig boeiend geluid… Ja… Ben niet echt overtuigd…
Ik ben niet boos, no worries, Ik mag volgende week met nog zo’n drama(volgens jou)-4-wiel-aangedreven auto rijden, dus jij kan mijn stemming niet verpesten. Maar een RS6R (de ‘mtm’ uitvoering) is toch echt slecht te kloppen op de openbare weg. De enige uitleg die jij geeft, bij AL je argumenten, is dat de auto niet klopt omdat hij op het circuit niet zo goed presteert als de één of andere concurent die zowat 20 mile meer kost…. Okayyyy…. je hebt een punt. Ik WIL heus horen wat je zegt, maar alles word zo verbloemd door de rest van de onzin. Jij hebt het over onderstuur, bijna alle testen die IK gelezen heb praten over de ‘gemakkelijke’manier waarop er OVERstuur te creëren is met deze auto. Maar goed. Jij WIL niets horen over auto’s BUITEN het circuit, so be it.
alfa mannetje
o ja hoor , overstuur kan ik met mijn auto ook heel makkelijk creeren. Heb je het dan over lift-off oversteer , of op power met de R met adequate diffs ?
Alleen hoort bakken onderstuur hier niet thuis. Dat kan zelfs los staan van een aanwezig overstuur . 2 dingen haal je doormekaar dus.

Dit type auto hoort geen 4 wd te hebben , daar zit de fout. Marketing technisch perfect , want wie hoor ik nu over wegligging of stuurgedrag ? Zelden iemand en dat weet VW ook heel goed , te goed zelfs.
We hebben zelf een R32 DSG gehad en ook een keer proef gereden in een golf 5 GTI met handbak, de DSG is gewoonweg een fantastische ”automaat” zeker als je een keer echt uit je dak wil, simpel in ze S zetten en gaan.
Ik begrijp best dat mensen liever een handbak willen als je elke andere automaat dan een DSG hebt gereden, normaal reageert een automaat traag en niet zoals je zou willen DSG doet dat echter wel.
Maar goed, Geluid van de R32 was gewoon TE GOED, enige wat bovenuit de R32 had kunnen komen was een auto maken van rond de 1200 Kilo en dan 200+ PK erin.
Echt patrick, wat kun je wel? Niet zo’n fijne beelden dit…
Wouter,

Reed je toevallig gisteren hiermee op de A12? Ik zag precies deze wagen daar rijden, A12 Den Haag uit. Grappig
Beter een Golf R dan een Focus RS.

Die is zo lelijk en deze zo mooi.
Voorgevormde kuipstoelen voor een sportieve zit.
Netjes hoor. :P

Maar toch liever een RS.
Lekkere wagen:) Nieuwe editing stijl moet ik wel even aan wennen maar ziet er goed uit.
Maarja toch geen Golf voor mij. Doe mij maar een S3 ofzo. Moet ik wel even door sparen.

Zijn jullie de witte niet tegen gekomen? Die rijd ook ergens in Apeldoorn rond.
Heb daar bij halte Asselt ook m’n S4 filmpje op AJ geflimt;) en rijd er regelmatig speels door de bochten.. Alleen wel jammer dat er veel ‘zondags rijders’ zijn de hele week door..
Top review!
@wouter: die foto met de parking van McD in de weerspiegeling… inside joke? Wat dat is de uitgelezen plek om zo’n johnnyboys in een Golf R tegen te komen ^^
Als je oma in de R heeft gereden dan zal de DSG zich zo gedragen. Zet hem maar een paar werkdagen (of een nachtje doortrekken) in de S-stand en trap hem als de olie warm is flink op zijn staart, moet je eens kijken waar die turbo lag is gebleven.

Eerlijk is eerlijk, de V6 was waarschijnlijk toepasselijker in de R.

Tenslotte is de muziek en de shot van de Mac fucking grappig.
Opmerkelijk dat de Scirocco R nauwelijks aandacht krijgt en deze Golf R steeds weer op beeld komt… Als de Golf R als 5 deurs te krijgen is zeg ik neem die, wil je een 3 deurs dan is de Scirocco de sportievere auto en daar ging het toch om bij de R-versie? Nou dan.
Weet iemand hoe de titel of de maker heet van dat lekkere deuntje bij 3:44 minuten?

-edit: staat in de aftiteling-
Waarom plaatsen mensen een reactie met het bericht dat ze ‘nu’ het filmpje gaan kijken?
leuk gefilmd! Even over dat overstuur waar iedereen het over heeft.. dat is er niet namelijk! Ja als je lomp instuurt.. de R moet je zetten, dus langzaam de bocht in en hard eruit en dat is perfect mogelijk met deze R dankzij zijn 4-motion. Ik heb er namelijk 1, en het klopt hij is redelijk saai, de beleving is er veelal uit, neem idd een handbak als je lol wil of zakelijk gewoon lekker de DSG en gebruik de flippers als je er echt voor gaat zitten.
Toch blijf ik hem super vinden, heb hiervoor een Mini Works GP gehad (die had pas sensatie) maar dat was weer teveel van het goede, dus het is maar net wat je wil/verwacht van een auto ;-)
Ze verkopen goed, heb er de afgelopen weken al een paar gezien en geloof me, je ziet ze niet over het hoofd hoor. :P Dikke bak alleen jammer van de aandrijflijn.
Heb er afgelopen week ook even in mogen rijden. Snel is ie zeker, maar het geluid en alles er omheen is het gewoon net niet. Nee, doe mij maar een focus rs of een 135i al heb ik in de laatste nog nooit gereden.
Heerlijk alleen liever een hand bak wat een kanon!
Jaaa, lekker brave automaatjes zijn dat. Mijn tiptronic zit gewoon in zijn 3 bij 30, 4 bij 40, 5 bij 50 etc. Zo gek zou ik niet zijn bij een handbak. En in zijn S krijg je de alertheid als je die wil. Tip voor als je dan op de snelweg zit en het even rustig aan wil doen, zet de cruiscontrol aan, gaat ie mooi in de hoogste versnelling zitten ;).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).